Napi megfejtés rovatunk


Mint Charlton Heston a Majmok bolygójában, úgy üvölti a baloldali értelemben vett libnyaf sajtó, hogy MIÉÉÉÉRT????. A kétségbeesett értetlenkedés kiváltó oka, hogy a Közlönyben ma megjelent kormányrendelet szerint stratégiailag kiemelt jelentőségűnek nyilvánították a győri focicsapatot, illetve a hozzá kapcsolódó beruházásokat. A rögtön előkerült stadiongyerekéhezés-kontent azzal az árnyalattal egészült ki, hogy míg a keményen dolgozó kisembereket nem kártalanítja a kormányzat, addig Orbán Viktor kedvenc sportja rögtön megkapja az igényelt segítséget.

Értsd: egy fociklub előrébb való, mint a zemberek.

A bennem mélyen megbúvó behaviorista most tanácstalan. Hogyan van az, hogy bármilyen kontextusban kerül elő a foci, a libnyaf úgy kezd el zokogni és gyerekéhezni, ahogy a kutya nyáladzani az ebédre hívó hangra. Ennyire könnyű lenne felnőtt embereket sírásra programozni?

Merhogy ez a stratégiailag kiemelt jelentőség egyrészt pont lófasz a győri focicsapat túlélése megmaradása szempontjából, ettől még ugyanúgy kizárhatják, ugyanúgy negyedosztályban kezdik jövőre. Másrészt az égadta világon semmilyen más oka nincs, minthogy Tarsoly Csaba a beruházáshoz, a győri csapat létesítményeinek fejlesztéséhez állami pénzt kapott. Ez az az állami pénz, amivel szerzett egy találatot a Fidesz, mivel erre a szoci vezetésű MFB tolt neki oda 17 milliárdot.

Hogy is szól a csődtörvény vonatkozó szakasza?

(3)511 Stratégiailag kiemelt jelentőségűnek minősíthető az a gazdálkodó szervezet,

d) amely nagy összegű állami szerkezetátalakítási támogatásban, hitelgaranciában, kezességvállalásban vagy exporthitel biztosításban részesült vagy koncesszióköteles tevékenységet folytat, és az említettekkel összefüggésben az állammal vagy állami szervvel (ideértve az említett feladatok ellátására létrehozott állami tulajdonú gazdálkodó szervezeteket is) jogviszonya áll fenn

A végére még egy apróság: a csődtörvény lehivatkozása se adott okot a gyanakvásra, hogy nem az ETO megmentése a lényeg?


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük