A mozgatott ember


A kedvenc tájékozódási felületünkön, a zindexen interjú jelent meg egy volt titkosszolgával. A volt titkosszolga nagy önleleplezése azonban meglehetősen szokatlan. Egyrészt az úr meglepően érdekes feltételezésekbe bocsátkozik, másrészt az egész alapján egy kicsit furcsa vonalra jutunk. Amire a cikk alapján rájöhetnénk az ugye a következő: az oroszok titkosszolgálatilag befolyásolni akarnak minket.

A 800-900 orosz ügynök, ahogy Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök, egyben közismerten szavahihető ember megjegyezte volt, párhuzamban megnyilvánuló titkosszolgánkkal – hatalmas kommunikációs propagandát folytat, amelyben a kölni migránseseményeket, egyben az egész migránsválságot orosz célokra ferdíti el.

Három alapkérdés rögtön felmerül az bennünk. Az első kézenfekvő: az indexen mindig megjelentek a nagy gondolatok a magyar titkosszolgálatokról, vajon ki lehetett a forrás? Nos, hát adódik a következtetés: interjúalanyunknak valami köze lehetett azért hozzá. Tán.

A második kérdés ennél azért nehezebben megválaszolható: vajon mi indokolja az oroszok bármilyen mértékű kémtevékenységének leleplezését 2017 márciusában?

Természetesen rég óta ismert, hogy két emberünk van, aki elég gyanúsan kötődik az oroszokhoz, az egyik KágéBéla, a másik pedig Kiss Szilárd. Egy harmadik fickóról pedig mostanában derült ki a szélesebb nyilvánosság számára, hogy van kapcsolat, ő a rendőrgyilkos, Nemzeti Arcvonalas Győrkös. (Ők egyébként régóta a figyelem középpontjában voltak, csak nem a szélesebb nyilvánosságban.) Tehát, az orosz szolgálatok bezony itt működnek, ez feltétlenül igaz.

De miért most kell erről megtudnunk valamit?

Érdekes, hogy a Guardianban, az Independentben és számos más portálon az a hír, hogy orosz pénzmosási kísérletben vettek részt angol bankok. Bizony a BBC – n is megjelent egy cikk arról, hogy orosz elnyomás van a Krímben.  A Le Monde az orosz offenzíváról ír Törökországban. A der Spiegelben arról olvashatunk, hogy Putyint márpedig megválasztják az emberek akarata ellenére is Oroszországban. De szerencsénk van, mert a Frankfurter Allgemeine Zeitungban Trump orosz kapcsolatait elemzik, egyben ott is egy volt kém, a főhírszerző foglalja össze ugyanezt a kérdést – az orosz kapcsolatokról.

Szóval minden mérvadó sajtótermékben valahogy az elmúlt héten és gondolom a jövő héten is folyamatosan az oroszok a gonoszok. Annyira, hogy még a migránsválság tálalása is az orosz titkosszolgálat műve. (Az, hogy kétmillió feletti ismeretlen eredetű ember besasszézik Európába, papírok, stb.. nélkül, az nyilván nem keltette volna fel a hírszolgáltatók figyelmét, kellett hozzá az előbb említett gonosz orosz befolyás…).

Szóval valahogy mindenhol épp most derül ki az oroszokról, hogy ezek pénzt mosnak, befolyásolnak, offenzíváznak, diktatúráskodnak és beszivárognak, meg kémkednek. Valahogy pont most ütötte át a hírfal csendjét nemzetközi szinten az orosz titkosszolgálatok mesterkedése.

Egyben itt a harmadik kérdés, amelyet értelemszerűen fel kell tennünk, hogy miért most lett ez a gonosz orosz befolyás olyan erős hazánkban?

Első körben, amiket a cikk is említ, például a Galambos Lajos orosz beszervezettségéről szóló pletykák, amelynek köszönhetően a teljes magyar vezetést átvilágította egy bolgárnak álcázott, ám, mint kiderült orosz „cég”, mondván, hogy az NBH a Fidesznek jelent. Nos, ez 2007-ben történt, megjegyezném, hogy a nemzetbiztonsági bizottságnak fideszes elnöke volt, speciel épp a mi szeretett kancelláriaminiszterünk.

Mivel tehát az ellenzék hivatalból megkapta az információkat, azért meglepő, hogy erre hivatkozva engedték be a szoci kormány tudtával a kapuk mögé az oroszokat, ám, mint az immár történelmi tény, beengedték. Az épp kevésbé emlegetett Laborc Sanyibácsi, aki pedig épp Moszkvában végzett, szintén nem ebben az érában ténykedett, hanem az előzőben ( s jegyezném meg, épp egy életfogyt előtt álló köztörvényessel cimborált, Portik Tamással, akit általában Rogán Tóni lejáratására szoktak idézni, mint színtiszta forrást).

Ellenben kémeket bizony épp mostanában kapcsoltak le, mint Kiss Szilárdot, s KáGéBélát. Akkoriban nem.

Viszont megjegyeznénk, hogy a Wikileaks Vault7- nevű kiszivárogtatása, amely a teljes CIA eszköztárról lebbentette le a fátylat, épp a hetekben lett mindenki számára elérhető. Ahol gyakorlatilag kiderült, hogy a CIA válogatás nélkül lehallgatott mindenkit, ahogy az NSA is, és beavatkoztak többek között a francia elnökválasztásba, de számos más választásba, puccsba, satöbbi.

Örömteli, hogy ezek között a tények, interjúk és hírek között nyilvánvalóan semmi összefüggés nincs, ugye, kedves olvtársak? Szóval csak az oroszok csinálják ezt a befolyásolás dolgot, ez természetes, mások ilyet soha nem tennének. Soha. Meg az általuk mozgatott emberek sem.


  Templomhegyi Nyerőkő

5 hozzászólás

  1. Durva ügy. Ha csak annyi igaz a sztoriból, hogy tudatosan leépítik az oroszok ellenőrzését és ruszki ügynökök kaphattak letelepedési kötvénnyel állampolgárságot, már nettó hazaárulást követett el a kormány.

  2. nevicceljunk kerem szerintem a magyar szakszolgalatok a “vicc” kategoriaban vannak, max a magyar belpolitikaban tudjak keverni a szart

    KaGeBela: eleg az elso 3 sort elolvasni az oneletrajzanak es az ember ( 6 altalanossal is ) rajon hogy valami nem stimmel. A felesege oneletrajzabol meg eleg az elso 3 betut elolvasni.

  3. meg az US elnokvalasztasi kampany es a Brexit elott az Ukran cirkusz kapcsan irogattak, hogy az EU ellenkampanyt akar inditani az orosz propaganda ellensulyozasara, ez lehet az? 🙂 Egyebkent ertheto, amikor nyugatrol tomegevel olvassak pl az RT-t, a sajat orszaguk mainstream mediajat gyak. lekopik – demonstrativ ami megjelenik rendszeresen a meg commentelheto cikkek — vagy az FB megosztasok alatt (pl a mai BBC live fb post alatt).

  4. Ha csak egy csepp igazság is van a napokban nyilvánosságra került kémelhárító szavaiban, akkor a kormány tudatosan elárulja az ország érdekeit azzal, hogy szabad teret enged Putyin kémjeinek. A következtetéseket mindenki vonja le maga.

  5. Bloggerkém, milyen érzés pénzért “nemzeti érzelmű” arcként ruszki propagandát tolni? Jólesik a hazaárulás?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük