Meggyőzni a vakcinaellenes vírustagadót – Na, ahhoz kéne csak igazán a székely furfang

 •  
 •  
 •  
 •   

Minden eddiginél súlyosabb krízist él meg a román egészségügy a koronavírus-járvány miatt, egyes beszámolók szerint a súlyosan beteg fertőzöttek napokig fennakadnak a sürgősségi osztályon, ki széken ülve, ki hordágyon fekve várja, hogy felkerüljön végre valamelyik osztályra, hogy megfelelő ellátást kapjon. A súlyos tüneteket mutató betegek egyike sincs beoltva, köszönhetően a román politika és egészségügy kétfelé beszélő kommunikációjának, az oltásszkepszis éppúgy fertőz, ahogy maga a vírus. Ebben a tragikus helyzetben természetesen minden betegért aggódunk, mégis jobban az erdélyi magyarságért, amely szintén nem jár élen az oltakozásban. Hogyan lehet meggyőzni az összeesküvés-elméletek vallásos híveit, hogy talán éppen abban van az összeesküvés, hogy ne oltakozzanak?

Megrázó videó látott napvilágot nemrégiben arról, hogyan borítja be a koronavírus negyedik hulláma a román egészségügyet. A felvételek a legnagyobb bukaresti kórházban, pontosabban az Egyetemi Kórház sürgősségi részlegén készültek, ahol emberek összezsúfolódva várják, hogy valamelyik osztályon üresedés legyen, és végre tisztességesen ellássák. A kevésbé rossz állapotban lévő betegeknek csak szék jut, amíg le nem fordulnak róla, addig, akár napokig is ott várják oxigénmaszkban, hogy méltóbb körülmények között gyógyulhassanak. Mondjuk mostanság nem is bezzegromániázik senki, és mi sem fogunk – háborús helyzet, összeomló egészségügyi ellátórendszer, lehet az állapotokat még ennél is rémisztőbb szóképekkel jellemezni, egy a lényeg, tragikus, ami a szomszédos országban történik. A videón megszólaló egyik orvos ki is mondja a probléma gyökerét: a naponta tömegével és súlyos állapotban érkező fertőzöttek egyike sincs beoltva. Mint megjegyezte:

A román egészségügy és politika csődjét be sem kell jelenteni, a kudarc a betegek ijedt szemében látható.

Persze felemás Magyarországról okoskodni, ahol a beoltottak száma épp csak közelíti a hatmilliót. Idehaza is csak néhány behülyített honfitársunkon múlik, hogy ne szabadulhassunk meg ettől a felemás, langyos veszélyhelyzettől, mivel már így is élvezünk egy kis szabadságelőnyt más országokhoz képest, de a teljes szabadságot, a teljes biztonságérzetet képtelenek vagyunk elérni. 

A romániai helyzetre visszatérve különösen fájó, hogy az erdélyi magyarság is inkább hallgat az oltásszkeptikus román közbeszédre, minthogy példát vegyen a magyarországi, legalábbis józanabb, oltásbarát hangokra. Ennek volt elszomorító példája az a tavaszi fotó például, amelynek tanúsága szerint a csíksomlyói búcsúban néhányan olyan feliratú pólóban jelentek meg, hogy nem oltás kell a koronavírus-fertőzés ellen, hanem majd Szűz Mária megsegít. Kifejezetten felháborítónak tartottam ezt a pólóra nyomtatott blaszfémiát. Igen, istenkáromlást. Máriára tolni a felelősséget, hogy majd ő tegyen csodát, valakivel, ha már megfertőződött, ahelyett, hogy beoltatná magát, meglehetősen kényelmes, sőt, sunyi álláspont. A „hálót adj Uram, ne halat” üzenete nem véletlenül erős kép az Újszövetségben. Lehet persze Mária segítségéért imádkozni, de a „hálót”, jelen esetben az vakcinát nem kihasználni egészségünk védelme érdekében, ha nem is bűn, de olyan felelőtlenség, amelyet a Biblia is annak tart.

De mit is lehet csinálni egy olyan közbeszédben, amely olyan kétes, felemás politikai-egészségügyi üzeneteket fogalmaz meg a vírussal, és az ellene való védekezéssel kapcsolatban, hogy az egyszerű ember inkább bízza az életét Máriára? Ez ugyanis valahol elszomorító kortünet, akkor is, ha hangsúlyozom, nem az imádság erejét kívánom ezzel kétségbe vonni, sokkal inkább arra próbálok rámutatni, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméletek valójában hamis vallások, hamis hitek. Ufóhívők, laposföld-hívők, az embereket vízben oldódó mikrochipekkel irányító háttérhatalomtól rettegők, az 5G mérgező rezgéseitől tartók lázálmai. Olyan, az orvostudomány eredményeit tagadó modern kori pogányság, amely összezavarja az embereket, káoszt teremt.

A káoszteremtés, az emberek elbizonytalanítása azonban valamiért nem lett az összeesküvés-elméletek egyik divatos dogmája. Abból valamiért nem kreálódott több tízezer követőt számláló fake-news csoport, hogy esetleg valakik szándékosan, visszaigazolatlan statisztikai adatokkal, hamis történetekkel próbálnak bizalmatlanságot és káoszt előidézni egy vírus kapcsán, amelyre ráadásul annak megjelenését követően viszonylag hamar megadta a megfelelő választ az emberi értelem – talán isteni segítséggel? –, és működne is, ha mindenki úgy bízna benne, mint mondjuk a kanyaró elleni oltásban. Utóbbi ellen már nem sokan tiltakoznak, és azokat is általában hülyének nézi a társadalom józan többsége.

De dobjunk még egy lapáttal az összeesküvés-elméletek lobogó lángjára, és tegyük fel: esetleg a román titkosszolgálatok az oltásellenes dezinformációval a magyar népességet akarják gyéríteni Erdélyben és a Székelyföldön. Nem túl valószínű, hiszen az oltásszkepszis a romániai társadalom egészére igaz, tehát épp ezért is lehet hihető egy virtigli összeesküvés-hívőnek.

Egyszóval, ha másképp nem megy, olyan fake-news kell a népnek, amely egy óvatos csavarral az oltás felvételére ösztönöz. Amin az ember felháborodhat, ami miatt dühös lehet, ami ellen lázadhat, amit magában mormogva tovább építgethet, színesíthet. Hogy vannak azok a tudjukkik, akik miatt amúgy is szar az élete, és még most ezek azt is el akarják érni, hogy ne oltassa be magát, hogy beteg legyen, hogy meghaljon. A skizofrén, mindenben támadást sejtő gondolkodásmeneten, amelyen, valljuk be, nem segít a kisebbségi lét alapvető természete, csak így lehet kifogni, ha azt szeretnénk elérni, hogy a járvány ne tizedelje tovább az erdélyi magyarságot. És ha ezt megoldottuk, akkor el lehet kezdeni elgondolkodni annak a torzult népléleknek a gyógyításán, amely ehhez a tragikus káoszhoz vezetett. És amihez inkább indokolt Mária segítségét kérni.

Vezető kép: MTI/ a fotó az oltásellenes román nacionalisták tüntetésén készült

Facebook hozzászólások

 •  
 •  
 •  
 •   

  Miért Rigó

Miért Rigó

5 hozzászólás

 1. Avatar

  Az oltásellenesek egyik visszautasithatatlan érve az, hogy sok olyan gyógyszer és gyógymód
  bizonyithatóan létezik, de ezeket vagy lecenzurázták, vagy elhallgatták, vagy hamisnak és “tudománytalannak” bélyegezték az oltások pénzügyi hatalmának minden áron való megvédése érdekében. Az értelmesebb oltásellenesek nem imára biztatnak, nem mikrochippekről prédikálnak, nem az úgynevezett orvostudomány ellen agitálnak, de komoly és sokezer szakértő által nyiltan támogatott véleményekkel érvelnek, mig kétes jellemű ujságirók és áltudományos pénzügyi szakértők lihegő kórusa uralja a sajtó megnyilvánulásait.
  Sajnos angolul nemigen tudók nem ismerik a sok nemzetközi publikációt.

 2. Avatar

  Katasztrófa, hogy éppen a székelyeket, magyarokat tizedeli egy a dög vírus, mert a keményfejű,
  tájékozatlan emberek addig nem hiszik el, hogy ott a vérmedve, amíg beléjük nem mártja a karmait.
  Nagyon aggasztó. :(((

 3. Avatar

  Tényleg torzult néplélek , amikor a székelynek sem működik az életösztöne. Nem látja , hogy a magyarok többsége oltakozik és a románok butább részére hallgat. A torzult néplélek gyógyítása indokolt.

 4. Avatar

  Az oltáselleneseket mára kikiáltották bűnbaknak pont azok, akik be vannak oltva, ergo nekik már ugyebár nincs okuk félni, hisz remek védőoltásokat kaptak. Vagy nem is olyan jók a védőoltások?
  Sokan nem oltásellenesek, csak a nyugati oltások ellenesek.
  A hagyományos oltás régtől, évtizedek óta bizonyította, hogy jó technológia. Tehát ha ilyennel oltanak, oltanának, nagyon kevés lenne a tiltakozás…
  …De hogyan lehet bízni olyan vakcinában, mint például a Pfizer, amelyet olyanok fejlesztettették ki, és eszméletlenül görcsölnek azon, hogy mindenkit azzal oltsanak, mikor ŐK MAGUK konstruálták a vírust és eresztették rá az emberiségre? Ez már nem is titok, mert beismerték, csak éppen “véletlen kiszabadulásra” fogják az elterjedését. De kérdem én mint elszánt nyugati (nem minden!!!) oltások ellenes, hogy milyen orvos vagy ember az, aki ilyen vírussal kísérletezik, és mivel az USÁ-ban mint biológiai fegyver, be lett tiltva, hát átvitték Kínába a labort, ilyenekben mint Mr Mengele becenevű Anthoni Fauci, hogyan tudjunk megbízni?

  Hogyan bízzunk meg olyan gyógyszergyártó tulajdonosban, aki előre megjósolta e járványt, és azon röhögcsélt nem is egyszer előtte évekkel, hogy el kell pusztítani az emberiség cirka 90%-át, mint Bill Gates.
  Hatalmas nyomást gyakorolva, sőt szerintem konkrétan életveszéllyel fenyegetve Bill Kill, és Fauci, meg mögöttük lévők rávették az összes kormányt, hogy ne hagyjanak ki senkit sem – ha másképp nem megy, az életkörülményeik ellehetetlenítésével – az oltásból, noha 90%-os átoltottságnál már megvan a nyájimmunitás. Ezt azért csinálják, hogy ne maradhasson jelentős kontrollcsoport, akiket össze lehet hasonlítani majd a Pfizer és nyugati oltások keltette később jelentkező tömeges mellékhatásokkal, ami az ismételt szurkálások után vérrögképződések, vetélések és túlzott immunválasz vagyis mikor a felcukkolt, autoimmun és DNS (RNS)-be belenyúlkálás okán maga ellen fordul a legyengített védelmi rendszer.

  Addig bízhattunk, amíg hagyományos keleti vakcinával oltottak nálunk, de nem irigylem a nyugatiakat, akiknél csak ezen Mengelék vakcináit használták, és egész népek lettek elvetemült bűnözők kísérleti nyulai, akik amúgy azt is kidolgozták, hogy ne lehessen őkelméket perelni kártalanításért vagy büntetőjogilag, mert a beoltottal aláíratták, hogy “önként hozzájárult”.
  Hagyományos oltás ellen nem vagyunk, de a Pfizer és társai ellen igen! És nem fogadjuk el azt a hazugságot sem, hogy a mutációk a nem beoltottak miatt vannak. Nem, mert tömegesen azoknál jelennek meg pl. az USÁ-ban, akik be lettek többször is oltva, akkor pedig szakorvosok arra gyanakodnak, hogy maga a RNS-változtatási módszer gyártja a mutációt.
  Tessék a gyógyításra tenni a hangsúlyt, mert vannak elmismásolt olcsó jó új gyógyszerek, és csak hagyományos un. keleti oltásokkal oltani!

 5. Avatar

  Székely furfang?
  De hiszen Székelyföldön még a 40%-ot sem éri el az átoltottság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük