Családi körben


Reggeliii! Gyertek gyerekek, kész a reggeli! Nem, nem, nem és nem! Hányszor mondtam már, hogy pizsamában nem ülünk asztalhoz Andorkám, most megint rád kell majd várni mindnyájunknak – hiába az új év, valami csak lassan változik. A nagycsalád néha döcögős reggeleinek ismerős mondatai elvegyültek az édes palacsintaillattal. Péter hálás szívvel gondolt az új év szokatlanul enyhe, napsütötte reggeleire, végtére is, talán az Isten áldása mutatkozik meg ebben is.

Az asztalra még a maradék mikulásos piros szalvéták kerültek, kakaó is lesz, legyen boldog az évkezdet a gyerekeknek. Amúgy is, olyan szerencsétlenül jött ki, hogy végig hétvégére estek az ünnepek, jó lett volna még pár szabad, együtt töltött nap. Péter akkurátusan járkált fürdőszobából ki, dolgozószobába be, csak néha pillantott a konyha felé, ahol lassan gyülekeztek a gyerekek, illetve a tányérok mellett a játékok, könyvek, amiket az angyalka hozott. Nem lenne szabad az asztalnál játszani, pláne evés közben, de majd csak visszaáll a rend, a hétköznapok megszokása, de ha az ajándékok újdonságával visszalátogat az ünnepek öröme az asztal mellé, egye fene, elférnek a tányérok és poharak között. A gyerekek végre mind összegyűltek, felesége büszkén mosolyogva közeledett a gőzölgő palacsintaheggyel, fejével intve, hogy valaki kapcsolja ki a rádiót, Péter azonban hallgatni akarta a híreket. 

…pontos időjelzést adunk, az ötödik sípszó elhangzása után hét óra következik. A Kossuth rádió híreit hallgatják, ez itt a Napközben műsora…

Végre mindenki leült, megfogták egymás kezét. Péter asztali áldást mondott: köszönjük Urunk ezt a csodálatos reggelt, amit családi körben tölthetünk. Köszönjük, hogy vigyáztál ránk az elmúlt esztendőben, és kérünk, hogy az új évben is áldj meg bennünket. Segíts minket a munkában, tanulásban, és engedd látnunk, hol cselekedhetünk jót napközben a te dicsőségedre. Mutasd meg kegyelmedet, hogy rendelésed szerint végezzük a ránk kiszabott küldetést, amelyre elhívtál. 

… a legfrissebb járványügyi adatok szerint a hétvégén elhunyt százharminchét, többségében idős, krónikus beteg…

Hálát adunk, hogy megerősítettél hitünkben. Ámen!

Fotó: Tutiblog-montázs


  Miért Rigó

7 hozzászólás

  1. Ez egy pikírt eszmefuttatás, MZP család képzelt reggelijéről. Mondjuk a gyerekek testi fenyítését kihagyta a reggeli imádság előtt.

    • Es most megesmeg nem derült ki, hogy mennyi az a gyerek. 7 vagy 6? Pedig nem lenne nehez megszamolni öket, ha kakao is volt az asztalon. Ha 8 kakao volt, csak 6 a gyerek, ha 9, akkor 7 a gyerek, persze ehhez tudni kellene, hogy a szerencsetlen gyerekek hülye apja es szanalmas anyja ittak-e kakaot?
      S a problema eppen ott van, hogy 6-7-8, vagy 9 bögret megszamolni, mzp kepesseget bizony meghaladja.

  2. Sacc per kb….

  3. Alvarez Lopez Havanmit

    Nehezen hiszem, hogy ez a család, a Kossuth rádiót hallgatja a reggeliző asztalnál. Inkább a klub rádiót!

  4. / ” a legfrissebb járványügyi adatok szerint a hétvégén elhunyt “… mennyi is ebből a Fidesz-szavazó?
    ” Hálát adunk, hogy megerősítettél hitünkbe ( azt hiszem minden idős krónikus …) Ámen! Jaj, csak úgy legyen!

  5. Jó ha pontosítunk: ma már nem 5, azaz öt sípszó hangzik el a Kossuth-adón, hanem 3, azaz h á r o m… Az ötöt – valószínűleg egy vörös színű csillagra emlékeztetőt – leváltották a 3-as sípszóra, ami – reményeim szerint – a magya lobogó színeire értendők. A többi valószínűleg így zajlik egy zayos-család ünnep körüli reggelén… Ja, és a Napközben nem 7 órakor, hanem 9 órakor indul…

  6. csakafidesz

    He-he-he…
    Ja, nem vicces ez a pársoros erölködés. A szerző inkább menjen el dolgozni valahová, nem kell írást eröltetni, ha nem megy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük