A jó tollú magyar publicista, aki kimászott az ablakon és eltűnt


A különféle, nemzeti érzelmű olvasók által látogatott fórumokon – többek között portálunk kommentszekciójában is – gyakran vetődött fel a kérdés az utóbbi másfél évben: hova tűnt Szakács Árpád? Egyesek úgy tették fel ezt a kérdést, mintha a jobboldali újságírás vezéralakjai elengedték volna a kezét, netán egyenesen hallgatásra bírták volna, talán politikai nyomásra. Jogosnak tűnt a kérdés: micsoda szellemi közösség az, amely ilyen nagy formátumú gondolkodókat taszít el magától? Hogy engedhetjük meg magunknak ezt a luxust? Aztán egyszer csak kiderült: az említett publicistát a sorainkból hiányolni nagyjából annyira tűnik jogosnak, mint visszasírni a Világ-Panorámát. Szakács Árpád jött, látott – majd átállt.

Járvány van, immár bő másfél éve. Ez a mi valóságunk, ebben élünk: hadiállapot van az egészségügyben, logisztikai harc folyik az eszköz- és vakcinabeszerzéseknél – életeket kell menteni, pénzt és energiát nem kímélve. Még csak nem is kell ahhoz feltétlenül kormánypártinak lenni, hogy az egyszeri állampolgárnak az legyen a benyomása, a kormány minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy minél kisebb veszteségekkel vészeljük át valahogy ezt a rendkívüli időszakot. Ha kisebb hibák vagy vitatható intézkedések elő is fordulnak néha, az alapvető jó szándékot azért a függetlenobjektív sajtó sem vitatja, és néha még azt is megírják, hogy Orbán Viktor egyes stratégiai, gyorsan eldöntendő kérdésekben kiválóan döntött, és végtére is sokkal jobb sakkhúzást lépett meg, mint azt örök kritikusként előzetesen várták volna tőle.

Érdekes, amikor beismerik ezt, és láthatóan nem is tudnak mit kezdeni a helyzettel. Az egyik ilyen firkász valamikor az év elején még rá is csodálkozott, hogyan lehet az Orbán-kormány ennyire markánsan oltáspárti, pedig a „rezsim” logikájából nem ez következne, hanem – a firkász szerint – az, hogy inkább próbálja elmaszatolni a járvány veszélyeit, mint tette azt kezdetben Donald Trump, Jair Bolsonaro, vagy minden fehéroroszok cárja, a méltán közkedvelt Aljakszandr Rihoravics, aki első felindulásból azt köpte ki magából, hogy a traktorozás gyógyítja a koronavírust (beloruszként mi mást is javasolt volna). Azért örülök, hogy Doktorminiszterelnökúr mégis kilóg a Kedves Vezetők elit klubjából, és megvan az a szuper tulajdonsága, hogy ha nem száz százalékig biztos a megérzéseiben, akkor szakemberekkel is konzultál, és hallgat rájuk. Ilyen diktátort mindenkinek!

Ha ötször gondolom végig, ötször nem értem: rendes magyar emberek, akik egyébként szinte minden más tekintetben osztják a kormány álláspontját, az oltakozás fontosságával kapcsolatban miért nem? Miért kényelmesebb Szaniszló Ferencet megszégyenítő háttérhatalmi összeesküvés-magyarázatok felé gravitálni, mint elfogadni, hogy az ország vezetői a járványkezelés ügyében is a legjobb tudásuk és szándékuk szerint cselekednek, és azt tenni, amit nagyon szépen kérnek mindenkitől, hogy tegye meg? Maszkot viselni, rendszeresen fertőtleníteni, oltást felvenni nem jóemberkedés, hanem józan belátás dolga. Az állam ebben pártol minden jóérzésű magyart, megteremti a védekezéshez a feltételeket, és biztosítja mindenkinek a védőoltást, ráadásul ingyen, mert amúgy fogadni mernék, hogy ha a Gyurcsány-kormány lenne hatalmon, még nekünk kellene külön fizetni azért, hogy méltóztassanak beoltani minket, és Brüsszelnek aztán egy büdös szava nem lenne ehhez kivetnivaló gyanánt.

De vonatkoztassunk el a kormánytól – az sem lehet rokonszenves mindenkinek –, és fókuszáljunk csak a szakemberekre. Tisztifőorvos, virológus, járványokra szakosodott matematikus, orvostekintélyek egész sora – talán mind meg vannak vásárolva a gyógyszerlobbi által, egymástól függetlenül, és azért mondja mindegyik ugyanazt, hogy az oltás életet ment? Nem inkább az orvostudomány beható ismerete mondatja velük egységesen azt, hogy vagy szépen felvesszük az oltást – mert jelenleg nincsen más ismert megoldás túlélni ezt –, vagy tömeges kihalási esemény lesz, aztán majd siránkozhatunk bőszen és emelhetünk minden város főterén Szentháromság-szobrokat a járványhalottak emlékére, mint háromszáz éve? Ebben az égvilágon semmi politika nincs, ez puszta biológia. Ezért hallgathat rájuk jó szívvel mindenki.

És ha valami ilyenkor nem hiányzik, akkor az a feltartott mutatóujj meg az alternatív megoldási javaslatok, hogy „de én máshogy gondolom, mert azt olvastam az interneten, és akkor biztos úgy is van”. Háborúban olyan nincs, hogy holmi civilek jobban akarják tudni a hadvezetés helyett, mi történjen a frontvonalon, miközben nincsenek is ott és nem ők felelnek azért, ami történik – azért viszont annál inkább felelni fognak, ami kárt a partizánkodásukkal okoznak. Háborúban a hátországnak fegyelmezettnek és szófogadónak kell maradnia. Ha azt csináljuk, amit mondanak, akkor túl fogjuk élni ezt az egészet – egyénileg is, társadalmilag is.

Virtuskodásnak, hőzöngésnek, beleugatásnak ilyenkor nincs helye – akadnak persze ellenpéldák is. Azt mondták, hogy a Covid-osztályokon nem lehet forgatni, a függetlenobjektív szerkesztőségek mégis elkezdtek petíciózni, hogy de ők csak azért is tudósítani akarnak. Már nagy eséllyel ki lehetett jelenteni, hogy az orosz meg a kínai vakcina is megfelel a célnak – és viszonylag gyorsan be is lehetett szerezni –, a mindig mindenben (is) ellenérdekelt ellenzéki politikusok mégis azt hangoztatták, hogy várjuk már meg, amíg az Európai Gyógyszerügynökség majd egyszer, a távoli jövőben lesz szíves nem akadályozni nyílt kicseszésből a konkurens keleti vakcinák engedélyeztetési folyamatát. Épeszű ember már nem vitatja, hogy kizárólag az oltási folyamat felpörgetésével leszünk túl ezen az egészen, mégis vannak, akik pont ilyenkor, a háború kellős közepén kezdenek el hőzöngeni a szabadságjogaik miatt.

És itt érkezünk el Szakács Árpádhoz, aki rájött, hogy neki nem tetszik a rendszer, ezért átállt korunk partizánjaihoz, és olyannyira komolyan vette az átállást, hogy egyenesen annak történelmi nagymestereivel, a románokkal példálózott:

Ezúton innen köszönjük Cristian Terhes román európai parlamenti képviselőnek, hogy felfedte az Európai Bizottság eljárását, és továbbra is küzd azért, hogy a titkos részek megismerhetőek legyenek. Igen, ma már ott tartunk, hogy ha egy magyar ember az életével kapcsolatos fontos dologban vár támogatást, akkor európai szinten a román képviselőkben bízhat.

Mondta ezt az a Szakács Árpád, akiről két-három évvel ezelőtt kizárólag szuperlatívuszokban, a tisztelet hangján és az elismerés legmagasabb szintjén beszélt a táborunk – igaz, e sorok írója akkor sem feltétlenül értette, mire fel emelünk szobrot egy közírónak, akinek az volt a nagy teljesítménye, hogy jegyzett egy viszonylag kemény hangvételű cikksorozatot a Magyar Időkben, aminek kétségtelenül volt némi visszhangja és amelynek eredményeként néhányan elbúcsúzhattak az addig érdemtelenül elfoglalt stallumaiktól. Az én szememben ez azért még kevés a megdicsőüléshez, de elismerem, hogy sokaknak felnyitotta a szemét, és azt sem vitatom el egyesektől, hogy úgy tekintenek Szakács Árpádra, mint afféle pörölyszavú prófétára a nemzeti érzelmű publicisták között.

Ám aki túl gyakran hangoztat különvéleményt, az előbb-utóbb a sajátjaival is szembe kerül, és idővel döntenie kell: vagy elfogadja, hogy nem feltétlenül neki van igaza, vagy a gőg hatása alá kerül. Természetesen nem tudhatom, miért nem ott van Szakács Árpád, ahol az írói munkájának színvonala alapján lennie kellene, azt viszont nem értem, hogy miért ott van, ahol most van. Ilyenkor mondaná azt egy öntörvényű ember, hogy „én mindig is ugyanott álltam, csak a világ állt a fejére körülöttem” – a tévedés joga pedig nincs fenntartva, véletlenül sem.

Szakács Árpád pedig csak áll a szabadságjogista holdkórosok között, nekik szónokol, azt, hogy „a kötelező oltás elutasítása fontosabb ma bármilyen eszmei konfliktusnál”, és nem veszi észre, hogy ha lesz is a járvány újabb hullámait kivédendő kötelező oltás, az pont a saját, új szekértábora miatt lesz, akikhez átállt. Állításait alátámasztva felhozza például az ezerszer megcáfolt összefüggést a vakcinák és az autizmus kialakulása között, és szentül hiszi, hogy mindenki hülye, csak ő helikopter. A műsor jó, a beleélés kétségtelen, a mindig örök ellenzékiek bármikor vevők az ilyesmire, nem is vitatnám el tőlük a műélvezet jogát – csakhogy épp egy háború közepén vagyunk.

Persze, lehet magát a háborút is tagadni. Meg fel lehet hozni az összes szart az internet mélyéről, és eladni tudomány gyanánt. Meg mindent jobban tudni a tudósok helyett, és inkább olyan forrásokra hagyatkozni, amelyek érdekes módon mindig tele vannak helyesírási és tördelési hibákkal, hogy az esetleges ténybeli tévedésekről szót se ejtsünk. Csak minek? Aki elhiszi, hogy személyesen Orbán Viktor akarja megtizedelni a magyar népet Anthony Fauci és Bill Gates gondos segédletével, az meg is érdemli Szakács Árpádot, csak aztán ne csodálkozzon, ha rövidesen kicsivel kevesebben maradnak abban a szellemi gettóban, amit felépítettek maguknak. Lehet, hogy egyeseknek még a vírus is jobb, mint az oltás, de utcára vinni ezt azért mégsem kéne. Csinálnák inkább a négy fal között.

Vezető kép: erdely.ma


  Elhatárolódó Hód

45 hozzászólás

  1. Borzongatóan pontos eszmefuttatás!

  2. Kocajogász

    Árpád szerintem azért távozott addigi ÁLLÁSpontjáról, mert a Tudjukkiknek nem tetszett, h. felemlegette: ÁLLAMI pénz zúdul még a III. Kétharmad utolsó éveiben IS az ÁLLAMELLENES médiákba, szerző-zsebekbe. Tkp. azért, amiért az ormánypárt eltolta a VALÓDI jobbradosok kezét – és lökte őket Pusztafa sz. Vonallah Gabrivetz uszályába, aki aztán megpróbált velük átevickélni a túlpartra.

    Túrótorta egy utolsó **** ****** nőszemély, aki 1. beoltatta magát, 2. azt HAZUDJA, h. kötelező az oltás, és ABBA halnak bele sorban az emberek stb. stb. Speciel nekem már akkor gyanús volt, amikor az azóta GENETIKAILAG IS igazolt UGOR rokonságot próbálta a korábbi Árpád-félékkel, papgáborokkal stb. cáfoltatni. (Mivel szállásterületünk a baskírokkal szomszédos volgai bolgárok (székelyek!) meg az ugor manysik között volt, az lenne a furcsa, ha MÁIG nem maradt volna meg bennünk és csak bennük ez a bizonyos, sehol máshol, sehol másokban ki nem mutatható gén. A manysik körében ráadásul kötelező volt az exogám házasodás… Bár kétségtelen, h. jelentős türk genetikai és kulturális hatás IS ért minket.)

    Biztos, hogy a Tudjukkik az elszabadult/elszabadított víruson IS rohadt sokat keresnek – de talán Putyin és Fingpincsi SE hülyült meg teljesen, h. “diktátorként” legelébb A SAJÁT HADSEREGÉT “irtassa ki” az oltással… Ezért is lesz jó a saját fejlesztésű vakcinát/gyógyszert itthon gyártani, hehehe…

  3. És ezt tüntették ki kétszeresen is. Egyszer a Lovas István Díjjal, és a Lancea Regis díjjal, nem is akárhol, és nem is akárhogyan. Ha valakinek van energiája, itt olvashat róla:
    https://www.teol.hu/hazai-kultura/lancea-regis-dijat-kapott-szakacs-arpad-2670464/
    És ugyan kinek beszélt ő Beckettről, Dürrenmattról? Ez annyit ér körülbelül, mint mikor a Kurucinfo felszólította az olvasóit, hogy hallgassanak Wagnert.
    Áruló. És az árulásnál kevés aljasabb cselekedet van.

  4. Ne vitassuk el, kivételesen fontos volt a cikksorozata. Igaz és hatásos. Olyan hiányosságokra mutatott rá, amiket mások nem akartak, vagy nem mertek leleplezni.
    Az érdekelne, hogy mi történt vele és azt kik tették, kiknek az érdekében. A mostani hülyesége nem fedi el érdemeit, de szégyen rá, bármi kényszerítette a fordulatra.

  5. OV sem vezet be kötelező oltást-ami, egyébként abszurd, ami nevetséges-tutyimutyi hozzááállás.

  6. Hivatalos álláspont-sajnos-hogy nem lesz kötelező oltás.Szánalmas.

  7. Döbbenetes és végtelenül szomorú, amit itt megtudtunk Szakács Árpádról

  8. Tehetős Totó

    Lassan éve, hogy megütötte a fülemet az erdely.ma disszonáns hangja, amit főként az említett szerző penget. Ez a jobb sorsra érdemes portál-amely betiltotta a hozzászólásokat, bár régen virágzó fóruma volt,- egyszer csak bezzegrománozni kezdett, s lesajnálni a magyarországi eredményeket. Hihetetlen, hogy vélt, vagy valós sérelmek miatt mennyi a sértődött a nemzeti oldalon, Félek, hogy hamarosan Tőkés is csatlakozik hozzájuk. Innen már csak egy lépés a moslékos dézsába ugrás…

  9. A helyzet kiváló leírása, köszönet érte. Én sem értem, miért kell a Mi Hazánknak felháborodottan tüntetnie a kötelező oltás ellen, amikor az oltás nem is kötelező, csak bizonyos stratégiailag fontos területeken. A kormány úgy döntött, hogy az egészségügyben és a honvédelemben nem megengedhető egy koronavírusjárvánnyal járó munkaerő-megtizedelődés, és teljesen igaza van. Aki retteg az oltás következményeitől, de nem retteg a betegség következményeitől, annak jogában áll más szakmát választani, és akár saját választása szerint kimúlni. A kórházi katonai jelenlét engem lenyűgözött, amikor ott jártam. Csöndes, jól szervezett fegyelmet láttam, és tudtam, hogy minket védenek a káosztól és pániktól. Az egyenruhák látványa nyugalmat és erőt sugárzott. A kórházigazgatóknak éppen elég megszervezniük a betegellátást, szaladgáló koronavírusosokra már igazán nincs szükségük. Szakács Árpád kiváló írásait olvastam, kár, hogy a sikerétől elszállt a feje. Aki hazafiként kritizálja a fennálló rendszert, az ne akarjon felmászni a piedesztálra, és onnan imádtatni magát. Alázat nélkül a kritika gyanús, és büdös.

    • Ön téved. Pl. a győri polgármester kötelezővé tette az összes önkormányzati cégnël. Tömeges felmondások vannak, lassan nem működik a közigazgatás.

  10. A Mihaszna Mozgalomnak az a feladata,hogy ismét összegyűjtse a jobboldalon a radikális és tőlük jobbra álló embereket. A balliknál még megtalálható a listájuk. Hogy Szakács úr közéjük állt,sajnálatos ugyan,de ennyi telt tőle.
    Kíváncsi lennék az arcára,mikor a túródóráék tokkal vonóval átállnak majd a baloldlra.

  11. Sajna nem ilyen bonyolult ez, van 2-3 millió emberke, aki valamilyen okból nem akar oltakozni /talán az új internetes világ hatására/ és úgy tűnik ezt a társadalmi igényt akarják nem biztos, hogy jó szándékkal és gusztusos módon egyesek” kiszolgálni”, szavazókat szerezni.Az meg, hogy Szakács megy a mihamba nem baj, nem meglepő, vannak ott is rendes emberek, bár úgy tűnik sokaknak van ott “küldetése” is.

  12. ” ‘S elhulltanak legjobbjaink
    A’ hosszu harcz alatt.”

    • És annyi balszerencse közt,
      Olly sok viszály után,
      Megfogyva bár, de törve nem,
      Él nemzet e’ hazán?

  13. Ez az amikor a közösséginek nevezett, közösségellenes média uralkodó hülyéinek hisznek a gondolkodónak hitt emberek.
    Kár értük.
    Én sem értek mindenben egyet a Fidesszel, pl. a rendszerváltást megakadályozó gazembereket, pl. a senki demokratikus testület által nem választott, nem erősített AB testületet, Sólyomékat nem számoltatja el az elszámoltatás elmaradásáért, sem a magántulajdon végleges és törvény és alkotmányellenes elrablásáért.
    Mi tulajdonosok még évjáradékot sem kapunk.
    De minden normális, gondolkodó, magyar mégis tudja, hogy hová kell állni.

  14. Már elhagyta a Védett Társadalom Alapítványt is, gondolom megkérték rá. Pedig talán az ő ötlete volt az egész. Meghülyült ő is.

  15. Ma hallgattam a Kossuth rádiót. Betelefonálós műsor, vírus, oltás a téma. Betelefonál egy gyógyszerész, pillanat türelmet kér, le kell húzódjon. Épp gyógyszert visz ki COVID-betegeknek.
    Beszél az oltás fontosságáról, fejlesztésekről. Az alaptalan tévhitekről, a nettó butaságokról. Udvariasan, kedvesen.
    Bekapcsolnak egy másik telefonálót, aki élből lepizzafutározza…
    Emberünk rendes ember. Annyit válaszol, hogy ha a családod életét rábízod az autószerelődre, járj el nyugodtan ugyanígy a vakcina kapcsán és bízz az olyanokban akik meg ehhez értenek. Ő maga is több évtizede gyógyszerész. Mesélt picit az influenza oltásokról, amik 3 hónapos ciklusok alatt kerülnek kifejlesztésre és mégis hatásosak.
    Te melyiknek hinnél, azon kívül hogy az én véleményem kiderült?

  16. SZEGÉNY….
    Nagyon meg fogja szenvedni ezt a mentális ellaposodást.
    Nagyon kár érte.
    Valahogy úgy fogadom ezt a tényt, mint amikor kiderül,
    hogy a barátom drogos lett, és eltávolodott a szeretteitől.
    Reménykedem, hogy visszatér.
    Szükségünk van SZAKÁCS ÁRPÁDRA!

  17. Gyozo, teljes mertekben egyetertek.
    Szakacs Arpad sorozatanak tortenelmi jelentosege volt, elsokent merte leirni, hogy a kultura minden teruleten maradt a ballib hatalom a Fidesz ketharmadok ellenere. Mindezt pontos adatokkal tamasztotta ala, nem a ma szokasos vicceskedo unalmas handabandaval.
    Abban is igaza van, hogy a nemzeti jobboldalnak ma nincs igazi kepviselete, a Fideszben nyert a merkelizalodo liberalis oldal. Az mas kerdes, hogy a MiHaM mifele alakulat, kicsit varhatott volna ezzel.

    • Tehetős Totó

      Olvastam anno, hogy Szabó Dezső is átesett valami hasonló fertőzésen a 20-as években, mikor szent haragjában románná akart lenni, hisz azok sokkal sikeresebb nemzetpolitikusok. Talán az anyja családja volt román származású.
      A sok szellemi ás ideológiai bakugrása után maradjon meg emlékezetünkben leghíresebb intelme: “Minden magyar felelős minden magyarért!”
      Hajrá Szakács! a megigazulás szabódezsői útján!!!

  18. Meghasonlott . ,,Mi Hazánk,, nagy hangú jobbik egyik szárnya , belőlük kivált rész. Igyekszik szélre kisodródott alakokat magához vonzani. Végül a dkhoz csatlakoznak a parlamenti képviselő pozicióért . Torockait is az ásotthalmi állásába Gyurcsány szavazata tolta be.

  19. Szakács Árpádot lekeverték a jobboldalról, mert igazán nemzeti volt és követelte, hogy a kultúrában a kormány ne tömje ki pénzzel a nemzetellenes, magyarellenes alkotásokat produkáló művészeket, miközben nemzeti, magyarságerősítő alkotásokra jóval kevesebbet ad vagy nagyon elképesztő eloszlásban.

    Az AlternativHirek.hu oldalon sok bizonyíték van orvosi szaklapokból és egyetemektől a nyugati vakcinák súlyos mellékhatásaira és Drábik János is sokat beszélt a háttérhatalmi összeesküvésről, ami létezik. Drábikhoz: nem azt kell nézni, hogy ki mondja, hanem hogy mit mond, mert az az ő személyétől függetlenül is utánajárható.

  20. Hogy vírustagadó, annak oka, szerintem, hogy hitetlen ember. Ennek következményei vannak: “Nem ihattok az Úr poharából is, meg az ördögök poharából is, nem lehettek részesei az Úr asztalának is, meg az ördögök asztalának is. (1Korinthus 10,21)

    Sátán az, aki EMBERÖLŐ KEZDETTŐL FOGVA!(János 8,44) Aki átáll, netán elsodródik arra az oldalra, annak ebben semmi szín alatt igaza nem lehet. Itt emberéleteket kell most menteni, nem pedig zavaros elméleteket gyártani. Az pedig közhely: érdekes, hogy a nagyokos oltasellenzők, ezt nem tudják – Sátán képes bárki emberfiát megvezetni és aztán magával rántani. Azzal is elárulják hovatartozásukat, hogy nem tudják magukban tartani veleményüket. Ha beütne egy komoly mutáció, no akkor nézném meg ezeket a élettagadókat. Merthiszen mi bajuk lehet azzal, ha más véleményünk van, ami egyezik a kormányéval?! Ahogy ők fenntartják maguknak a jogot álláspontjukra, e jogot hogyhogy nem terjesztik ki a társadalom kétségkívül többségére? Persze, a rögeszmés embert nehéz is meggyőzni, hogy nem ő Napóleon.

  21. Szerettem Lovas Istvánt, ma is hiányzik a nemzeti oldal manővereit építő céllal kritizáló írásai, és a napi nemzetközi sajtószemléi. Például a nyugati sajtó mocskolását addig némán tűrő Orbán talán az ő hatására eresztette rá ellenségeinkre Szijjártót és Vargát, végre.
    .
    Szakácsban láttam Lovast, örültem a díjazásának, mert a Mégis kinek a kultúrális diktatúrája? sorozattal maradandót alkotott, azt mondta ki amit mindenki érzett, de senki nem mert összefoglalni, nehogy antiszemitizmus bűnébe essen. Szakács ügyesen írta, elkerülte az aknákat de mégis riadót fújt, ezt ne vitassuk el tőle.
    .
    Megszakadt a karrierje, nem tudom mitől. Lehet, hogy támadták, akár saját oldalunkról is, lehet, hogy ő volt gyenge, lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni…
    .
    De nem volt eredménytelen a fellépése, talán az ő úttörő cikksorozatának a nyomán lett Demeter Szilárd az a konfrontatív kultúrális vezető, akinek figurája harminc éve kellett volna már fölbukkannia a magyar sakktáblánkon….

  22. Biztos, bolsivírus fertőzést kapott.

  23. Királytigris

    Amíg lócitrom van, veréb is akad.
    Teljesen nyílvánvaló, hogy az oltásellenesség hülyeség.
    Számos halálos betegséget sikerült védőoltásokkal eltüntetni.

  24. “..átállt.”
    DE NEM AZ ELLENSÉGHEZ !!!
    Csak csatlakozott egy másik felekezethez, mintha Katolikusból Reformátussá lenne.
    Tehát, maradt KERESZTÉNY, és ez a lényeg !!!
    Mondom én két oltás után, “véres szájú” Fideszes/Orbánista-ként.
    Ne kreáljunk ellenségeket.
    Itt csak arról van szó, hogy egy potenciális szövetségesünk, másképp lát egyes dolgokat.
    Az, hogy nem egyszerűen fekete/fehér ez a dolog, azt az alábbi cikkből lehet látni:
    https://index.hu/kulfold/2021/11/15/mit-mutat-a-sved-minta-jo-hogy-nem-voltak-korlatozasok-/

    • A Mi Hazánk keresztény lenne? Vajon mitől? A civid oltás pedig a mai napig nem kötelező!Aki nem akarja magát beoltatni az megteheti.A nagyon nagy gond csak az hogy amikor megfertőződik akkor mégis igénybe veszi az állami egészségügyi ellátást és az ő megmentése miatt sok ember /rákos,egyéb súlyos kórral küzdő/ nem jut vagy nem idejében jut ellátáshoz.És sokan meghalnak…

      • Pont abból kiindulva, hogy jobboldali és nem liberálkommunista valószínűleg sok keresztény van benne, de igazából csak jelképesen használtam ezt a hasonlatot, nemgondoltam, hogy neked ez sok.

        • Tisztelt Neaddfel,
          Aki életellenes az hogy lehetne keresztény? Ennek nem sok köze van a felekezeteiskedéshez. A kereszt(y)én azt jelenti, hogy Krisztus követője, aki embereket üdvözít (ment meg). Mégpedig az örökkévalósàg számára. Ha valaki idő előtt meghal hitetlenül egy ostoba balhit miatt (pl. oltásellenes), mert “okos emberek” megvezetik, nos az az ember ezen “okos véleményvezérek” áldozata lesz, míg a felelőtlen álhírgyártó elsétál, s leshet következő áldozatára. Többek között így válik tisztátalanná a föld. (3Mózes 18,25)

          • Már elnézést Joris.. keresztény az pl, akit megkereszteltek, akkor is, ha nem hivő.

      • Vajon mitől nem lenne az?

    • Szintén egy józan hang!

  25. No ez a cikk derék munka.

    A 2/3-a – ni mint a Fidesz parlamenti többsége – felvezetés a konzervatív és tisztességes Szakács Árpád elítéléséhez.

    Az elítélés pedig az írás által nem tisztázott, idézett, Szakács nyilatkozat az oltás és az emberi jogok kapcsolatáról, felemlegetve egy – szintén nem részletezett – nyilatkozatot valamely EB intézkedés hátterének, mely az orbáni kormány ingerküszöbét nem érte el, felderítéséért kifejtett román állampolgárságú képviselő kitartásának dicséretével.

    Külön gratulálok a cikkírónak, Szakács Árpád tisztessége, becsülete és szakmai munkássága eltagadása, leszólása mellett kifejtett románozáshoz, a szomszéd állam képviselőihez való ellenséges hozzáállásához.

    Orbán intézkedéseinek túlbecsüléséhez nem gratulálok, mivel a szakértői javaslatok – személyes hírneve miatti – túllihegésével – pl magyar oltási igazolvány, az első oltásról, inkább csak kárt okozott.
    Már megszoktam, hogy a média tolmácsolása szerint Orbán stratéga, született diplomata, és kiváló tárgyaló, akkor is, ha a hazai közélet, közpolitika, kultúra helyzete zavaros és válságos 12 év országlás után.
    Ha az unió szerveiben folytatott megbeszélései semmi eredményt nem ér el, ha partnerei nem a nekünk kihirdetett megállapodás szerint járnak el következmény nélkül.

    Nem csoda, ha a magas adrenalin szintje miatt az elviselhetetlenül nagyképű, magamutogató, intrikus, malefactor, alárendeltekkel lekezelő, munkatársait próbálgató és provokáló miniszterelnök helyett az Igazságügyi Miniszter jár Brüsszelbe, bár a kormánynak van ott valami sportállású nagykövete is a címhez illő fizetés mellett hozzáillő stábbal.

  26. Engem is meghivtak erre a tuntetesre. Nem mentem el. Jelenlegi informacioim alapjan nem ertettem egyet vele. Nagyon felszaladt a szemoldokom, mikor megtudtam, hogy Szakacs Arpad modott ott beszedet. De azt csak kovetkezo pentek reggel tudtam meghallgatni. Ketsegkivul kivalo szonok es eloado. Emellett szenvedelyes is. Maga a beszed kituno volt. Igen, a tartalmat eletveszelyesnek ereztem az elso meghallgataskor, es a masodikkor is. Ki is derult, hogy oriasi karokat okozott vele maganak es masoknak is. A sajatjainak. De ennek nem kellett volna igy tortennie. Szerintem nem ezt akarta o sem…
    Sajnos nagyon sokmindenben igaza van. Miben ertek vele egyet? Lassuk csak: Az a szurrealis globalista/satanista orulet, ami a bolygo -allitolag civilizalt- felen tombol es rohamosan terjed, az eletveszelyes. Sokkal inkabb, mint az o -esetleg bizonyos szempontokbol- felresikerult beszede. A kenyszer orvosi kezeles, legyen az akarmi, nagyon veszedelmes dolog. Kerdezzek meg errol mengele ur aldozatait, ha egyaltalan volt, aki tulelte. De sztalin bacsinak is kedvence volt a kenyszergyogykezeles, rengeteg kituno tudost zaratott elmegyogyintezetbe.
    Ha hisszuk, ha nem, a kanadai jog szerint meg ma is tilos barmilyen medical procedure-t (orvosi beavatkozast) a paciens well informed concent-je (jol tajekozott beleegyezese) nelkul elvegezni. Persze trudeau regota ketlabbal tapossa ott a torvenyeket, de ez most nem lenyeges…
    Aztan, mi van akkor, ha ez a virus valoban egy ultramodern, soklepcsos, AI alkalmazasaval gyartott, bevetett es terjesztett biologiai tomegpusztito fegyver, es meg a keszitoi sem tudjak pontosan, mire is kepes? Es mi van akkor, ha az is igaz, hogy a vakcinat is a bevetok gyartjak, legalabbis egy reszet? Az ugye megvan, hogy satanistak/globalistak mar a masodik vilaghaborut is biologiai fegyverekkel akartak vegrehajtani, csak akkor meg azok nem voltak eleg fejlettek. (Lasd Freeman Dyson kesoi interjui).
    Igy nem csoda, hogy a jobban tajekozottak, es akik szeretnek a sajat fejukkel is idonkent gondolkodni, kicsit aggodnak. Eszrevettuk, hogy az Astra Zenekat hogy eltuntettek globalistaek pillanatok alatt? Mert a beolottak hullottak tole, mint a legyek. Szoval tuntetni az emberi szabadsagjogok totalis megvonasa miatt az ismert tortenelem legnagyobb vilaggazdasagi osszeomlasztasa idejen nem annyira Istentol elrugaszkodott otlet.

    A masik oldalrol viszont: Mit tehet egy kicsike, megnyomoritott, megcsonkitott orszag (amit jelenleg is eppen az EU es US satanistak, valamint hazai kiszolgaloik gozerovel tamadnak, puszitanak) vezetoje, -aki raadasul (bar jo kepssegu), nem termeszettudomanyos vegzettsegu- ilyen korulmenyek kozott? Eloszor is probalja a korabban bevalt vedekezesi modszereket hasznalni. A vakcinak az elmult masfel evszazadban – amig a satanistak nem tettek ra a kezeiket a gyogyszergyartasra (is) – rengeteg embert mentettek meg. Masreszt az is tortenelmi teny, hogy ilyen peldatlan, -immar bolygo meretu- kaosz orveny eseten egy orszagocska stabilitasanak a megorzese a legfontosabb.
    Igy aztan nem most van itt az ideje a zajos tunteteseknek, foleg amikor a moslek koalicio, es foleg annak kulfoldi urai – elnek halnak egy kis euromajdan sikeres vegrehajtasaert az orszagban. Nem lehet a kormanyt elitelni azert, mert el akarja kerulni a panikot az orszagban. Mert az elveszett kulccsomot az utcai lampa fenykoreben keresi. Ott veszett el a kulcs? Nem tudhatjuk. De csak ott van feny.
    Ma teljesen ismeretlen helyzettel allunk szemben, ilyenkor senki sem tud biztosan jo dontest hozni, mert a dontes helyesseget majd csak evek vagy evtizedek utan tudjuk pontosan megitelni.

    Meg valami: tegyuk fel, hogy a nyugati vakcinak nem mergezoek – ezt is csak evek mulva fogjuk biztosra tudni (ha meg elunk) -, csak hatastalanok. Es tegyuk fel, hogy a keleti vakcinak is hatastalanok. Tudomanyosan bizonyitott teny (placebo hatasnak hivjak), hogy hatastalan “gyogyszerek” sokszor meggyogyitanak sulyos betegeket, akik azt hiszik, hogy csodagyogyszert kaptak. Ez is az oltas mellett szol.

    Jelenleg a legrosszabb, amit tehetunk, ha most mi hazafiak (is) egymas torkanak esunk. Es Szakacs Arpad ezt (is) elmondta. Ebben nagyon igaza van. Es ebresztot fujt, teljesen jogosan. A legtobb embernek, onhibajan kivul, fogalma sincs, mi var rank, ha a globalistakat nem sikerul megallitani.
    En azt javasolnam, nem kell most Szakacs Arpadot nyilvanosan kivegezni. Mindenki tevedhet. Szegeny Jozsef Attilat sem irjuk ma le (sajnos tul keson), pedig hat komcsi volt szegeny, behaloztak, megvezettek ot is, pedig nem volt buta. A tehetseget sohasem szabad uldozni, akkor sem, ha nehezen kezelheto. Meg kell szeliditeni es engedni dolgozni. Na persze ez nem a konnyu vezetoi feladatok egyike…

  27. A Lovas Istvánról elnevezett díj átadásakor…

    Egy rövid, de fontos részlet olvasható az alábbiakban a Lovas István díj átadásakor – gyakorlatilag mindössze 2 esztendeje – elhangzott méltatásból (a Magyar Nemzet interpretálásában, megjelent 2019.11.21-én):

    “Szakács Árpádot a Demokrata újságírója, Szentesi Zöldi László méltatta, aki megemlékezett a néhai Lovas István pótolhatatlan munkásságáról is.
    A díjazottról úgy fogalmazott: nem a rendszert akarja megváltoztatni, mert ahhoz mindannyian kevesek vagyunk, hanem a rendszert a magyarság szolgálatába állítaná. EZ A VALÓDI HŰSÉG, és ezért fogunk megmaradni – mert még vannak olyan embereink, mint a köröstárkányi Szakács Árpád – fűzte hozzá.”

    Íme a teljes beszéd mindössze 13 percben:

    ==> https://www.youtube.com/watch?v=8Z3A9wKNAiM

    Vajon a Demokrata népszerű szerkesztőjének fenti megállapítása még most is érvényes?!

  28. Önnek ki volna a jó? Úgy Kend is nagy tudású

  29. Hát kész csoda lenne, ha a Csakafidesz győzne 2022-ben és kész katasztrófa, ha nem. Igen nagy kár, hogy olyan sok jogos kritika maradt a fejekben meg az asztalfiókokban, a Fidesz közel 12 éves kormányzása alatt, mondván most éppen nem aktuális..Késő bánat, úgy tűnik. Nagy kár, hogy Szakács Árpáddal történt ami történt, de soha senki nem vitathatja el az érdemeit, persze tudjuk, senki sem próféta a saját hazájában. Mindegy is, önző módon mondhatom, hogy jóval túl a 70-en, nem nekem kell megváltani a világot, legyen aminek lennie kell, kapja meg az ország népe, amit megszavaz, amit érdemel.

  30. Naja nem ez volt az első iylen kirohanása a 19-es választás előtt pont az erdély.ma-n hányt egyet akkor leírtam a fickót, egoista seggfej. Teljesen mindegy milyen stilusban szónokol, a hazugság akkor is csak ócska hazugság marad.

    Azt viszont soha nem értettem, hogy ezeknek a tagoknak hogy működik az agya. Amikor a neten elolvassa – na jó ma mondjuk megnézi a videót az aktuális oltásellenes maszlagról egy dolog, hogy 5 percre sem gondolkodik el mennyire lehet valóságos amit olvas(*), de könyörgöm – ezek az oldalak egyszerűen a működésük miatt simán hozzák az ajánlóban a 2-3 videót is ahol pontosan elmagyarázzák miért nem úgy van ahogy az antivaxerek állítják, miért lehetetlen amit mondanak hol hazudnak. Magyar nyelven is, szakemberek lelkes amatőrök. Ez hogy lehet hogy kiesik a látómezőből?

    És különösen a jobbosok. A számát sem tudom, hány olyan hozzászólást olvastam jobbos forumokon a közösségi médiában ahol olyan magasszinvonalú adatokkal _számokkal_ alátámasztott logikailag jól felépített érvekkel és sokszor elképesztőn szórakoztatóan írva, cáfolták meg az ostoba antivaxer állításokat amiknek még a a szinvonala is nevetséges , hogy komolyan – le a kalappal ennyi türelem előtt.

    (*) pedig annyira egyszerű módszerek vannak annyiszor elmondták már:
    – csak simán utánanézni az adatoknak, tényleg igaz hogy ennyi az annyi?
    – tényleg létezik ez a tudományos papír? Biztosan azt állítja amit mondanak ?
    Kis gyakorlattal pár perc alatt mindig kiderül, hogy nem csak egy állítás. de az egész kártyavár amit pl ez a tag is felépített szimpla hazugságokra épül.

  31. Poroszlai Róbert

    sajnálom, hogy kommunista lett. ja! nem sajnálom…az is volt. csak visszavedlett. szépbeszédű szónok ….

  32. Poroszlai Róbert

    szakasics árpád

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük