Beszéljenek a tények!


Tájékoztató kampányt indít a kormány, amely bemutatja, hogy miért is lett Magyarország egy élhetőbb ország 2010 óta. Az eredmények természetesen nem kiugróak, ám ez nem is elvárható a szocialisták által végletesen eladósított országtól, Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai nyolc éves ámokfutása után. Apró lépésekkel azonban haladunk előrefelé. Lássuk, miért is teljesítünk ma jobban, mint 3 évvel ezelőtt.
·         Adósság elleni küzdelem minden fronton

Az az ország, amely el van adósodva, nem számít szabad országnak. Az Orbán-kormány ezért minden területen az adósság felszámolását tűzte ki célul. A kormány a nemzetközi pénzpiaci támadások ellenére is folyamatosan csökkenti az ország államadósságátKimenti az adósságból a szocialista kormányok forráskivonásai miatt eladósított önkormányzatokat, tiszta lappal indulhatnak a helyi közösségek.

Törekszik a lakossági eladósodottság csökkentésére is: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején túlburjánzott devizahiteleket több eszközzel is megpróbálja féken tartani az Orbán-kormány. 170 ezer család tudta kedvezményesen végtörleszteni devizaadósságát. Közel 80 ezren választották az árfolyamrögzítést. Kilakoltatási moratóriummal, Nemzeti Eszközkezelővel segítik a bajba jutott családokat. Simor András 2008-ban a WikiLeaks portálon megjelent nagykövetségi távirat szerint azt mondta, hogy „nem kellene megmenteni a devizahiteleseket, végre meg kell tanulnunk, hogy nincs ingyen ebéd”. No comment.

Csökkentik a kórházak, sportszövetségek, egyetemek adósságát is (ennyit a felsőoktatási forráskivonásról szóló kritikákról)
Minden évben 3 százalék alatt tartotta az ország a költségvetési hiányt, amely az újbóli eladósodás megakadályozásának legfőbb záloga. Emellett a kormány alapelve, hogy a költségvetési hiány csökkentését nem megszorításokkal viszi véghez, hanem a nagy vállalatokat is bevonja a közteherviselésbe.
·         Határozottabb nemzet- és külpolitika

Az Orbán-kormány a szocialista kormányokkal szemben határozottan kiáll a nemzeti érdekek védelmében. Érdemes csak megnézni Orbán Viktor európai parlamenti felszólalásait az elmúlt évekből. Megalkották a kettős állampolgárságról szóló törvényt, amely ellen Gyurcsányék szociális demagógiával érveltek a 2004-es népszavazáson (Bajnai pedig el se ment szavazni, ennyit a nagy demokratákról). Ezáltal közel 400 ezer új magyar állampolgárt avattak 2010 óta. Az Orbán-kormány bevezette a Trianon-emléknapot, és támogatják az iskolák határon túli kirándulásait is.
·         Biztonságosabb Magyarország

Az Orbán-kormány beiktatása óta 3500 fővel nőtt a rendőri létszám, felszámolandó a szocialista kormányok áldatlan közbiztonsági állapotait. Az új büntetőtörvénykönyvnek köszönhetően a törvény nem az elkövetőt, hanem az áldozatot védi, szélesedett az önvédelemhez való jog, így végre nem ítélhetnek el embereket azért, mert a saját tulajdonukat védik. A büntető törvénykönyv módosítása a közoktatásban dolgozó pedagógusok fokozott büntetőjogi védelmét is megteremtette. A kormány fellép az uzsorások ellen is, a börtönök pedig önfenntartóak, egyre kevesebb adófizetői pénzt költünk rájuk.
·         Szociális biztonság

Az Orbán-kormány a Gyurcsány-Bajnai-kormányokkal szemben minden évben megőrizte a nyugdíjak értékét. 2013 januárjától csökken a villany, gáz, áram ára, amelyet további díjcsökkentések követnek majd az év második felében.

Folyamatosan növekszik a foglalkoztatottság, a segélyért is kell bizonyos szintű munkát végezni. A Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében járulékkedvezményeket kapnak a 25 év alattiakat, az 55 éven felülieket, a kismamákat, képzetleneket foglalkoztató cégek. Folyamatosan emelkedik a minimálbér is.
Újra bevezették a családi adókedvezményeket, amit a Bajnai-kormány eltörölt. Ismét 3 év lett a GYES és GYED jogosultsági ideje, amit szintén Bajnai Gordon csökkentett. 2011 január elsejétől valamennyi nő számára 40 év munkaviszony után teljes összegű öregségi nyugdíj jár. Ezzel családi adórendszer és a részmunkaidős foglalkoztatás támogatásának bevezetésén túl újabb kormányzati intézkedés ismerte el a dolgozó anyákat.
A Minden Gyerek Lakjon Jól alapítvány 2011-ben az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségének 300 településén 15 147 halmozottan hátrányos helyzetű többgyerekes családot segített. Az állami tulajdonban lévő üdülőkbe szervezett Erzsébet-táborokban 2012-ben több mint 14 ezer gyermek nyaralt kedvezményesen. Hosszú évek óta nem volt példa arra Magyarországon, hogy szervezetten ennyi szociálisan rászoruló gyerek üdülhessen a Balatonon és más táborhelyeken.
De talán a legfontosabb mutató mind közül: egyre több gyermek születik, 2012-ben 90 300 gyermek született, 2,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Lehet, hogy a kisbabák már érzik a boldog békeidők eljövetelét?

  danielbakos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük