Ez nem az igazi Titanic. (MTI/EPA/Stefan Sauer)

Toleráns gondolatok a Lajtán túlról


Terrortámadás terrortámadás hátán, és még az áldozathibáztatástól szélsőségesen elzárkózó Mérce.hu is alapvetően belátta, hogy mi áldozatok vagyunk a hibásak, akik túl rövid szoknyában provokáljuk a boJgó legbékésebb lényeit. 🙁 Nézzük, hogy védekeznek ők, a nálunk fejlettebb ideológiák hívei és propagandistái a tények ellen!
  1. Ostobaság és facebookon terjesztett bugyuta álhír, hogy ez a hajó egyáltalán elsüllyedhet!
  2. Az emberiség tudományos és technikai fejlődésének vívmánya, amely fizikailag képtelen rá.
  3. Kicsit átalakulunk, ha bejön a víz. Na, és? Minden folyamatosan változik és átalakul.
  4. Badarság, hogy a sok víz közt lehetnek olyan vízmolekulák is, melyek jéggé fagytak.
  5. Nem lehet falakkal elválasztani a vizet, és kívül tartani, ez ósdi, maradi és vegytisztán fasiszta felfogás.
  6. Lám, sikerrel integráltuk a vizet, hiszen itt van bent a vezetékekben és az úszómedencénkben, meg a kazánokban is, és a javunkra használjuk.
  7. Ezért joggal lehet amúgy ideges néhány vízcsepp.
  8. A víz általában a legbékésebb, legtoleránsabb molekula a Földön!
  9. Nem szabad általánosítani és általánosságban gondolkodni, minden víz más és más!
  10. Még ha süllyedne is ez a remek kis hajó, akkor is az lesz a fő probléma, hogy az elsőosztályú urak és dámák pezsgőben és kaviárban fürdenek, a harmadosztályú hajófenékben meg éhes proletárok és nyomorognak.
  11. Wir schaffen das! Ez egy rádióüzenet volt a Bismarckról. Én nem aggódnék, ha ők is magabiztosak és kiszámolták…
  12. Majd mások biztos kimentenek abban az elképzelhetetlen esetben, ha nagyon nagy a baj.
  13. A többi hajó (különösen a szar magyar) figyelmeztetése a jégveszélyről csak áhír. Ne üljünk fel ezeknek, és mindig csak ellenőrzött híreket fogyasszunk! A rádiósok pedig a részvényárfolyamokat hallgassák a morzén, ne ilyen hülye veszélyhíradókat…
  14. Fontos, hogy minden figyelmeztetés és intő jel ellenére maximális sebességen haladjunk Nyugat felé, ugyanis ez a progresszió!
  15. A víz már régóta a szakszolgálataink látóterébe van, de szomszédként nem veszünk észre még semmit.
  16. Valahol a sarkkörnél radikalizálódhatnak, és észrevétlenül szivárorgnak vissza a többi víz között.
  17. Mi vagyunk a köcsögök, minek mentünk a tengerre? Ez a tenger kizsákmányolása ugyanis.
  18. Azért jó lenne tényleg felkészülni, ha bekövetkezik a vész, hashtagünk például van már süllyedés esetére?
  19. Ha már a kémény is a vízben lesz, mi azért zenéljünk csak nyugodtan tovább. Esetleg egy kis aprót dobjatok már a hegedűtokjainkba, legyetek olyan tesók, hogy működhessünk, és tehessünk egy igazságosabb társadalomért!
  20. Alapvetően és döntően Orbán a hibás, meg a médiája!

ui: A kevés mentőcsónakba majd ne lepődjetek meg, ha mecénásaink, a kedves öreg filantróp milliárdosok fognak beszállni.

Titanic, Atlanti óceán közepe, 1912. április 14.


  Kurtz ezredes

20 hozzászólás

  1. A Többi,meg 4 000 méter mélyen.

  2. Az iszlám hajója. Nálunk sincs betiltva!

  3. Jó írás, igazán tetszik.
    Szeretném jól érteni: ez a Titanic KIZÁRÓLAG CSAK a nyugati világ (a Lajtán túli), nemde? – mi itt viszont ideát a Carpathia gőzösön ülünk, s nemhogy nem süllyedünk el a titáni nagy monstrummal együtt, de még mi mentünk ki néhány menekülőt az “elsüllyeszthetetlen”-nek hitt nagy hajó utasai közül – a Carpathia híres-neves hajóorvosa vezényletével.

    😐

    • Kedves Lupus! Örülök, hogy ismét olvasom, hisz mostanában ritkán futunk össze az ismert okokból. Most jelenteném, hogy bejött amire vártunk, a hárombetűs őrült tegnap immáron kb. kilencedszerre persze szokás szerint ok nélkül megint nekiesett szekálni a kommentelőket, úgyhogy ahogy ígértem, én is otthagytam nagy sajnálatomra közkedvelt Aristot, hogy legalább a többieknek ne kelljen értékes hozzászólások helyett ennek a hisztérikus vénasszonynak az acsargását olvasnia. Bár hogy most már engem nem találhat ott fő pofozózsáknak, miutánunk keres majd új áldozatokat, és a cimboráival, akik ilyenkor mindig megjelennek mindenkivel kötekedni, együttes erővel fogják tönkretenni a blogot.
      Reméljük, hogy ezekre a többi PS portálokra nem terjesztik ki “áldásos” tevékenységüket.
      Azért érdemes kicsit beleolvasni ennek a vénségére kompletten megbolondult nőnek a tegnapi önleleplezéseire, abból kiderült, hogy ő követelte az Ön bejegyzésének törlését, és már annyira el van tájolva magától, hogy közröhejként azzal vádol, hogy én az ő gondolatait plagizálom. Jó vicc, nem?

    • Üdv, kedves Naprózsa,
      Csak most olvastam a “hárombetűs” csütörtöki (újabb) ámokfutásának folytatását; tegnap – nagyobb örömömre – egésznapos unokázás volt a műsor, ki sem nyitottam a gépet.

      A letiltatásomat én, noha erre semmi bizonyosságom nem volt, valamiért első pillanattól kezdve a hárombetűsnek tulajdonítottam. Talán azért következtettem erre, mert A. sohasem tett ilyesmit eddig, pedig azért előfordult már egy-két meredek téma.
      Nem beszélve arról, hogy a hár…, szóval a hárpia igen gyakran és előszeretettel hangoztatja, hogy ő “A. köreihez tartozik”. Egyébként tény, hogy a szóban forgó személy A. [fb]-on bejelölt fényképes ismerősi körének is oszlopos tagja.
      Milyen “bájos”, hogy ez a hárpia bárkit, aki nem tetszik neki, kapásból lehord ávósnak, házmesternek, meg hasonlóknak, miközben itt, ezen a fórumon – tudomásom szerint – eddig egyedül ő követett el ilyen sunyi feljelentést “kirúgatást”. (Mert ha egy-egy hsz. tartalma, vagy hangneme nem tetszik valakinek, és kéri annak az egy kommentnek a törlését, az egészen más!)
      Sokkal több szót nem érdemel, legfeljebb még annyit: jól érzékelhetően ennek a hölgynek, most túl azon, hogy saját “bevallása” szerint újságíró, szerkesztő, szerző, poliglott fordító, világhírű német szerkesztők lóti-futija, világutazó, etc., még forradalmár, Kádár-ellenes lázadó/menekült is, valamint jogász és manöken (vagy fotómodell, vagy mifene is volt), szóval ennek a nőnek egész biztosan van valami súlyos mentális defektusa.
      Mondanám, hogy jobban jártunk volna, ha kikerüljük, de hát…, néha az ember sétálás közben a járdán is belelép egy-s-másba…

      Ami a “plagizálást” illeti, nos, az a legrejtélyesebb számomra: az e hasábokon gyakran ismétlődő Naprózsa-témák mind, vagy legalábbis nagyrészt a napi politikai közbeszéd sztár-témái közé tartoznak (migránsok, terrorizmus, Európa, ill. ezen belül Mo. sorsa, melegek nyomulása, etc.). Minden társadalmi/politikai ügyek iránt érdeklődő, ill. újságolvasó, pláne kommentelő ezekről beszél, ezekhez szól hozzá leggyakrabban, s nyugodtan kijelenthetjük, hogy itt már minden kis témarészlet ezerszer elhangzott a véleményvezér újságíróktól az első-kommentes olvasóig oda-vissza.
      Mekkora önteltség kell ahhoz, hogy valaki ilyen helyzetben képes legyen leírni: X, vagy Y EBBEN A TÉMÁBAN tőle plagizált?! Szánalmas! Itt legfeljebb csak az a kérdés merülhet fel, hogy ki milyen érdekesen, izgalmasan, vagy újszerű szemszögből láttatja a történéseket, és milyen következtetéseket von le ezekből. Mármost ami az olvasottságot, a “tetszést”, az időről-időre olvasható kommentelői visszajelzéseket illeti, bármibe lefogadom, hogy ha az egy év alatt bekaszált őszinte elismeréseket valaki összeadná, a mérleg nyelve a két szerző közül bizonyosan Naprózsa javára billenne – pedig ez a megjelenési hely csak egy szerény, hazai netes lap hátsóudvari blogfelülete, nem egy egész világon terjesztett (fizetett?) nagy, színes ezer-szerzős lapfelület.

      No, most aztán várhatjuk, hogy itt is megjelenik az a szerencsétlen hár…, s megindítja a szövegcunamiját is (ld. még a ‘theo’-nak adott tegnapi (15:44-es), több, mint 1000-szóból álló!!!) válaszát!); vagy – “szokása szerint – egyenesen a kizáratási procedúrát kezdeményez…
      🙂

      • heroes_never_die

        Látom, a professzionális áldozatkodók hazugság-orgiája itt is folytatódik, kábé mint a kutyák, akik körbepisálják a “territóriumukat”. Lupibácsi ismét demonstrálta az önkéntes rendőrködéshez fűződő tagadhatatlan affinitását. Cool!

        Sose dicsekedtem senki haverságával, de valóban szóltam a híres szerzőnek, hogy tudtom és engedélyem nélkül a Lupus nick nevű egyén a teljes nevemet, lakhelyemet közzétette az emailes fórumon. Ez minden körülmények között a személyiségi jogok masszív megsértése, akkor is, ha Lupus ezt megpróbálja ötvenezredszerre is relativizálni. Egyszeri intervenció nem jelent “szokást”, de sebaj.

        Nem szóltam volna az esetről, ha az enyhén paranoid-fúriáskodásban szenvedő Naprózsa #InDaSafeSpace kollegina nem esik újabb hallucinációs rohamba.

        Javaslom a szimat elvtárs Lupibácsinak, körbekukkolni a nevesebb hazai publicisták haveri listáit, hátha hangos “bingo!” kiáltásokkal maszturbálhat egyet, ha észreveszi náluk is három betűs őhárpiaságomat 🙂 Amúgy van még jó néhány dolog, “foglalkozás”, amit nem tud, a felsorolása is gyatra, de magára hagyom. A beszűkült horizontjával képtelen lenne felfogni, és mint tudjuk, csak egy univerzál-zseni létezik, s az bizony a közimádatnak örvendő Naprózsa. Who cares?

        Vicces, hogy Rózsika néni, aki legalább 20 évvel idősebb nálam, engem vénasszonyoz, de, lelke rajta 😀 Én azonban, ellentétben vele, nem érzek késztetést minden másnap remegve lihegős “oversexed and underfucked” stílusú dolgozatokat írni 😉

        #ZsöSzviSzajha jeligére további kellemes virtuális borzalkodást kívánok!

      • Lenyugszik a beteg, lenyugszik.
        Ezt a portált már nem tesszük tönkre Heroes Never Die típusú bolondok kedvéért. Kiharcolta, kitúrt minket, lehetetlenné tette a mi hozzászólásainkat személyes vicsorgásaival, rendszeresen elvette sok ember hozzászólási kedvét, hát hadd vigye, menjen vissza a szegény jobb sorsra érdemes Aristohoz, ott nyavalyogjon! Bár már ott is unják, hogy nem a témával foglalkozik, hanem élvezettel a kommenttársakat üldözi.

        • heroes_never_die

          Csak nem cenzizni tetszik akarni? 😀 Én a kezdetek óta, azaz az indulástól fogva itt (is) vagyok 😀 Tsókolom, küldjek papírzsepit? 😉

          • Cenzúrát emleget, meg rendőrt, ávóst kiált az, aki – eleddig egyedül – “feljelentette”, és kizáratta egyik olvtársát; ill. számtalanszor eltanácsolt innen egy másikat, mondván “húzzon el innen, és hozzászólásainak hozzon létre egy saját blogot”.
            Teflonbőr az van!

          • heroes_never_die

            @Lupus, figyuka maga vén szarkeverő, hazug bolsi:

            a) egy privát adatokat közzé tevő poszt eltávolításának kérése nem feljelentés, az ilyet amúgyis automatikusan leveszik, ha észreveszik;
            b) az WP beállítás kérdése, ha eltávolított poszt miatt valaki nem kommentálhat azon a threaden többet;
            c) én még az életemben senkinek nem mondtam, vagy írtam, hogy “húzzon el”, pusztán mert ezt a kifejezést valamiért soha nem használtam;
            d) ha már mások baráti listáján szaglászik, akkor most a keresztkapcsolatokra is rávetheti magát, látom, van ideje. Nem véletlen amúgy, hogy az én listám pont az ilyen sunyi alakok miatt titkos.

            Részemről befejeztem, önök dumáltak már napok óta rólam, nem kellett volna. Az alábbi videó 35:30-tól többet mond, mint bármi más:
            https://www.youtube.com/watch?v=o5LWsrGpViw&list=PLekEgvilb5uyoXocCLiUFkWuyEyeKl5i5&index=29

          • Ezt nem nekem írta, és persze nem is Naprózsának egy (számomra teljesen ismeretlen) kommentelő, hanem egy bizonyos hárombetűs hárpiának egy újabb rémes, több, mint ezer szavas szöveghányás után:

            T. Attila – 2020.11-10 12:25 (Ki tudja, mit hoz…)

            “Kit érdekel ez a bárgyú és belterjes catfight? Aki nem képes a témával kapcsolatban értelmesen megnyilvánulni, miért kommentel?”

            Csak miheztartás végett!!!

  4. Szuper eszmefuttatás..

  5. Az nem jéghegy, hanem lefolyó, nagy szárnyakkal.

    • Szerintem néhányan nem értik…

      • Ja-ja, kedves Magda. Néhányan nem értik, és sokkal többen nagyon is értik, de megjátszák, hogy nem értik e szellemes írás alapszimbólumát, az Európa hajó elsüllyedésének.
        Az utóbbiak ugyanis azt képzelgik, hogy a hajó megfúrásáért hálából ők is be lesznek eresztve a kedves öreg filantróp mecénásaik mellé a mentőcsónakba.
        Pedig dehogy…

  6. Magyarország csak a harmada, Carpathia-ának.

    • Érdekes értelmezési polémiához vezethetne a felvetés. Ami azt illeti: a Kárpátiának, azaz, a Kárpát-hazának valóban csak az egyharmada a mai Magyarország – mint az eléggé közismert.
      Itt azonban a Titanic HAJÓ (többször is említve, először már a címben is) az egész Lajtán túli (európai, nyugat-Európai) világot jelképezi, márpedig ha ez így van, akkor a Carpathia HAJÓ jelképezheti akár az egész kelet-Közép-Európai világot, de legalábbis a nyugattal együtt elsüllyedni nem akaró, más úton járó, hovatovább a klasszikus európai értékek megmentésén fáradozó V4-eket mindenképpen.
      Most már csak az a kérdés, h ki, vagy mi az a ronda, alattomos, nagyrészt mélyben (Deep…) sunnyogó jéghegy? 🙂
      *
      Más (ha már nálam a szó): Ez a török mehemed mekkora egy marha?! Odaát, a nyilvánvalóan nekem szóló pimaszkodását – talán azért, mert kis gyagya hozzászólása előtt közvetlenül Namond kommentjét látta? – @Namond@Namondazigazságos-nak addresszálta.
      Ha valóban most is csak be volt rúgva, akkor esetleg használhat neki a javasolt ébredés utáni hideg víz, ám én attól tartok, hogy nála (úgy is, mint a hárombetűs nagy haverjánál!) ennél nagyobb a baj!
      🙂

      • Megértettem, a cikket is, a hozzászólást is.

        Kommentem afféle annak szóló megjegyzés volt, aki tehetne/tehetett volna a Carpathia hajóért, ha nem a parti kaszinókban játszana szerencsejátékot.

        • Egy rövid reflexió, csak az első mondatra: ezt nem is vontam kétségbe, csak – ha már felvetődött -, eljátszottam a gondolattal. 🙂

  7. heroes_never_die

    Aki Kurtz ezredes írásait kedveli a Bezzegországoktól kezdve a Tuti blogig, annak figyelmébe ajánlom a PS TV “Politikai Hobbista” műsorát, amelynek szerkesztője és rendszeres szereplője is. Tegnap este megint kimagaslóan jó volt az adás, érdemes megnézni:
    https://pestitv.pestisracok.hu/2020/11/10/a-matrixban-mar-kamala-harris-az-elnok-politikai-hobbista/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük