Szegény ember Michael Baye: Tuareg Matuska Szilvesztert megidézve szeretne végre fontos lenni


Nehezen dekódolható performance-szel lépett ismét politika rivaldafényébe a hivatásos forradalmárként a Kossuth tér bódévárossá alakításával hírnevet szerző Szabó Gábor, alias Tuareg. Mivel az Ország Gyűlése Mozgalmával és a hosszú hónapokig falatnyi Bukaresté alakított területtel nem jött össze neki a 10 fős átmeneti kormány – csak hatan voltak – ezért koalícióra kényszerült a hozzá hasonlóan improduktív Büki Zoltánnal és Póka Lászlóval. Kilenc főre duzzadva hídlezárással és pirotechnikával színezve alakult meg tegnap a rejtélyes nevű Híd a Jövőbe párt.

Piréz Róbert

A híd szimbóluma Medgyessy Péter óta szemmagasságban van a baloldal fontos gondolatok szekrényében, bármikor le lehet emelni, ha valami magvasat szeretnének mondani. Olyasmit, mint például hogy a hidak azért különlegesek, azért speciálisak, mert önmaguk jobb és bal partját kötik össze és ezzel azt jelképezik, hogy a folyó mind a két oldalán emberek élnek. Tehát egészen rendkívüli lehetőségek rejlenek a hídban, amennyiben patetikus semmitmondással szeretnénk Coelhon szocializálódott kisnyugdíjasok lelkéhez szólni.

A Híd a Jövőbe a következő fokozat, a Medgyessy Péter 2.0 szoftver ragyogó terméke. Patikamérlegen kiszámolt értelmetlenség, szemben Bugár Béla Most-Híd pártjával, ami valóban szimbolizálni akart valamit, a szlovákok és magyarok közti megbékélést, közös jövőt. Ezzel szemben Tuaregék hídja maximum annyit üzenhet, hogy ennyire kurva kevesen maximum a legszűkebb keresztmetszet megszállásával okozhatnak bármilyen feltűnést, mert ott nem lehet ki- vagy elkerülni őket. Az üzenet tehát nem más, mint hogy:

„Addig zaklatunk titeket, ti hülye választók, míg végre hajlandóak lesztek nekünk valami választott tisztséget elintézni, mert egyrészt rohadtul zavar önnön jelentéktelenségünk, másrészt szeretnénk egy kis pénzt az élére állítani mi is!”

Azt persze el kell ismerni, ragyogó rendvédelmi kapcsolataik lehetnek, hogy sikerült a tegnapi hídfelrobbantós nagyjelenetre kibérelniük az Erzsébet hidat. Az a rendőrség adott könnyű szívvel engedélyt a fél város megbénítására, amelyik nem is olyan régen a pár ezerrel több embert érdeklő Pride szervezőit küldték el azzal a velünk a rendőrséggel élő kádárizmussal, miszerint “zavarnák a forgalmat”, vagy kicsit régebben a Gesztenyéskerti tüntetőkben látták az akadálymentes autós közlekedés legádázabb ellenségeit, ezért gyorsan meg is kényszerültek verni őket. Persze Budapest egyik legforgalmasabb hídjára nyugodtan szervezhet bemutatkozó fellépést néhány teljesen érdektelen mozgalmár teljesen érdektelen pártocskája…

A produkció végül így nézett ki: a mindössze 9 tagú szervezet (még mindig nincsen meg a létszám a 10 fős átmeneti kormányhoz, amit tavasszal jelentett be Tuareg – a szerk.) egy rövid bemutatkozás után átalakult szegény ember Michael Bayévé és némi pirotechnika segítségével látszólag felrobbantotta a hidat, ami egyébként őket szimbolizálta, ahogyan kapcsolatot teremtenek a zemberek és a politika között. Ötletes, de hova tették a rafiaállványt…

Egyébként inkább a valóság és a köztük lévő száloptika robbant nagyot, ha már szimbólumok.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

8 hozzászólás

  1. Van egy tippem !
    Az a büki nevű kretén,szintén szeretne az élet habos oldalán lenni,holott amennyire ismerem a macska jujt,abban még a ladik nevű közszereplőt sem tudná hitelesen produkálni. Nye mózsna. Persze lehet palacsintát is nyalni,de azt Rudolf úrtól kell megkérdezni….

  2. Van egy tippem !
    Az a büki nevű kretén,szintén szeretne az élet habos oldalán lenni,holott amennyire ismerem a macska jujt,abban még a ladik nevű közszereplőt sem tudná hitelesen produkálni. Nye mózsna. Persze lehet palacsintát is nyalni,de azt Rudolf úrtól kell megkérdezni….

  3. Lehet,hogy moderálás után,még ütlegelni is fognak? 🙂
    Nem teljesen biztos,hogy olyankor szalonna képes mondatokat hányok!

  4. Lehet,hogy moderálás után,még ütlegelni is fognak? 🙂
    Nem teljesen biztos,hogy olyankor szalonna képes mondatokat hányok!

  5. mindenesetre védekezésül felhány torgatnám,hogy annyira szeretném,ha lenne legalább opera énekes szomszédja.
    Esetleg motoros fazon, sport kipuffogóval.(sportauspuff)
    Szóval az idegenek szeressék a maguk szarját

  6. mindenesetre védekezésül felhány torgatnám,hogy annyira szeretném,ha lenne legalább opera énekes szomszédja.
    Esetleg motoros fazon, sport kipuffogóval.(sportauspuff)
    Szóval az idegenek szeressék a maguk szarját

  7. Khm! Ramaty életed lehet, komám, ha abból állnak a napjaid, hogy egy ilyen kormánypárti gyíkblogon szóród a lózungokat.

  8. Khm! Ramaty életed lehet, komám, ha abból állnak a napjaid, hogy egy ilyen kormánypárti gyíkblogon szóród a lózungokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük