Öregem, vannak jobboldali celebek is!


Rengeteg olyan dolog van, amit az ember nem akar tudni, de a „közösségi média” valahogy mégis az arcába tolja. Én körülbelül egy éve tudtam meg, hogy a Tóth Gabi és a Tóth Andi nem ugyanaz a személy, és újra és újra meg kell tudnom, mert mindig elfelejtem. Ugye jól tudom, azt is, hogy vannak ilyen énekesnők? És volt közöttük valami fennforgás. Nem hallgatok aktuális könnyűzenét, bármit is jelentsen ez, tulajdonképpen sohasem hallgattam, hozzám még nem ért el annak a tragédiának a híre sem, hogy feloszlott a „Pikasszó Brancs” (húsz éve kb.). Nem tudom, hogy írták, nem nézek utána és nem tudom, hogy honnan tudom, hogy volt ilyen popzenei formáció. Már ha egyáltalán ez popzene.

Mert nekem egyébként minden egyformán popzene, ugyebár. Nekem eddig az volt meg, hogy Németh Szilárdot próbálták mémesíteni és celebesíteni, az ellenzéki sajtó ármánykodott, a saját hozzájárulása nélkül. De ez nem igazi celebség, ő ugyanis például az eredeti értelmében művelt ember, illetve tud rendesen főzni, tényleg nem látványkaját, hanem tud fizikai munkához, árokásáshoz is alkalmatos ételt készíteni, tehát fogalmilag nem lehet celeb. Meg az Ákost fikázza mindig a baller, libsi zenész és celeb világ (ez náluk el se különül), mert hát anélkül sikeres, hogy velük kápszizna. Egyébként persze a celebségtől még lehet valami értékeset csinálni, de hát az már nem szokott kiderülni az RTL-en.

De a pápalátogatás kapcsán elszüremlett hozzám is valami a védvonalaimon keresztül, hogy a balos sajtó betámadta azokat, akik bármilyen módon is örülni mertek a szentatya okán és egyébként bármennyire is lehetetlen, hogy valaki a celeb létből isten felé mozduljon el. Ez azért izgi, mert ez is pontosan kifejezi, hogy mit is gondolnak a liberálisok magukról. Azt el tudják képzelni, hogy valaki a kereszténységből elmozdul a szexuális perverziók és a drog, a celebség irányába, de hogy egy bármilyen celeb ellenkező utat járjon be, azt nem.

Semmit nem tudok a Tóth Gabiról, de gondolom egy énekesnő, aki már csak az életkora miatt is, belecsúszott a celeblétbe, ami nélkül ma nem lehet felszínen maradni. Amikor elege lett ebből, akkor nem a drog felé mozdult el, ahogy ezt a libek szerint kell, meg nem coming outolt, hogy ő tulajdonképpen bármi, csak nem normális nő, hanem megpróbált normálisan élni. Sajnos a szerelmek és a házasságok nem tartanak örökké, most épp válik, ha jól dekódolom a libsi sajtó kéjelgő győzelmi jelentéseit. Én személy szerint nem szeretem a válást, de az egyrészt magánügy, másrészt minden ember saját felelőssége, nehogy már kívülről megítéljek egy számomra teljesen ismeretlen ügyet konkrétan. Ez a libek kedvelt erkölcsi módszere, mindenfajta erkölcs és etika teljes hiányában ítélkeznek mások felett, úgy, hogy semmit nem értenek a kereszténységből sem. Teljesen hülyék, gátlástalanok és aljasok, ezt tudjuk, de hát ez a jelenlegi végtelenül felszínes „liberalizmus” nem az eredeti politikai filozófiai liberalizmusból pusztult ilyenné, amilyennek most tapasztaljuk, hanem sokkal inkább annak a médiacelebségnek a nekrotizáló végterméke, ami az ötvenes-hatvanas évek angolszász sajtójában jött létre. A szabad sajtó lehetősége nem a közösségi média totális technológiai uralmával szállt sírba, hanem már akkor, még a pszichopaták 1968-as „forradalma” előtt.

Szóval minket konzervatívokat joggal lep meg, hogy ha vannak véleményvezéreink, meg híres embereink, akkor a XXI. század kényszeréletformáinak legkegyetlenebbjében, a celebségben létezni kénytelen emberek között is lesznek olyanok, akik rájönnek, a kereszténység vonzóbb életcélokat és ha már itt tartunk, vonzóbb bűnöket is kínál, mint az emberi nyomoron tenyésző liberális embertelenség.

A liberálisok a saját celebjeiket megpróbálják az emberi lét csúcspontjaként bemutatni, persze azért cserébe, hogy azok minden szexuális perverziót és pszichiátriai tünetet bevállaljanak (remélem csak szavakban), hogy ne kelljen dolgozniuk. Mert a posztolgatás a celeblétről akkor sem munka. De közben pontosan tudják, hogy ez mindennek az alja, a teljes elembertelenedés.

És ezután jön a jó kis liberális csavar. A liberális újságírók és értelmiségiek annyira pontosan tudják, hogy az általuk létrehozott és fenntartott celebség mennyire undorító, hogy megpróbálják a jobboldali közszereplőket pont olyan celebként bemutatni, mint a saját ikonjaikat, miközben pontosan ugyanazt, amit a sajátjaikban csodálnak, a lehető legrosszabb dologként aggatják gyűlölt ellenségeikre. Sőt a kormányoldal környékén még az is elképesztő, felháborító, hogy ott bárki is nyaral, vendéglőzik, házasodik, sőt néha válni merészel.

Ha egy drogos libsi celeb éppen válik vagy szakít, akkor az a szabadság, a továbblépés libsi ünnepe, ha egy kormánypártival történik ilyesmi, az akkor a NER álszentsége, mert szegény libsik szerint, csak ebben az egy esetben egyébként, nem az ő erkölcseik érvényesek, hanem a konzervatívokat a legbigottabb szélsőséges kálvinista álláspont alapján kell megítélni. Kb. úgy, hogy egy jobbos még gyermeknemzés közben sem élvezheti a szexet, tulajdonképpen előjáték nélkül kellene csinálnunk szerintük, hogy mindkét érintettnek a lehető legrosszabb legyen. És ez igaz az élet minden örömére is, igazából még nyaralni sem mehetnénk a Balatonra, és a gyermekeinket is csak merő gonoszságból kényszerítjük az életre. De szerintem mindenki érti már miről is van szó.

Ha nem tartozol a balliberális akolhoz és művész, zenész, színész vagy, nagyon veszélyes igénybe venni a sajtó celebek számára nyújtott szolgáltatását. A dolog jellegéből adódóan nem azt fogják írni rólad, amit te igaznak gondolsz. Ahogy a jobboldali politikusokról se írnak soha igazat. Az újdonság legfeljebb az, de csak akkor, ha az elmúlt pár évben nem figyeltél, hogy a saját celebjeiket, híres embereiket is kicsinálják, ha éppen olyanjuk van, vagy ha az eszme érdeke úgy kívánja, vagy ha valaki fizet érte. A bulvárból semmit sem szabad komolyan venni, ha csak azt nem, hogy a halálos balesetnél be volt-e kapcsolva a biztonsági öv. De hát pont azt meg sem írják, mert annak nem lenne kattintásban mérhető haszna.

Én azt se szeretem, ha balosok magánéletéről írunk, de hát ez háború ugyebár, ahol mindent szabad, amit már az ellenség megcsinált velünk. A celebség eredendően nem normális dolog, aki kénytelen ezt az eszközt használni a munkájához, az a lehető legocsmányabb terepre téved. A jobboldali politikusok egyébként eddig nagyon ügyesen használják a közösségi médiát és a celebsajtót, azok nem tudták őket celebbé tenni, pedig nagyon szerették volna ezt elérni. De aki a politikán kívüli nyilvánosságból kifejezi a kormányoldal iránti szimpátiáját, azt celebbé teszik és celebként is akarják kicsinálni. Ezt nem lehet megúszni, általában még a legistenfélőbb élettel sem, hát még egy olyan normális embernek, aki azon nehézségek között bukdácsol a mindennapokban, amiben mi átlagemberek szoktunk.

Vezető kép: Csapás az ideológiavezérelt étkezési kultúrára. Könnyen kitalálhatják kinek az Facebook oldaláról. 🙂

(Könnyed bio-ebéd Csíkban, minden a kertből, a legelőről való. 🍅🧅🌶️
Szalonnás-kolbászos lecsó púpos tojással, tejfellel és krumplis kenyérrel.)

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Már a szólásszabadságnak is annyi Brüsszelben, most lesz az utolsó olyan EP választás, amikor még megállíthatjuk a kommunistákat

  A Kedves Olvasó hunyja le a szemét és képzelje el, hogy egy gyönyörű virágos rét …

21 hozzászólás

  1. Dr. Belák Ferenc

    Sajnos a magyar és természetesen az európai populáció intelligencia szintjét fényesen
    mutatja, hogy a libsi, v. – ahogy én nevezem – liburnyák közösségi média „tartalmait” falják.
    Ennek a populációnak nagy többsége imádja ezeket az „oldalakat”, mert az intelligencia szintjüknek megfelel.
    Ezzel a liburnyák „ujságírók” tisztában is vannak és ebből és a reklámokból vastag pénzeket keresnek.
    Aki pedig nem szereti ezeket, azok maradiak, fasiszták, nácik, antiszemiták, akik nem értik a „modern kor”
    szavát. Egyértelmű, hogy azokat az ujságírókat, média szakembereket, akik mernek nem egyetérteni velük, ki kell csinálni, egzisztenciálisan lehetetlenné kell tenni. Így működik az USA-ban, Európában és természetesen kis hazánkban is.

  2. Kortaoo Merte

    Hát, ez bizony elég szánalmas mosdatás.
    Tóth Gabi maga tolta elénk magát és celebeskedett.

  3. Itt azért arról van ám szó, hogy egy magát konzervatív keresztény családanyának beállító vadceleb egyszer csak simán félrekrt! Azért ezt nehéz magyarázni! Az a konstans karaktergyilkosság, amit TG csinált maga ellen az elmúlt időszakban jól mutatja, hogy a valós konzervatív oldalnak nem az ilyen felkapaszkodott ingyenélőkre és idült alkeszokra mint pataki, győzike, mága, kis grófó, ákos és feró van szükségük, hanem valós értékeket közvetítő alakokra!

  4. Azt a Csík béli biolecsót,de szívesen befalnám.
    A celebség pedig abból keletkezhet,hogy vannak akik módfelett kíváncsiak mások életére. A sajátjuk az úgysem ér egy üttet taplót. Tulajdonképpen a valamikori pletykát hivatott pótolni,akárcsak az Isaura,meg a hasonló „remek” sorozatok. Volt olyan munkám,amikor egy társasház folyosóján kellett dolgozni. (akkoriban,csak a retek klub,meg a csiga kettes volt,mint tv adó) Az addig ott lebzselő idős hölgyek rajtaütésszerűen eltűntek fél négy körül. 🙂 Aztán a felhangzó szignálból tudtuk meg az okát.
    Kezdődött a sorozatuk. 🙂
    Mikor véget ért,kicsődültek és megbeszélték. 🙁

    • atörökszultán

      Egyetértek! Tegnap készítettem egy lecsó-light-ot serpenyöben,bezabáltam. A hétvégére tervezek egy komolyabb mennyiséget,legyen elég két napra. Fater készítette a világ legfinomabb lecsóját. Megpróbálom újra meg újra elérni azt a színvonalat. Néha már mintha olyan lenne az íze,mint az általa készített. höhö…

  5. Kár tagadni, az a nő elég ostobenkó és erkölcsileg egy meztelencsiga szintjén van. Ám ez az ő kettejük ügye.
    Ránk annyiban tartozik, hogy mindenkit hülyének nézve, kérlelhetetlen, nyílt proletár őszinteséggel a pofánkba hazudta, hogy ő mekkora nagy keresztény és hogy milyen szigorú keresztényi értékrend szerint él. És ez a nem mindegy. Őszintén szólva, én az eddigi pártfogói helyében csendben elengedném a kezét. Vigye a víz.

  6. A szerző kissé téved, Tóth Gabi ismert lett mindkét politikai oldalon, ami ritkaság és értékes kommunikációs eszköz lett volna a jobboldal számára.
    Sztem egy rendes csajszi lehet, csak még nem nőtt fel ehhez a feladathoz méltóságban, tartásban.
    A férje pedig nem egy eszkombajn, ezt is bele kellett volna tervezni a SWOT analizisbe 🙂
    A menedzsereivel van a baj, nekik mindezt tudni kellett volna kezelni. (Én már akkor látatlanban megutaltam őket, amikor rabeszeltek őt arra a szörnyű tetoválás erdore. ) Ha meg nincs neki szellemi vezetője, akkor meg az a baj.
    Nagyon hasznos lehetett volna a jobboldalnak, de ez most bizony blama, akkor is, ha valszleg tudatosan megszivattak vmi kis ügynökökkel.
    De erre is számítani kellett volna.
    Még jó, hogy nem a választások elé időzítették, biztos, hogy rontott volna a szamainkon.
    Gyenge és beképzelt a Fidesz központi kommunikációja.
    Vagy sok ott is a libero ügynök.
    Vagy mindkettő.

  7. Kesszinger Ferdinánd

    Most őszintén, egy ilyen agyontetovált, széles körben elismerten korlátolt egyént konzervatív etalonként pajzsra emelni időzített bomba volt. Ahogy mondani szokás: Erőlködésnek…
    És ahogy itt mások is említették, hosszú a sor az „osztályidegen” celebekből a jobboldalon.

  8. De bizony, Theo, ez is a kampányra lett volna időzítve, csak pont ez az időzítés fújt ki — idő előtt; és sz?rförgetegből is jóval nagyobbra számítottak az ellendrukkerek. Biztos lehetsz benne, hogy van ott még néhány mocsokság élesítve. S mennyivel jobban jövedelmez nekik magánéletet pocskondiázni, mint a dollárgurigák ügyét kerülgetniük, vagy pláne! reagálni rá valami értelmeset.

  9. atörökszultán

    Az Budapesti atlétikai világbajnokság kapcsán pont aktuális a közösségi média hatalma és propagandista szerepe. A globalista elmebetegek,buzeránsok,antifák,kommunisták,klímaagyalágyultak,zöld khmer brigádok minden aljas eszközt be fognak vetni Magyarország és annak polgári kormányának és értékeinek lejáratására.

    Ártatlan pofával jóelöre agyon kell verni ezeket; hazaáruló magyar csicskásaikkal egyetemben,csírájában elfojtani még a kísérletét is ezeknek a lehetöségét.

    Nulla tolerancia. München, a magyar himnusz meggyalázása a buzeránszászlóval rohangáló ratyi gazemberrel és hasonló akciók nem ismétlödhetnek meg!
    A ratyi propagandista USA nagykövetet és sleppjét eleve ki kell tiltani minden nyilvános eseményröl. A gusztustalan buzeráns gazember takarodjon Magyrországról!

    A lecsó csodálatos! A napokban föztem,most a fotót látva összefutott a nyál a számban,így már meg is van mit készítek a hétvégére újra.

    • Én elsőre azt hittem, hogy tejszinhabkarikak vannak valamin.

      • atörökszultán

        A lecsóhívö azonnal észreveszi kedvenc eledelének illatát,küllemét,szerényen zseniálisan egyszerü,rusztikus tálalását. A tükörtojás nem éppen szokványos, magam is tojásosan szeretem,de rántottaszerüen belekeverve a kész ételbe a végén. Tökmindegy! A lecsó így is úgy is zseniális. A legfinomabb legalább 6-8 féle…magyar paprikából,2-3 féle paradicsommal készitve….ha van! Nagy melegben nem árt,ha van a hütöben jéghideg fröccs vagy sör. Meg két csomag papírzsebkendö,amennyiben erösre készíted a lecsót.
        Nem bírtam ki,elszaladtam a boltba és a hétvégi isteni lecsóhoz dupla mennyiségben bevásároltam.

        • Lecsóügyben és az atlétikai versenyekre várva hadd meséljek egy kis sztorit az átkosból a lecsó dicséretére, bár én az az egyetlen magyar vagyok, aki utálja a lecsót, s mikor a család lecsóevési görcsben vállalja annak kockázatát, hogy kidobom a taccsot még a szagára is, megállapodunk abban, hogy mennyi ideig távozzak valahova a világ, de minimum a telek végébe…

          Na a sztori:
          kiskamaszként cserepartnere voltam az NDK-s nyaralócsoport egyik tanárnőjének, aki ugyan házasszonyként kitett magáért mikor egy hónapig voltunk kinn Augustusburgban, de az akkori német konyha egyikünk szimpátiáját se nyerte meg, sőt a barnamártásuk tiltakozó rémületet váltott ki belőlünk.
          Hazaérve elmeséltük szüleinknek, akik elhatározták a magyar virtust, és a rakottkrumplitól a vadasig hízóra tömtük a németeket igazi ételekkel.
          Elfriede néni beleszeretett a lecsóba, és magyar főzési órákat vett anyámtól.
          Pár hónap múlva aztán jött levél amiben Elfriede néni panaszkodik, hogy nem sikerül igazi magyar lecsót gyártania, hát küldtünk neki pirospaprikát. Következő nyáron kiderült, hogy a mi sárga paprikánk helyett zöldet lehet csak ott kapni, a malaczsír sem olaj, úgyhogy még évekig összejáró szülőpárként anyámék sajátkezűleg eltett üveges lecsót vittek ki ajándékba.

          • atörökszultán

            Pedig mikor megkértem a kezét,arra számítottam,végre nem csak egyedül én leszek a lecsókészítöfelelös. Ps: Bízom benne,hogy a holnapi VB megnyitón lesz néhány becsületes magyar ember,akik a buzeránszászlóval és hasonlókkal provokáló gazember xarházi kurafiakat úgy….de úgy pixán rúgdossa,hogy meg sem állnak Ratyifalváig an der Elbe!

          • Oh, kedves Atörökszultán, így egyre kevesebb az esély arra, hogy a lány(?)kérésre igent mondok ilyen antagonisztikus lecsóellentét okán…
            🙂 🙂

  10. Lecsó (szerintem).
    Nagy (nagyon nagy) fej vöröshagyma, apróra vagy nagyon vékonyra szelve.
    Disznózsíron üvegesre, két csipet sóval.
    Nagyjából ugyanannyi paradicsom, apróra vágva.
    A paradicsom erejétől, savasságától függően ugyanannyi, vagy kétszer annyi paprika APRÓ KOCKÁRA VÁGVA (erek nélkül).
    A megüvegesedett hagymára két gerezd fokhagyma reszelve, néhány percig együtt pirítva.
    Frissen őrölt bors és köménymag, két-három csipettel. Ha szükséges, kis sózás.
    Rá a paprika és a paradicsom, pirítás pár percig. Ha nem enged elég levet, fél vagy egy pohár víz.
    Megfőzés.
    Közben két tojás kevés sóval felverve.
    Ha a paprika-paradicsom-hagyma elfőtte levét (a fakanállal széthúzott anyag a serpenyő közepére nem folyik össze), leveszem a tűzről, hozzáadom a tojást, gyorsan alaposan elkeverem, krémesre. Ha a keverés ellenére nem enged a híg állagból, kicsit a kis lángra néha visszateszem pár másodpercre keverés közben.

    Tulajdonképpen lecsós tojáskrémnek hívom, úgy kell beállítani az alapanyagokat és a sózást, hogy a négy (vagy ha szerencsénk van, akár hat!) alapíz tökéletes harmóniában álljon, ne hiányozzon egyik sem, és uralkodjon egyik sem: sós, édes, savanyú, keserű (umami, ha igazán jó a paradicsom, és ha valaki szereti: csípős, de nekem nem kéne).
    Számomra kolbásznak ebben nincs helye. Szalonnának talán-talán, esetleg, az elején, zsír mellett-helyett, de inkább ne.

    Minőségi fehér kenyér, kifli, zsömle, vagy esetleg a tányérra pirított kenyérkockák, és rá az egész adag, lefedve a kenyeret.

    Hozzá (nekem) szigorúan hideg tej.

    Ez otthoni recept erős továbbfejlesztése, módosítása, és északnyugat-magyarországi.
    Jó étvágyat! 🙂

    Ez a Gabi nem rossz lány, az élete igazából magánélet, joga van egyszerre vallásosnak is lenni, és ezt is csinálni, igazából többek között az itt is megnyilatkozó marhaság miatt főnyeremény a libsi médiának. A cikk is szerintem hasonlókat próbál megfogalmazni, és nem is rossz. A magánélet és a politikai vélemény nem fog minden esetben összehangolódni az emberek többségénél. Ha mindenkivel ilyen kemények vagyunk, egy szép nap ránk is sor kerülhet (persze nem feltétlenül országos szinten, csak olyanon, ami fájhat). Ha ezt a hozzáállást követnénk, Tóth Gabi még sok örömet és akár politikai eredményt is hozhatna, nekünk.
    Aki már kiszáradt, vagy végleg lelankadt, az meg legyen szíves békén hagyni a vérbő fiatal lények világát!

    • atörökszultán

      @moliere Mester!

      Köszönjük,hogy megosztottad velünk a lecsó recepted! Jól hangzik és biztosan finom! Faterunk kertészmérnök lévén ugye nagyvonalúbb lecsóreceptet hagyott nekünk örökül,mármint az alapanyagokat illetöen.
      Ahogy említéd a savak és esszenciák harmóniájának grandiózus fináléjában mutatkozik meg igazán a lecsó lényege. Északnyugat-Magyarország? Igen ott már csak a kevesebb napfényes órák folytán is mással pepecselnek az emberek,mint mondjuk a Bácskában, a paprika és paradicsom egyik hazai fellegvárában. Nekünk anno otthon a kertben valójában nem is 6-8,hanem inkább 10-nél is több különbözö, fater által nemesített csípös és csemege paprikánk és számos különbözö fajtájú paradicsomunk volt. Bácskában nem nagy kunszt,nem is azért mondom.
      Az emberek nagy része a lecsóval nem is foglalkozik annyit,nem csinálnak nagy ügyet belöle,talán egyesek meg is mosolyogják,sokuk gyomra vagy epéje nem is nagyon bírja a paprikás ételeket. Egyszerüen megfözi szezonban a Mama vagy Anya a piacon vásárolt kedvezöárú ömlesztett paprikából,paradicsomból, a család meg szépen,csöndesen bevágja ebédre.
      Aki viszont szereti,mint én is annak inkább a szerelem egyik formája, az ízek,savak,esszenciák leírhatatlan,ellenállhatatlan gazdagsága. Ünnep. A konyhatechnológiai részben érdekes,egyéni dolgokat írsz le. Persze lehet elöször a paradicsommal is kezdeni,köményt inkább káposztás ételekbe teszek, a lecsóba soha. Az arányok is ízlésszerintiek. Jó zsírral a legfinomabb,mert a magyaros ételekhez a zsír a füszereket sokkal jobban fölveszi,mint az olaj. Tehát én kettö és fél három és fél kiló paprikához egy kiló hagymával fözöm a lecsót. Semmit nem vágok apróra,az ereket,magokat nem szabad kivágni. Ha van három-négyféle friss csemege parikával és legalább kétféle hegyes erös,lehet méregerös is paprikával kezdek. A karikára vágott hagymát a nyolc-tíz gerezd fokhagymával ,házi kolbásszal 20 dkg max,apróra vágott házi füstöltszalonnával 10 dkg max.zsíron közepes lángon lassan megpirítom üvegesre,ez pont addig tart,míg egy jéghideg, lehetöleg kézmüves sört megiszik egy felnött férfi,ha nem nagyon szomjas. Most jön a lényeg. Ha összerottyant az anyag akkor elöször a csípös paprikák jönnek 4-5 nagyobb,kettö-három kisebb karikára vágva,hadd rotyogjon.Az már kezdi alakítani,bolondítani az anyagot. Nem kell kapkodni, a paprika is és a paradicsom is nagy részben vízböl áll,nem fog odaégni,jó levet enged.
      A lehetöleg magyar,vastaghúsú sárga Cecei paprika következik,aztán jöhet a zöld papírhéjú,tölem lehet még a holland piros, vagy narancsszínü ( a magyar pritaminpaprikát egyik sem éri el,sem ízben,sem állagban)aztán a magyar almapaprika,mint koronaékszer a tetejébe jó,akár 3-4,de 6 centísre nagyvonalúan beledarabolva. Nem ragu lesz ez húshoz,hogy mindent apróra kelljen vágni,hanem lecsó,hadd harapjak a sült-fött paprikába rendesen bele.
      Most lehet szusszanni egy kicsit,mert már jó úton járunk a megvalósulás felé vezetö úton,ahogy azt a drága Hamvas Béla Mester mondaná! Egytálételt soha nem fözök vízzel. Csakis száraz fehér vagy vörös borral. Erös tíz perc múltán öntök hozzá egy fél pohárnyit a veresböl, 1 dl. Akkor egyben két evökanálnyi szigorúan kalocsai füszerpaprikát,majd gyorsan elkeverem. Jelzem, sót még nem tettem az ételhez,majd amikor a paradicsom is a fazékba kerül. Innen már szinte gyerekjáték. A Szupermarketekben ma már nem is nagyon lehet igazi szabadföldi,jó leves paradicsomot kapni,inkább csak piacon. Azért két-három különbözö paradicsomot mégiscsak lehet vásárolni. Jó méretes darabokra vagdalva hozzáteszem a már összerottyant anyaghoz.3 kg paprikához alig több,mint fél kiló paradicsomot teszek. Nem szeretem,ha evés közben a paradicsom sava kettévágja az orrom és a fülem közti üreget. Szerencsés esetben jó levet ereszt.Most jön a só.

      Ezután nyugodtan le szabad ülni és a még mindig jéghideg kézmüves sörrel a kézben arról álmodozni,hogy miért nem születtem olasz milliomos autógyárosnak és miért nem Sophia Loren lett a feleségem és mi a fenéért öregszünk meg ilyen gyorsan.

      Mivel füstölt anyagot nagyon moderátan teszek a lecsóba a végére inkább egy darab finom sertésböl készült krinolinnal gazdagítom,no persze max 4-5 tojással.Nem nagyon kóstolgatom,akkorra már tudom,hogy jó. Max. a végén utánasózom. Amennyiben az egészet szabadtüzön,bográcsban,ennek kétszeres-háromszoros anyagával fözi az ember,no akkor lehet szólni a csinos szomszédasszonynak,hozza a tányérokat,szelje a kenyeret,terítse meg a kerti asztalt,pont azt,ami a alatt van.

      A csodálatos magyar kenyeret nagyon szépen leírtad. Úgy kell annak lenni! barátsággal atörökszultán

  11. A hozzászólások adták meg a sava-borsát ennek az írásnak tulajdonképpen. Mire rátértek a pazar lecsózásra, el is felejti az ember az átvett amerikai celebséget, amit normális ember úgy kiiktat a mindennapjaiból, mint az rtl-klubot meg a többi litty-lötty „tehetségkutató” förmedvényt. Szóval: ne foglalkozzon a magyar ember celebekkel /levitézlett-átvedlett-leamortizálódott stb/ pár napra föltünt egyedekkel, mert ezeket a lecsó bármkior kenterbe veri mindegyiket. Ja, a celebek maguknak köszönhetik mindazt amit kapnak, hiszen ők teregetik ki a legintimebb, legbensőségesebb, és egyben legudorítóbb dolgokat is magukról. Ennyi.

  12. annak a médiacelebségnek a nekrotizáló végterméke, ami az ötvenes-hatvanas évek angolszász sajtójában jött létre.
    + A MAOIZMUS+ A NIHILIZMUS
    LÁSD KŐSZEG, DEMSZKY, HARÁCSONY, FODOR, SCHIFFER STB, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük