Győzelmünk kovácsai


Rendkívül érdekes jelenségként ütötte fel a fejét napjainkban a hagyományos balliberális tábor intézményei, pártjai vagy akár egyénei iránt érzett jobbos aggodalom. Hirtelen többen elkezdték félteni őket létükben, vagy csak aggódni szellemi állapotuk látható hanyatlása miatt. A dolog csak részben magyarázható emberbaráti szeretettel vagy világnézeten átívelő empátiával, hiszen fideszesként kívánhatunk-e valaha is jobb alternatívát a jelenlegi ellenzéknél? Ugye, hogy nem! Van azonban egy személy, akiért aggódni vagy szomorkodni, pláne bárminemű tevékenysége okán haragot vagy gyűlöletet érezni teljesen fölösleges. Ő nem más, mint dr Dániel Péter.

Kedves nagymackónk, ez a külsőre kedves, mosolygós fickó ugyanis láthatóan hihetetlenül boldog. Végre azt csinálhatja, amit mindig akart, ott, ahol mindig akarta, és ezzel az egésszel tulajdonképpen múlhatatlan szolgálatot tesz nekünk, fideszeseknek. Mi ez, ha nem a tökéletes szimbiózis? A boldogság élvezete és továbbadása más embertársaink számára.

Mint az közismert, Dániel doktorral való együttélésünk nem volt mindig ennyire sima és zökkenőmentes. Néhány apró csíntevése és törvénnyel való összeütközése után az történt volna vele, ami minden ügyvéd számára a legszörnyűbb lehet, jogerős elmarasztalás. Hősünk ezt bölcsen és bátran nem várta meg, és gyorsan új hazát kereset magának, azonban hála a modern technikának, a régit sem igazán tudta és akarta elengedni.

Azóta pedig beállt a fent már vázolt paradicsomi állapot.

Tulajdonképpen mindenkinek jó. Nagyon jó. Ha úgy van, hogy Dániel doktornak véleménye van – és általában úgy van – akkor végre nem kell tartania az orbáni diktatúra szólásszabadságot lábbal tipró önkényétől, hanem végre boldogan és szabadon közölheti azt, mindenféle retorzió nélkül. Persze volt már, hogy visszanyalt az algoritmus, homokszem került a tökéletes liberális gépezetbe, de egyetlen logikus magyarázatként ezért is a tudjukki lehet a felelős!

Posztjait elnézve ugyanis kedvenc doktorunknak meglehetősen meseszerű világ, vagyis inkább magyarképe van. Léteznek valahol messze, valami bűzös mocsárban a gonosz magyarok, akik elől ő ügyesen és okosan az ígéret földjére tudott menekülni. 1945-től 1990-ig, vagy méginkább 2010-ig a Népi Demokrácia kellően a csatornába tudta szorítani ezeket a szennyes lényeket, de aztán vezérük, a gonosz Orbán mesterkedésének hatására kiszabadultak. Az őket lefedő fogalom általában az újnyilas, vagy kevésbé zúzós napokon a fasiszta.

Orbánvezér is ilyen lenne, de ő leginkább lop és tolvajol, kihasználva alantas imádói buta együgyűségét.

Orbán egyébként olyan mitikus figurává fejlődött Dániel Péter koponyáján belül, hogy semmi kétség afelől, gyakorlatilag Amélie Poulanként tudja bármibe és bárkire projektálni. Pajkos bárányfelhő, kávéhab vagy egy marék sóder. Egészen biztosan 20-30 másodperc után ott van bennük Orbánbasi torzul vigyorgó fizimiskája. Az ilyen víziók pedig értelemszerűen csapják fel maguktól a laptop tetejét, kapcsolják be a wifit, és nyitják meg a Paintet azzal a rokokó betűtípussal, hogy valami izgalmasat készítsenek mára is.

Hogy nekünk mennyire paradicsomi ez a helyzet, azt talán nem is szükséges bővebben kifejteni. Dániel doktor nincs itt, és mégis itt van. Úgy nincs itt, hogy nem kaszinótojásozza össze az életterünket, ha valami olyasmit lát, ami nem tetszik neki. Márpedig ahogy az idő halad, és a Fidesz újabb, újabb és újabb ciklusokon át kormányoz majd, logikusan egyre több és több ilyen dolgot látna itthon. Neki, és főleg nekünk is sokkal jobb, kényelmesebb hát, hogy ezeket pusztán virtuálisan kénytelen végignézni, ezáltal posztol, paintez és megoszt.

Bármilyen belső széthúzás, nézeteltérés, kibeszélés, probléma van a táborunkon belül, jön Dániel doktor és önkéntelenül is azonnal elsimítja.

Választott hazájának vezető politikai ereje, a Likud, sőt talán még választott hazájának általa választott politikai ereje, az izraeli Munkapárt is csak álmodik egy olyan náci rezervátumról, ahol hatalmuktól teljesen megfosztott hitlerek, himmlerek, heydrichek meg alfred rosenbergek tengenek-lengenek. Időnként, ha valami nagy baj van, elég csak hagyni őket posztolni és képeket feltölteni, a leesni készülő támogatottság pedig azonnal ismét az égben. Már rögtön nincs semmiféle feleselés a gázai övezettel meg a telepek bővítésével kapcsolatban.

Nekünk ez élő és működő valóság.

Legyünk hát hálásak hit és ízlés szerint Istennek, a sorsnak, vagy Miniszterelnök Úr bölcsességének, és emeljünk egy teli tulipános pohár igazi Csíkit Dániel Péter egészségére, akinek hosszú, tartalmas életet, és erős wifi-jelet kívánunk a tovább 2-4-6-8 Fidesz-kormányciklusra is!


  Kurtz ezredes

6 hozzászólás

 1. Ennyire nincs téma, hogy egy külföldön élő nímandot kell rugdosni?

 2. homoródkarácsonyfalváért

  tényleg hülye, de minek erről ennyit írni?

 3. Olvasva e remek szösszenetet, felmerült bennem, hogy Gyurcsányhoz és Juhászhoz hasonlóan Őt is a Főni fizeti, a Mi mulatságunkra a Közösből.

 4. Regen keves volt a hasznos hulye, mara szinte csak az van. Eleg ha gyuriferi megjelenik a kepernyon a fiam mar kiabal ” apa kezdodik” es en chips+kola komboval rohanok elvezni a sot, vagy daniel szosszenetek vagy eleg BARKIT lassan latni olvasni es egy szurke kedd este 7 ora rioi karnevalla alakul 🙂
  Van meg valami: regen razosak voltak a Sajtoklubok, Vilagpanoramak, stb… ma meg kimondjak azt amit mindenki tud, semmi nagy leleplezes, semmi extra. Ami regen szelsoseg volt az ma atlagos.

  Uritem kolam a baloldalra, nekunk mar nem kell kabare, minden este ATV es ott a net helyette! :)))

  • Vigyázat gyalázatosan káros kombó-t fogyaszt.
   Ráadásul,sokat fogjuk még ezeket látni,hiszen dübörög a kampány. Már most !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük