Polgárháborús nyitány lehet a brüsszeli merénylet


Vitathatatlan, orbitális pofára esés volt a belga titkosszolgálatnak – a franciával egyetemben Salah Abdeslam csapatának párizsi terrorcselekménye, sikeres bujkálása, és a brüsszeli merénylet is.

[rule style=”rule-dotted” ]

Számoljuk össze mit tudunk:

  1. Szólt az izraeli titkosszolgálat a terrorveszély miatt – a gyanús egyénekről tájékoztatták a belgákat.
  2. Szólt a török is, ők is riasztották a belgákat, saját állampolgárukról.
  3. Salah bérelt kocsival száguldott végig kétszer Európán.
  4. A két testvér, akik immár Mohamed hurijai között ünnepli a hitetlenek elleni támadást, többször elítélt bűnözők, fegyveres rablás, stb. Őket utasította ki Törökország terrorizmus miatt, a belgák engedték el őket, bizonyítékok hiányában.
  5. Az egyik fickó Interpol körözés alatt állt.
  6. Salah a párizsi merénylet előtt fél Európát körbeutazta, például itt Magyarországon is volt kétszer pár órát, de Ausztriában is, csupa okleveles gazemberrel, akikkel kapcsolatban voltak információk (l. a, b, d és e. pontok)
  7. A szükségállapotot mindkét frankofón államban kihirdették. Tehát érvényben volt, úgyhogy akármit meg is tehettek volna, a párizsi merénylet után ugyanis azt hallgattak le, akit akartak, arról gyűjthettek adatot, akiről épp kedvük tartotta.
  8. Rendelkezésükre álltak a családok, családtagok nevei, akikkel, mint kiderült, kapcsolatot tartottak „szent harcosaink”.
  9. Az izraeliek azt is megírták a belgáknak (és valószínűleg a franciáknak is), hogy az iszlám állam rakkai központjában tervezték a merényletet, lesz metrórobbantás és reptéri robbantás.
  10. Salah Abdeslam belga „gyökerű”, de francia állampolgár, brüsszeli, Abdelhamid Abaaoud belga és brüsszeli, Najim Laachrui belga, Bilal Hadfi és Foued Mohamed-Aggad francia állampolgárok. (Csupa ófrancia név.) Abaaoud például szíriai kiképzést kapott.
  11. Az elkövetők piti bűnözők voltak, Salah konkrétan fiúprosti, drogos, piás, betörő, stb. egyszóval kifejezetten nem a törvénytisztelő állampolgár kategória.
  12. A családtagjai körében bujkált, hozzáteszem emellett merényleteket is szervezett.
  13. A rejtélyes brüsszeli „harmadik merénylő” már két napja szabadon kószál. Szükségállapotban, két ekkora terrorcselekmény után, kamerák, nyomozók, stb. kereszttüzében. (Bár Salah Abdeslam ellen is „Európa legnagyobb hajtóvadászatát” rendelték el. 126 napon keresztül hajtották.)

Node ezek után föltesszük a mentő kérdést: Mégis mit csináltak? A hatóságoknak gyakorlatilag minden eszközük megvolt. Az információkkal rendelkeztek. Jogkörük is volt –terrorcselekmények ellen ott is szinte akármit lehet -, sőt velünk ellentétben pénzük, felszerelésük is.

Azt a gyermeteg szöveget most hagyjuk, hogy régi mobiltelefonokat, meg cserélhető SIM kártyákat használtak a terroristák, ezért nem sikerült őket lehallgatni, meg este 9 és reggel 5 között nem lehet senkit letartóztatni. Badarság, csak az egészen hülye biztonságpolitikai szakértők nem tudnak különbséget tenni parkolócédulák hajnali 4-kor való kézbesítésének tilalma és egy nemzetbiztonsági rajtaütés között. Utóbbi engedélyezett. 

Akármennyi tényt hozunk össze, ezek vagy orbitálisan nem értenek ahhoz, amit csináltak, vagy annyira nem mertek az iszlám világ környékére se menni, hogy az valami megdöbbentő.

Attól tartok utóbbi szituáció áll fönn, vagyis a többszázezres iszlám közösség Brüsszelben olyan zárt, hogy már ellenőrizhetetlen, és a belga titkosszolgák egész egyszerűen nem tudnak bemenni, mert más színű a bőrük, nem beszélnek arabul és az első kebabosnál dekonspirálódnak.

Az európai politika tehát most arról beszél, hogy külső határellenőrzés kell, meg satöbbi. Hát, uraim, eső után köpönyeg. A migránsok, akik most jöttek, persze veszélyesek, de túl sok elkövető közülük belga, meg francia állampolgár volt.

Ezt a helyzetet inkább ideológiai háborúnak hívják.

Ez azt jelenti, hogyha másik értelemben vesszük a dolgokat, a „terrorista” politikai – vagy ideológiai elkövető, akár hadifogolyként is értelmezhető. Ezek sajnos már nem egyszerű helyzetek, főleg a két merénylet után. A fent említett tények pedig azt eredményezik, hogy óriási, hangzatos mellébeszélés kezdődik mindenféle jogkörökről, meg szerkezeti átalakításokról, meg erősnek maradásról, és egyéb nagy bölcsességekről.

Valójában azonban a dolgok mögött álló három böszme nagy tényt fedik el, hogy

  1. A törvénytisztelő polgárok élete megnehezül – l. biztonsági ellenőrzés mindenhol, szabadságjogok felfüggesztése. (Ettől még nem élnek nagyobb biztonságban, persze jobb, ha ezt nem tudják…)
  2. Az előbbiek bevezetése a legkevésbé se zavarja a terroristákat abban, hogy tovább terroristáskodjanak.
  3. Kulturális és ideológiai háború kezd kialakulni „mi” – és „ők” között – l. örömittas arab és muszlim üdvözletek a szent harcosaik felé.

Vagyis lassan itt az ideje belátni nyugaton, hogy nem csak a „migránsok”, hanem a féltett állampolgárok is ideológiai elkövetők, vagyis elindulhat egy olyan folyamat, amelynek a vége jól látható. Ennek a jelenségnek természetes gyúanyaga a migráció.

Másfél év alatt ugyanis bevonult Németországba egy Szlovénia méretű állam.

Ha újabb merényletet követnek el Európában, és Európa továbbra se lép, az csak mélyíti a törésvonalakat, amelynek a vége a jó öreg nyílt, kulturális, sőt etnikai alapú polgárháború.


  Templomhegyi Nyerőkő

5 hozzászólás

  1. Ez a következtetés nagyon is valósnak tűnik itt a végén.
    Csupán azt nem tudom,a “fehérek”,mi alapján fognak harcolni? Azt már meg sem kérdem,hogy arrafelé melyik “fehér” alkalmas még a harcra? Mert oké jön egy nem fehér. Szembe. És nem lövök,mert hátha jóságos. Na ugyanez a másik irányból nem így fog működni. És akkor minden nem fehéret le kell lőni. A kisgyerekeket is. Az nagyon érdekes lesz,hiszen eddig NEM erről volt híres Európa.

    • Lelőni? Jó ég, dehogy! Csak szép gyöngéden kitessékelni őket Európából. És nem a “nem fehéreket” hanem a muzulmánokat. Mindet. Bőrszíntől, állampolgárságtól, születési helyétől függetlenül. Akinek az a vallása, hogy gyaurokat ölni helyénvaló, az ne éljen a “gyaurok” között.

  2. ….eddig….

  3. Ezek a kisgyerekek 10-20 év múlva lesznek robbantás-korúak.A mi unokáinkat fogják robbantani!Köszi Merkel és a hülye ballib Nyugat!
    Ezért kell /kéne azonnal tömegesen kitoloncolni az összes belga, francia, angol és svéd arabot. (akik a múlt század derekán jöttek, azokat is!) SOHA nem lesznek európaiak! Nem is azért jöttek.

  4. Nobel díjas….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük