Kiadta a kilövési engedélyt a kapitány – Márki-Zay konkrétan a kárpátaljai magyarok életét és jövőjét veszélyezteti


Nemcsak veszélyes, de életveszélyes politikai kommunikációt folytat Márki-Zay Péter a kárpátaljai magyarokkal szemben rövid távú politikai haszon reményében, amelyet a Demokratikus Koalíció szavazóinak megnyerésétől remél, bár már azt sem lehet biztosra venni, hogy nem önmagától ekkora „idióta”. Az ember persze alapvetően igyekszik nem szélsőséges jelzőkkel illetni egyetlen közéleti személyiséget sem, mert a pocskondiázás sosem érv, ellenben az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének megnyilvánulásai alapján arra a szomorú következtetésre juthatunk, hogy saját szavaival élve valóban idióta, aki magyar életeket tesz kockára.

Az ellenzéki oldalon az ukránozás, románozás, szlovákozás bevett kommunikációs panel, amellyel előbb a Demokratikus Koalíció, utóbb azonban már az ukránozásban élenjáró Jobbik is rendszeresen él. A kétbites politikai üzenet nagyjában annyiból összegezhető, hogy a határon túli magyarok nem igazi magyarok, és mindenkinek jobbat tennének azzal, ha nem is nagyon akarnának azok lenni, vagy maradni, jobb a békesség, elegen vagyunk mi így is a kismagyarországi határokon belül.

Ez a fajta érvelés ugyanakkor eddig csak odáig merészkedett, hogy kétségbe vonja a határon túliak magyar identitását, identitásuk létjogosultságát. Az azonban még a legvérmesebb szoci, SZDSZ-es, vagy DK-s fejekben sem fordult meg soha – itt volt a közmegegyezés vörös vonala –, hogy a határon túli magyarságot az anyaországiak előtt lejárassa, ellenük a nemzetünk többségét is fölhergelje. Márki-Zay Péter, az ellenék messiása megcselekedte ezt is. Egyik, szájkosár nélküli interjújában ugyanis arról beszélt, a kárpátaljai magyaroknak már át sem kell jönniük a határon azért, hogy a Fideszre szavazhassanak, mivel menekültként már úgyis itt vannak. A keresztény családapának meg sem fordult a fejében, hogy túllásson saját politikai ambícióin, és feltételezze, hogy a menekülni kényszerülők kisebb gondja is nagyobb annál, mint a magyarországi választásokkal foglalkozni. Márki-Zay politikai ellenségként tekint a kárpátaljai magyarságra, akiktől saját megválasztását félti. Valószínű így érez minden egyéb határon túli magyar közösséggel szemben is, csak azok mázlijára ott még nincs háború.

Ámde Márki-Zay nem állt meg itt, hiszen ez még csak saját politikai pitiánerségének lett volna bizonyítéka. Ő még azt is hozzátette, hogy szerinte a kárpátaljai magyarok oroszbarátok. Putyinisták. Az az ember, aki Magyarország miniszterelnökének készül, nyilván számíthat arra, hogy a nemzetközi sajtó is árgus figyelemmel kíséri minden kijelentését. Márpedig, ha egy miniszterelnök-jelölt, ne adj Isten miniszterelnök a saját nemzetének kisebbségbe szakadt tagjait oroszbarátsággal vádolja meg, az nyomot hagy. Azt meghallják Kijevben is. No, nem Márki-Zay kedvenc fasisztái, hanem az ukrán nácik, akik ténylegesen léteznek.

De lépjünk egyet hátrébb, az ellenzéki összefogás pártjaihoz, akik egymást túllihegve igyekeznek lépten-nyomon bebizonyítani, hogy a magyar kormány, és következésképp a rájuk szavazók is mind oroszbarátok, Putyin pincsijei. Ezt harsogja általuk az egész nyugati sajtó. Ezt hallják tehát Ukrajnában is. A magyar kormány magyar érdekelvű keleti nyitását következetesen oroszbarátsággal összemosni biztosan hoz szavazatokat, még ha Ferenc testvér sosem ajándékozott volna pulikutyát Putyinnak, vagy ne kötnék még rokoni szálak is az MSZP vezetését Moszkvához. De van az a pont, amikor ezt a kommunikációt vissza kell venni, ha fontos a kárpátaljai magyarok életének biztonsága.

Azt már sok helyütt elmondták, hogy bármi lesz is Ukrajna orosz megszállásának a vége, az mindenképpen rossz lesz a kárpátaljai magyarságnak. Ha az ukránok győztesen, nemzeti öntudatukban megerősödve kerülnek ki ebből a háborúból, egyszerűen fogalmazva kicsinálják a kisebbségeiket. Ha az ukránok törpenemzetként léteznek tovább, gőgjükben és haragjukban kicsinálják a kisebbségeiket. Putyin ezzel a háborúval elintézte a nemzetiségi kérdést Ukrajnában. „Megköszönhetjük” neki. A most elmenekült kárpátaljaiak egy része nem fog hazatérni, ha megtalálja biztosabb egzisztenciáját nálunk, vagy a világ más tájain. Akik mégis hazamennének, egy olyan országba érkeznek vissza, ahol Márki-Zay Péter és a magyar ellenzék révén minden ukrán tudni fogja, a magyarok úgy általában, és a kárpátaljai magyarok különösképpen is oroszbarátok. Ez már most megoldhatatlan konfliktus.

Ezért leírom még egyszer: Márki-Zay Péter személyében olyan miniszterelnököt választhat az ország, aki életveszélyes helyzetbe hozta a kárpátaljai magyarokat, az ellenzéki összefogás pártjai pedig további megmaradásukat lehetetlenítették el. Csak jelzem, a Vereckei hágó is Ukrajnában van, de oda már biztos nem zarándokolhatunk el egy jó ideig…

Fotó: PS-montázs


  Miért Rigó

22 hozzászólás

  1. MZ/P hülye.

    Nepop nagykövet viszont aljas, a mocsok náci ezzel köszönte meg a humanitárius vérszállítmányt;
    “„Örülök, hogy Magyarország Ukrajna szövetségese, és segít ebben a védelemben” – fogalmazott Ljubov Nepop.

    Igazán haza kellene küldeni, a zongoraművészhez.
    Játsszon vele!

    Mit mond erre a kormányunk? Ukrajna a szövetségesünk?

  2. Egyre másra szólalnak meg Gyurcsány elfelejtett kőbolsi emberei.
    Belekötnek mindenbe. Veszélyeztetve a biztonságot.
    A KAPU hírportál irányításuk alatt van. Tudják,hogy legtöbben azt használják.

  3. six.strings

    “….Ha az ukránok győztesen, nemzeti öntudatukban megerősödve kerülnek ki ebből a háborúból, egyszerűen fogalmazva kicsinálják a kisebbségeiket….”
    “…Ha az ukránok törpenemzetként léteznek tovább, gőgjükben és haragjukban kicsinálják a kisebbségeiket…”
    Én nem értek egyet ezzel a szcenárióval miszerint mindkét esetben kicsinálják a nemzetiségeiket az ukrajnaiak. Azt én már a háború kezdete óta hangoztatom, hogy ha a jelenlegi ukrajnai regime valami csoda vagy nagyvonalú békeszerződés folytán egész ukrajnában maradhat akkor a nyugati országrész nemzetiségeinek annyi. Leölöik őket egyenként (a nyugat teljes kussolásával a háttérben). Ha a keleti országrészt ahol az orosz nemzetiségek vannak, magához csatolja a birodalom akkor azok kikerülnek ebből a katlanból de a nyugati más nemzetiségek (pl magyar) maradnak a jelenlegi ukrajnai regime alatt …. nos azoknak ebben a szcenárióban szintén annyi, mert az oroszok rájuk már nem fognak figyelni, őket már nem védik meg. A nyugati nemzetiségek (magyar, román, lengyel, ruszén, rutén stb …) egyetlen esélye az életben maradásra az ha az oroszok teljesen bedarálják ezt a szörnyállamot és egy tőlük függésben létező , hozzájuk lojális vezetést tesznek az ország élére. Minden más szcenárió a nyugati kisebbségek (a magyarokét hatványozottan) teljes pusztulását hozza. Hangsúlyozni kell, hogy mindez a nyugat teljes hallgatásával fog történni!

  4. Puncius Pinatus

    Ez az ember ne,m gondol saját és családja jövőjére.
    A magyarokéról nem is beszélve.
    Választások után jövő nélkül marad, legalább is ebben az országban.
    Ideje elkezdeni csomagolni, itt semmi jó nem számíthat.
    De elvtársaira sem!

    • EZ A BAROMARCÚ NEM ÉRI FEL ÉSSZEL, HOGY HA NYER (nem opció) – ha nem – KIRÚGJÁK A LÁBA ALÓL A SÁMLIT. ÖNÁLLÓ PÁRTOT AKAR ALAPÍTANI? – ÉRTHETŐ. EGY ESETLEGES MANDÁTUM TÖBBET HOZ MINT PORSZÍVÓVAL HÁZALNI ! – BALEK…

    • Kedves Uram!

      Amerika es az Atlanti Europa osszeomloban van. Tudjak,ok is de ugy tesznek mint ha nem. Oruljon annak, hogy jelenleg jo helyen van. A marki nem jelent semmit. ha nem szavaznak ra nem is kell figyelni ra.
      Nagyon korlatolt alak.

  5. Koncepciózusan.
    EZ a küldetése.
    Neki IS!

    • MZP Nem normàlis,szòszàtyár,nem tud lakatot tenni a nyelvère. Az a politikus,aki nincs tudatában kijekentèseinek sùlyossàgával nem valò a közèletbe. Aki őt Miniszterelnöknek jelölte èpp olyan hibbant ,mint a jelöltje. Soros aga mellèfogtàl,mint mindig.

  6. Javìtàs: Nem tud lakatot tenni a nyelvère.

  7. Terroristát csak a terrorral lehet meglepni.
    Kár,hogy védelem alatt áll ez a zsidó disznó!

  8. A kárpátaljai magyarokat veszélyezteti? Mit tegyünk, ha egy efftársi “keresztényhez” ez illik!?

  9. Rézmüves Gusztáv

    Elfogadhatatlan ez a játék.
    Kérem teljesen idióta személyek, akik pártnak nevezet csapatokat pártként adnak át .
    A magyar népnek
    A bejutási küszöböt el sem érnénk egyenként.
    Beteszik a feneküket a magyar parlamentbe.
    Csak azért, hogy a bevételi forrásukat képviselhessék kizáróan.
    Ez kérem a demokrácia tudatos megcsúfolása.
    Vissza kel utasítani a választók ilyen módon való kijátszását ebben az országban.
    Nonszensz elfogadhatatlan így nem muszály ezt elfogadni.
    Fasiszta, neo bolsevik, megélhetési csoportok társultak arra, hogy a közfeladatok financirozására képzet alapot elragadják.

  10. ” Ha az ukránok győztesen, nemzeti öntudatukban megerősödve kerülnek ki ebből a háborúból, egyszerűen fogalmazva kicsinálják a kisebbségeiket. Ha az ukránok törpenemzetként léteznek tovább, gőgjükben és haragjukban kicsinálják a kisebbségeiket. ”
    Jó meglátás !

  11. Már úgy vagyok ezzel a Márkiszarral, mint a “Valahol europában” cimü filmben, könyörgöm akasszuk fel.

  12. M Z P nem magyar, hanem magyarellenes diverzáns politikával szeretne teret nyerni, de csak a hasonszőrűek tapsolnak neki. Hiába, a böszmeséget valló haladókkal együtt, nyálcsorgatva szeretnének hatalomba kerülni. Szinte az összes nemzetellenes globalista csahol nekik, ők pedig észre sem veszik szellemi töpörtyű mivoltukat. Híres emberek lesznek hamarosan, mondják ők.

  13. EZ a sok bal oldali BAROM arra nem gondol, hogy mivel magyarország NATO-tag, EZÉRT ha megjelenne egy magyar harcolni ukrajnában, akkor az oroszok joggal mondhatnák hogy: a NATO harcol ellenünk !
    TEHÁT: irány magyarország ! Ezek a balos barmok ERRE nem gondolnak ????
    ENNYIRE idióták???

  14. Frans Söderling

    Ukrajna országunk egy darabját megszállás alatt tartja,holott semmilyen joga nincs rá.Az ott élő nemzetrészt sanyargatja ,fenyegeti,létében veszélyezteti.Ugyanakkor az anyaországot fenyegeti,utasítgatja.Fentiek alapján gyakorlatilag ellenséges állam.
    Ha egyszer Bulgária,tegyük fel, háborúba kezd Románia ellen,akkor mi majd segíteni kezdjük…na melyiket is?
    Magyarlakta terület csak esetleges fogalom!A megszálló beolvaszthatja,megfélemlítheti,uram bocsá ki is irt- hatja,elüldözheti!
    Magyarország területi restaurációja nem etnikai,hanem “telekkönyvi” értelemben kell,hogy megtörténjen,mert ha továbbra is
    Teleki elvei szerint haladunk,akkor felszámolják a megszállt területek magyarságát!

  15. A bukott rongyember kiskorú gyermekei felvonultatásával sikerült megelőznie a tojás- és paradicsomzáport.
    Egy gyáva lúzer viselkedése ez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük