Pad Ferenc bólogatóművésszel menti a brókeráldozatokat a szocialista párt


Megkésett áprilisi tréfa lehetne, de mégse az: az MSZP adatgyűjtő honlapot indított a brókerkárosultak számára, egyúttal a botrány farvizén megkísérlik országos ismertségű politikussá emelni tapolcai jelöltjüket, a volt MAL szakszervezetis Pad Ferencet.

Piréz Róbert

Segítünk, hogy visszakapja a pénzét alcímmel futó brokerugy.hu nehezen beazonosítható logikával jött ki a tapolcai választás hajrájára. Értem én, hogy egyszerre kell ütni a kormányt a brókerezés és a károsult kisember témában, és Kész Zoltánhoz hasonló ismertségre emelni Pad Ferencet, de talán a kettő az egyben-t most hagyhatták volna a zacskóskávéban.

Mert Pad Ferenc és a brókerügy nem erősíti, inkább kioltja egymást.

Az, hogy az MSZP segít mindenkinek visszaszerezni a pénzét, cserébe a megadott adatokért, nem új. Ez kb. a nigériai-csalás közéleti változata, amikor mindjárt sok pénzt kapunk, csak előtte kell egy kis kölcsön egy kis adat. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább Kubatov-lista…

Ha önmagában lenne ez az oldal, és nem Pad Ferencet teszik kirakatba vele, akkor se lenne sok értelme. A keményen dolgozó kisembereket – akik adataira vadászik az MSZP – rövid úton kártalanítva lesznek a Befektető-védelmi Alapból, a 6 milliónál többet elpilótajátékozók pedig a Quaestor lefoglalt vagyonából. A brókerügy valódi károsultjai jelen esetben az a pár kissé megingott integritású kormánypárti politikus, akiknek volt közös fotója Tarsoly Csabával, és azok az önkormányzatok, valamint költségvetési háttérintézmények, melyek – vélhetően szabálytalanul – indokolatlan kockázatokat vállaltak a brókercégeknél parkoltatott közpénzekkel, a nem részvényügyletekre, hanem a feladataikra pántlikázott pénzekkel.

Pad Ferenc viszont maga a szocialista realizmus. Amikor egy így-úgy még eladható kezdeményezésből a világ viccét hozzák össze azzal, hogy egy bohócot tesznek a tetejére. Pad Ferenc hasonló figura, mint amilyeneket a rendszerváltozás előtt a Hazafias Népfont színeiben a parlamentbe ültettek, mutatva, hogy a szocialista elit a népből vétetett és a népért van. Vájárok, utcaseprők, keményen dolgozó lakatos fügefalevelek a kommunista burzsoázia pöcse előtt, akiket egyébként arra nem kérne meg senki, hogy a szemetet vigyék le, mert eltévednének. Reprezentálnak, mint a milliárdos mellett a szőkenő, csak ők a pogácsazabáló, okosan bólogató proletariátust jelenítik meg az erre kíváncsiaknak. Nem véletlen, hogy ugyanők a rendszerváltozás után is bizalmi, jól fizető helyeken maradtak, elvégre tulajdonosként nem árt, ha a bértárgyalások során a szakszervezeti oldalt egy régi cimbora, egy ártalmatlan hülye képviseli.

És most ez a bólogatójános akarja képviselni a „kisembereket”, megmenteni a megmentést nem igénylő brókerkárosultakat….


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük