Merkel lett az év sérült tevéje a Times magazinban

Megnyugtató vagy sem, Angela Merkel lett Times című hetilap által adományozott az Év Embere díj idei nyertese. Megnyugtató, mert bárhogy is nézzük, az emberek többsége semmiben nem nyújt kiemelkedőt, és ha élete során szembekerül egy komolyabb problémával, akkor többnyire megijed és meghátrál, szélsőséges esetben megsértődik és széfplészt követel.

Annyiban viszont kevésbé megnyugtató, hogy vezetőinktől azért az átlagembert meghaladó képességeket és készségeket várnánk el, de Angela Merkel  az idény során felmerült kérdések, válságok közül egyet sem tudott – nem hogy megoldani – kezelni. Általában mélyítette őket, ha meg éppen semmilyen válság nem állt rendelkezésére, akkor gyorsan okozott egyet.

A Times az indoklásban nyilván kitér arra, hogy Merkel mennyi súlyos problémával volt kénytelen foglalkozni az év során a görög pénzügyi-válságtól kezdve a Krími-félsziget hovatartozásán túl a népvándorlásig bezárólag. Ez mind szép és jó, de ha azt nézzük, ezek közül mely akadályt vett sikerrel, akkor olyan helyzettel állunk szemben, mint mikor az esélyegyenlőségre hivatkozva egy sérült teve nyer az Epsomi Derbyn, annak ellenére, hogy célba se ért.

Tulajdonképpen örülhetünk, hogy a Fejlettnyugatnak nincs tudomása Magyarországról az egy szál Kim Lane Scheppelen túl, mert ha adott esetben – a Politico magazint követve – Orbánt választják az év emberének, akkor a Körúton belül most úgy nézne ki a város, mint New York 1929-ben, a Fekete Pénteken, a nagy tőzsdei összeomlás során.

Csak nálunk nem befektetési bankárok hullanának mindenhonnan, hanem liberális értelmiségiek.

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

3 hozzászólás

 1. Avatar

  Rosszul írtâk a cimet! A migrãnsok embere!

 2. Avatar

  Amennyire tudom,Sztálin és Hitler is volt már az év embere. Azt gondolom,ez a társaság,megfelelő lehet a hölgynek.

 3. Avatar
  Ónodi Pál

  Az év prostituáltja pol,, szempontból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük