A baloldal és a maffia tehát ugyanaz



Én azt tudom ígérni, hogy nálunk nincsen pardon, se ügyész, se – ha mondjuk van, van – mit tudom én – ha olyan bíró, aki … tehát eléggé, tehát hogy is mondjam, nem független, hogy is mondjam, a külső befolyásolástól. (…) Mondom, nincs pardon nálunk – nehéz, nagyon nehéz eldönteni, hogy a Laborc-Portik találkozók most feldobott lehallgatási jegyzőkönyveiben melyik az mondat, amit már tényleg nem lehet überolni, de alighanem ez az. Ízlelgessük csak egy kicsit: Laborc Sándor, aki a Gyurcsány-Bajnai-kormányzat idején a magyar titkosszolgálat feje volt, ezt ígérte a pesti Menza étteremben Portik Tamásnak, a magyar alvilág egyik legveszélyesebb figurájának. Cserébe azért, hogy Portik kompromittáló ügyeket kreáljon fideszes politikusok, polgármesterek körül. 
2008 nyarán járunk, a kormány körül egyre fogy a levegő, jól jönne egynéhány botrány, ami eltereli a figyelmet a baloldal ezernyi ügyéről és balhéjáról. Megint csak Laborcot idézve: “Kábszerrel, … bármivel, médiafelülettel, akár kupiba elvinni.” Portik amúgy rettentően hálás, amiért egy ilyen nagy ember – ahogy fogalmaz – felemelte őt a szintjére és bármire kész. “Nem hiszem, hogy tudnak olyat kérni, amit ne tennék meg.” A bögrés kommerbloggereknek üzenjük így mindjárt az elején, hogy kár hárítani, nincs olyan élő baller politikus, aki ezek után kiáll Laborcért és egykori főnökéért, Szilvásyért. Tessék csak olvasgatni a Bajnai mögött lázasan kamingáutoló Népszabóságot: jelentjük a két vitéz Fletóval egyetemben már el van küldve a levesbe. Egyszóval a jegyzőkönyvek hitelesek és egyértelműek, minden párt megismerhette a megtalálásuknak és keletkezésüknek a körülményeit a parlament Alkotmányvédelmi Bizottságában.
Tehát, boncolgassuk csak tovább, miről trécselt a KGB-főiskolán végzett (Gyurcsány számára ezért is nyilván a legkiválóbb) titkosszolgálati főigazgató a maffiafőnökkel: fideszes polgármestereket kupiba csalni, kábszerrel gyanúba keverni (emlékszünk még a Hír Tv elleni haveri kutyás, később totálisan megdőlt akcióra?), médiafelületeken lejáratni, provokálni (aki végigolvassa a jegyzőkönyveket, kibogozhatja, hogy Gyárfás Tamás fősportemberre, mint kiváló kapcsolatra is utalgatnak bőven). Szó esik még korrupciógyanúba keverésről és minden elérhető fideszes információról is. Ezért cserében Laborc Sándor, aki nyilván akkoriban is viselte a Nemzetbiztonsági Hivatal turulos jelvényét, rajta a “haza minden előtt” jelmondattal, nos Laborc megígéri az olajos bűncselekményekkel, merényletekkel, a Fenyő-gyilkossággal és egy sor más véres leszámolással összefüggésbe hozható (végül tavaly nyáron letartóztatott) Portik Tamásnak, hogy igen, Tamás, mi is tudunk segíteni. Ügyész, bíró nem akadály, ha a narancsveszély elhárításáról van szó.
Tudjuk, a bűnös megbeszéléseken szőtt tervek részben valósággá is váltak, amikor Kósa Lajost, Debrecen polgármesterét megpróbálták korrupciógyanúba keverni, csakhogy az érintett válllakozó, mint kiderül a Heti Válasz januári cikkéből, egy youtube videóban bevallotta, hogy Portik megzsarolta, ezért vádolta hamisan Kósát. A két jegyzőkönyv egyébként sokkal durvább, mint az néhány idézettel sejtethető. Laborc a világ legtermészetesebb módján beszéli végig a maffiózóval, hogy milyen “fideszes” rendőröket kellene eltávolítani az útból, melyik konkurens bűnözőt kellene egy kicsit megmogyorózni, melyik bíró megvesztegethető. Portik például elhenceg azzal, hogy tudja (sőt nem csak tudja…) kik csinálták az 1998-as, a jobboldali politikusok (Szájer József, Torgyán József) megfélemlítését célzó robbantásos merényleteket. Bravó, Laborc úr, az ilyen információ ugyebár semmiféle intézkedést nem igényel, ha már minden létező jogszabályt megszegve, főigazgató létére személyesen tetszik tárgyalni a maffiával?
Máskülönben édes, hogy Mesterházy Atit megdöbbentette a jegyzőkönyvek tartalma. Roppant meggyőző! Azért csak ne felejtsük el, hogy Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ugyanannak a kormánynak volt tagja, amelynek Laborc közvetlen főnöke, Szilvásy György is. És amelyik szövetséget kötött a véres kezű maffiával, hogy lejárassa a politikai ellenfeleit. Ezek után erkölcsi, sőt szervezeti értelemben maradt-e különbség a magyar baloldal és a maffia között? 

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük