Oltásirigység

 •  
 •  
 •  
 •   

Lehajtott fejjel ült a bőrfotel mélyére süppedve, úgy érezte, szinte köré tornyosulnak a vaskos karfák, vagy mint sok-sok évvel ezelőtt egy gyóntatószék szűkös, áporodott magányában. Felpillantott szemöldöke alól, de nem tudta leolvasni a nő arcáról, mit is gondol. Akut, tisztátalan gondolatok – véste épp sokadszorra jegyzetfüzetébe a nő, és többször vastagon aláhúzta. A férfi kézfején érezte a toll karistolását. Arra gondolt, megalázó, hogy amíg a többiek kommunikációs stábcsapatot kaptak, ahol arra is van külön ember, hogy a Facebook-bejegyzésekbe azokat a hülye kis jeleket kiválogassa, és betegye a szövegek elejére, neki meg küldtek egy pszichológust, hogy helyretegye folyamatosan elkavargó, a nő szerint tisztátalan gondolatait. Pedig szedte rendesen a parizert, amit felírtak neki, meg reggelire a pipivirslit, ami felpuffadva, hajóként úszkált a lobogó víz felszínén, és amit egyre jobban elhatalmasodó undorában rendszerint unottan terelgetett egy villával.

Az egyik ilyen reggelen támadt az újabb tisztázatlan gondolata, amitől majdnem pánikrohamot kapott, mert azt hitte, túl van már a nehezén. Az futott át az agyán, miközben a rádiót hallgatta, hogy milyen jó, hogy annyi vakcina van már, hogy a határon túli magyarok is kaphatnak belőle nemsokára, pláne azok a szerencsétlen kárpátaljaiak, ahol nemcsak, hogy szar az egészségügy, de még zaklatják is őket rendszeresen a szélsőségesek. A pszichológusnő homlokán viharfelhőbe tornyosultak a ráncok, igen, ezt már megbeszélte magával is százszor, százezerszer mantrázta el, hogy bevésődjön: ukránok. A kárpátaljaiak azok ukránok. Az ukránok mellé a „szavazatvásárlást” társítjuk. A helyes gondolatnak tehát úgy kellett volna felépülnie: Orbán ingyen vakcinával akar ukrán szavazatokat vásárolni, hogy így csaljon a 2022-es választásokon. A pszichológusnő „haladjunk továbbot” intett a tollával, akkor jöjjenek az erdélyi magyarok. Azok románok. A románok mellé meg a harmincmillió társul. Tehát a helyesen felépített gondolat, hogy ha Orbán elosztogatja a magyarok vakcináját, harmincmillió román fogja ellepni az országot ingyen vakcinára éhes csupasz vállakkal.

A férfi nyelt egyet, hogy talán még azt is hozzá lehetne tenni, hogy aki nem itt él, az nehogy már kapjon vakcinát, nem is fizetik a TB-t. A nő helyeslően bólintott, de aztán sürgetőleg kézfejéhez kocogtatta a tollat, utalva arra, hogy „haladjunk”. Felvidékiek, azaz szlovákok. Na, ez könnyű, Orbán Putyin bábja, aki rá akarja beszélni az orosz vakcinára a szlovákokat. Orbán ezzel is hídfőállást foglal Putyinnak az Európai Unióban. A szlovákoknak odavetett ingyen oltás beetetés, hogy Szlovákia végül ne tudjon kihátrálni Putyin elől. Aztán van még Vajdaság, az Szerbia, tehát azok a jugók. A jugóknál az orosz vakcina megy, tehát, Putyin. Orbán azért kokettál a szerbekkel, mert Putyin bábja. Ha a jugókat felveszik az EU-ba, Putyint veszik fel.

Mi maradt ki? – bukott ki a valóság felszínére a mély koncentrációból a férfi. Időközben, észre sem vette, de már hátradőlve ült a fotelben, ahogy megjött az önbizalma. A hozzátartozók fájdalma, kimaradt a hozzátartozók százezreinek fájdalma. Szóval, a szomszédos országok megkésett járványkezelése miatt elhullók hozzátartozóinak fájdalmán már nem lehet enyhíteni, de Magyarországon annyi vakcina áll rendelkezésre, amely képes megállítani az amúgy is fogyatkozó magyarság fokozódó pusztulását a Kárpát-medencében… Ó, bassza meg. Most kezdheti elölről. És mostantól vacsorára is párizsi lesz.

Fotó: PS-montázs

Facebook hozzászólások

 •  
 •  
 •  
 •   

  Miért Rigó

Miért Rigó

10 hozzászólás

 1. Avatar

  Sajnos. És ez így megy, mióta…
  Amúgy a kézműves borjúpárizsi remek. Húsból van, adalék nélkül…

 2. Avatar

  ???

  Ez egy sci-fi, a mesümed-ek nem gyónnak pszichológusnak sem.

 3. Avatar

  Ez meg a jákób volt a pszichológusnál.
  Remek írás.

 4. Avatar

  Már nem sci-fi,a gondolatrendőrség
  a megvalosulo rémálom.

 5. Avatar
  Sercin Tamás

  Legyetek óvatosak! Soros migránsvakcinája mindenkit LMBTQ-zombivá tesz.

 6. Avatar

  Csak a Piros arany hiányzik az írásból 🙂 – egyébként tökéletes!

 7. Avatar

  Érdekes, különös!

 8. Avatar

  Nem rossz.
  🙂

 9. Avatar

  Aki nem oltakozik, azt elviszi Soros vírusa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük