Kérdések és válaszok a Magyar Honvédség legújabb harcjárműveivel kapcsolatban


A nagy indexezés kissé elhomályosította, de az idei július más örömteli eseményt is hozott számunkra, magyar hazafiak számára. Természetesen nem mindenkinek volt örömteli, de nem lehet mindenki hozzánk hasonló magyar hazafi. 

Ismét csak a balliberálisokról lesz szó, akiknek kommunista elődeikhez hasonlóan nem nagyon tetszik, ha a magyarok kellően tehetősek, erősek és elszántak önmaguk megvédéséhez. A magyar katona számukra valahogy 100 év után is ugyanaz az ellenség. Elég szar volt nekik tehát az előző hónap, hiszen a magyar katonákhoz végre megérkezett az, amire már nagyon vártak: az első adag Leopárd. Nézzük, milyen reakciókat váltott ez ki a 10 éve teljesen tehetetlenül vergődő ám annál hangosabb magyarországi ellenzék soraiban!

 Most azt a kört futjuk párhuzamosan, hogy sokat költenek a hadseregre, mert ugye az az új stadion.” Vadai Ágnes,, a Honvédelmi Bizottság alelnöke 2020. 06. 22. ATV Egyenes Beszéd

Kezdjük rögtön az MSZP egykori honvédelmi államtitkárával. Tudjátok, ő volt nekik az, ami nekünk Németh Szilárd… Elképesztően fáj neki, hogy a rengeteg rezsimpénz sajnos már nem az MSZP-SZDSZ nemzetközi üzemeltetőihez, hanem magyar családokhoz, magyar stadionokba és leginkább az, hogy a Magyar Honvédséghez kerül. Nagyjából megmutatja ez az MSZP-SZDSZ viszonyulását a dolgokhoz. Szakértelmüket, elkötelezettségüket egy ügy iránt, amivel a magyar választók érthetetlenül megbízták őket. Ezért fontos, hogy ilyen tragédia soha többé ne következhessen be, hiába öltöznek megtévesztésül barnába vagy lilába.

Tetszőleges mandinerkommentek következnek.

Nemigen akaródzik katonának menni. Ki akar manapság háborúzni?

Linder Béla valahogy kikászálódhatott a jugoszlávok szolgálatáért a jugoszlávoktól kapott díszsírjából, és regisztrálhatott a Mandinerre. Jugoszláviában egyébként pont szokott igény lenni egy jó kis háborúskodásra, ráadásul a libsik egyik kedvenc magyarellenes népségének ehhez ellenség se kell. Házon belül megoldják.

Mi a fasznak? Ki kell menni a kulurtájra vagy mi a faszra, ott vannak ilyen hátrafelé nyilazós ősmagyar retardáltak, azok majd megvédik Magyarországot a románoktól. (ha valaki megtámadna minket, ez az operetthadsereg pont annyit fog érni mint azok.)

Rögtön itt a magyarországi balliberális ellenzék másik kedvenc kisantant bezzegnépe. A hátrafelé nyilazó magyarokat különösen gyűlölik még 1100 év elteltével is. Kéne valami jó kis MTVA-s sorozat a Pozsonyi csatáról. Talán még tüntetnének is ellene, vagy nekirohannának egy hátrafelé nyilazó magyarnak.

Amúgy pedig a románok a szövetségeseink, felfogtad? Ismerős a legutóbbi világháborúban általunk kezdeményezett hadüzenetéhez kapcsolódó korabeli vicc?

A korabeli vicc az lehetett, hogy a románok bárkinek a szövetségesei lennének. Természetesen ezzel még a balliberális kommentelő is tisztában van, és szándékosan provokál ezzel. Esetleg csak viccelt.

A haditechnikához sem értek, ám kérdezni tudok…

Manapság mire jó egy tank, amit egy kevésbé komolyabb rakétával is úgy ki lehet lőni, hogy csak egy lyuk marad utána (és a legénysége után)

Ezt Radnóti Zoltán, a MAZSIHISZ-hez közeli Zolirabbi kérdezi. Tessék megnyugodni, bölcs Rabbi! A 2A7+-ra Doktor Miniszterelnök Úr a legmodernebb rakétaelhárító-rendszert szerzi majd be személyes jóbarátjától, Benjamin Netanjahu Miniszterelnök Úrtól, így nem lehet majd kilőni se kevésbé komoly, se komoly rakétával. 

Szerencsétlen tataiaknak nem elég, hogy a gagyi Kárpátiával iratnak nekik egy ilyen f.st indulóként, de még jön ezt ünnepelendő a kormánypropaganda is, és közli velük, hogy páncélautósok.

Aztán csodálkozunk, hogy a Magyar Honvédségről lassan mindenkinek Anulu jut eszébe a kis fakardjával. Páncélautó neeem, páncélautó neeem * csicskalángos * Páncélautó igen, páncélautó igen.

Ritka élmény, amikor szó szerint könnyesre röhögöm magam egy híren, köszönöm, hogy megint megélhettem. (erős tartalom a linken, szóltam előre)

Végül pedig desszertként fogyasszuk  Lattmann Tamásnak, az MSZP egykori önkéntes miniszterelnök-jelöltjének gondolatait. Mivel neki annyi esze legalább van, hogy a világ legjobb harckocsijainak számító Leopard 2A7+-okba minőségileg nem lehet belekötni, ezért a hozzájuk tartozó körítést támadja. Az a helyzet, hogy a Kárpátia nekünk se a kedvencünk zeneileg, de ha a Lattmann Tamáshoz hasonló MSZP-s köcsögöket irritálja, akkor mégis nagyon jó kis zene. Meg se kell hallgatni. Afféle “Schrödinger-páncélosindulója” az egész. Azt már csak úgy mellesleg tegyük hozzá, hogy nekünk Anulu Lattmann Tamásról meg a pártjáról jut eszébe, amint az Alföld homokjában nyakig ásva tehetetlenül bámulják az egyre szépülő és erősödő Magyarországot. 

Tanulság: A fegyverbeszerzés a legjobb dolog, ami Magyarországgal történhet. Ezeket ez jobban felhúzza majd, mint az összes eddig épült stadion. És a 2A7+-ok még meg se érkeztek… 😉


  Kurtz ezredes

39 hozzászólás

 1. A cikk igaz, de ne bízzuk el magunkat, mert 12+44 db tankkal baj esetén semmire se megyünk. Minimum 200 db Leopard 2 típusú tankra lenne szükség meg vagy 100 db PzH 2000 önjáró tarackra. nem beszélve arról, hogy szintén kéne vagy 700 db modern gyalogsági harcjármű a Hiúz vagy a Puma típusból, de még a Boxer is jó.
  Pl a románok majdnem 270 db új tankot akarnak vásárolni.
  Ha ezeket a nehéz fegyvereket beszerezné az állam, akkor az nagyfokú biztonságot jelentene az országnak és a lakosainak egyaránt.
  Véleményem szerint sok mindenen szabad spórolni, de a honvédségen nem!
  Ha az említett nehézfegyverek darabszámra meglennének, akkor valóban erősek lennénk, és senki nem merne kekeckedni velünk….és valóra válna a kormány álma is, hogy régiós katonai hatalom legyünk.

  • zolatiguszti

   A románok már vagy 20 éve akarnak vásárolni hol F-16-ost hol mást csak kérdés hogy az az IMF ami tavaly óta a nyugdíjat fizeti náluk megengedi -e nekik?

   • Hát igen, de a lényeg akkor is az, hogy ez a 12+44 db tank, nagyon kevés. Sokkal több kellene, ha nem is A7+ de legalább A6-os.

 2. Az amint.. nyakig ül az Alföld
  homokjában.. nagyon tettszett.
  Szinte látom lelki szemeim
  előtt,de kár hogy ez csak egy
  délibáb..

 3. 56 harckocsi?
  Nem sok,de reménykeltő indulás. A régebbi ruszki technika,aligha volt már bevethető.

  • állítólag egy kézen össze tudják számolni, hogy a több száz ruszkiból hány bevethető…

  • Azokra gondolsz, amelyeket az a drága Vadai Ágnes-félre brigád Iraknak adományozott ingyen?

 4. csakafidesz

  Bajban van a román király, jönnek a magyarok. Elmegy a bolgár cárhoz, hogy kér tankot.
  – Felség, bajban vagyunk, a magyarok megtámadták Romániát és nincsen tankunk!
  – No adjunk egyet
  – Köszönjük felség, de egy tank, nem tank. Kilövik és akkor nincsen tovább.
  – Na akkor adjunk kettőt..
  – Hát felség, nagyon köszönjük, de egy kicsit több segítség kellene nekünk.
  A bolgár cár begurul és kiszól a miniszterének!
  – Adjuk oda mind a hármat!

  • Kolompár Tömegnövelő

   Jó vicc, de a bolgárok hamarabb adnának nekünk tankokat, mert a románokat – ki tudja miért – ők sem kedvelik.

   • Én tudom, miért nem kedvelik a románokat. Már azon kívül, persze, hogy a románokat már eleve mindenki utálja már csak azért, mert románok.

  • Még szerencse, hogy a bolgárok velünk szimpatizálnak és nem a románokkal :)))

 5. Miért nincsenek ezek, Radnóti, Lattmann, Vadai félék kiutasítva?
  Mondjuk Izraelbe?

  • Guantanamo jobb lenne!

  • zolatiguszti

   Mert ott éhen halnának. Izrael az egyetlen állam ahol nem lehet abból megélni csak hogy te zsidó vagy. Igazából a zsidóság tipikus és sztereotip rétegével a legnagyobb kibaszás volt Izrael állam létrehozása.

   • És ez kit érdeke?
    Mert engem nem!

    Talán megtanulnának valami értékelőállító szakmát.

    • csakafidesz

     Ne már! Rengeteg zsidó orvos, gyógyszerész, jogász, tanár, stb. van. Tessék, hogy értelmiségi szakmák? Igen, a zsidó gyerekek tanulnak szorgalmasan, hogy ne trógerek, hanem magasabban képzettek legyenek. Én zsidó rádiómérnököt is ismerek, még pingpongmeccset is játszottunk és a gépkocsiba szerelt rádiókról beszélgettünk. (Le van szűrve a motorból jövő zavaró jel.)

     • Felőlem.

      De Radnóti, Lattmann, Vadai közösségre nem bíznám a gyerekem oktatását, ügyeim képviseletét, eü ellátásom.

      Viszont a kibucokban finom narancs terem és biztos szükségük van munkás kezekre.

     • zolatiguszti

      Ha jól látom éppen ott tart kishazánkban a vita hogy úgy tűnik a “képzettebbek” között tömegével lelünk hazaárulókat , meg hasznos idiótákat és kishazánk ismét a falusi sudri bunkókért imédkozik hogy egyzserű értékrendjükkel mentsék már meg az országot, ugyanis azok akiket jó pénzért tanítattak ki épp szakmányban adják el a hont alóluk is.
      Legutóbb a Bács kiskun megyei főügyész meg az olasz húsmágnás esete megvan?
      vagy a Gyögyöspatai kártérítést megítélő bírók?
      Vagy a Börtön bizniszt eldöntő bírók?
      És az MTA körüli viták?
      Vagy a Magyar történelmi filmek hiánya körüli viták?
      Esetleg a diákjaikat agymosó komcsi tanárok akik tüncizni viszik az osztályukat?
      Vagy az orovoslátogatók által korrumpált orovosok EÜ személyzet aki a Covid -19 hősi csata előtt szakmányban írt ki elleátást olyan taj kártyákra akik meg se jelentek náluk és emiatt minden betegnek alá kellett írnai ha megjelent vizsgálatra?
      Soroljuk még? Korrupt rendőrök egyszerre egy helyen 11 vámost lecserélő NAV?

 6. Azért érdekelne, hogy Vadai és haverjai hova tették a szovjet T sorozat tankjait,

  Valamint az is, hogy a FIDESZ, hogy az Orbán anyjába képzelte, hogy ezt a hazaáruló anarchistát teszi meg a Honvédelmi Bizottság alelnökének?

  Ugye Kóros Lajos még mindig vezeti a Népjóléti Bizottságot?

  Az Orbán vezette FIDESZ teljesen öngyilkos belpolitikát folytat, köszönhetően Vicc-tornak az országúti torpedónak.

  Orbán egy belpolitikai analfabéta, zéró diplomáciai képességgel, csak erőből mehetne valamire.

  • Nem az a gond hogy Vadai és Fletó túladtak a 40 éves rozsdás ócskavasakon, amik csak célpontnak jók, hanem az a gond, hogy nem pótolták semmivel.
   Érdekes mód minden szomszédos országban jobba megbecsülik a haderőt, és akár ellenzéki akár kormánypárti, de mindenki támogatja. Miközben nálunk a ballibek szisztematikusan leépítették.

   • A 40 éves tankok páncélzata, járóműve, lövege elég jó, korszerűsíthetők, ha van hozzá ipari háttér.

    Az izraeliek, így csinálták, így fejlesztették saját fegyverzetük, folyamatos javítással.

    • csakafidesz

     Tényleg szuper tank a leopard, de a Szovjetunió mégiscsak földhöz verte a németeket..

     • Ivan von Gorcsev

      A haáború óta a németek is fejlődtek. Sőt az amerikaiak is.
      Sőt az oroszok is !
      Érdemes lenne összehasonlítani az amerkai ABRAHMS tankot,
      A német Leopard tankot az orosz ARMATA tankkal.
      A tesztpálya:
      1. Havas hegyes terep
      2. Sáros, agyagos dimbes dombos pálya
      3. földút, műút
      4. Városi harci terep
      Érdekes csata lenne az is, ahol tréileren kell a tankokat a csatatérre szállítani… mert üzemanyaggal is spórolnia kell a hadseregnek !

     • Nem a tankok miatt. Ezt ne feledd el!

     • Igen. Olyan irgalmatlan áron, hogy a következményeit ma is nyögik.

    • Itt úgy “korszerűsítették” ezeket,hogy háromból csináltak egy működőképeset,ami elment ugyan a soron következő hadgyakorlatra,de onnan már civil teherautók vontatták vissza a laktanyába. És az volt az “M” készlet.
     Mivel módomban állt őrizni,elég sokszor láttam a “technika” csődjét.

    • Lehetetlen, hogy a legértelmesebbek közé tartozó három, nem érti meg mire utaltam.

  • Viktor akkora “belpolitikai analfabéta”, hogy negyedszer miniszterelnök.
   “Zéró diplomáciai képesség”?
   Írod épp az EU csúcson elért nem kis eredményei után?
   Na, kabbe a nyugtatód kisember,

   • varur

    A zseni Vicc tor 10 év alatt az ellenzékből ellenséget csinált, minden nekik juttatott kiváltság és anyagi kedvezmény ellenére.
    Bezzeg a FIDESZ-en belül élet-halál ura.

    Az ellenzékiek törvénysértései büntetlenek maradtak, a hatóságok még csak eljárást sem indítottak ellenük, az országot és Orbán – kormánya – rossz hírnevét keltő – hazaárulással határos vagy azt meghaladó – hazugságaik, szervezkedéseik ellenére megtisztelő parlamenti és egyéb megbízásaik vannak.
    Még Lóházi is vígan szervezkedik, kém repül, DK tutto capija, megszervezheti az INDEX botrányt, pont a Bizottság média szabadságra vonatkozó kérdőíve kiküldésekor, következmény nélkül.

    Az alkotmányozó párt első embere egy lépést nem tesz az alkotmányos értékek védelme érdekében? Nem mer kiállni és kijelenteni, hogy a nemzeti jelképek, méltóságok, a család szent és sérthetetlen?
    Miért is nincs ezeknek büntetőjogi vonzata? Miért is szabálysértés a legtöbb, a legmagasabb szintű védelem helyett?
    Milyen kocsis az amelyik a baloldali lovat répával eteti a jobboldalit üti?

    Miért is egy magán ember ifj Tényi hívja fel a figyelmet, a demokrácia és jogrend sérelmeire, miért nem járnak el a hatóságok hivatalból?
    A hatóságoknál is emberek dolgoznak őket is sért néhány dolog, de nem lépnek fel ellenük, mivel nyilván nem szabad.

    Miért és hogy működhetnek így a bíróságok? Ki ellenőrzi őket? ki vizsgálja a szakmaiságot, az igazság és a jog egybeesését?

    Ki ellenőrzi ott a vezető kiválasztást – belső klikkek? -, milyen a humán kontrolling?

    Miért nincs az államfőnek valódi vezető kiválasztási és leváltási jogköre?

    Próbálták 10 év alatt az igazságszolgáltatás eredményességét, működésének szervezettségét, átláthatóságát javítani? Vannak eljárási módszertanaik?

    Tisztázottak a feladat, felelősség és hatáskörök vagy csak az illetékességi szabályok a feladatok lerázása érdekében?

    Köznyilvánosak az etikai szabályok és megsértőik elleni vizsgálatok?

    Transzparens a bírák és családjuk vagyonosodása?

    Az “EU csúcson elért nem kis eredmények” nem többek mint lehetőségek ha a kasszánkból futja. Ezek a lehetőségek a mi állami költségvetésünknek kétszer akkora terhet jelentenek, mint például a szlovákoknak.
    Nekünk minden euróhoz 30 centet kell hozzátennünk, míg a szlovákoknak csak 15 centet, ez jó diplomáciai eredmény?

    A közösen visszafizetendő “támogatás” részünk 2 milliárddal csökkent, az előzetes tervekhez képest, az a hitel rész, melyet hazánknak kell visszafizetni – és előzetes Orbáni nyilatkozatok szerint nincs is rá szükségünk – nőtt.

    Hát az is jó diplomáciai eredmény, hogy a nettó befizető országok “a fukarok” változatlanul megkapják befizetéseikből a szabadon felhasználható visszatérítést?
    Míg minden Unios forrás minden centjére MÁSOKNAK pályázni kell?
    Például ahelyett, hogy a EU Központi bankja alaptőkéjét és hitelnyújtási képességét növelnék?

    Nincs lezárva az EPP-vel folytatott vita és senki nem tesz semmit a lezárás érdekében. A FIDESZ, Orbán szeret felfüggesztve lenni?

    A 7. cikkely szerinti eljárás -akkor lesz lezárva az év végéig , ha M.o. együttműködik. Az együttműködés fogalmát, tartalmát és mértékét pedig Merkel határozza meg.
    Ez jó diplomáciai eredmény?

    Az a jó diplomáciai eredmény, ha froclizzuk a tárgyaló partnert, akitől engedményt akarunk?
    Nem lesz ennek a “diplomáciai” gyakorlatnak hosszútávon nagy ára?

    Jó ha kormány első embere, nagy nehezen nyilvánosan állást foglal, vagy szóvivője állást foglal valamiben és az első ember 2-6 hét múlva szavaival szögesen ELLENTÉTESEN cselekszik vagy igérete ellenére NEM cselekszik?
    Ez a jó diplomácia?

    No, nagyember igyál kávét ébredj fel és ha nem tudsz válaszolni a fentiekre kapd be magadnak.

    • Ára van
     – a nemzetközpontúságnak a libernyák jogászokkal és a nemzetellenes-kozmopolita globalizmussal szemben;
     – a szuverenitásnak Brüsszel hatáskör-túllépéseivel szemben;
     – a családközpontúságnak a migránsok befogadásával szemben;
     – a kereszténység támogatásának a buzizmussal és a genderizmussal szemben.

     Az árat megfizettetik, akármilyen diplomata is OV, mert a hatalmukat veszélyezteti.

     • idirablo

      Elnézést, de IT problémám volt.

      Tudom, hogy mindennek ára van.

      Azonban egyszerű, földhözragadt gondolkodású személy vagyok.
      Nem értem, hogy az árat miért én fizetem meg a a neolibsi -anarchisták és a bolsi-nácik 21. századi mainstream felekezetei (BLM, LMBTQ, zöldkommandó, femi.náci, metoo, klímaklímax, stb) agresszív agitációja és kormányzati finanszírozása tűrésével.

      Szerintem a hatóságoknak kellene ellenük külön feljelentés nélkül eljárni, politikai (közéleti) és gazdálkodási ügyeskedéseiket megbüntetni.

      Miért élhetnek ezek az agresszív személyek és szervezetek köztünk, miért nincsenek kitiltva, az anarchista illetve terror szervezetek közé felvéve?

      Mint írtam egyszerű gondolkodású vagyok, nekem a politika, belpolitika a határainkon belüli közéletet jelenti. Az általam elfogadott politikus pedig az aki a határainkon belüli közélet stabilitását, rendjét, a törvények érvényesülését, a kivételezés eltörlését ígéri és megteremti.

      No, de hogy bízzak abban aki azt mondja; Ne azt figyeljék mit mondok, hanem amit csinálok? (by Orbán) Főként akkor, ha NEM látok változást a határainkon belüli közélet stabilitásában, rendjében, a törvények érvényesülésében, a kivételezés eltörlésében, azaz Orbán nem csinál semmit.

      A politika szó általam vélt jelentését fentebb leírtam; számomra ez a közélet. A politika nem a manipuláció és hazudozás terepe, az a diplomácia.
      A politika az őszinte és becsületes megszólalás és a szavak szerinti tettek terepe.

      A diplomácia pedig annak a manipulálása, hogy olyasmit erőltessenek valakire ingyen és bérmentve, amiért az illető a bal heréjét is oda adná.

     • OV már az általad kifogásoltak nélkül is diktátor.
      Ha apparátust működtetne az említett célokra, a belfőldi ellenség a külföldivel szövetkezve Putyinisztánt és Erdogisztánt üvöltene és összeurópai blokádot követelne..

 7. idirablo,

  NEM tartom Orbánt diktátornak.

  Korruptnak tartom, aki a nemzetgazdaság ágait felosztotta az 1-10 tagkönyvek között, pl a Kövér családé a Ciklámen Tours-on keresztül az idegenforgalom. A Panoráma Deck Kft és a Viking GmbH-val való kapcsolat.

 8. “Egy régi mániám, leopárddal végigmenni Románián…”

 9. Valaki fogja lancra ezt az elszabadult szofoso Niemandot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük