Szavazz a legbátrabb liberálisra!

 •  
 •  
 •  
 •   

Példájukból erőt, ihletet meríthet bárki, bátorságuk Magyarország javára válik. Az idén 25 éves Társaság a babzsákfotelért és a alanyi jogon járó rozéfröccsért (TBAJR) díjat alapított, hogy megtalálja azokat, akik a lehetőségeikhez mérten a legtöbbet tették, teszik azért, hogy Magyarország bátrabb legyen. Válasszon a jelöltek közül!

Gipsz Jakab (36), aki tizenhárom éves kora óta mindig elmosogat maga után, de néha még a port is letörli sőt, a szemetet is kiviszi, és ezt a szülei nagyon értékelik. Évek óta dolgozik azon, hogy végre elköltözhessen otthonról, ehhez tavaly két hónapig munkát is vállalt. Nyilvános szereplései során rendszeresen felhívja a figyelmet a fővárosi lakáshelyzetre, szerinte a politikának sokkal többet kéne tennie az emberekért.

Ródenhúber Dzsesszika Kabóca (24), aki kezdeményezője volt annak, hogy a Gólya presszóban rozéból is adjanak végre fröccsöt, de egyszer adott egy ötszázast egy hajléktalannak a Blaha Lujza téri aluljáróban. Korosztálya számára meghatározó példakép, ismertségét a közössége érdekében többször kamatoztatta, egyszer egy felező-bulit is szervezett volt évfolyamtársai segítségével a Gólyába.

Kiss Aranka (35), aki többször gondolt szeretettel más kontinensek lakóira, egyszer gyűjtést indított a katmandui repülőtér környezetében élők ablakcseréje ügyében. Elkötelezett jógaoktató és közösségi kertgondozó, a Budagyöngye környékén előre köszönnek neki.

Kálmán Kálmán (41), generatív nyelvész, aki halált megvető bátorsággal adott be területfoglalási engedélyt a Clark Ádám térre, de a fasiszta diktatúra mondvacsinált okokra hivatkozva elutasította azt.

Tóth “GrizyGéza” Ottó (58), zenész, közösségszervező, hangmérnök és amatőr túravezető sokszor átadja a helyét az idősebbeknek a 12-es buszon, egyszer pedig felvett egy eldobott csikket, amivel elnyerte a “Legzöldebb sztár” címet a énblog.hu szavazásán.

Palackos Edina (31), már általános iskolás kora óta jogvédő szeretett volna lenni. Nem csoda, hiszen értelmi fogyatékosként nap mint nap meg kellett élnie a szegregációt a vidéki Magyarországon. Jelenleg a TASZ jogsegély-szolgálatánál fogadja sorstársai telefonhívásait.

Kovács Krisztofer Dávid (51). Többször emigrált, de mindig visszahúzta a szíve a kispesti lakótelepre, ahol felnőtt és ahonnan kiindulva önkéntes társalkodóként dolgozik a kiserdő hajléktalanjai mellett, megmentve őket az elmagányosodástól.

Görgető Péter (24), felső középosztálybeli származása ellenére kiáll a szegényekért, már 18 évesen megalapította a tarsadalomperemen.blogot, ahol tudományos megközelítésben tárgyalja a lakásszegénységet.

***

Aki szerint meg ez egy hülye vicc, az kattintson az Index és a TASZ közös szavazására, ahol Szabad-díjra lehet jelölni!


 •  
 •  
 •  
 •   

  Nahát

Avatar

7 hozzászólás

 1. Avatar

  Szavaztam is Gipsz Jákobra… Remélem, nyilvánossá teszik a szavazókat, érdekel az a szintén patinás névsor. Üdv: Csermanek János

  • Avatar

   Én meg nem döntöttem.
   Szívem szerint mindegyikre szavaznék, hiszen olyan de ojjan édik!!!

 2. Avatar

  Most vagy ezt irtatok ti, vagy az index.hu cikket, vagy mindkettot. Kulonbseg nincs.

 3. Avatar

  Vagy csak egyszerűen nem tudsz különbséget tenni, mint ahogy az élet más dolgaiban, történéseiben sem.
  Ezek szerint lekéstél arról a találkahelyről, ahol anno az észt osztották. ☺

 4. Avatar
  Dob István

  Mások leprázásán kívül mihez értetek, tutiblogosok? Milyen maradandó értzéket hoztatok eddig létre?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük