Ne szívjál cigit, mert olyan leszel, mint Obama! – óv mindenkit a szovjetorosz plakátkampány


A dohányzás több embert öl meg, mint Obama. Az oroszok ezzel az üzenettel óvnak a dohányzástól, bár mindenki tudja, ez inkább egy amerikaellenes propaganda. A szemfülesebbek erre onnan is rájöhetnek, hogy a pontos szöveg a következő: A dohányzás sokkal több embert öl meg, mint Obama, pedig Obama rengeteg embert megöl. Tehát ne dohányozz, és ne legyél olyan, mint Obama.

A gyűlöletkampány országimázs plakát céltalan politikai feszültséggerjesztés tökéletesen rámutat arra, hogyan lehet 2in1-ban finanszírozni egy kampányt, ami egyszerre két fontos üzenet közvetítésére alkalmas. Minden közbeszerzési értesítőt fogalmazó hivatali dolgozó számára hasznos példa lehet. Nem hiába nem ma kezdték Putyinék, és ahogy a dolgok állnak nem is holnap fogják abbahagyni.

A kampány ellen csak egy darab ellenzéki politikus (igen, azért akad egy-két ilyen), Dmitry Gudkov emelt szót, akit egyébként emiatt bátor, bár meglehetősen könnyelmű embernek is tartunk –  ugyan sok vizet nem zavar, nem valószínű, hogy bántják ezért. Godkuv adott is egy remek ötletet az orosz nép lelki és szellemi megújulásáért dolgozó Putyinéknak, Baba Yaga helyett Obamával riogatják majd az orosz gyerekeket a szüleik.

A dohányzó Obama plakát persze nem egyedülálló, nemrég egy videó is napvilágot látott, ahol egyetemisták szólalnak fel Obama ellen, pontosabban csak egy, mert a többi összeesik, ahogyan az az 1000 ember, akik naponta az amerikai elnök miatt halnak meg, és nem a dohányzás miatt.


  Bubu Woodcutter

3 hozzászólás

  1. Ilyen az,ha megírják az igazságot. Pláne,ha még ki is plakátolják.

  2. “Miért interkontinentális élvezet a dohányzás? Mert a szerencsétlenek itt szívják, a tőkések meg Amerikában élvezik.”

  3. Esküszöm,először klepafülű feketére gondoltam,csak a píszí miatt nem mertem leírni. 🙂 Hátha idedrónozik egyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük