Az ateizmus apró örömei


A liberalizmus nevű pszichiátriai tünetegyüttes egyik legérdekesebb eleme a túlbuzgó ateizmus. Korunk harcos ateistái meghatározó tényezői a libnyafként ismert közéletnek. Mindenhol felbukkannak, ahol a vallásos embereket lehet megalázni. Persze, ne hallgassuk el, ilyenkor csak és kizárólag keresztényekről, leginkább katolikusokról van szó. A többi vallás tiszteletet érdemel, azokat még kritizálni is intoleráns, megvetendő magatartás.

Korunk ateistái a klerikális reakció ellen harcolnak bőszen, istentagadásuk jobb ügyhöz méltó buzgalma minimum tizenkilencedik századi, (katolikus) egyház és ellenségképük pedig a francia forradalom nyaktilós hevületét idézi, de mindeközben igyekeznek úgy tenni, ők csupán racionálisan gondolkodó tudósok volnának, akik a progresszív gondolatok mentén jutottak arra, hogy Isten elmulasztotta átadni nekünk a létezésének egyértelmű és empirikus bizonyítékait, tehát így járt.

De a fő kérdés az, egyes rendkívül progresszív racionalisták miért válnak még mindig hisztérikussá a kereszténység létezésétől, egy keresztény emberrel való mindennapi találkozástól? Miért van az, hogy haladó értelmiségünk legkedvesebb szórakozása – kvízmestertől kezdve a retardált politikusokig bezárólag – az, hogy a kerkókat csesztesse?

Egyrészt azért, mert a liberálisok a társadalom legerkölcsösebb és legetikusabb csoportjaként szeretnék meghatározni önmagukat és ebben a keresztények fenemód akadályozzák őket.

Másrészt azért, mert úgy érzik, Isten léte korlátozza őket szabadságukban. Ha van Isten, akkor az értelemszerűen korlátozza az ember és az egyén tökéletes és végtelen szabadságát. Egy szabadságfetisiszta bagázs számára pedig feldolgozhatatlan, hogy az erkölcs és az etika ne az ő nagy szabadgondolkodóiknak elmeszüleménye legyen, hanem holmi Isteni iránymutatás.

A liberalizmus műveléséhez elengedhetetlen sekélyességből következik az a pszichológiai csapda, ami a jól ismert harcos, akcionista, „pride” jellegű ateizmus mögött áll. A libnyaf képviselői lelkük mélyén nem tudnak szabadulni attól a félelmetes gondolattól, hogy Isten létezik, nem fikció csupán. Beteges elutasításuk oka, hogy ők képtelenek lennének egy létező Istennek megfelelni – na persze nem szabadságvágyuk miatt -, mert az isteni parancsolatokból következő kötelezettségek és felelősségek megharcolásához gyengék.

A liberalizmus a gyengék vallása. Egy olyan ideológia, amely a problémák eltagadása útján menekül meg kihívások elől (lásd még: merkelizmus), hogy sose kelljen végül harcolnia az igazáért, adott esetben éltéért is.

Ez a sose a lényeg. Ez nem a bátrak pacifizmusa, ez a gyávák büszkesége, a gyávaság megünneplése. A gyávaság megideologizálása, a minden erőfeszítés nélkül megszerezhető tökéletesség birtoklásának öröme és egyúttal minden emberi és ebből kifolyólag tökéletlen kizárása ebből a birtoklásból.

A liberálisok rettegnek, félnek és gyűlölnek egy szerintük nem létező Istent.

Van ennél szánalmasabb?


  Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

13 hozzászólás

  1. Démokritosz

    Isten az emberi agy védekezése a gondolkodás ellen.

  2. Ateistának lenni annyi, mint megérteni, hogy az ember az életben egyedül saját magára számíthat. Nincsenek csodák, nincs mennyei apuci, nincs örök élet. Csak saját gógyi és lelkiismeret. Ha ez nem bátorság, akkor semmi sem az.

    • Krampusz, ateistának lenni annyi, mint hinni a semmiben. Ez is hit, s előbb-utóbb rá fog jönni arra, hogy saját maga is egy semmi, semmi volt és semmi lesz. Ahhoz, hogy valakivé válhasson, szüksége van másokra. A kedves liberálisok elbújnak a saját jóságukba vetett hitük mögé és ez eltakarja előlük a valóságot. Azt, hogy a jó és a gonosz együtt van az életben és nekünk csak az áll a szabadságunkban hogy válasszunk. Amúgy jó, ha mindent meg tudsz oldani magadtól, senkire sincs szükséged, de az életben a legfontosabbal mégsem fogsz rendelkezni.

  3. ateista harcos

    Szellemi fogyatékos tudatlan nyomorult idióta a poszter, küldetéstudattal megverve. Hagyni kell hagy szenvedjen a saját baromságától.

  4. Korrekt írás, és abból ahogy felbugyogott a szar, úgy látom ez is telitalálat lett:)

  5. Eza za ! Auózt a …A patás elvtárs önkéntelen hivei böfögéséböl láthgato,mennyire okés.Osztom ezerrel.Ilyn irásokbol kéne még sok!Ott cikizni ezekez ahol alegérzékenyebbek! Üdv [email protected]

  6. WTF… nem tudom mit szív a szerző, de nem tudom eldönteni, hogy én is kérjek, vagy ez már túl sok lenne. Azért az teljesítmény, hogy egy ilyen rövid “cikk” minden bekezdésében van – eléggé nyilvánvaló – hatalmas tévedés/hamis állítás. Néhol nem is egy.
    Talán a legjobb, hogy a neve paranoid android, aki Marvin a Galaxis Útikalauzból, az ateista Douglas Adams művéből…

  7. A hozzászólásokból úgy látom, hogy hemzseg itt a sok kisisten. Az írás teljesen korrekt, de a hozzászólásoktól hányingerem támad. K.J-nek tökéletesen igaza van :-), ebből is látszik, hogy a hamis ideológiák még mindig milyen mélyen beleivódtak a társadalom gondolkodásába. Ideje lenne magunkba szállni, amíg nem késő…

  8. Ha a szerzőnek engedi az ideje, igazán levezethetné ennek az Isten nevű izének a létezését formállogikai eszközökkel. Ez ugyanis eddig még senkinek sem sikerült. Következésképp, az ezzel kapcsolatos kétely enyhén szólva megalapozottnak tűnik…

  9. Az írås kitűnő! Úgy lâtom mellbeütött libhyaf elvtårsak! Hogy te mit
    szívsz,azt nem tudom,csak sejtem,hogy öszödi tejecskêt iszogatsz!
    Nem kell levezetni az Isten nevű,,izêt,,,ahogy irod,mert lêtezik!
    Vigyâzz,mert,ha megmutatja magât, neked megannyi! Szåmithatsz
    rà!

  10. Kár, hogy jahve hívői nem lettek inkább ateisták, az egész világ ráqúrt jehve bosszúálló népének (rassztól/fajtól függetlenül) tevékenységére. Aki nem ismerné, a 10parancsolat azzal kezdődik, hogy NE LEGYENEK ÉNELŐTTEM MÁS ISTENEID! Ez jahve “áldásos” tevékenysége előtt nem létezett. Mindenki azt az istent tisztelte, amelyiket akarta, és vallásháborúk sem voltak. Jahve sok újítása közül ez az egyik. Az ateizmus, transzgenderizmus, is neki kedvez, vagy bármi, amivel az univerzális teremtő Istent bosszanthatja. A muzulmán “vallás” is ugyanerről a tőről fakad, és az úgynevezett zsidókereszténység is. Ez a 3 vallás van versenyben, hogy melyik lesz az, amelyik végleg taccsra teszi a világot. (ugyanaz 3 féle változatban) Az eredeti kereszténységből szinte semmi sem maradt, hála a saulnak (pál) és az egyház többszáz éven át tartó hadjáratának. (népirtásának)
    Itt egy szemléltető ábra, hátha valaki nem ismeri:
    https://laurachiesa.files.wordpress.com/2010/02/stairway-to-heaven-21.jpg

  11. “Beteges elutasításuk oka, hogy ők képtelenek lennének egy létező Istennek megfelelni…”

    Ez hülyeség, tök jól kijövök Zeusszal, nagy forma az öreg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük