Gyurcsány Ferenc: Vakbélgyulladásom története


Klárival a kampány után pihenni mentünk. Semmiség. Pár nap Olaszország. Szardínia. Diákszállás. Klára aludt felül az emeletes ágyban, mert fél az egerektől. Tegnap este még jól voltam. Löncshúst vacsoráztunk. A sarki boltból hoztuk otthonról. Hamé. Klárának többet hoztunk. Szereti magában is enni. Gyerekkori emléke.

Jó piros arany is jutott rá. Én majonézzel jobban szeretem, de kompromisszumokat kell kötni. Családi belpolitika. Drága itt a kenyér, és lukacsos. Jobb a magyar. Azt is hozni kellett volna, de nem fért be a kisbőröndbe. Egyet hoztunk, a nagybőrönd már feláras. Fapadossal járunk. Megszoktuk. Évek rutinja a hajtogatás is. Fehérneműből elég kettő. Lehet mosni a mosdóban is. Szappant ingyen adnak a hotelben. Fiatalok voltunk, Klára egyszer a bidében áztatta a zoknimat. Nem láttunk még olyat. Azóta is sokat nevetünk.

Elkalandoztam. Vacsora után jött a hasfájás. Egyre gyanúsabb. Orvossal beszélek. Talán vakbélgyulladás. Esélyes. Haza kell menni, nincs mese. Fapados a biztosításunk is. Síbalesetre jó. Vakbél nincs benne, csak bokatörés. Átfoglaljuk a repülőt. EasyJet jegyünk rugalmas. Taxira nem kellene költeni. Nem vesznek fel, hiába stoppolunk. Klára ölben visz a repülőig. Erős asszony, tudom, tapasztalom. Itthon vizsgálnak. Vakbél. Műtenek. Talán a löncshúskonzerv szilánkja. Talán szotyihéj. Azt ettük, amikor esténként távolról néztük a fizetős strandok tengerpartját. Jól átlátni a kerítésen, átsüt rajta a lemenő nap fénye. Egyszerű romantika a miénk. Mi így szeretjük. Az operációval minden a legnagyobb rendben ment. Egyben vagyok.

Forrás: Facebook/Tutiblog. Fotó: Facebook


  Miért Rigó

44 hozzászólás

 1. Nem történt más, mint hogy az isiásza ráment a vakbelére.

 2. gyurcsánynak vakbele volt? Hát akkor az nála egy koponyán belüli műtét.
  Legközelebb seggfejműtét lesz? Szerintem nem reménytelen. Ha a bangladesi babákat szét lehetett választani…

 3. Még nincs vége a kezeléseknek. Most jön az isiász által okozott problémák vizsgálata, ám lehet, hogy a rosszmájúság nem annak egyenes következménye, hanem pszichikai természetű…

 4. https://megafilm.hu/elkurtuk-mozik

  Gyurcsány maga az ország idült vakbélgyulladása.

 5. Vakbèl, vègbèl, vastagbèl ès màjcirrozis. Ja ,hugyoskàm a stàciókat vègig kell jàrni.

 6. csakafidesz

  Már lelepleződött, hogy az Easyjet abban az időpontban nem indított repülőt. Feltehetőleg bérelt magángépen jöttek haza. Ami a diákszállót és az emeletes ágyat illeti, nos ennél még én a nyugdíjas is igényesebb vagyok akkor
  ne hazudja azt egy milliárdos, hogy hazulról vitt konzervet vacsorázott, mert én a nyugdíjas is igényesebb vagyok ennél. Maradjunk abban, hogy aki nyilvánosan bevallotta annak idején, hogy hazudott reggel, délben és este annak ezek után többé egy szavát sem hisszük el.
  Amúgy magasról teszünk rá, hogy gyurcsány hol és mit vacsorázott, de ne jöjjön hazug dumával és ne állítsa be magát egy csóró, konzerven élő utazónak.

  • Ez az író iróniája, parádriposztja. Ne keverd.
   Továbbfejleszti az idült isiászos vakbélpanaszokra hivatkozó
   reggeldélbeneste hazug viszkis butykos műmeséjét.

 7. csakafidesz

  “Taxira nem kellene költeni. Nem vesznek fel, hiába stoppolunk. Klára ölben visz a repülőig. Erős asszony, tudom, tapasztalom.”
  ———————————————————————————————————————————————-
  HeHeHe…
  Aki mindezeket elhiszi az ország egyik leggazdagabb emberéről, és elhiszi, hogy Dobrev Klára ölben viszi, mert nem akarnak taxit hívni.. Nos ha ennyire hülyére veszi az olvasóit, hát ehhez gyurcsányi, vastagbőrű pofa kell!

 8. Hazúg embert hamarább utó érik, mint a sánta kutyát.

 9. Ennek az írásnak “Gyurcsány Ferenc igaz történetei” címet lehetett volna adni. Kb. ezen a szinten szokott írogatni a fb-on, és okoskodni a Parlamentben. Amúgy meg nem hiszem el a vakbélgyulladását. Egyszerűen csak rájött, hogy kiderült a luxusnyaralás egyenruhás sofőrrel, botrány lett belőle, menteni kellett a menthetőt. Ahogy egy kommentelő írta: az első nap már úgyis megkapta a parancsot, instrukciókat. Gyurcsány igaz, hogy alkoholista, de nagyon küzd minden szavazatért. Ez abból is látható, hogy most, választások előtt begyűjtik a hajléktalanokat, önkormányzati lakásokba illetve idősotthonba dugják őket addig, amíg le nem szavaznak. Tavasszal aztán fel is út, le is út.

  • Egyszerűen csak ők, maguk hozták nyilvánosságra, hogy állítólag hova mennek üdülni.
   Szerintem Brüsszelben volt valami továbbképzés, vagy beültettek neki egy kapszulát,
   hogy le tudjon szokni? Ki tudja? Én bármit el tudok képzelni.

 10. csakafidesz

  “Talán szotyihéj. Azt ettük, amikor esténként távolról néztük a fizetős strandok tengerpartját. Jól átlátni a kerítésen, átsüt rajta a lemenő nap fénye. Egyszerű romantika a miénk. Mi így szeretjük.”
  ————————————————————————————————————————————————
  Hát ezzel még egy éhező proletár sem tud azonosulni!
  Én a nyugdíjas nem megyek olyan helyre ahol a kerítésen kivülről kell néznem a strandot. Ha ott nem tudom megfizetni akkor oda utazok ahol be tudok menni a vízbe. Ehhez még sok ész sem kell, csak egy árjegyzék.
  A legnagyobb vicc az, hogy aki mindezeket be akarja mesélni olyan vagyonnal rendelkezik, hogy egyszerűen kibérelhetné ottléte idejére az egész strandot, és akkor mindenki más őket nézheti a kerítésen kívülről..

  • Gyurcsány belehalna ha nem tudna hazudni. Szerintem élvezi hogy hazudhat.

   • csakafidesz

    Sajnos úgy látszik, hogy a hazudozás az egyetlen amihez ért. Hogy is van a közmondás? “Aki hazudik, az lop is.”

  • Nem az a baj, hogy vagyonos. Minden ellenkező híreszteléssel szemben, munkával is lehet pénzt keresni. Igaz nem annyit, mint ezeknek van. A probléma veleje az, hogy az Apró család gyilkolással kezdte a vagyonosodást, és az utolsó leszármazottig kizárólag rablás és lopás szerepel a dicsőséglistájukon. Gyurcsány elvtárs erre mondta, hogy ő elsősorban üzletember, másodsorban politikus. Na a kommunistáknál ezt jelenti az üzletemberséget: gyilkolás, rablás, lopás, hazudozás. Máshoz ugyanis soha nem értettek! A munkát, hasznos tevékenységet lenézik, nem is igazán tudják, mit jelent. A gondolatától is írtóznak!

 11. “Klára ölben visz a repülőig.”…haha……. és aztán klárika heresérvet kapott.

 12. saghy rozalia

  Valahol megbeszélés volt, hogy hogyan tovább

 13. Semmi bajod sincs Feri. Csak igyál, igyál!

 14. T. Fleischer

  Csak azt nem értem, hogy diákszállós, emeleteságyas, konzervkajás útra miért kell Szardiniáig repülni? Ezt talán 30 évvel ezelőtt el lehetett hinni kalandvágyó fiataloknak. A visszaút miatt, mivel az már nem fapados volt, biztosan el kellett adniuk az UMF NDK-s karórát, meg a szakadt farmert.

  • csakafidesz

   Nos itt van a döglött kutya elásva. Ha ezt 1980 körül egy diák megteszi a 100 dolláros nyugati keretből (akkor már 70 helyett 100 dollár volt) és a mellé kicsempészett ötven nyugatnémet márkájával, nos az akkor valódi volt. Sőt még a Praktica fényképezőgépét is eladta a végén, hogy legyen pénze a reptéri buszra is. Ma egy átlagon felül, jól kereső magyar simán beül egy taxiba bárhol, mert konvertibilis a pénze, van hitelkártyája és le tud hívni százezret is, ha megszorul. Az pedig végkép dajkamese, hogy egy multimilliárdos akinek külföldi bankokban is van számlája (bolond lesz bevallani) ne tudná vakbélgyulladás esetén a reptérre vitetni magát taxival. Kintről bámulja meg a strandolókat, mert nincsen pénze bemenni és este nem megy el egy helyi kisvendéglőbe, hogy megkóstolja a helyi ételeket. Dehogy tenné.. Emeletes ágyban alszik, hideg konzervet eszik paprikakrémmel. Ráadásul, ha neki fáj a vakbele akkor cipelje őt ölben a felesége, ha beleszakad akkor is, mert a taxin spórolni kell.
   Ami vérlázító, hogy ilyen pitiáner dolgokban is hazudik, mint a vízfolyás!
   Mi van akkor, ha megírja, hogy igen, elmentünk Szardiniára egy rendes szállodában és remek éttermet fedeztünk fel a tengerparton? Irigyelné valaki?
   Miért hazudik ez az ember állandóan és gátlástanul?
   Ilyen embert válasszunk meg miniszterelnöknek?
   Válasszuk meg azt az “erős asszonyt” aki cipel egy ekkora barmot és nem mondja, hogy fiacskám, hívjunk taxit, mert én nem vagyok hordár!

   • Még mindig nem fogod fel, hogy amit kifogásolsz, az az irónia, a gúny eszköze, a költői túzás.

 15. Benedek Ágnes

  Zseniális írás! Gratulálok! Gondoltam megnézem megy-e egyáltalán EasyJet Szardíniára… Elképzelem, ahogy Klára és Gy.F. felszállnak egy fapadosra, mint a nép egyszerű fiai..

 16. Tehetős Totó

  Ha jól látom, csak a dőlt betűs részek a Feriéi. De tökéletesen belesimulnak a szövegbe. Kitűnő írás. Hogy átvegyem a stílust, 😀

 17. Abban téved a szerző, hogy fapadossal utaztak volna, egyszerűen feladták magukat csomagként, mint a Mézga család, tehát teherszállító gépen utaztak. Természetesen sátorban aludtak, éjszaka Feri őrködött és közben Kisz-dalokat dudorászott. Mikor végre ő is nyugovóra tért, szorosan odabújt Klári mellé csak sajnos Fletóné meglehetősen szőrös, így Ferink akarva-akaratlanul benyelt néhány szőrszálat és meglett a baj, a diagnózis vakbélgyulladás. Ferenc azóta felhasogatta a hitvesi ágyat és átköltözött a villa legtávolabbi szobájába és mohón nyeli a töményet, hogy dezinficiáljon, nehogy valamit még kapjon Klára asszonytól. Felkészül a hasnyálmirigy gyulladás.

 18. Nagy Ferenc

  Mingyà elsirom magma!t! Emeletesàgy, otthoni lunch hùs! Miliàrdok a bankban!! Na ne!! Kit néz ez a lotyaszàjù hülyének??

 19. Tiszta röhej ez a Gyurcsány házaspár, azért mentek oda nyaralni, hogy a keritésen keresztül élvezzék a napsütést mert pénzük nem volt bemenni a strandra. Èn meg itthol az utcasarkon kalapoztam, hogy ha haza jönnek legyen valami pénzük kajára és hogy betudjanak menni a magyar strandokra.

 20. Dőlt betű! Úgy látszik a kommenetelők egy részének még így sem jött át, mire van felépítve az egyébként szellemes szösszenet. És ezektől várja bárki, hogy képesek legyenek a sorok között olvasni… Szomorú!

  • Pongrácz Zoltán

   A kommenetelők egy része hülyét csinál belőled, mert te elhiszed, hogy ők elhiszik.

 21. Ez az írás egy miniatűr remekmű! Percek óta nevetek, annyira szellemes, szívből jövően szarkasztikus, ám cseppet sem sértő! Hiába, írni, a szavakkal bánni tudni kell! Ezért tudott oly hiteles lenni, h van, aki komolyan vette!
  Köszönöm, “tutiblog”!

  Kitűnően illeszkedik hozzá több, bájosan vitriolos komment is!

  • csakafidesz

   Bazinagy remekmű. Tanítani kellene az iskolákban a “szösszenet” írást.
   Ja, nem!

 22. Az egész leírás úgy hazugság ahogy van! De gyurcsótánytól ezt már megszoktuk. Ha akarna akkor sem tudna igazat mondani, mert ez a vérében van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.