Mikor volt Németországban az utolsó szabad választás?


Kínos mosollyal állapíthatjuk meg, hogy kifejezetten régen.

A magyarországi náci-liberális koalíciót diktatúraellenes ellenzéki összefogásként üdvözlő német kommunisták gyakorlatilag feloszlatnak egy tartományi önkormányzatot, mert valaki nem a megfelelő szavazatokkal kapott benne többséget. Egyébként ezt a tartományt korábban a kommunisták (Német Szocialista Egységpárt, alias Linke), buta liberálisok (az egykori SPD) és a haragoszöldek hármas koalíciója irányította. Ez bezzeg senki ízlését nem bántotta, mert a kommunisták nem rosszindulatból, hanem humanizmusból rendeztek tömegmészárlásokat, és a szándék a fontos, nem a tett.

Félreértések elkerülése végett: az Alternatíva Németországnak nevű pártot sem szeretjük, azok is csak hülye németek, de azok azért legalább mutatják az életösztön bizonyos alapvető jeleit. Ezért szavaz rájuk már a szavazók szűk negyede, mert az utcán történő agyonverődést és a német nemzeti jövedelem Európa iszlamizálására történő felhasználását elsőre nem tartják logikusnak. A német pártsajtó nagyon igyekszik, hogy megmagyarázza nekik ennek a két dolognak a hasznosságát. Valami azonban végzetesen félrecsúszhatott, vannak, akik nem akarnak még több muszlimot és nem akarnak megtanulni arabul. 

A szélsőséges náci, fasiszta, kommunista, liberális pártok térnyerése ellen a legjobb eszköz a jó kormányzás.

Magyarországon a Jobbik létrejöttét is Gyurcsány Ferenc példátlanul sikeres kormányzásának köszönhetjük. Németország szélsőségesedése is egy politikusnak, Merkelnek köszönhető, aki valamilyen, csak általa ismert okból imádja az olyan ideológiai döntéseket, amelyek csökkentik a németek életszínvonalát, és már középtávon is a német nemzet és Németország totális összeomlását vetítik előre.

De a német energiarendszer kicsinálása és pár milliónyi muszlim nem volt elég; Merkelnek a demokrácia kinyírására is vannak ötletei. A teljesen eljelentéktelenedő és nem mellesleg betegeskedő kancellár a buta emberek szokása szerint ellenségképzéssel akar valami figyelmet kicsikarni a búcsúfellépéseihez. Ehhez tudni kell, hogy az AfD-ben fellelhető nézetek, a minden pártban fellelhető elmebetegeket leszámítva, nem hogy kifejezetten elfértek volna a 25 évvel ezelőtti CDU-ban, hanem talán még balosnak is számítottak volna. 

Az AfD egy tohuvabohu, tulajdonképpen annak az ideológia nélküli felismerése, hogy a jelenlegi német politika szükségszerűen működésképtelen társadalmat hoz létre. Ez annyira nyilvánvaló, hogy pár éve néhány német jogászprofesszor azon merengett, a német kultúrát és szabályokat nem elfogadó emberek elszaporodása az alkotmányban meghatározott értékek eltűnése következtében a jelenlegi német államiság megszűnését eredményezheti. Ezt jogi nonszensznek találták, illetve alkotmány- és jogellenesnek. A liberális gondolkodás szépségére jellemző, hogy nem a valóságos következmények, hanem a jogi konzekvenciák miatt aggódtak. 

Merkel tehát megüzente, hogy hogyan kellett volna szavazni.

Liberáliskáink pedig azonnal rohantak Merkel vezér és kancellár parancsát teljesíteni, nem akarták megvárni a különítményesek megérkezését. Csak engem emlékeztet Merkel remegése a 1945-ös Hitler egészségügyi állapotára? Merkel már hosszabb ideje van hatalmon egyébként, mint Hitler, mondjuk kárt is többet csinált, pedig a halottak meg a bombázás majd csak később jönnek. 

Szóval a német demokráciában, ha egy jelölt nyer, de az AfD szavazata is kellett a sikerhez, akkor feloszlatják azt a testületet. Ez annak az előszobája, hogy ha valahol az AfD túl sok szavazatot kap, ott bevezetik a rendeleti kormányzást, vagy egy demokrata politikusokból álló direktórium veszi át az ügyek intézését. Aztán majd felhagynak a választások rendezgetésével is, arra való hivatkozással, hogy az AfD túl sok szavazatot kapna. Az pedig egyszerűen nem kívánatos. 

Annak, aki az NDK-ban cseperedett ez egyáltalán nem szokatlan, ott is tudtak úgy választásokat rendezni, hogy nem kellett aggódni a végeredmény miatt. Németország egyébként tulajdonképpen nem weimarizálódik, ugyanis ott voltak centrumpártok, amelyeket balról a kommunisták, a másik balról meg a nácik fogtak közre. A mai Németországban nincsenek centrumpártok, csak a szélsőbalos-ultraliberális koktél különböző verziói állnak szembe az egy szem szerencsétlen AfD-vel, aminek igazából sem egységes ideológiája, sem egységes agendája nincs. Csak szeretnének továbbra is németül beszélni, jól élni és élve eljutni este a kocsmából haza.

Ma ez a fasizmus definíciója a liberálisok szerint. 

Németországban megszűnt a demokrácia, ha nem a megfelelő pártra szavazol, semmit nem ér a szavazatod. Ennél még a mi ellenzékünk is különb, ők legalább a keblükre ölelték a náci politikusokat és a rájuk szavazókat is. 


  Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

50 hozzászólás

  1. heroes_never_die

    Az AfD szinte egy az egyben, néhol modernizálva a CDU 2003-as programját vette át, amely már akkor is Merkel vezetése alatt állt. Merkel, aki az NDK nomeklatúrájához tartozott, mint FDJ agit-prop titkár és feltehetöleg “IM Erika” néven a Stasi-nak is jelentgetett megvalósitotta az NDK 2.0-t. Az sem véletlen, hogy az AfD-ben korábbi CDU, FDP és SPD tagok szerepelnek prominens pozicióban, miután a polgári közép hazátlanná vált a szélsöliberálissá vált CDU-ban. A megválasztott, majd pillanatok alatt visszaléptetett majdnem miniszterelnök családját rendöri védelem alá kellett helyezni az – amúgy államilag támogatott! – Antifa támadások miatt.

    Gute Nacht Deutschland 🙁

  2. Tetszik a cikk,

    Bár a szóhasználat esetenként kiegészítést kíván, pl “A szélsőséges náci, fasiszta, kommunista, liberális pártok térnyerése ellen a legjobb eszköz a jó kormányzás.” Innen bizony hiányzik a liberális és kommunista közül az anarchista jelző gondolva az antifa, legkevésbé sem jobboldaliságára.

    Írja továbbá, “De a német energiarendszer kicsinálása és pár milliónyi muszlim nem volt elég; Merkelnek a demokrácia kinyírására is vannak ötletei.”

    Sajna, Merkel sikerei közé tartozik, a német bankrendszer leformálása, kiemelten a Deutsche Banké és a német autóipari versenyelőny számottevő csökkentése, a lakosság segélyből élő arányszámának megtriplázása.
    Magam is elgondolkodtam, Merkel és a demokrácia viszonyán, és bizony felmerült a gondolataim között, hogy ha a Bertelsmann, Merkel Göring-je, az Antifa vajon Merkel SA-ja?

    • “…Antifa vajon Merkel SA-ja?”
      Igen.
      Hosszú évek óta kormányprogram a “Krampf gegen Rächtz” tehát a jobboldal elleni harc…amit már Hitler nemzeti SZOCIALISTA pártja is folytatott. Az Antifa adópénzböl évente kb. 106 millió Eurót kap randalírozásra, föként más véleményüek megfélemlítésére, megverésére, házuk irodájuk, autójuk, családjuk elleni merényletek kivitelezésére.

      • 106 millió Eurót kap? Ez .urva sok!

        Hogyan kapják?

        Milyen jogcímen?

        A támogatás nyilvános?

        Nem kell elszámolniuk arról, mire költötték?

        Az elszámolás nyilvános?

        • csakafidesz

          Mi a nyilvános Nyugaton? Az, hogy XY színésznő rózsaszínű helyett most kék bugyit vett fel és abban jobban néz ki a segge. Valahol is elárulták már hány millió eurót tettek fel a névtelen migráns Mastercard-ra? (Közben nekünk minden évben megkérdezik az adatainkat abban a bankban ahol 20 éve tartjuk a pénzünket.)

  3. Amint a címet olvastam (“Mikor volt Németországban az utolsó szabad választás?”) magamban monologizálva rá is vágtam:

    -amikor Hitlert kancellárrá választották! (1933)
    Azóta kuss a német népnek és nem csak a szovjet megszállás okán (az bö 30 éve véget ért)
    hanem az “elhúzódó” USA jelenlét miatt a mai napig megszállt országként vezetik öket,
    még alkotmányuk sincs!

  4. Naná, hogy az, kedves Namond. Én már várom a kristályéjszakát Merkel-módra, meg a Reistag újrafelgyújtását is.
    Persze lenne különbség. Most az fasiszta Antifa, a muzulmán zsoldos verőlegények nem a zsidókat támadnák, hanem az AfD tagjait, s mindenki sárga csillagot lesz köteles viselni aki német, heteroszexuális fehér keresztény képződmény. A reistagot most garantáltan a muzulmánellenesek gyújtanák fel merkeli becsszóra.

    • Drága Naprózsa,

      Lehet tévedtem.
      Merkel már régen megtartotta a kristályéjszakát, összes verseny-, vetélytársát hátba szúratta.

      Az Antifa csakis az ujjá szervezett náci (nemzetiSZOCIALISTA) rohamcsapat az SS lehet.

      • Mintha a Dobrev meg a Momemtumos EP kórus átvette volna az ötletet.

      • csakafidesz

        A náci rohamcsapat a Röhm vezette SA (Sturmabteilung) volt. Az SS. pedig egy több célra kialakított elitgárda. Egy része, a Waffen-SS katonai sorozásnál lett kiválasztva. Az SS félig-meddig gyűjtőfogalom. A Totenkopf (halálfejes) SS adta a kivégzőalakulatokat, lágerőröket, stb.

        • csakafidesz,

          OK.
          Ez KO.
          Helyesbítek;
          Az Antifa csakis az újjá szervezett náci (nemzetiSZOCIALISTA) rohamcsapat, az SA utóda, a nemzetiSZOCIALISTA elitgárda, az SS lehet.

    • A csudába! De utálok hibázni: vagyis helyesen: Reichstag felgyújtása. Bocsi.

  5. Van azért jelentős különbség Hitler és Merkel között, s a Führer javára. Sok jót nem lehet elmondani Adolfról, de azt még a legádázabb ellenségei sem foghatják rá, hogy a saját népe ellen halálos ellenség gyilkos hadsereget hívott volna be (légyen félzsidóként zsidó vagy akár keresztény az ő fajtája). De a módszerek ugyanazok. Megfélemlítés, utcán tomboló verőcsapat. Csakhogy Hitler az idegenektől akarta megtisztítani országát, a kedves, aranyos Mutti pedig az idegeneknek adja át az országát.

    • Bevallom sokszor elkap a hév és radikalizmus ami egy értékőrzønél nem előny de odàig nem szabad elmennünk hogy Adolf érdemeit soroljok.Az hogy ez a Stazi tehén mit můvel az elpuhult agymosott nèmetekkel ez sem indokolja!Én sajnálom a keletnémeteket mert végre megszabadultak a komcsi pederasztáktôl a Faltól az egész egyenborzadájtól és most itt õlik halomra őket a stazisorosribanc Merkel internàci antifáival! Ahogy øk úgy mi sem szabadulhatunk ettøl a lumpenlibsi mosléktól.
      Mégis mintha most áttört volna hallgatàs fala!
      Mintha kommenjeim elérték volna a Fidesz döntéshozóit!Varga Judit jó munkát az Igazságügyben!

    • A történelemben Néró és Pol Pot mellett a harmadik leggyűlöltebb embernek Hitlert kiáltották ki. Joggal. Senki sem akarja dicsőíteni. De ha lesz még egyáltalán homo sapiens aki megírja Európa elpusztításának és 500 millió őseurópai nyomorba döntésének és kiirtásának történetét, abban bizony negyediknek Merkel is bele fog kerülni, s majd az utókor elbírálja, hogy melyik volt a nagyobb bűnöző.

      • csakafidesz

        Legyünk őszinték legalább itt. Hitler nem csinálta volna meg a háborút a nála sokkal gonoszabb Sztálin nélkül. Amikor Sztálin felajánlotta nekik Lengyelország felét akkor behúzta őket a csőbe és ez a Molotov-Ribbetrop paktum volt a háború gyújtózsinórja.

    • Mintha a Dobrev meg a Momemtumos EP kórus átvette volna az ötletet.

  6. Ez jó volt, kedves Marvin, leszámítva ezt:

    “Ehhez tudni kell, hogy az AfD-ben fellelhető nézetek, a minden pártban fellelhető elmebetegeket leszámítva, nem hogy kifejezetten elfértek volna a 25 évvel ezelőtti CDU-ban, hanem talán még balosnak is számítottak volna.”

    Nem a tényszerűséggel van a gond (bár ezek a nézetek csak 7 éve szorultak ki a CDU-ból), de arra esetleg nem ártott volna rávilágítani, hogy az AfD alapítói (Gauland, Adam, Lucke stb.) mind egytől-egyig a CDU első vonalbeli politikusai, illetőleg támogatói voltak. Az AfD nemhogy elfért volna 10 évvel ezelőtti CDU-ban – az AfD maga “A” 10 (vagy 25) évvel ezelőtti CDU! Akikhez képest Viktorka egy baloldali elhajlás.

    Abban viszont egyetértünk, hogy ezek is csak hülye németek.

  7. A németek at alkotmányukat Verfassung- nak
    hivják. Azon filóznak sokan , hogy amit a merkel
    csinál az Verfassungswidrig, Alkotmányellenes.

    • Merkelisztánban csak egy Grundgesetz azaz Alaptörvény létezik, amit a II.Világhábórú nyugati gyöztesei mondtak tollba 1945 után.
      Egy alkotmány arról szól, hogy a szuverén, azaz a nép fogalmazza és adja magának és népszavazás útján lesz érvényes. Merkelisztánban népszavazás nem létezik…
      Merkelnek teljesen mindegy, hogy az alaptörvényt vagy az alkotmányt tapossa naponta a sárba.
      Egy demokratikus jogállamban már régen lógna….

  8. Érdekes németes kirekesztő gondolkodásra utal az eljárás. Ha te is (AfD) azt mondod amit én, akkor hamis amit mondok. Ha te is (AfD) arra szavazol akire én, akkor érvénytelen a szavazatom.

    A németek azt hiszik a magyarokról (amikor találkoznak néha 5-10 magyar melóssal hosszasabban), hogy a magyarok utálják a németeket. Volt rá példa, hogy magyarázni kellett nekik, hogy nem titeket utálunk, hanem mi ilyenek vagyunk. Nem fért a fejükbe a magyar virtus, a fogjuk meg és csináljuk, a mindent egy kicsit másképp csinálunk mint tegnap, nem értették a magyar mentalitást. Szép dolog a logika meg a precizitás meg a spórolás, de az élet ellentmondásos jellege miatt előbb-utóbb kicsúszik precíz, spór, logikus gondolatmenet alól. Kicsúszik alóla, elcsúszik mellőle. Mert jó dolog 2 évig tervezni és 2 hónap alatt megépíteni, de úgyis lehet, hogy 2 hónapig tervezünk és 2 évig építünk. Mert a melóstól is lehet kreativitást várni. Sőt! Kötelező, ha magyar!

  9. Az AfD manapság az egyetlen politikai párt Merkelisztánban, amely a jogállamiság, a nemzeti szuverenitás helyreállításán, a migrácíó megállításán, az EU-nak leadott jogok visszaszerzésén munkálkodik.
    A merkelmédiák propagandájával ellentétben biztosan kijelenthetem, hogy az AfD a német Fidesznek felelne meg, ha kormányozhatna.
    Sajnos a német bárgyú birkák többsége még mindig nem értette meg, hogy Németország lerombolásáról és a német nép kiirtásáról szól a müsor.
    Egyébként az AfD kb. 50%-ban itt élö, dolgos, becsületes bevándoroltakból áll. Nem iskolakerülö, parazita agyhalottakból, mint a Linke vagy a Zöldek. Azoknál még Bangóné vagy Kunhalmi is vezetö lehetne….

    • Ezért támadják oly ádáz módon.
      Beleköpött a levesbe!

      • csakafidesz

        A pártonkivüli erők Németországban a fontosak. Ott a párt értéke gyakorlatilag már nulla, akárcsak itt az LMP esetében. Az LMP olyan “miniszternök jelöltet” adott Szél Bernadett személyében akiről bebizonyosodott, hogy egy szorgalmas takarítónő különb nála minden tekintetben.

        • Szél Bernadett közgazdász, a szociológia doktora, politikai ideáit a szabadkőműves Humanista Mozgalomban szerezte, valószínűleg (2 éves munka tapasztalttal a háta mögött) a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület “emberi jogi” szervezet programvezetőjeként kapcsolódott a szabadkőműves támogatói háttérhez.

          Érdekes, hogy a Menedék Egyesületi munkáját követően, 2002-2006 között, az MTA támogatott kutatója lett.

          Szintén érdekes, hogy a Közgáz, Nemzetközi Kapcsolatok szakán, (Európa főszakirány) végzettek közül, mennyi fiatal lett un “emberijogi” aktivista, “civil” szervezeti tag, mennyien képviselnek ultraliberális kommunisztikus internacionalista – multikulturális – globalista értékeket és azokat mennyire hegemónista módszerekkel próbálják terjeszteni, elfogadtatni.

          Ki, kik lehettek a Közgáz, Nemzetközi Kapcsolatok szakán, sőt Szegeden, Debrecenben, Pécsett, a beszervezéssel foglalkozó külföldi ügynökök?

          A Humanista Mozgalom által eddig létrehozott szervezetek: a Humanista Párt, a Közösség az Emberi Fejlődésért, a Kultúrák Közeledése, a Háború és Erőszak Nélküli Világ és a Humanista Tanulmányok Világközpontja.

  10. csakafidesz

    ” Aztán majd felhagynak a választások rendezgetésével is, arra való hivatkozással, hogy az AfD túl sok szavazatot kapna. Az pedig egyszerűen nem kívánatos. ”
    Hitler is így gondolta. Sőt miután a Reichstagot a csúnya kommunisták (Ja, nem: a választást nyert nácik) felgyújtották, nos parlamentet sem hívtak össze. Az első, mindent eldöntő választáson, 1933-ben a szavazóhelyiség környékén gyűlekező barnainges rohamosztagok súgták meg az embereknek, hogy kire érdemes szavazni. Merkel még mindig demokratikus, hiszen nem vernek senkit fejbe a választások idején. Németországban ma ez nem fenyeget. Ott legfeljebb egy halefet nyomnak beléd barátságos “allahuakbár” köszönéssel, de ennyi huncutkodást el lehet nézni az aranynál is értékesebb vadembereknek.

  11. Rögvest a liberális megbuktatása után az jutott eszembe, hogy a magyarországi ellenzék nem olyan finnyás, mint a német kormánypártok. Itt minden szavazat aranyat ér, ha náci, ha komcsi, csak erősödjék az Orbán-ellenesek tábora.

    • csakafidesz

      Amúgy a választás és a “párt” fogalma is némi korrekcióra szorul. Akkor amikor a “Kétfarkú kutyapár” egy embert be tudott vinni a Parlamenbe el kell gondolkodni azon, hogy a teljesen független és politikai téren is teljesen alkalmatlan magyar bíróság jogköre kell legyen egy “Kétfarkú Kutyapárt” bejegyzése. Ez a párt puszta létével, -mármint azzal, hogy a bíróság bejegyezte- minősíti a bíróságok szerepét ezen a téren.

      • csakafidesz

        Ez bizony igaz.

        A gazdálkodó szervezetek – vállalkozások, egyletek, egyesületek, összefogások, pártok és egyházak – a belpolitikát meghatározó, befolyásoló elemek.

        Nyilvántartásuk, működésük engedélyezése, korlátozása, betiltása közigazgatási feladat, így a Belügyminisztérium, esetleg részben a Kincstár feladatköre kellene legyen.

        Egyszerűen nevetséges, hogy a cégbíróság a közzétételre benyújtott ránézésre látható hamis mérlegbeszámolók alapján nem hogy törlést, de vizsgálatot, nyomozást sem rendel el, mondván nem feladata.

  12. Nem olyan ismeretlen ez a politikai “ökölszabály” a nyugati kontroll alatt lévő országok némelyikében.
    Két muszlim többségű államban maga az alkotmány rendelkezik úgy, hogy ugyan létezhetnek iszlám alapon szerveződő és politizáló mozgalmak (hiszen hát emberi jogok, ugye, nyugati kontroll alatt…), de mihelyt ezek megnyerik a választást, automatikusan átveszi a kormányzást a hadsereg, aznap. Ez a két ország: Törökország és Algéria. Az egyik NATO tag! Ennyit ér a nép véleménye egy NATO tag államban, ha az nem tetszik úgymond biztonságpolitikai főszereplőknek. A másik egy olajország, kábé húszmillió (azaz 50%-nyi) olyan polgárral, aki hozzátartozóval, vagy közeli rokonnal rendelkezik az EU-n belül (főként Franciaországban), és elég nagy cirkusz lenne belőle, ha Franciaországnak le kéne állítani a mai volumenű utasforgalmat Algéria felé, mert mondjuk iranizálódna, vagy tálibizálódna Algéria. Inkább ráhagyják a helyi hadseregre.

    A németeknél ezt szőr mentén intézte a (???). Gondolom, van egy olyan íratlan szabály minden politikai szereplő számára, miszerint ha a kánonba be nem vett mozgalom alakul ki, azt el kell szigetelni, és végső soron olyan hisztériát kell ellene gerjeszteni, hogy ha véletlenül túl nagyra nő, akkor fel lehessen függeszteni vele kapcsolatban az alapvető jogokat is. A németek birkák, ehhez asszisztálni fognak, hiszen végül is erre bizonyíték is van. A helyzet alapvetően azt indokolná, hogy az AfD ma 50-60%-ot kapjon, erre kapja a felét-harmadát. Hát nem birkák? Nem a szocdemekre gondolok, mert azok már úgyis determinált szavazók: melegek, színesbőrűek, párt- és sajtómunkások és ezek hozzátartozói (nem kevés szavazat!!!).
    Nagyon sok fiatalt megfognak a zöld halandzsával, pedig az okosabb zöldek már tüntettek az atomerőművekért, mert rájöttek, hogy mekkora kárt okoztak korábban. De a mai német konzumidióta archetípusa a középkorú és idős középosztálybeli CDU szavazó, aki mereven ragaszkodik a 80-as évek igazához, ami alól közben kikúszott a valóság. Merkelt a nemzet anyjának tartja, nem azért, mert Merkel alkalmas lenne bárminek a megszülésére, szoptatására és felnevelésére, hanem mert a német történelemlélektanból hiányzott egy ilyen bamba mátriárka. Afféle helyi árpinéni.

    • Lásd.:
      heroes_never_die 2020-02-07 : 14:50-i kommentjét.

      A németeknél, ha a kánonba be nem vett mozgalom, politikai szereplő alakul, azt el kell szigetelni?

      Ez lenne a CDU 2003. évi programját képviselő mozgalom?

    • csakafidesz

      Merkel megválasztása és hatalomban tartása bizonyítja, hogy a demokrácia nem jó társadalmi forma, ha a normalitás felől nézzük. Hitlert is meg lehetett választani, pedig már 1933 előtt is üvöltözött különféle pártnapokon. Csak az nem látta, hogy őrült aki nem akarta látni.

      • csakafidesz,

        Nem vagy te egy kicsit romantikus idealista?

        Ha se a diktatúra, se a demokrácia nem jó, mi marad, az anarchia?

        • Irányított demokrácia? Vagy nézzünk a múltba: teokrácia, arisztokratikus köztársaság, elitista alkotmányos monarchia, abszolutizmus, katonai uralom stb. Nem kell félreérteni, nem javaslatok, csak gondoltam leírok néhány rendszert, nehogy már csak ez a két (három) alternatíva legyen.
          Pl. ma is van abszolút uralkodói hatalom, alkotmány nélkül, olyan országban, amelyiknek igen sok van a rovásán, mégis tárgyal és kereskedik vele mindenki, sőt, még meg is védik, ha az érdekei úgy kívánják (Szaúd-A.), szétlövik az ellenségeit (Jemen), elnézik a középkori bérgyilkosságait (Khashoggi), ütik a sokkal demokratikusabb ellenségeit, riválisait (Oroszo., Irán), katonai, kormányzati és média szinten. Nem is annyira rossz dolog az a korlátlan feudális királyi hatalom a 21. században. Csak olaj legyen alattad! Azt csinálsz, amit akarsz. Bevezetheted a kapuadót, a boszorkányégetést, fajtalanságért megkövezés, felségsértésért felnégyelés, nem lesz érzékeny az amerikai kongresszus. Egy valami nem lesz az országodban, ha számít a hatalmaknak: anarchia. Legfeljebb irányított…

          • Csak úgy kíváncsiságból:

            moliere

            A Francia és a Spanyol Királyság, Habsburg császárság abszolutizmus volt vagy teokrácia a 17., 18. századig?

            Sőt a Vatikán micsoda?

  13. heroes_never_die

    Sok értékes, a témában való jártasságot bizonyitó hozzászólás érkezett az elmúlt napokban. Közben az események felgyorsultak és már valóban egy diktatórikus folyamat installációjának, amit nyugodtan fasizálódásnak is nevezhetünk, lehetünk szemtanúi. Eddig intrikákkal “nyirták ki” a Merkelre veszélyes CDU tagokat, jelenleg azonban nyilt, párton belüli “tisztogatás” folyik. Magd@ kollegina emlitette a TE oldalt https://www.tichyseinblick.de/alle-artikel (lehet ingyen is olvasni, ha a megjelenö maszkon az alsó sorra kattint az ember), amit kiegészitenék az https://www.achgut.com/ oldallal. Mindkét platform klasszikus liberál-konzervativ oldal, mindkettöt sorozatosan lenácizták már, ami miatt perelnek, s mindketten a konzervativ német értelmiségi ellenállás szócsövei, amelyek a túlélésükért küzdenek.

    Zárójelben: az AfD nyiltan vállalja lojalitását Izraelhez, eközben a német állami és pártpolitika már sokszor kifejezetten Izrael halálos ellenségei mellett foglal állást. Ennyit az “antiszemitizmus” vádakról.

    Néhány kiegészités még az Antifa szervezethez, megjegyzem, döbbenetesnek tartom, bár nem csodálkozom, hogy Karigeri és támogatói ezzel a – lényegében – terrorista-anarchista bagázzsal szimpatizálnak:

    – az Antifa évente 120 millió eurót kap az SPD vezette “család-ifjúság-nök-idösek” minisztériumtól különbözö csatornákon keresztül, a “Kampf gegen Rechts” direktiva alapján;

    – az SPD, Zöldek, die Linke (az NDKs SED párt utóda!) az alapitványaikon keresztül támogatják öket;

    – a német szakszervezetek szövetsége (DGB), továbbá a közalkalmazottak szakszervezete Ver.di, amely pl. az oktatókat képviseli (!) pénzeli az Antifa-t, illetve logisztikailag (pl. buszokkal) látja el öket.

    Az Antifa “indymedia” nevü online portálját hosszú évek után mostanában kezdték el piszkálgatni, azaz “betiltották” ugyan többszörös gyilkosságra, testi eröszakra történö felbújtás miatt, de mint látjuk, mégis üzemel: https://de.indymedia.org/Indymedia

    Végül: sokan nehezményezik, hogy a németek agymosottak, ami sajnos igaz, de csak részben. Az AfD-vel való szimpátia, nota bene párttagság, esetleg facebook-os lájkolása rengeteg ember egzisztenciájába került és kerül mind a mai napig. Tucatjával vesztik el az AfD hangosabb támogatói állásukat, de akár még a bankszámlájukat (!!!) is. Nem véletlen, hogy egyre többen egy “belsö emigrációba” vonulnak vissza, ahogy az sem véletlen, hogy évente kb. 180ezer magasan kvalifikált, tehát nem büfé-szakos, fiatal / középkorú hagyja el az országot. Az is igaz, hogy az AfD tagság jelentös része a régóta Németországban élö, teljesen integrált, külföldi hátterü polgárokból tevödik össze.

    Dióhéjban ennyit.

  14. Es rolunk keszitenek a diktaturat bemutato rajzfilmeket.

  15. heroes_never_die

    Vicces: 2020-02-11 : 10:04 óta vár egy hozzászólásom moderációra, amelyben megpróbáltam összefoglalóan válaszolni, további információkat nyújtani az itt tárgyalt témákhoz. #Köszikemár

    • heroes_never_die

      Hehe, miután láttam, hogy most szabadon átmehet egy komment, ime az egész tegnapról megmaradt cucc copy paste 😀

      heroes_never_die2020-02-11 : 10:04
      A hozzászólása moderációra vár
      Sok értékes, a témában való jártasságot bizonyitó hozzászólás érkezett az elmúlt napokban. Közben az események felgyorsultak és már valóban egy diktatórikus folyamat installációjának, amit nyugodtan fasizálódásnak is nevezhetünk, lehetünk szemtanúi. Eddig intrikákkal “nyirták ki” a Merkelre veszélyes CDU tagokat, jelenleg azonban nyilt, párton belüli “tisztogatás” folyik. Magd@ kollegina emlitette a TE oldalt https://www.tichyseinblick.de/alle-artikel (lehet ingyen is olvasni, ha a megjelenö maszkon az alsó sorra kattint az ember), amit kiegészitenék az https://www.achgut.com/ oldallal. Mindkét platform klasszikus liberál-konzervativ oldal, mindkettöt sorozatosan lenácizták már, ami miatt perelnek, s mindketten a konzervativ német értelmiségi ellenállás szócsövei, amelyek a túlélésükért küzdenek.

      Zárójelben: az AfD nyiltan vállalja lojalitását Izraelhez, eközben a német állami és pártpolitika már sokszor kifejezetten Izrael halálos ellenségei mellett foglal állást. Ennyit az “antiszemitizmus” vádakról.

      Néhány kiegészités még az Antifa szervezethez, megjegyzem, döbbenetesnek tartom, bár nem csodálkozom, hogy Karigeri és támogatói ezzel a – lényegében – terrorista-anarchista bagázzsal szimpatizálnak:

      – az Antifa évente 120 millió eurót kap az SPD vezette “család-ifjúság-nök-idösek” minisztériumtól különbözö csatornákon keresztül, a “Kampf gegen Rechts” direktiva alapján;

      – az SPD, Zöldek, die Linke (az NDKs SED párt utóda!) az alapitványaikon keresztül támogatják öket;

      – a német szakszervezetek szövetsége (DGB), továbbá a közalkalmazottak szakszervezete Ver.di, amely pl. az oktatókat képviseli (!) pénzeli az Antifa-t, illetve logisztikailag (pl. buszokkal) látja el öket.

      Az Antifa “indymedia” nevü online portálját hosszú évek után mostanában kezdték el piszkálgatni, azaz “betiltották” ugyan többszörös gyilkosságra, testi eröszakra történö felbújtás miatt, de mint látjuk, mégis üzemel: https://de.indymedia.org/Indymedia

      Végül: sokan nehezményezik, hogy a németek agymosottak, ami sajnos igaz, de csak részben. Az AfD-vel való szimpátia, nota bene párttagság, esetleg facebook-os lájkolása rengeteg ember egzisztenciájába került és kerül mind a mai napig. Tucatjával vesztik el az AfD hangosabb támogatói állásukat, de akár még a bankszámlájukat (!!!) is. Nem véletlen, hogy egyre többen egy “belsö emigrációba” vonulnak vissza, ahogy az sem véletlen, hogy évente kb. 180ezer magasan kvalifikált, tehát nem büfé-szakos, fiatal / középkorú hagyja el az országot. Az is igaz, hogy az AfD tagság jelentös része a régóta Németországban élö, teljesen integrált, külföldi hátterü polgárokból tevödik össze.

      Dióhéjban ennyit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük