Földes András, a megadásszakértő


Woody Allen zseniális poénja, hogy az ő katonai minősítése HeT, háború esetén túsz (szabad fordításban). Allen persze nem a hazaárulási képességeit, hanem a katonaiakat árazta be ilyen módon.

Földes András azonban teljesen komolyan esik abba a kategóriába, hogy háború esetén azonnal le kell tartóztatni és hadifogolyként kell kezelni. Lehetne hazaárulóként is kezelni, de ez pszichikai lehetetlenség és így nem marad más emberséges lehetőség, ugyanis András mindig az ellenség oldalán áll, bárki is legyen az. Ha az oroszok, ha az ukránok, ha románok, ha az amerikaiak, ha az ufók támadnák meg minket, Földes Andrást azonnal az aktuális támadó hatalom katonájaként kell beazonosítani és hadifogolyként kell kezelni. András identitása a magyarellenesség, attól tartok valószínűleg a szexualitása is az, ne képzeljük el ez milyen cselekedetekben is manifesztálódhat.

Budapest, 2014. március 21. Szabó Balázs, a Heti Válasz fotóriportere, Virágvölgyi István, az MTI fotószerkesztõségének vezetõje, Földes András, az Index újságírója, fotóriportere, Hajdú D. András, az origo.hu fotóriportere (b-j) a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Forrongó Kijev címû kiállításának megnyitóján 2014. március 21-én. MTI Fotó: Kallos Bea

Földes András a Facebookjára a következő szövegecskét tette ki:

Borzongva figyelem a városban egyre több helyen feltűnő toborzóirodákat, a netflixes háborús filmes fotóra emlékeztető katonai toborzóplakátokat, most pedig a Ligetben futottam bele toborzósátorba, azon a helyen, ahol a NER hipszterrétegének tartanak tudatátformáló eseményt Brain Bar címen.

Egyébként vicces lenne, ha éppen ezt a parvenü, Jordan Peterson-féle bullshitekkel megvezethető, MCC-, a Déryné és a Felix kávézóval kompatibilis réteget rántanák be a magyar honvédséghez. Elképzelem, ahogy a slimfarmeres, Nanushka-ruhás hazafiak Kovács őrmester hajnali ordítására sikálják a laktanyafolyosót. De ezt leszámítva a felfújt, nemzeti fegyverkezéssel mégis zsigeri ellenérzéseim vannak.

Vajon miért? Hiszen legutóbb, a finn NATO-csatlakozás kapcsán Finnországban járva inkább elégedettséggel és nyugalommal töltöttek el a polgári védelmi egységek, és a katonaság sok helyen felbukkanó toborzóeseményei?

A magyar és a finn haderőfejlesztés közt azonban van néhány alapvető különbség. Egyszerű lebontásban.

– Finnország határos Oroszországgal, így a fenyegetés valós.

– Magyarország csak baráti és szövetséges országokkal van körülvéve, fenyegetettségünk minimális.

– Finnország a világ egyik legtranszparensebb országa, ahol a hadiköltések megalapozottak és áttekinthetőek.

– Magyarország az Unió egyik legkorruptabb országa, ahova az EU már jó ideje nem küld pénzt, mert már a banki transzfer alatt ellopnák. Bármely új állami beruházás csak a közpénz lerablásának újabb terepeként értelmezhető.

– Finnország hadügyminisztere egy politikus, aki korábban igazságügyi miniszterként szerzett tapasztalatot.

– A magyar hadügyminiszter egy pénzügyi kavaróember, aki korábban Habony Árpád jobbkezeként szerzett tapasztalatot, de az adriai ingatlanbizniszek mellett a kormány hatalommegtartó műveleteit segítő Századvégben is csiszolta katonai ismereteit.

– A finn hadsereget egy a demokráciát és a szövetségeseit védő és támogató kormány irányítja.

– A magyar hadsereget egy a demokráciát és a saját szövetségeseit is támadó kormány irányítja, amely nyíltan szimpatizál a brutális agresszor Oroszországgal és a világ számos durva diktatúrájával.

Nem érvelek tovább. Ha van riasztó, az egy korrupcióval átitatott, Európa-ellenes ország homályos célokat szolgáló hadserege, amelyet ráadásul egy szakmájához nem értő, így befolyásolható szerencselovag vezet.

(Ez állítólag a HVG-n is megjelent.)

Földes András szerint Magyarországnak nem is lehetne hadserege. Kiemelném a következő kedves mondatot:

Magyarország csak baráti és szövetséges országokkal van körülvéve, fenyegetettségünk minimális.

Hát tényleg, Ukrajna annyira barátságos velünk, hogyha nem a szövetségesünk lenne, akkor csak nem szimplán elüldözné a magyarokat Kárpátaljáról, hanem … (ide inkább nem is írok semmit).

Ausztria évszázadokig gyarmataként tartotta Magyarországot, majd 26 év szünet után újra megszállta az országunkat a harmadik birodalom részeként. Szlovákia egy olyan államszövetség része volt, amely ellensége volt a Trianon utáni országunknak és folyamatosan retteg a képzeletbeli revíziós törekvéseinktől. Romániáról nem is érdemes mit mondani ebben a tárgyban.

Az orosz hadsereg meg nem szokott elérni idáig csak néha, Ukrajna nyerésre áll, tutira nem érnek ide az oroszok, 1944-ben sem értek ide. Most persze tényleg gyengék, de ebből nem következik, hogy nekünk nem lesz szükségünk hadseregre. Tényleg semmi szükségünk katonaságra, egy olyan intakt erőre, amely mondjuk szélsőségesen nagy katasztrófahelyzetekben nagyságrendekkel nagyobb azonnal bevethető képességekkel rendelkezik, mint a polgári katasztrófavédelem. Arról nem is beszélve, hogy ebben a biztonságos világban nincs népvándorlás se, meg minden állam a környéken stabil, nem fog szétesni egyik se a közeljövőben. Hiszen csak három esett szét az elmúlt bő harminc évben a szomszédunkban, a CCCP, Csehszlovákia és Jugoszlávia. Mondjuk ezek biztos nem esnek szét újra.

A Rendőrakadémia (azt hiszem) második részében van egy jelenet, amelyben a főhülye samesza annyira hülyének mutatkozik, hogy a főhülyében kétség merül fel. Meg is kérdezi, ugye maga csak játssza, hogy ennyire hülye? Mire a samesz teljesen komolyan azt válaszolja, hogy nem-nem, tényleg ennyire hülye vagyok. A karaktert Földes Andrásról mintázták, csak nála a jóindulat teljes hiánya sokkal látványosabban jön ki.

Új szót kell találnunk erre az emberszabásúra. Nem hazaáruló, mert nincs hazája, ha Romániában született volna, a románokat is elárulná, pedig azokat abból a gyakorlati okokból rohadt nehéz, hogy sosem lehet tudni, éppen kinek az oldalán állnak. És az árulás az identitása, egyedül a CIA nem árulja el, mert az biztosítja számára a megélhetést, hogy mindig áruló lehessen.

Az ilyen egyetlen esetben árulja el a CIA-t, ha az éppen magyar érdekeket képviselne valamilyen zavaros politikai helyzet következményeként, nyilván persze nem szándékoltan, hanem véletlenül.

Vezető kép: Nagykanizsa, 2020. június 10. Páli Zoltán alezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred parancsnokhelyettese (b) és Csermák Tamás, az első nagykanizsai önkéntes területvédelmi tartalékos katona aláírja a szerződést a nagykanizsai katonai toborzópont átadásán 2020. június 10-én. MTI/Varga György


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Már a szólásszabadságnak is annyi Brüsszelben, most lesz az utolsó olyan EP választás, amikor még megállíthatjuk a kommunistákat

  A Kedves Olvasó hunyja le a szemét és képzelje el, hogy egy gyönyörű virágos rét …

11 hozzászólás

  1. Ezek 2018-2019 óta nem akarnak magyar katonát látni.

  2. „tutira nem érnek ide az oroszok, 1944-ben sem értek ide.”
    NA!

  3. Van identitása: Ahasvérus vére.

  4. Földes András undorító, ahogy köpködi Magyarországot, ahol az asztalról „eszik”. Szándékosan nem írtam a hazája kifejezést.

  5. Magyarországon nem épültek koncentrációs táborok Hitler alatt se, ami nem mondható el Ausztriáról és több egyéb szuper jogállamról.
    Van egy jelenet a Schindler listája c. film végén, mikor a zsidók várják az egyszem orosz lovas tisztet és megkérdezik tőle, hogy akkor ők hova menjenek. Az orosz javasolja, hogy se keletre se nyugatra se menjenek, mert ott utálják őket.
    Na ezek jelentős része Magyarországra jött, és azóta is nem a németeket, nem az osztrákokat, nem a nyugatiakat, nem a keletieket, csak minket tudnak elemien gyűlölni, noha rajtunk élősködnek például a korábban az orosz cári pogromok elől idemenekültekkel együtt. Mondjuk pont ilyen a hálája a kiválasztott népnek, és nem értik miért utálják őket a világon mindenhol, kivéve minket birkákat.

    • lllés László

      Szép hazánkat 1.023 éve a Kárpát medencében a Magyar Királyságnak -Osztrák Magyar monarchiának -Magyar Tanács köztársaságnak- Magyarországnak is nevezték….MI VAGYUNK AZ ÁLLAM ALAPÍTÓK UTÓDAI, ez akár tetszik , akár nem a Földes féléknek…Mert, nem azért beszélünk magyarul még ma is ITT, mert annyira szerettek bennünket a szomszédaink , HANEM AZÉRT, MERT NEM BÍRTAK VELÜNK ! Nos ezek a tények….DE a XX- ik század történelmi viharai eléggé megtépázott bennünket….az első, a második világháborúk, szovjet megszállás, 1956…S még egy : a 1800-as években a cár atyuska üldözte a zsidókat, progromok voltak,rájuk gyújtották házaikat..stb..stb..Mire a Magyar Királyság 350-400 ezer családot fogadott be…hozhatták szokásaikat, ünnepeiket, templomokat építhettek, egyetemekre járhattak…1919 Tanács Köztársaság vérfűrdőt rendezett Dunántúlon…3 hónap alatt 450 magyar embert akasztottak fel SOPRONTÓL- NAGYKANIZSÁIG.. A TANÁCS KÖZTÁRSASÁG vezető testülete 41 fő ebből 40 fő zsidó , 1 fő római katólikus volt Forrás : Gerencsér Miklós: VÖRÖS KÖNYV 1-2 KÖTET … Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó, CSINÁLT RENDET,AMIKOR A VÖRÖS CSÜRHÉT KISEPERTE BUDAPESTRŐL..Valamint nem engedte elhurcolni zsidó honfitársainkat egészen a német megszállásig 1944.ig !!….S mi volt a hála ?? Rákosi-Rózenfeld Mátyás szovjet mintára börtönt csinált hazánkból Vérbírákkal akasztatott, akasztatott…1948-53-ig 1 millió tisztességes magyar ember volt rendőri felügyelet alatt…csak engedéllyel utazhattak, bármikor börtönbe zárhatták őket..s ismerősek az ÁVH verőlegények rémtettei…Úgyhogy Földes elvtárs-ez is felvett név- el mész te a jó büdös francba, a trágyadomdra, ahonnan kimásztál….

      • Herzl Slomó

        Tisztelettel kérném a moderátort, hogy távolítsa el a nyilvánvalóan gyűlöletkeltő, antiszemita kommentet! Köszönöm.

        • Paranoid Android

          Önnek részben igaza van, a komment értelemszerűen erősen túlzó. Akár azt is elfogadom, hogy szándéka szerint akár antiszemita is lehet. Viszont rávilágít arra, hogy mennyire kibeszéletlen bizonyos zsidó származású személyek szerepe több véres diktatúrában is. Az itt szóba jöhető embereket szerintem sem lehet zsidónak tekinteni, ők pont a zsidóságuk megtagadása okán lettek kommunistává és adott esetben tömeggyilkossá. Viszont nem csak erről az oldalról, hanem a másikról is el kellene mondani ezt.
          A kommentet nem távolítom el, mert szerintem még a szólásszabadság tárgykörébe tartozik és így cáfolható és vitatható a tartalma. Jelen esetben nem is a tartalma, hanem a benne lappangó következtetés.
          Kedves Slomó! Érdekelne, hogy az én álláspontom megfontolható-e az Ön számára?

  6. mit 1918-ota

  7. Földit lehet sajnálni,ha nehéz is.
    Aki ennyi tényelferditésre képes,
    és ilyen szinten gyülölködik az
    szegény ember.Talán az,hogy nem
    tudja hova tartozik mérgezi a
    lelkét.Ha tudja hova tartozik ,akkor
    egyszerüen agens és ez a dolga.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük