A barátságos és közkedvelt Budai Nagyláb


Visszanyalt a fagyi. Az ösztönös zseniként üdvözölt Árpád az utóbbi időben bármit is csinál, azzal csak fejtörést okoz a kormányzati imázshelyreállító részlegnek. Azt nyilván soha nem tudhatjuk meg, hogy titokzatos tevékenységéből kifolyólag mennyi jó is származik a keményen dolgozó kisembereknek, így meg sem köszönhetjük neki. Azt azonban tudjuk, hogy ő például ingyen bulikázik a Szépművészetiben, vagy műkincseket lízingel a kecójába, és mindebben nehezen ismerhető fel a jobboldali, polgári mentalitás, amiért a korábban ébredő polgári elemek már 2006-ban véresre pofoztatták magukat városszerte.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””][/title]

Nyilván nem feltételeznénk, hogy Ösztönös Árpád szegény, de szeretne nagy lábon élni. És emiatt passzolták volna át a lagzijára a Szépművészetit. Vagy, hogy nincs pénze megfizetni a magasabb művészetet, ezért is kölcsönzött néhány képet a nagyszobába. Az ország guccsitáskás jótevője, az elővárosi közlekedés elintézője ugyanis mindenkinek a jóbarátja, szívességeket ad és vesz.

Amellett, hogy vérciki ez az olcsójánoskodás, körülbelül annyira elegáns, mint összkerekes luxusterepjárót mozgássérült-igazolvánnyal parkoltatni a Tesco előtt. Csak éppen nagyban.

Mivel Magánember Árpádot leváltani nem lehet, megtalálni is csak a népesség-nyilvántartóban, joggal tartunk attól, mik derülnek még ki például az ominózus lagziról. Hogy a násznagy esetleg a Gundel tulaja volt, hogy ingyen legyen a kaviár. Vagy a koszorúslányok a Lázár-testvérek voltak, akik cserébe kölcsönadták az egyik hintójukat parádézni a kocsissal együtt. Neadjisten Ókovács Szilveszter orgonált a nászmisén, és magával hozta az Operaház kórusát grátiszba. És, hogy ütős legyen a buli a végén, a Habony örökbefogadta a teljes száztagú cigányzenekart, mellé Fásy Ádámot, aki mulattatta az egybegyűlteket.

Fontos leszögeznünk: a fent említettek egyébként (mínusz Fásy) pont ugyanolyan kiválóságok a saját területükön, mint Baán László, aki esetében hiába van gazdája hosszú idő óta a magyar kultúrának, Háárpád miatt neki kell majd magyarázkodnia, ha a felháborodás hullámai eljutnak odáig. És talán ez a legszomorúbb az egészben, hogy az erőszakos nyomulással pont azt az embert sikerült gyomron vágni, aki talán a legtehetségesebb intézményvezető az országban, és akinek köszönhetően felkerültünk Európa kult. térképére.

Szögezzük le, a bazi nagy lagzi miatt most nem a kormánynak kell magyarázkodnia, hiszen a HVG volt olyan meglepően korrekt, hogy megírta: Árpád 2007-es, rövid életű házasságkötéséről van szó, így legfeljebb Fletózni lehetne egy nagyot, de minek.

Tulajdonképpen egyetlen óhajunk van csak, ha már tétlenül kell szemlélnünk, ahogy ez a hófödte hajgerincű donhuán belakja helyettünk Magyarországot, meg a közintézményeket, és szabadon kölcsönöz innen-onnan ezt-azt. Szóval jó lenne, ha Habony Árpád soha nem halna meg. Ki tudja milyen intézményt venne igénybe hozzá, de nincs kedvünk az Esztergomi Bazilikában az ő kriptáját kerülgetni. 


  Miért Rigó

2 hozzászólás

  1. Mit Esztergom! Az Országház kupolacsarnoka így kihasználatlan, és a Szent Korona alatt egy üvegkoporsóban bebalzsmozva nyughatna igazán méltón. Természetesen mivel vagyontalan, és nem is kormánytisztviselő, hogy díszsírhelyet kapjon egy köztemetőben, ingyenes köztemetést kapna…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük