Az élet nagy kérdése: hány százalékot teljesít Vágó István egy saját maga készítette politikai kvízen?


Vágó Pityuli a szokásosnál ezúttal pontosabbnak bizonyult. Nem teljesen vakon repült, amikor a jobboldali gondolkodást próbálta megfejteni. Sőt, egy igyekvő hármast is adunk. 

Vágó Pityuli legjobb tudása szerint megpróbálta összefoglalni a magyar jobboldali (orbáni) sorvezető alapjait. Vastagon szedve Vágó állítása, utána a javítás (ahol kellett).

 • hülye Brüsszel stimmel.
 • hülye UvdLeyen – stimmel.
 • hülye Tavares, hülye Sargentini, hülye Delbos–Corfield, hülyék, akik megszavazták a jelentéseiket, legutóbb bő kétharmaddal – stimmel.
 • hazaáruló, aki nem Orbánék zsebébe, hanem a magyar felhasználóknak akarja juttatni az EU–s pénzeket – nem stimmel. Az a hazaáruló, aki azt szeretné elérni, hogy ne a magyar állam, a magyar közigazgatás döntsön a saját pénzünk felett, hanem egy Brüsszelből kinevezett helytartótanács. 
 • az USA támadt rá az oroszokra, ezért Ukrajna adja meg magát – nem stimmel, ilyesmit még a legbutább Putyin-fanok sem állítanak. De azt is felesleges eltagadni, hogy az USA kavarta ott a málnaszőrt.
 • hülye szankciók stimmel.
 • Putyinnak igaza van, amikor elzárja a gázt – félig stimmel. Ha a németek felé zárja el, akkor igaza van, ha felénk, akkor nincs igaza.
 • igazunk van, amikor a szerbeknek eladjuk a gázt – félig stimmel. Vágó ebben az esetben konkrétan hazudik. A szerbek saját tulajdonában lévő földgáz bértároljuk. Ez egy szolgáltatás. 
 • hülyék, akik spórolnak az energiával – félig stimmel. Attól függ, hogy kényszerből vagy meggyőződésből takarékoskodunk.
 • mi jobban spórolunk az energiával – kihez képest?
 • elegünk van az Unióból stimmel.
 • támogatjuk, hogy balkáni barátainkat vegye fel az Unió stimmel.

Vágó Pityuli hét és fél pontot ért el a megszerezhető 12-ből. Ezzel messze kimagaslik a legendás kvízmester az ellenzéki mezőnyből. A Demokratikus Koalícióból meg pláne. Gratulálunk!


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

5 hozzászólás

 1. Ki az a Vágó István?!

 2. Micsinájjunk vele?

  Telefonos segítséget kértem, otthon azt mondták, kérdezzük meg a közönséget.

  A közönség meg erre kórusban üvöltötte, hogy FELEZZÜK MEG!

 3. Vágő eg szarkupac, egy bolsi szar.
  Impexes multal és a riporter kerestetik 10-ből 8. helyével ezt a szarkupacot juttatták be mindenki előtt a közmédiába.
  Kell még valamit bárkinek is mondani miért szarkupac ez?!

 4. Az utolsó kettő összefügg. Azért akarjuk felvetetni őket, hogy velünk szavazzanak, amitől talán kevésbé lesz elegünk az unióból. Gyaníthatóan Szerbiának is kissé elege van a migrikből.

  És szerencsésebb lenne délebbre tolni a schengeni határt, hogy a magyarországi és újvidéki magyarok között ne legyen határ.

  Szerintem ez utóbbi fajta dolog volt számunkra az EUban vonzó. Visszakapni nem fogjuk Erdélyt, de ha legalább az EUn belől mindenki szabadon járkálhat, kereskedhet, költözködhet ide-oda Magyarország és Erdély között, az is valami…

  • Apropó, Erdély. Épp most akarják a hollandok meg a svédek megfúrni Románia felvételét a schengeni övezetbe, előhúzva az univerzális gumikártyát, miszerint Romániában virágzik a korrupció és a szervezett bûnözés. Miközben Ukrajnát példás demokráciának tartják. Még szerencse, hogy nincs kettősmérce…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.