Lehallgat a nemzeti konzultáció, vagy a 444 hallgat le?


A héten kitört a botrány, miszerint a nemzeti konzultáció honlapján egy orosz kód is fut. A Molnár Zsozsó is futott utána, rendkívüli nemzetbizi bizottsági ülést tartani. A mondás az volt, hogy az orosz kód aztán továbbíthatja adatainkat az FSZB-hez, és a magyar polgár biztonsága máris veszélyben van.

Szóval az oroszok már a spájzban vannak, pártunk és kormányunk elárult a ruszkiknak, nemzethalál, rettenet. Mindezt akkor, amikor a szörnyű vOrbánvityesz a Pintérrel, meg a Lázárral karöltve bezáratja a CEUt, Putyin intésére, eközben Rogán Medvegyevvel bizniszel hátul a parlament udvara mögött, és mindannyian vámpírfogakkal szívják a szegény Sorosegyetemisták vérét.

Nos, akkor szeretném a kedves olvtársakat egy kis könnyed sétára invitálni a nemzetbiztonság, meg a kiberbiztonság területére. (Na ez lesz az a publi, amit szokás szerint a kutya se fog olvasni, de azért nyomom, csakazértis.)  Szóval, ahhoz, hogy tisztázzunk pár tévedést, amelyet a zIndex belenyom a kis fejekbe, kell némi racionális háttér.

Röviden összefoglalom, kérem,

a 444-től kezdve a teljes ballibás sajtóig hülyének nézik Önt, kedves Olvtárs, meg amúgy mindenkit, aki az országban él.

Akkor vicceljünk mi is.

Aztán csinálnak nemzetbiztonsági botrányt, Szél Bernadett – aki természetesen, mivel, a párkapcsolati összetartó mintákról írta a doktoriját a szociológián, tehát ért a nemzetbiztonsághoz –  elsírja magát a kamerák előtt, Simicska Lajos tévéjében pedig Kálmán Olga tragikus arcot vág. (Családszociológiai nemzetbiztonság, – az ügynök aki szerette őt.) Diktatúra. Orbánfasizmus. Putyinnácizmus.

A kedves Olvtársak bizonyára jobban tudják, mint én, hogy a Yandex nevű orosz szolgáltató kódját megtalálták a 444.hu, kedves programokhoz értő munkatársai a nemzeti konzultáció honlapján. Először is, ha az ember újságot ír, akkor mi mást elemezne, mint a nemzeti konzultáció honlapjának nyilvános kódját? Hát természetes, az ember újságíró fia honlapok kódjait elemzi. Egy újságban. Hiszen a honlapok kódelemzése az újságírói munka legalapvetőbb forrása, mondhatni Bibliája. (Koránja, Tórája, satöbbi.) Szóval, csak arra akarok rávilágítani, hogy valljuk be, nem gyakori a honlapokat így vizsgálni. De legyen, vizsgáljunk együtt!

Aztán jön a yandex nevű orosz szolgáltató jelentése az orosz titkosszolgálatoknak. A helyzet úgy fest, hogy ez az állítás igaz. A yandex, pont úgy, mint a gmail a CIA-nak, jelenthet az FSZB-nek. Szóval az a nagyon rossz hírem: aki például a google, a facebook, a yahoo – szóval gyakorlatilag bármelyik amerikai szolgáltató bármelyik programját, alkalmazását stb. használja, az bizony közvetlenül a CIA, az NSA stb. mindenkori elemzőinek adja le a drótot. Súgok, az Xkeyscore nevű program (utódain)-on keresztül – mivel a kedves 444-es ojságíró urak/hölgyek is olvasnak minket, meg a gazdáik is, csak a miheztartás végett -, szóval, a kedves ámerikai kiberkém urak mindent látnak, amit ezek az alkalmazások használnak.

(A rossz hír az, hogy a magyar nemzetbizonytalanok ezekben a kis játszmákban eléggé hátul kullognak a sorban, de most épp nem őket kutyázom, üdv az RC Galileóhoz, ami meg az olaszoknak jelent, gondolom már tudjátok, remélem már nem használjátok, mosolyjel, szevasztok!)

A 444.hu egyik eleme éppen ezt csinálja a google-nak. Nem hiszik, Olvtársak?

Megmutatom:

 

Ott, igen, kedves olvtársak, jobboldalt, az a szürke izé, az egy szál törölközős lány nekünk jobb válla mellett. Ott figyel Önre a google, amelytől az ÖN adatait az ámerikai titkosszolgálat, a CIA, az NSA, és még az FBI is bármikor lekérheti.

Szóval, drága 444, ti is jelentetek. Hoppá. Megnézzük a zIndexet is, a híres Gé újságíró honát.

Ó, megdöbbentünk. Nos, az index meg a facebookon keresztül jelent az amerikai titkosszolgálatnak, apache szerveren keresztül profillal együtt, ha be tetszettünk lépni.

Akkor kérjük a visszavonni ezt a hülye balhét, kedves Bernadett, Zsolt, ez méltatlan volt hozzátok, a magyar közélethez, (vagy tényleg ennyire hülyék vagytok) satöbbi, és ha lehet, leszállni szíveskedjetek a Németh Szilárdról, mondott ő már furákat, de itt speciel mélységesen mélyen igaza volt, amikor kivonult. Csak szólok.

Ja, és az LMP is:


  Templomhegyi Nyerőkő

9 hozzászólás

  1. Ez nagyon tetszett. Nagyobb hírverést kéne csapni. Gratula…

  2. Ez jó volt.
    Én nem tudtam volna bizonyítani,de biztos voltam benne,hogy figyelnek minden oldalról,mindenkit. (hiszen eleve már nem csak 2 oldal van,hanem jóval több. )

  3. Elolvastam, tetszett!
    Vau-vau

  4. Most akinek az uj hogy figyelik a zinternetet az menthetetlenul hulye

  5. amikor a zúnió anyósát, a merkelt is lehallgatjá, akkor igazából nincs miről beszélni.

  6. Egy apró különbség van a Yandex és a Google között: a Google soha nem adott át személyes adatlistákat az amerikai kormánynak, miközben a Yandex igazoltan kiadta az egyik orosz ellenzéki politikusnő támogatóinak személyes adatait putyinéknak.

  7. Hu tenyleg szornyu lehet, ha az NSA utan az orosz titkosszolalat is megtudja hanyan toltottek le az oldalt. Maris reszketek a felelemtol.

    Egy atlagos webfejleszto / rendszergazda a gyakorlatban altalaban nehany okbol nezi meg egy oldal forrasat:
    1) olyan megoldast lat rajta amit nem ismer, esetleg kivancsi mivel csinaltak az oldalt (de ez nemi rutin utan az esetek nagy reszeben a forras megtekintese nelkul is megy nekik – kb az iroda masik felebol raneznek es megmondjak)
    2) gyenge pontot keres (!)
    3) baromira unatkozik
    4) olyan szintu ultodozesi maniaja van, hogy mar csak agyszondazas ellenes alufoliavala a fejen mer kozlekedni

    Ami hulyites megy a 444-en a 4)-es pontot egeszen realisnak erzem.

  8. Ez az blog meg az alábbi oldalaknak küld adatokat:
    connect.facebook.net
    http://www.google-analytics.com
    gahu.hit.gemius.pl
    Bukta.

  9. “Banyek, keress valakit, aki ért is hozzá, mert ez egész elképesztően hülye lett így. Ha te nem tudod, mi a különbség az analitika meg egy felhasználó *minden* mozdulatának (összes begépelt betűjének és egérmozgásának) rögzítése között…”

    Az a helyzet, hogy ha beteszel egy analitikát végző külső oldal hivatkozását az oldalba javascript formában, azzal gyakorlatilag ugymond teljes hozzáférést kap a harmadik fél az oldalon töltött összes tevékenységhez. Lehet, hogy ezt nem használja ki, de akkor is lehetőséget kap, és ami lehet azt meg is csinálhatja. Pl. a CIA figyeltet egy személyt, akkor annak adatai bekérik a google-től, vagy megkérik a google-t hogy figyeltesse az illetőt. Az analitikákon túl itt lehetősége van a google-nak arra, hogy mondjuk az adott illető gépére más kódot küldjön le mint a nagyközönség részére, így az a kód szépen összeszedheti a kitöltött űrlapot, a netbank bejelentkezési azonosítót, az adott oldal belépési azonosítóját, jelszavát, aholvá az analitika van. Ez csak elmélet.

    Ami még fontos, hogy ha valaki meglátogat pl 3 oldalt, amin google analitics van, akkor a 3 oldal nem tudja a másikról, hogy ott is járt a felhasználó, de az analitics az tud róla, mivel a hozzá tartozó un. sütit eléri az analitics minden oldalon, és innen kezdve lesz még aggályosabb a történet adatvédelmi szempontból, hogy nem arról van szó, hogy egy oldalon követnek, hanem ezt összekapcsoltan teszik, gyakorlatilag ha akarják, akkor szinte “mintha mindig látnák” mi van valaki böngészőjében nyitva.

    De a témába vágóan javaslom a Snowden film megnézését. Szerintem az ameriakiak sokkal magasabb szívnonalon űzik ezt a lehallgatósdit, mint az oroszok.

    Igazából ennek annyira ki vagyunk szogláltatva, hogy ebbe az emberek nem nagyon gondolnak bele. Pl.: a google az android-os telefonokról is gyűjti az adatokat, hiszen ott az egész operációs rendszert ők szállították, nem tudni, milyen szinten helyeztek el benne “poloskákat”, de szerintem nagyjából biztosak lehetünk benne, hogy ha nem akarnak, csak akkor nem hallgatják, ki mit beszélget otthon, a munkahelyén egy tárgyaláson. Ezenkívül a telefon azt is elárulja hol az adott illető.

    Ez az egész lehallgatósdi nagyon sok visszaélésre ad lehetőséget, főleg a hatalomban, vagy nagy az említett nagy vállalatok irányításában, vagy akár magánszférában is. Csak képzeljük el, ha egy cég google driveon tárolja titkos szerződéseit, azt a google elolvassa máris olyan piaci előnyhöz juthat, ami tönkreteheti ezzel akár egy konkurens céget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük