Olyan gazdag az ország, hogy Karácsony Gergely amatőrségét is megengedhetjük magunknak – Ezért is lesz zsigerkampány


Csak felvezetésként, mint cseppben a tenger, időzzünk el a Világgazdaság által nemrégiben megszellőztetett hírnél, hogy a Tarlós által megkötött, jóval előnyösebb BKV-s reklámtender – a közlekedési társaság reklámfelületeinek bérlése – elkaszálása miatt Karácsony Gergely csaknem négymilliárd forint bevétellel rövidítette meg a fővárosi kasszát. Az még csak hagyján, hogy hány lélegeztető gépet lehetne ebből venni, hiszen a kormány történetesen ezekből betárazott a járvány idején, de hány magyarországi kisváros, kistelepülés pendülhetett volna ki ebből. Betolhatta volna ezt a pénzt Karácsony a Lánchíd felújításába, vagy éppen a Biodóm befejezésébe is, amely esetében – bár az idén kellene átadni –, a főpolgármester a csóróságra hivatkozva kihátrált a buliból. Egy a lényeg: lenne itt pénz.

A csóróság nem a kormány „megszorításain” múlik, hanem Karácsony Gergely amatőrségén. Induljunk ki ebből! Karácsony Gergely eszerint luxuspolgármester. Abban az értelemben, hogy a magyar gazdaság megengedheti magának a csetléseit-botlásait. A fővárosiak megengedhetik maguknak ezt az „öreg néne őzikéje” figurát, ezt a bájosan alkalmatlan, vállvonogatós francia vígjátékszereplőt. Ezért is teljesen felesleges, legalábbis kampányszempontból lényegtelen hülyézni az ellenzéket, alkalmatlannak, teszetoszának, ostobának bélyegezni Karácsony Gergelyt, vagy az előválasztás bármely más szereplőjét. Mert azt az ellenzéki szavazók is tudják, hogy a kormány enélkül is teszi a dolgát, átvállalja a felelősséget, oda rakja a forrásokat, ahová kell, gondozza az országot. Nem szempont tehát, nincs tétje a következmények nélküli bénázásnak. Sem Karácsony Gergely, sem senki más a baloldalon nem tud hibázni. Csak felfelé tudnak bukni.

A szavazók egy részét ugyanis látványosan nem befolyásolják a tények. Ők nem meggyőzhetők a gazdasági eredményekkel, növekvő fizetésekkel, CSOK-kal, országfásítással. Ez alap, ez jár. Ezek az emberek már csak az érzelmeikkel vannak elfoglalva. Aki olyanokat állít, hogy Orbán Viktor ellen a sátánnal is össze kell fogni, az nyilvánvalóan nem racionális alapon szemléli a választások tétjét, azaz Magyarország jövőjét.

Lehet, hogy sokan voltak a Békemeneten, de ez hamis biztonságérzet. A baloldalon is beindult a mozgósítás. A mozgósítás benne van az emberi zsigerekben. Ezalatt azt kell érteni, hogy nem fognak programot írni arról, hogyan lehet a Fidesz-KDNP-nél jobban irányítani az országot. Ők úgy gondolják, ez alapból menni fog nekik. Alapból jár, hogy az ország szekere jó irányba haladjon, magától. Így gondolta egykor ezt az MSZP is, és ebből lett aztán az őszödi böszme trágár gyónása, amelyben beismerte, hogy évekig nem csináltak semmit, évekig senki nem kormányozta az országot, és ahhoz kellettek a trükkök százai, hogy ezt a választók nehogy észrevegyék. Ugyanezt a hagyományt folytatja a baloldal jelenlegi kommunikációja, amelyből egyértelműen kitűnik, nem kormányzásra készülnek. Választást akarnak nyerni, bármilyen áron, és ehhez az érzelmek felkorbácsolásán keresztül vezet az út. Egyetlen választási céljuk a Patás Orbán leváltása. Aztán majdcsak valami lesz. Meg trükkök újabb százai.

A tízéves DK-s szektagyűlésen Gyurcsány Ferenc mondott egy olyat is, amit én inkább a jobboldalon tartanék megszívlelendő üzenetnek. Ferenc testvér arról beszélt, hogy egy pártnak nem szabad megengednie, hogy a politikai ellenfele határozza meg, hogyan definiálja a pártot a közbeszéd. Úgy fogalmazott, hogy ha a DK megengedi, hogy az jobboldal értelmezése váljon uralkodóvá a pártról a társadalomban, akkor nem is érdemes harcba menni. És lám, a jobboldal a tíz év alatt alaposan engedte magára égni az olyan lózungokat, mint hogy szétlopják az országot, hogy kamukeresztények, klímatagadók, el akarják hagyni az EU-t, homofóbok de sok közöttük a buzi, gyűlölik a tanárokat, a nőket, az értelmiséget, a migránsokat, lelövik a Bambit.

Ezeket a vádakat kell megtanulni lesöpörni a szekunder szégyenérzet helyett. Nevén nevezni a hisztériát, a hazugságot, a képmutatást, a tartalmatlan gyűlölködést, a félinformációkból összekombinált rémmeséket, amelyek egyetlen dologra alkalmasak: az ész helyett az érzelmekre hatni. És jól felbaszni a választópolgár agyát. Az a kommunikáció nem fog működni, hogy Karácsony Gergely, vagy Márki-Zay Péter alkalmatlan. Mindenki tudja, de nem félnek a bénázásaiktól. Tíz év alatt abba szokott bele még az ellenzéki választópolgár is, hogy a kormány az olyan, hogy végzi a dolgát. Kivéve persze, ha baloldali. Ezért is félő, hogy 2022-től majd az IMF, a „civil” szakértők, Brüsszel, meg a bolgár titkosszolgálat veszi át az ország irányítását. Nincs Magyarországon akkora luxus, hogy ezt megengedhessük magunknak. Erről szól Karácsony Gergely négymilliárdja.

Vezetőkép: MTI


  Miért Rigó

10 hozzászólás

 1. Tényleg “Olyan gazdag az ország, hogy Karácsony Gergely amatőrségét is megengedhetjük magunknak”?

  Vagy kamugeli pozícióban tartása, a 2010 óta tartó gyurcsótány-Orr bán Vicc torpedó show része?

  Ezért ilyen szarok a törvények és visszahívhatatlanok a politikusok, hagy szopjon a szavazó polgár, a helyi közösség, az alkalmatlanok és méltatlanok miatt, még ha megtévesztették és rosszul választott?

 2. Szerintem jó írás. Az ellenzéki szavazókat tényleg nem érdekli a saját oldalon ronbolásai és megakorrupciói, mert számukra minden eszköz megengedhető, hogy a Zorbánt és a Fideszt ki lehessen nyírni. És igen, örülnének azok a szavazók, az a bizonyos 600-600 ezres köménymag, ha a DK-LMP-JOBBIK-LMP-PÁRB-KÉTFAROK-MASZOP terrorkoalíció kőkemény nyilas-komcsi diktatúrát vezetne be. Ez tulajdonképpen nemzeti tragédia, hogy ennyien vannak. Van azonban egy bizonytalan réteg, amelyet szintén nem lehet egyedül azzal meggyőzni, hogy a Fidesz-KDNP kormány mennyit tett, meg hogy a mostani ellenzék gyakorlatilag minden településen, ahol van, mennyi rosszat tesz. Az sem elég, hogy a kormány meg akarja védeni a külföldi támadásoktól az országot ezen bizonytalanok szeménen. Bizony igenis aktívan be kell lépni a terrorkoalíció vádjainak valamilyen módon történő cáfolatára. Csak akkor lehet meggyőzni ezeket a bizonytalanokat, akik a mérleg nyelvét alkotják. Vagyis teljes csomaggal, full extrákkal politikai értelemben.

 3. ez van 2021 ben hazánkban

  Namond
  az intenet világában csak a balkán bìrkát lehet megtéveszteni és a vágóhídra terelni!
  A magyar balkán birka csak akkor ébred amikor a vágóhídon már elvágták a torkát!
  Mivel életlen politikai analfabalták a nemzetközi és a Soros Führer bunker törekvésekhez iQ szerény zéró iQ emberek !Nem tudlák szelektálni a realitást es a vaĺóságot ezért könnyü öket a globalista zsoldos judàsoknak mint a MZP Dugrevics Cseh es a többi fake↔kake hazaárúlók- populista szlogenekkel a vágóhídra terelni!
  Ezek olyan fakirok,büvèszek hogy majd az “elszámoltatásbòl” föznek szavtos ebédet!
  füt fát palotát igérnek nekik de a birka csak a füvet szereti!Azt viszont minden nap lenyeli!

 4. Az irracionalitás része némely emberek gondolkodásának.

  Egy szekta vezetője meg tudta győzni híveit Kaliforniában, hogy tömeges öngyilkosságot kövessenek el.

  Egy szekta Kaliforniában tömeges öngyilkosságot követett el. Öngyilkosságukat a Hale-Bopp üstökös érkezéséhez időzítették. Az üstököst látni lehetett a Földről.

  A szekta szerint az üstökös mögött egy űrhajó utazik, idegen bolygók lakóival, akikkel találkozni
  fognak, ha “levetik földi tartályukat”.

 5. Az ország egy része kretén. Nem érdekli őket semmi csak Orbán bukjon.
  Mindegy hogy mekkora selejtes szardarab jön utánna!
  DE többet nem vagyok hajlandó megfinanszírozni hogy selejtek a hasonszőrüeket juttasanak hatalomra!

 6. A cikk nagyon jó, a diagnózis kitűnő. Ma viszont olvastam egy másik szuper írást, és a kettő kiegészíti egymást: “az ellenzék érdeke, egyben egyetlen reménye és narratívája, hogy a politikai diskurzus emocionális, ne pedig racionális térben folyjon. Racionális térben nem tudják legyőzni ezt a kormányt. (…) a kormányfő képes szót érteni más miniszterelnökökkel, vagy vele kifejezetten nem szimpatizáló külföldiekkel is, akiknek úgy fel tudja vázolni a gondolatvilágát, hogy azok elismerik tudását és intellektusát.” https://privatbankar.hu/cikkek/makro/orban-viktor-volt-fotanacsadoja-nagyon-kis-esely-van-az-ellenzeki-gyozelemre.html?utm_source=rss&utm_medium=referral

 7. “jóval előnyösebb BKV-s reklámtender”.

  ___ lehet, hogy a BKV-t működtetni kell, nem reklámozni?
  A felesleges kiadásoktól nyugodtan meg lehet szabadulni… hát nem? Hát de!

 8. Remélhetôleg a Mindenszentek utàn kezdôdik az èrdemi munka stratégiali szempontok alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.