Alakul a Bokros-Bajnai koalíció


Megalapította új pártját Bokros Lajos. A Bajuszkirály többek között olyan embereket vett be pártja elnökségébe, mint Cselényi László: ő az, akinek több gyanús ügylete is akadt a Duna Televízió elnökeként. Például százmilliókat akasztott le a tévéről több műsorra, amiket végül egy harmadik céggel készíttetett el az ár töredékéért. Bokros – aki korábban MSZP-tag volt és továbbra sem számolt el a plágiumgyanús szakdolgozatával  – az ATV vasárnap esti műsorában bevallotta, hogy egyetlen ellenzéki vezetővel tudott egyeztetni a pártalapítás előtt.
„Bajnai Gordonnal tudtam beszélni egyedül.”mondta Lajos a Szabad Szemmelben. Ha jobban belegondolunk, számos hasonlóságot találunk a 95-ös Bokros-csomag és Bajnai kormányprogramja között. Mindkettőjük meg akarta adóztatni a családi pótlékot, amit végül csak az Alkotmánybíróság semmisített meg (ennyit a jogállam tiszteletben tartásáról). Mindketten szűkítették a GYES vagy egyéb családi támogatásokat. Mindketten csökkentették a közszféra béreit. Mindketten felemelték a nyugdíjkorhatárt. Bokros bevezette a tandíjat, Bajnai pedig csak szerette volna. És a sort még lehetne folytatni.
Ha mindez nem volna elég, idézzük fel Szigetvári Viktort, aki többek között azt mondta az ATV Start című műsorában hétfő reggel, hogy „ő biztos, hogy nem látna ellenséget Bokros Lajosban”. Senki ne lepődjön meg tehát, ha Bokros Lajos hamarosan Bajnai mellett fog mosolyogni a színpadon. Elvégre neki szánják a „rendes jobboldali” szerepét, akinek az Együtt 2014-re szüksége van. Nincs tehát új a nap alatt; végül mindig összenő, ami összetartozik.

  danielbakos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük