Allahnak ajánlottak egy képviselőházi ülést, de a libnyaf elsiklott felette


Sokan a modern világ egyik legnagyobb találmányának tartják az egyház és a állam szétválasztását: a világi vezérek tűzzel-vassal űzik ki a vallást mindenhonnan, ahova a világi állam betette a lábát az elmúlt kétszázvalahány évben, a Nagy Francia Csöcselékforradalom óta. A mai napig is, illetve csak akkor, ha a kereszténységről van szó.

Így történhetett meg, hogy az amerikai Kongresszusban 2014 év végén például egy imám egy Allahhoz intézett fohásszal kezdhette meg az ülést (tudjuk, nem tegnapi hír, de csak most akadtunk rá), amit a világ legnagyobb hatalmának bölcs idióta vezetői farkukat maguk alá csapva, pitizve hallgattak végig.

A videónak akkor nem tulajdonított senki nagy jelentőséget, most már viszont pontosan tudjuk, mire gondolt a költő az öreg.

Hamad Ahmad Cebli, Jersey Iszlám Közösségének vezető imámja a következőket mondta: Allah a világ fenntartója, a legkegyesebb, és egyébként a világ végének az ura is. Ezen kívül fohászkodott egyet, hogy ne rakjon a „főnök” nagyobb terhet ránk, mint amennyit cipelni tudunk. természetesen megáldotta az ülést és az országot is. Ezek a szavak egy túlélési ösztönök nélkül született libnyafik például kedvesnek tűnhetnek, de ha megnézzük a tavalyi évet, akkor érezhetjük a finoman ívelő célzásokat (a világ végére) az igencsak tört angollal kiejtett szavak mögött.

Reméljük ezek után is sok hasonló liberális, laicista hőstettet fogunk látni a szekuláris állam legnagyobb dicsőségére.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük