Vár állott, most Kunhalom, meg szegény Nyírő Gyula


Régóta figyelem Kunhalmi „cicije van, ezért alacsony a fizetése” Ágnes munkásságát. Bevallom, egyre nagyobb rajongója vagyok a hölgynek, alighanem az előbbi tulajdonságáért (l. cici). Megint nyilatkozott egy bolseviket, ezúttal Nyírő Gyulát keverte Nyírő Józseffel. Mindezek után bámulatos, hogy tudott ez az asszony ennyi ideig a politikában, államvezetésben fennmaradni ennyi ésszel. Valamit tudhat, amit mi nem, de inkább bízzuk ezt a választókra. Ugyanakkor annyit azért megjegyeznék: az a választó, aki ezeket a bornírt baromságokat mondó hölgyre képes szavazni, nos megérdemli a választottját.

Szóval Ágnes elpanaszolta az Atv Start hasábjain (képzavar), miszerint hát ez a kirekesztő fasiszta náci Nyírő Gyula mit is keres a nemzeti alaptantervben. Sajnálatos ugyanakkor, hogy akire gondolt, a József keresztnevet viselte, Gyula ugyanis egy orvos volt, nem is akármilyen. Nem kizárt persze, hogy Nyírő Gyula is foglalkozott valamilyen irodalmi tevékenységgel, de jegyezzük meg, nevet nem abban szerzett magának. A legszebb az interjúban az a határozottság, az az elkötelezettség, az a lánglelkű hév, ahogy elmagyarázta, hogy mennyire náci ez a Nyírő. Mármint a Gyula. A nagy nyilatkozat ezek után felkerült az MSZP honlapjára is, bizonyítandó, mennyire értenek az ott dolgozó sajtósok az irodalomhoz (vagy orvostudományhoz, tulajdonképp mindegy is). 

Ágnes ugyanakkor nem kevés bakival büszkélkedhet. Volt egy bérlet-bakija. Amikor kicsit okiratot hamisított. Aztán volt a diploma-baki, amikor mindig beírták, hogy van diplomája, aztán beismerték, hogy nincs, aztán meg minden évben drukkoltunk neki, hogy végre megszerezze a nyelvvizsgát. Ez a kis hiányosság – mármint a diploma hiánya – nem zavarta Ágnes szárnyalását, így lehetett oktatáspolitikus. 

Aztán volt az a kis baki a sajtótájékoztatóján, amikor többek szerint beb@szcsizva nem tudott befejezni egy épkézláb mondatot. Volt a táncikálós cukiskodás, amikor a pancsoló kislány taktusait hallhattuk ki a ritmikus mozgásából. 

Sőt, volt az ajtónak nekiszaladás, amikor egyik barátnőjével, Szél „fóti gyermekotthon” Dettivel játszottak ajtóról lepattanósdit. Már azt hittem, hogy ezt nem lehet überelni, de jött az atomcsapás, a vastagon aranyozott pálma, tetején egy nagy koronagyémánttal, amikor a másik barátnőjével, Bangóné „patkányok” Borbély Ildikóval tiltakoztak az ellen, hogy beléjük „folyt”sák a szót. (Én komolyan, azt hittem, hogy photoshoppal készült fotóról van szó, de nem, valódi volt a felvétel…)

Szóval mindig örömmel figyelem ezt a hölgyet, de ne szaladjunk ennyire vissza, sőt, ne térjünk el a tárgytól, idézzük ezt a szellemi hérát, ezt az államasszonyt, ezt az éles nyelvű kardos menyecskét pontosan! 2016-ban, négy éve írta ezeket a halhatatlan sorokat:

„A mai oktatáspolitika nem azért bukott meg, mert nem jól valósítottak meg egyébként jó terveket, hanem mert eleve halálra ítélt, száz éve lejárt lemezt tettek fel az oktatás irányítói 2010-ben. Az, hogy a Fidesznek vége lesz, nem kérdés. A kérdés az, hogy milyen iskolát akarunk utána.” 

Szinte pontról pontra megismételhették volna ezt a mantrát az új NAT esetében is, de sajnos jött ez a Nyírő-ügy, s rögtön rárepültek, mint éhes legyek a döglött lóra. 

Álláspontjukat pontosan, szakmailag korrektül kifejtette: „Wass Albert és a Nyírő Gyula” nem való a NATba, merthogy nácik. Szegény Nyírő Gyulát sajnos már nem lehet megkérdezni arról, hogy náci volt-e (persze nem kizárt ez sem), de azért jegyezzük meg: Nyírő Józsefről, az íróról van itt szó. Ami pedig Nyírőt illeti (mármint a Józsefet): ha a baloldal támogatja a Szabó Ervinről elnevezett könyvtárt, akkor engedje meg Nyírő József tanítását is…

https://www.youtube.com/watch?v=8l7XL7EoOLM


  Templomhegyi Nyerőkő

23 hozzászólás

  1. Ez a nőnek? álcázott förmedvény olyan hülye hogy azt el sem lehet mondani.Elmehetne prostinak Amszterdamba.

    • Kétlem.
      Háttal és felöltözve állna be a kirakatba az aLYtóval szemben.

    • Volt egy hímsoviniszta, nőfaló ismerősöm ( már elment), akinek az volt a mondása, hogy azt a nőt szereti leginkább, amelyik csak képeslapokat nézeget, de a kép-aláírást már nem olvassa el.
      Szerintem imádná Kunhalmit.

  2. Az MSZP tényleg bajban van.

    Mekkora lehet az átlagos IQ a pártban és +,- korreláció?

    • A pártban és a szavazóbázisban ennél alacsonyabb az IQ és a tudás. Ezért gáncsolják mindenütt, ahol csak lehet az oktatást, a magyarok és a cigányság felemelését. (Ld. liberálbolsevikék nem akarják elfogadni a kormány ajánlatát, hogy a gyöngyöspatai cigányokat oktatással kárpótolják és ne pénzzel.) Jól tudják, hogy tanult, értelmes, önálló döntésekre képes, a helyzetet értékelni tudó szavazók rájuk nem szavaznak.

  3. Ez a párt egyik prominense, ez a szellemi selejt, akkor milyenek azok aki ezt megválasztották?!
    Hulladék népség, mind.

  4. Molnár József

    Hofi mondta a Rúzsa Sándor kapcsán, amikor az nem értette, hogy miért mondja a menyecske, hogy:
    Lelköm, mögágyaztam.
    Azé?
    Ez a vezérbetyár, akkor milyen a beosztott?

  5. Nézzük_magát_a_dolgot

    Ő mondta, hogy cicije van? Hát ha már ilyen bizalmas viszonyban van a nemzet tagjaival, akkor bizonyára nem veszi zokon, amit egy rosszmájú honleány mondott, amikor a célszemély nyilvános rendezvényen a háttérben röhincsélve illegette-billegette szelet csapva a miniszoknyácskáját. Esküszöm, nem én találtam ki, mert ilyet csak egy nő mondhat: “van aki mossa, van, aki szellőzteti”. Honi soit qui mal y pense. De rossza az, aki rosszra gondol! Szerintem ruhaneműről lehett szó.

  6. NEMZETI alaptervbe inkább illik Nyírő József,gr Wass Albert,Tormay Cecile.
    A nemzetközibe,meg a liburnyákok.

    • Ez több mint hülye. Tanulatlan bolsi. Leülhet egyes! Iskolába vele, mert van még mit tanulni. Tényleg gáz! Nincs mit mondani. No, így írányítanák az országot is.

  7. Konkrét megnevezések, tények, tézis-analízis-szintézis, érvek-lehetséges ellenérvek-cáfolat- alapérvek igazolása, kerek, megformált mondatok hol vagytok? Kedves Kunhalmi Ágnes, segítsen azokat fellelni a mondanivalójában!
    Szépen kérem… Ha nincsenek, ha hiányosak, ha nem helyénvalók, akkor az az oktatás, amiben Ön részesült hol, mikor, milyen rendszerben valósult meg, s az Ön szerint jó volt? Hol adták ki Kiskegyed diplomáját, büszke arra?

  8. homoródkarácsonyfalváért

    Kedves szerző, Nyirő József nevét rövid “i” vel kell írni.

    Üdv

    • Szégyen,de el kellett mennem a könyves szekrényig megnézni,és tényleg!
      Igaza van!

    • Mi több, az Országos Széchényi Könyvtár égisze alatt működő Magyar Elektronikus Könyvtár (OSzK-MEK) oldalain található Nyirő ismertetés is helytelenül – hosszú í-vel – írja Nyirő nevét címben is és szövegben is (tucatszámra).
      Talán majd most valaki felfigyel, s javít.

      • homoródkarácsonyfalváért

        Mindenki össze – vissza használja.
        Azt azonban soha nem felejtem, hogy az oláhok – teljes szándékegységben a magyar libsikkel – nem engedték eltemetni.
        Az Antigoné óta tudjuk, hogy ez a legnagyobb bűn.
        A halottak nevében pedig nincs jogunk megbocsájtani.

  9. A ballibsik jelmondata a címsort folytatva: Vár állott, most Kunhalom és körülötte mérhetetlen balliberális butaság.

  10. Gumimaca, nem a parlament arénájába, hanem a cirkusz porondjára való mint független személyiség.

    Lehet, hogy ő a felelős az MSZP vezetés folyamatos jó hangulatáért?

  11. Elképesztően ostoba némber! Még annyi esze sincs, hogy utánanézzen, konzultáljon egy-egy aktuálisan felmerülő témában, amelyhez nem ért és csak mondja a felháborító butaságait! Ki mer állni egy ország elé felkészületlenül! Micsoda gátlástalanság és micsoda tiszteletlenség az emberekkel szemben! Az MSZP-ből kibukni sem lehet?! Kénytelenek az ország adófizetői eltűrni ilyen szellemi és morális nullák képviselői fizetését biztosítani?! Miért nem tiltakozik e jelenség ellen senki?! Hol a türelem határa?! Nem hiszem, hogy nem lehetne hangot adni ennek és kitessékelni ilyen alakokat a parlamenti képviselői státuszból, még ha ún demokratikus módon választották meg az illetőt!

  12. Borzalom…. Arrogáns hulladék!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük