Közben Zrínyit Szulejmánra cseréltük


2016 ugye éppen 450 éves évfordulója Szigetvár ostromának, Zrínyi hősies kitartásának és halálának. Aktuális és szimbolikus jelentőségű, hogy 1566-ban két és fél ezer keresztény állt ellen egy százezres muzulmán hadseregnek és 34 napig tartotta magát. Mi ezt a katonai sikerként ünnepeljük,  ezeket a hősöket gyászoljuk. És azt a rendíthetetlen egyenességet tiszteljük, hogy a hazájukért, vallásukért mind egy szálig odavesztek, inkább feláldozták magukat, minthogy megadják magukat a hódító török Szulejmánnak. Zrínyi Miklós személye pont azt képviseli, amit a magyarság önmagáról gondol, amivel szívesen azonosítja magát, Európa és a keresztény világ védője, erős, kitartó és önfeláldozó. Ez nyilván a kurta-furcsa gerincű politikusok szájából is el fog idén hangzani, miközben a Szulejmán szobrát megtoldják egy dzsámival. 2016-ot a magyar politikusok – puszta seggnyalásból – a törökök győzelmi ünnepévé tették, Szigetvárt pedig muzulmán zarándokhellyé.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””][/title]

Szégyen és gyalázat. Így lehet csak értelmezni a híreket, melyek szerint új dzsámit, esetleg új imatornyot is építenek a törökök Szigetváron. Ez az ő ünnepük lesz, ez már borítékolható. Mert minek is állít Magyarországon emléket Törökország? Az egyik legjelentősebb politikai és vallási vezetőnek, aki szent háborúba indult a nagy iszlám kalifátus megteremtéséért és ebben a háborúban halt meg. Ez egy csont iszlám sztori, itt nem lesz vallási meg történelmi megbékélés, mivel az ide zarándokló muzulmánok éppen ezekért a vallási és hadi sikerekért tisztelnék itt hajbókolva Szulejmánt. Persze mindenki azt tiszteli, akit akar. Csak odahaza.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Nálunk Zrínyit tisztelik, ő is hozzátett ahhoz a történethez, aminek Magyarországot köszönhetjük. Miféle arculköpése önmagunknak, ha országunk és vallásunk ellenségének tisztelőit ide engedjük zarándokolni.[/title]

Már az is szégyen és gyalázat volt, hogy azt a két szobrot – Zrínyiét és Szulejmánét – politikusok egymás mellé állították. Ki mondta, hogy egy történelmi konfliktusba belehaló ellenfélpár utólag a török-magyar barátság szimbóluma lehet. Az egyikük az életét adta azért a várért,  a másik belepusztult a vénségbe. De ha már állnak, akkor is szembefordítva álljanak örök időkig, mert ők ezt a történetet így fejezték be, és hiába van az Andy Vajna, azért Szigetvár nem Hollywood. Hát lófaszt, mama! Még nagyobb arcpirító állatság, hogy ezt éppen keresztény és konzervatív magyar politikusok követték el akkor, és most is inkább egy újabb minaretet készülnek építeni, semmit mondjuk egy új templomot Zrínyi tiszteletére.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Hol is vannak azok a sokat emlegetett keresztény gyökerek? Küldjünk egy példányt az Alaptörvény preambulumából? [/title]

Mókás, ahogy egyre jobban nyomakodunk a törökök seggében fölfelé, még saját nemzeti hőseinket, történelmi alakjainkat is legyalázzuk egy marék török apróért. Az terjedt el, hogy az ásatásokat a törökök finanszírozták, hát egy lófaszt. Magyar adóforintokból ment az is. Most muszlim zarándokhelyet akarnak építeni, nem lepődnék meg, ha az is magyar forintokból menne.

Pedig mennyivel olcsóbb lett volna egy bélyeget ragasztani a Szulejmán maravánait tartalmazó dobozkára, és megcímezni Isztambulnak. Már ha egyáltalán megtalálják. Azzal semmi baj nincs, hogy történelmi emlékhely lesz Szigetvárból, mert ma is az. De Szigetvár jelentősége a keresztény kitartás. Jelenleg. Majd kellő számú bevándorló és német nyomásgyakorlás után persze ezt is átértékeljük majd. De ne menjünk annyira a dogok elébe.

Ne felejtsük el, hogy azokról a törökökről beszélünk, akik ma sem muzsikálnak igazán fényesen. Bevándolókkal zsarolják Európát az uniós tagságért, de azért lazán engedik őket szivárogni. Ja, ezért a semmiért egy rakás lóvét is kapnak Merkeltől. Állítólag olcsón veszik az olajat az Iszlám Államtól, ami csak addig hihetetlen, amíg meg nem látjuk együtt ebédelni Erdogan fiát az Iszlám Állam prominens képviselőivel. Emellett NATO-tagként lelőttek egy orosz vadászgépet, ami úgy kellett Európának, mint egy falat kenyér…

Na, hát egy ilyen Törökországhoz törleszkedik pártunk és kormányunk. Lehet tapsikolni.


  Miért Rigó

5 hozzászólás

  1. Béla a Todományegyetemrõl, magán kívül nem föcsög itt senki…
    Szulejmán nyugodjék békében, meg hát Zrínyi Miklós is. Miért nem neki állítunk egy szép kápolnát, hiszen ő a mi emberünk?

  2. A mecsetet nem építik, hanem visszaépítik. Törvényhozó Nagy Szulejmán (a törökök így nevezik és méltán) történelmi alak. Kicsinylése, elutasítása egyben Zrínyi és a magyar végváriak áldozatának lekicsinylése. Musztafa Dzseláládze török történetíró évszázadokkal ezelőtt a magyarokat “oroszlonokként harcolóknak” jellemezte. A magyar kormány a hósi múltnak és a harcoknak állít emléket. Szerző tudhatná: nem egy jeles magyar (pl. Báthory István, Bethlen Gábor, stb.) az ország érdekében szót értett a törökkel is. Ezt teszi ma a magyar kormány. Szerző fölhevült hazaffyasságában túltolta a biciklit. A kiváló tutblogon nem kéne elkövetni ekkora baromságot.

    • Zoltán, pedig a cikkíró pontosan ráérzett a lényegre. Törökország veszélyes játékot játszik és szinte biztos, hogy előbb, mint utóbb orrba vágja őket a lengőajtó. Sorban összerúgta a port volt és jelenleg szövetségeseivel, jó pár éve Izrael, legutóbb Oroszország és az az USA(!) is erősen berágott rájuk, tudható az Iránnal (és szövetségeseivel) kapcsolatos ellentétük (és belpolitikailag sem annyira erős már Erdogan).
      Látszik az is, lehet valami közük a migrációs krízishez (de legalább annyi, hogy az EU pénzt eltették tenni meg alig tesznek valamit). Mindenkivel jóban lenni – nem fog sokáig működni – főleg mert a fönt felsorolt “nagyobb fiúk” előbb utóbb feltételül szabhatják – vagy a törökök – vagy mi. Lehet célszerűbb mosolyszünetet tartani vagy pár lépést visszalépni amíg nem látható ki nevet a végén.
      Röviden nem a cikkiró tolja túl a bringát.

  3. Vissza sem építünk mecseteket. De egyébként imatoronyról van szó.
    A hősi múltnak vannak szép emléktáblái, sőt már szobrot is kapott a hódító, elég legyen!
    Örülünk, hogy szépet írtak/írnak rólunk a törökök, voltak akik szót értettek velük, ma is vannak, az Estergon Kalesi c. nótát meg a többi mehter marsit magyarként is meghallgatom, de a mi szimbólumainkat nem az övék árnyékába állítjuk. Lsd még Szabadság téri emlékmű.

  4. Teljesen rendben van az építés,ha Gróf Zrínyi Miklósnak,szintén építenek egy emlékművet,akár templomot is ugyanott. Ráadásul akár azonos,akár magasabb méretűt,mert a kisebb azt jelenti behódoltunk. Akkor pedig a minaret is nem szeretem állapotúvá válhat !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük