MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Az amcsik elmagyarázták Zelenszkijnek, hogy nincs ugribugri


Az amerikaiak kiborultak azon, hogy az ukránok abban a tévképzetben szenvednek, hogy joguk van a saját történetük elmeséléséhez. Pedig USA-ban eldöntötték, hogy a Lengyelország területén becsapódott rakéta nem orosz. De az ukránok tovább kötik az S300-as ebet az orosz karóhoz. Odáig fajult a nézeteltérés, hogy az amcsik már rá is szóltak Zelenszkijre, hogy óvatosabban mozogjanak! Így, ebben a formában. Az ukránok meg elkezdhetnek megismerkedni a proxy háború fogalmával. Egyelőre betűzik. 

Noha a vonatkozó s300-as típus orosz, illetve orosz megszállás alatt álló területről el sem érhetné az lengyel határt mindenféle kinetikai és matematikai kényszerek miatt, az ukránok továbbra is ragaszkodnak hozzá, hogy az a bizonyos rakéta, ami két ember életét kioltotta Lengyelországban, akkor is orosz. És egyszerűen nem értik, hogy a világ (mínusz magyarországi ballib propagandasajtó) miért nem bólogat hevesen, hiszen ők jó eNberek, jó eNberek pedig nem hibáznak, nem tévednek. Meg amúgy is minden rosszért az oroszok (korábban orosz hackerek) a felelősek. 

Az amerikaiak meg mégse akarnak világháborút és hosszú, hideg atomtelet a világháború nyomán, így rögtön nyilvánosságra hozták, hogy az bizony egy meghibásodott ukrán légvédelmi rakéta volt. Az incidens meg sajnálatos baleset, de hát ahol légvédelmeznek, ott hullik a wolfrámforgács. 

A CNN szerint a lengyeleket „frusztrálta Zelenszkij következetes tagadása azzal kapcsolatban, hogy az ukrán légvédelem lőhette ki a rakétát” – írja a Mandiner, és nem győzünk röhögni. Hirtelen mindenki rájött, hogy az ukránok pont olyan kutyamacska barátságban állnak az igazmondással, mint az oroszok. Vagyis összevissza hazudoznak, csak éppen eddig mindenki úgy tett, mintha minden szavukat elhinné. Erre kiderült, hogy mivel ez nem egy ukrán-orosz háború, hanem egy USA-Oroszország összecsapás Ukrajna területén, és Washingtonnak nem áll érdekében tovább eszkalálni a konfliktust, hirtelen mindenki gyors ütemben felismerte, hogy az ukránok szeretik ferdíteni a valóságot. Nahát.

Az „Óvatosabban lépjetek!” felszólítás az ukránok felé egy prémium kategóriás csicskítás. Ez a „Figyelj ide, kisöreg, ha sokat ugrálsz, nem kapsz HIMARS-t vacsorára!” Hogy végre befogadja a konok ukrán koponya is, amit rajtuk kívül mindenki értett. Hogy ebben a játékban nekik nem osztottak lapot, nekik egyetlen egy választásuk van, mindenben végrehajtani az amerikai gazdi utasításait. És ha úgy alakul, akkor lemondanak egyes területekről az oroszok javára.

De olyan önállóskodás biztos nincs, hogy majd ráfognak valamit az oroszokra. Casus bellit nem gyártanak Ukrajnában, ezt meg kell érteniük, ha bárminemű támogatást szeretnének a jövőben kapni. 


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

13 hozzászólás

 1. Na végre!
  A rendkívüli egójú, nagyon széles arcú, mindenkinél (is) okosabb pöcszongoristát egy cseppet kussba vágták…
  Ideje volt.

 2. Újdemokrata

  Zelenszkij talán rádöbben végre, hogy ő csak egy ócska báb mások kezében. Ez a szerencsétlen lassan kezdte magát beleélni abba, hogy nem csak egy ócska szinész egy mégócskább színdarabban, ha tetszik neki, ha nem bele kell törődnie. Enél szarabb lesz számára, amikor majd a sok Ukkrajnában élő ember számonkéri rajta azt a mérhetetlen sok pusztítást és szenvedést, amit mások érdekében az országra zúdított.

 3. Ha Zelenszkij ugribugrizik amerikával akkor az egész ukrajna rámehet, már amerikának is betelt a pohár, hogy ez a parkettáncos annyit hazudik. Zelenszkij azt hiszi, hogy a szinházban van, fingja sincs a politikához.

 4. Zelenszkijt figyelmeztették Amerikából, hogy mint gyakorlott farokzongorista, hangoltassa újra a hangszerét, mert a félreütésekkel sem lehet magyarázni a hamis hangszerelést. Már nem magyarázkodni, hanem tenni kell a hazugságok helyett. Nála is vége lett a szabadosságnak, mint a szakadt demokratáknál is történt. A próbálkozás a hazugságok mellett nem jó tanácsadó, a főukrinak is rá kell jönnie.

 5. “Az amerikaiak meg mégse akarnak világháborút és hosszú, hideg atomtelet a világháború nyomán”
  Szóval inkább a felmelegedés pártján állanak? Ejnye de nagy csalódás… 🙂
  “egy meghibásodott ukrán légvédelmi rakéta volt.”
  Sajnos cáfolni vagyok kénytelen,hiszen azt már egyre többen feszegetik,hogy nem EGY,hanem KETTŐ rakéta volt. Mi több nem a föld levegő üzemmódban,hanem a föld-föld üzemmódban. AZ S 300 erre is alkalmas.
  Szóval a levonandó tanulság,hogy u-kraina megtámadta a NATO tagországot.
  És akkor még mindig kérdés számomra,hogy hol volt a Lengyelek NATO kompatibilis légvédelme?

  • A NATO tagország USA megszállta Ukrajna megtámadta a NATO-tagország Lengyelországot.
   És ezt a NATO tag EU-val finanszíroztatja, miközben szankciókkal végezteti el a harakirit.

 6. Nemtudom, mi sérthette a szövegkontrollt végző érzésvilágát, mert talán nem tetszett a globalista irányvonal kényes érzelmeinek.
  Az ugribugri a farokzongoristánál már a kitartóinak se tetszik. Hangolja újra a kénye műélvezetű hangszerét, mert nagyon hamisan játszik.
  Ezzel a mentalitással nem lehet komoly tárgyaló készséget feltételezni, az össze-visszaságnak még azokban a körökben sincs értelme.

 7. Persze. Mert már ott vannak a hadállásaik.

 8. Azért szar lehet zelenszkinek, mert ugyan hülye (és egy zsidó mondta, hogy ha egy zsidó hülye, akkor olyan hülye, amilyen gój nem lehet…), de az okos zsidó milliárdosok a háta mögött már lehet, hogy megsúgták neki, hogy legjobb, ha valahová elmegy újzélandra, de valószínűleg ott is kinyírják, és ráfogják Putyinra. Pedig csak azért nyírják ki, mert talán valószínűleg sokat tud. Szóval szar lehet neki.

  Dehogy sajnálom. Örülök neki, ha szar lesz neki. És amikor meghal, kábé annyira gyászolom majd, mint Izrael Eichmannt. Sok szar szemét népség és vezető tette tanúbizonyságát trágyaságának a térségben, magyarok ellen, de ez egy év alatt többet tett ellenünk, mint a román tíz év alatt, a szlovák húsz év alatt. És félek, hogy még a java hátravan. Bárcsak megbaszódna az állatkerti elefánt által.

 9. Az amcsik egyik fele megmogyorózza, a másik fele meg uszítja.

 10. ” az bizony egy meghibásodott ukrán légvédelmi rakéta volt”

  S hogy megerősítsék az ukránellenes propagandájukat, az egy helyett
  mindjárt mind a kettőt megszámolták, amelyik véletlenül
  hátra ment és nem előre. Van ez így, amikor nem hallgatnak
  a Zorbán-propagandára, és lőnek egyenest bele a lengyel éjszakába.

  Az ukránok elirigyelték a magyarok ősi hadviselését, A HÁTRAFELE NYILAZÁST,

  Látszólag az oroszokra irányították a rakétákat, de azok Lengyelországban
  landoltak.
  A célt tévesztett rakéták persze, hogy párosával járnak.

  • Ezeket a rakétákat mindig párosával kell kilőni, a találati pontosság emelése miatt. Kettő hozza a kb 70 százalékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.