Sárosdi Lilla: a kultúra én vagyok!

 •  
 •  
 •  
 •   

Mint az közismert, Sárosdi Lilla színművészt és feleségét, Schilling Árpádot személyesen Orbán Viktor üldözte el Magyarországról, így kényszerű franciaországi remeteségéből csak Facebook-videói révén tartja bennünk, európai demokratákban a lelket, hogy szembeszállhassunk a diktátori önkénnyel. Ezúttal eddigi leglíraibb, Iustitia trónszékét ostromló monológjának leiratát adjuk közre, amelyet úgy kellett becsempészni az állampárt határkerítésének résein át. Fogadják szeretettel!
Viktorrr! Viktorrr! A rossz lelkiismereted hangján szólok hozzád, Viktorrr, én, a Sárosdi Lilla! Te kis ócska zsebdiktátor, emlékszel még rám? Két éve élünk Franciaországban miattad! Lyontól nem messze, ami már Nyugat, Helsinki, hogy értsd, bizony! Idáig űzött a pálinkabűzöd, Viktorrr!
 
Hát tudd meg, hogy itt sokkal jobb dolgunk van! Amikor megérkeztünk, meleg takarót terítettek a vállunkra. Ilyen puhán öleli körbe az állampolgárokat itt a demokrácia. Aztán kedvesen megkérdeztek minket a franciák, melyik háború sújtotta országból érkeztünk. Mondtuk, hogy mi Magyarországról menekültünk. És akkor megkérdezték, hogy mi a helyzet Magyarországon? Mert ez egy olyan ország, ahol ilyeneket meg lehet még kérdezni, tudod, Viktorrr? Mi meg a nyiltan kimondtuk, hogy nálunk önkényuralom van, diktatúra, Orbán-rezsim! És a franciák elhűltek, nem akarták elhinni, hogy ilyen lehetséges a XXI. században Európában. Erre mi felvilágosítottuk őket, hogy az már nem is Európa, talán sosem volt, hanem Balkán! Banánköztársaság. Magyar Narancs-köztársaság! Ezt csináltad az országgal!
 
És itt minket felkaroltak ám, Viktorrr! Még interjút is közölt velem egy mértékadó francia hetilap. Három menekült nőről szólt, egy szír, egy etióp, meg én, a magyar voltunk benne. A szír nő arról mesélt, hogy az Iszlám Állam feleséget csinált belőle, ahogy meghalt az egyik férje, kapott másikat, és hol erőszakolták, hol szült. Erre mondtam, hogy ez nálunk mindennapos, mivel az Orrrbán, azaz te, szülőgépnek nézed a nőket, egy tojócsőnek két karral, hogy legyen mivel a levest kavargatni. A másik nő, az etióp meg arról mesélt, hogy levágták a csiklóját, mert ott tilos élvezni a szexet, úgy menekítették ki, megcsonkítottan a vén férje karmai közül. Erre én elmondtam az interjúban, hogy az mind semmi, mert magyarban is alapból tilos a nőnek élveznie a szexet, mind el vannak nyomva, de nálunk a buzik is el vannak nyomva, a papok meg mind pedofilok, a gyerekeknek meg kötelező sportra járni az iskolában. És ha nem loptad volna el az összes pénzt, akkor már rég körbekerítetted volna az egész országot szögesdróttal. És a szír nő, meg az etióp is elsírta magát miattad Viktorrr, amikor meséltem rólad, hogy elszívod a levegőt, lábbal tiprod a szabadságot, mindenkinek kuss van, aki nem keresztény! Meg, hogy két pofára zabálod a töpörtyűt. Itt azt sem tudják, mi a töpörtyű, mert itt bagettet esznek az emberek Viktorrr! Bagettet bazdmeg!
 
És volt egy nagy sikert aratott performanszunk is, tudod, Viktorrr? Kiálltam a Sanzelizére, meztelenül, és az Árpi bekent engem disznózsírral, tetőtől talpig, aztán apóra vágott zöldhagymát dobált rám, végül több marék pirospaprikát. Abban aztán minden benne volt, piros a paprika, fehér a zsír, zöld a hagyma, és az egész egy élő zsíros kenyérré állt össze, amivé Te a magyar lakosságot züllesztetted Viktorrr, hogy megzabálhass bennünket. Mert gusztusod is csak így van hozzánk. Ezt persze el kellett magyarázni egy mértékadó francia újságban, ahol írtak az előadásunkról, és ennek nyomán felkértek, hogy beszéljek az ENSZ női jogi konferenciáján a magyar nők elnyomásáról. Úgyhogy készíts előre elég tiszta alsót, mert ott ország-világ előtt fogom elmondani, elsírni és elüvölteni, hogy a világvége olyan kicsiben, mint amilyen Magyarország. Persze meztelenül. És amíg beszélek, az Árpi beindítja a fejőgépet, amit a melleimre csatolok. Hogy lássák, a nő neked fejőstehén. 
 
Van egy titkos tervem is, tudod, Viktorrr? Egy performansz, amivel kifejezhetem a hálámat a csodálatos, elfogadó és toleráns francia népnek, akik megértették, mit kellett átélnie egy Magyarországról menekült művésznek. Ha az Árpi el tudja intézni, akkor felmászok az Eiffel-torony tetejére, a legeslegtetejére, meztelenül, és ráillesztem magam a csúcsára. Erre az óriási francia oszlopra, amely megtermékenyítette a lelkemet. És onnan fogom neked megüzenni, hogy hiába üldöztél el Viktorrr, egy dolgot jó, ha egy életre megjegyzel: a kultúra én vagyok!
 
Vezető kép: MTI/ Kollányi Péter
Facebook hozzászólások

 •  
 •  
 •  
 •   

  Miért Rigó

Miért Rigó

38 hozzászólás

 1. Avatar

  Szánalmasan nyomoronc. Két füttyel a markában.

 2. Avatar

  Belpesti Marok Marcsa. Tehetségtelen libanciális elvtársnő.

 3. Avatar

  Te büdös, mocsok, picsogó, nemzetközi azaz mindenki qrvája, márha kedve szottan rád. A trágya szöveged csak arról árulkodik, hogy nagy szarban vagy, és így keresel magadnak “csodálókat”. De a franciák zömének nem te kellesz, nem tudnak mit tanulni tőled, hacsak nem azt, hogy a szerelem űzését, amit oly magas fokra fejlesztettek, te hogy dobod ki egy pöcegödörbe!!! te is odavaló vagy. Te mostantól kezdve a magyarok (nem gyurcsótány mosléka és barátai) számára persona non grata vagy. remélem, valaki felteszi neked a fosbúk oldaladra az üzimet. Azt nem tudom leírni, hogy szeretettel, mert ta azt úgysa értenéd, azt meg hogy a tiedhez hasonló feneketlen gyűlölettel, azt meg keresztény lelkem nem engedi, úgyhogy most a búcsú szavait kihagynám!

 4. Avatar

  Na akkor tehàt a nagy öröm és boldogsàg àrad innen? Màr kezdett ugy tünni mint meddö àtkozodàs…Bàr ebben a covidista vilàgban semmi sem az aminek elhitetni akarja Oz a nagy varàzslo.

 5. Avatar

  kul-turha.

 6. Avatar

  Ez a boszorka klinikai eset!

 7. Avatar

  Ki a rák ez? 2 héttel ezelött a nevét se hallottam soha. Mit tett le az asztalra eddig a gyalázáson kivül?

 8. Avatar

  lillllla,ha olyan jól menne a sorod ott a nagy demoooookráciában,akkor nem ugatnál nyávognál minden nap, csak rá jottél,hogy sokkal szarab mint itthon, ne is gyere haza,élvezd a francia migráns demokráááááciááát,teli pofával,hagyd a magyikat…..

 9. Avatar

  Sárosdi Lilla, maga a kul(a)túró.

  • Avatar

   Kerdezem, ha annyira jo ott nekik miert foglalkozik annyit Magyarorszaggal?
   Kivul belul udorito persona.
   Azt sem tudja mi a kultura.
   A prostinal is prostibb.

 10. Avatar

  T. Robert!

  Sziporkázóan ütős írás, remekül szórakoztam rajta.
  Köszönet, sok ilyet még!

  Sárosdi Lilla performansznőt pedig el fogja önteni a sárga irigység és az epe, hogy ő nem tudott ilyen jót írni.
  A Londonban smúzoló Bödőcs Tibikének is írhatna már egy kis segítséget mert neki is az a baja, hogy a Fidesz már az összes pénzt ellopta és ezért neki is Londonba kell emigrálnia, nehogy éhkoppon maradjon.

 11. Avatar

  Ezen konkrétan besírtam!
  Kuncogással indítottam, aztán hangosan fel-felröhögtem, és a végén meg már folyamatosan nyerítettem is… 🙂
  A poénhoz pluszban hozzátett az is, hogy a kommentelők egy részének nem esett le, hogy ez egy paródia…
  TÖKÉLETES!
  Köszönjük, mester!

 12. Avatar
  csakafidesz

  Szegény, és be kell érni Schilling Árpáddal, mert még egy niggernek is fordul tőle a gyomra és nem tossza meg őt.

 13. Avatar

  warriorhun!
  Mi is. Csak hát mi láttuk is a performancait, és róla írtunk tömör véleményt.
  Csak nem vetted észre.

 14. Avatar

  Elég primitiv kultúrafelfogás, amikor ezt a fogalmat kisajátítják a művészetek. Nagyon sok értéákes kulturális teljesítménye van még az emberiségnek, amihez a művészeteknek nincsen köze. Láűsd ipari kultúra, testkultúra, viselkedéskultúra, kerteskedelmi kultúra, beszédkultúra, stb. stb.

 15. Avatar

  Sárosdi remélem ott franciaországban neked jobban is megy a szopás, mert ott nagyobb a divat rá. Te nem is Orbánért költöztél oda hanem a szopásért. Franciaországban ebböl éltek a férjed futtat és kasziroz. Reméljük, hogy még nagyon sokáig ott is maradtok mert Orbán Viktor még nagyon sokáig Magyarország miniszterelnöke lesz.

 16. Avatar

  Negligálni kéne ezt az ócska ribanc, ripacs csepűrágót. Mert annyit ér: egy nagy nullát.

 17. Avatar
  Okos János

  Az utolsó pár sor lemaradt a levélből!!! Én azt is olvastam: ” Viktorrrr, sajnos most többet nem tudok írni, mert már szaladnak felém azok a szemét ápolók, azzal a k@va zubbonnyal, ezeket is te küldted utánam Viktorrr……”

 18. Avatar

  Orvosi eset.
  Mentálisan beteg ember látszatát kelti.
  Igazságügyi elmeorvos szakértő bevonasa célszerű lenne!!!????

 19. Avatar

  Jól sikerült írás!
  Köszi,hogy vidámmá tette ezt a borongós napot.

 20. Avatar
  Kovács Péter

  Tehetségtelen DILETTÁNS SZAR…
  Kedves Lilla ! Bazd szájba a jó kurva anyádat ! Oda való vagy a KOSZOS franciák közé… A Sárközi is SITT-re került, előbb-utóbb te is. Rohadt szar.

 21. Avatar
  Reszelő Aladár

  Jó lesz majd az Eiffel toronyra ráülni. Állítólag nagyon finom rezgései vannak.

 22. Avatar

  Pont jó helyen lesz a torony tetetéjén, maradjon is ott és egy irgalmatlan nagy K-betűt kell alá tenni egy molinóra.

 23. Avatar
  Nézzük_magát_a_dolgot

  No de uraim! Megjegyzéseik mind helytállóak, de finoman érzékeltetniük kellene, hogy értik az iróniát, nem hiszik eredeti Sárosdi-alkotásnak az írásművet.

 24. Avatar

  Egy gyors hír a Le Monde-ból:
  A Moulin Rouge hétvégi előadását a magyar származású sárosdi mutatványos művésznő betétműsorával színesítik : Öten egy ellen címmel. A darabban a címszerepet a magyar ellenzék által rehabilitált gréczi zsolt az ő büszkeségével alakítja. A vállalkozó szellemű nézők az előadás szünetében páros versenyre jelentkezhetnek – A ki a gyorsabb díjra . Túljelentkezés esetén házhoz kiszállást is vállal a nagyhírű művésznő.
  UFF

 25. Avatar
  Alvarez Lopez Havanmit

  “A franciák elhűltek, nem akarták elhinni, hogy ilyen lehetséges a XXI. században Európában.”
  Valóban hihetetlen, hogy vannak ilyen hülyék ezen a “balkánon” – illetve csak voltak, mert szerencsére elhagytátok ezt az országot!
  Ezzel a magyarországi átlag IQ 5%-ot javult!

 26. Avatar
  Alvarez Lopez Havanmit

  Annyit még, hogy a “művésznő” Franciaországban talál sok megszállót akiknek kiverheti, mert az a művészet!

 27. Avatar

  Csak az a baj hogy annyira
  sohasem haragszik meg
  Magyarországra hogy
  lemondjon az állampolgárságárol.
  De legalább messziről szennyezi
  a környezetét és nem mi tartjuk
  el.

 28. Avatar

  Ez a lila liba bekattant.

 29. Avatar
  LucékGizije

  Te egy ócsak libri ribanc vagy!

 30. Avatar
  Szalay Miklós

  A kultúra és az ember viszonyának legfontosabb összefüggései:

  https://egyvilag.hu/temakep/103.shtml

 31. Avatar

  Ne sértegessű az igazi művészeket ez egy korcs, senki.

 32. Avatar
  Imre Bácsi

  A kultúra nem egyenlő a művészetekkel! Aki így gondolja mégis, annak beszűkült a tudata. AKI ILYEN, AZ KULTÚRÁLATLAN, egészen egyszerű lény!!!!! Meg kell keresnie, hogy ez élete során mikor kezdődött a csőlátási folyamat és mikortól hatalmasodott el rajta, a személyiségében.

  A kultúra ugyanis az ember viszonya a természethez! Minden ezzel kezdődik, ez az origo!!!!!!!!!!!!!! A többi másodlagos. A művészet csak egy kis szelete az ember/természet viszonyrendszernek.

 33. Avatar

  Én eddig az hittem, hogy a fekete lyuk a legsötétebb dolog a világon.

 34. Avatar

  Sárosdi Lilla. Mesélni is tud, vagy csak képzelődik!

  Van egy titkos tervem, amivel kifejezhetem a hálámat a csodálatos, elfogadó és toleráns francia népnek.

  Hát igen a francia nép a jól fizető turistákat szívesen elfogadja, eteti, itatja és megfizetteti velük mind ezt.

  De a francia és német vállalkozók, munkavállalók a keleti uniós tagállamok lakósságát, a vendégmunkásokat egyszerűen csak harmadosztályú csőcseléknek nézik a UNIÓBAN.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük