Egy rendíthetetlen ember az Országos Cigány Önkormányzat élén


Farkas Flórián bámulatos helyzetbe lavírozta magát, a kisebbségpolitikát és egyúttal az egész kormányzati hitelességet romafronton. Nem tudhatjuk pontosan, milyen pénzügyi helyzet van a legfőbb hazai cigányszervezet kisebbségi támogatásai között, de az biztos, balhé van. Nem is kicsi. Ahogy azt se tudhatjuk, a balhé kirobbantója vajon az igazság bajnoka-e vagy hatalomra törő beépített ember. Tekintsünk vissza a múltba egy picit, ki is ez a Hegedűs István?

[badge bgcolor=”#81d742″ value=”Templomhegyi Nyerőkő”]

 

Hegedűs 94-óta a Lungo Dromban politizált, ám 2006-ban Páva Zoltán, a komlói szocialista polgármester és országgyűlési képviselő hívó szavára – nagy bölcsességgel – csatlakozott az MSZP-s frakcióhoz. Akkoriban, mint „az ország, de főleg a kisebbség érdekeiért és értékeiért aggódó felelős jobboldali ember”, úgy indokolta a döntését, hogy „2000-től kezdve hiába támogatta a jobboldalt, a Fidesztől semmilyen segítséget nem kapott”.

Aztán jött a soron következő nagy vissza megvilágosodás, és a 2010-es kormányváltás és polgármesterváltás után Hegedüs vállalkozásának, az 57 milliós árbevételű Rom Építő Bt-nek több megbízása lett a városházától (az ifjabb Hegedüs a társaság kültagja).

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Fia egyébként, aki a Norbert nevet viseli, megindult 2013-ban a szocik ellen, s nyert is nagy erőkkel.[/title]

Akkoriban született egy cikk, ahol a nyilván teljesen beazonosíthatatlan „fideszes forrásaink” „vezető beosztású fideszes” gondolatok alapvetésként azt állították, a bombaszerű győzelem oka maga Hegedűs, ő egy igazi csodafegyver, a romapolitika faúkettese, amitől a szegregáció ijedten lehúzódik a pincébe és magára omlasztja a födémet.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Ez a rendíthetetlen és bombasztikus ember ezek után az ORÖ vezére lett.[/title]

Jött azonban egy évre rá a feketeleves, amikor is Hegedűs, immár elnökként, a Flórira borította a bilit. Egyre szebb s szebb sztorik derültek ki, hangfelvételek (szinte kár, hogy nincs az ügyben valamilyen titkosszolgálati jelentés, akkor még izgibb lenne,) pénzügyi elszámolások, egyebek kiszivárgása mutatja meg a wunderwaffe hatásos működését.

Ezek az eredmények. Ám vajon mi lehet az, ami ezt a megrendíthetetlen hűségű embert, ezt a magányos gerincoszlopot arra ösztönözte, hogy kitálaljon? Vajon tudnak-e róla a szocik valami olyat, aminek köszönhetően hirtelen (ismét) másik irányba kezdett dalolni?

Tulajdonképpen mindegy is. A lényeg a következő: a teljes kormányzati kisebbségpolitika a porba hullik, – a zemberek otthon csak legyintenek egy „ezek is lopnak”-ot a tévére – ezek után pedig a kormányszóvivő épp Komlón elkezd a kisebbségi jogvédőkön élcelődni. Érvelését azzal támasztotta alá, hogy most a migránsokat védik – ezért nyilván most nem érnek rá kisebbségijogvédeni.

Megkapó az érvelés, csak az nem hagyta el a derék Kovácszoltán száját, hogy a fideszes személyzeti politika ismételten remek rosálása hozta ezt az eredményt. Igaza is van, végül is épp mostanság ismerték be doktor Trócsányi miniszter nyilatkozatának formájában, a romaintegrációval évszázadok óta problémáink vannak.

Nos, ha ilyen emberek lesznek a kisebbségi vezetők, lesznek problémák továbbra is, arra mérget vehetünk. Csak aztán ez a méregvevés nehogy olyan irányban csapódjon le, mint a fagyállós borosgazdának…


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

Egy hozzászólás van

  1. Úgy tudom,hogy a különböző irányzatok (kasztot mégsem írhatok) szokták egymást agyagba puhítani. Szóval nem szeretik egymást még eléggé.
    Eléggé hasonlít a pakisztáni nem szereti a szír vagy az afgán testvérét című előadásra. Egyre kell figyelni,nem szabad közéjük állni,békíteni. Akkor ugyanis,mindketten felháborodva támadnak a békéltetőre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük