Kunhalmi Áginak két cicije van, esze meg nincs, de legalább szarul hazudik


Kunhalmi Ágnes bement az ATV stúdiójába, és elnyilatkozta magát a genderek nagy védőjeként. Elárulta nekünk, miről is szól a genderszak és miért van arra szükségünk. Nekünk. Érvelését azzal támasztotta alá, hogy neki két cicije van és ezért kevesebb a bére. Szegény, a jelek szerint a saját fizetésével nincs tisztában, mert az ugyanannyi, mint azoknak a kollégáinak, akinek nincs cicije. 

Ágicacicit mindig is kedveltük. Hol a rendkívül alapos munkával készült diplomája, hol a kissé becsiccsentett beszólásai, hol a remek nyilatkozatai miatt, de legfőképpen azért, mert ha ránéztünk, láthattuk a fiatal, ereje és cenzori kedvében még teljes Lendvai Ildikót. Nameg egy tájékozott asszon’, lássuk be.

Történt, hogy az Átévé nagy riportere feleltette a politikusasszonyt, s a következő nagy mondatok hagyták el a szellem e hérája és hérosza szájainak kerítését:

„A gendertudományok azzal foglalkoznak, hogy miért van az még mindig, hogy ugyanolyan diplomát végez ön is, én is, ugyanannyi éve dolgozunk egy adott munkakörben, de énnekem, mert két cicim van és nő vagyok, kevesebb a bérem. Tetszik érteni?”

A műsorvezető pedig:  „Értem. Ezt egyébként most mindenki megértette.”  mondotta volt a nagy bölcs.

Kunhalmi Ágnes tehát nem olvasta a fizetéséről szóló jogszabályokat, vagy nem nézi a számláján az összeget. Vagy egyszerűen nem is tudom, mit csinál. (Bár tulajdonképpen senki se tudja, mit csinál.) Valószínűleg ilyen, amikor a gondolatlan sekélyesség találkozik a hazudozni igyekvéssel.

Nos, a helyzet úgy áll, hogy Kunhalmi Ágnesnek, hasonlóan az összes parlamenti képviselőhöz, teljesen és tökéletesen ugyanaz az alapbére. Amennyiben pedig valaki bizottsági elnök/alelnök, frakcióvezető, satöbbi, akkor több. Ez pedig eddigi tudomásunk szerint legalábbis semmiben nem függ a cicitől.

Eddigi tudásunk szerint ugyanis többnyire a cici, mint olyan, nem függött össze különböző fizetési kategóriákkal.

Csak hogy értsük: a haladó oldal által felvázolt kérdések és a gender studies gyakorlói által ezekre a problémákra kínált válaszok ennyire állják ki a valóság próbáját. Tehát semennyire.


  Templomhegyi Nyerőkő

26 hozzászólás

  1. Faszombathy Pál

    “Két cicim van és nő vagyok” Erre mondja a művelt angol, hogy “pics or didn’t happen”. Magyarul: mutasd, mid van!

    Egyébként ez az “és nő vagyok” nem necces mostanában baloldalon? Semmi gender bending? Nem cool.

  2. Tipikus esete annak, amikor az újságíró akkor is igazolva látja a prekoncepcióját, ha amúgy az általa pontosan (szó szerint) idézett szöveg arra alkalmatlan.
    Ágika nem azt mondta, ami a zsurnaliszta következtetése.
    Bár igen bárgyú volt Kunhalmi érvelése, de Ágika példabeszédet tartott és nem a konkrét pozíciójáról beszélt. Ez amúgy kiderül a szó szerinti idézetből, de ez a sajtómunkás ezen átlendült, mert akkor nem jön ki a dolog vége.

  3. Szőke ciklon

    Lendvai egy dörzsölt komcsi, ám ez nem elég ok a tiszteletre. Kunhalmi meg egy ostoba tyúk. Meglát egy kamerát, máris bájolog. Szerintem a térfigyelő kamerákra is rámosolyog, próbál kedvezőképet mutatni magáról.

  4. Ágikánál bevezetném a ciciadót a Parlamentben, csak, hogy igaza legyen.

  5. Nézzük_magát_a_dolgot

    Nem, Ágika! Ön most ugyanannyit keres, mint férfi képviselőtársai. de lehet, ha nincs Önnek az a két cici, akkor előfordulhatna, hogy Ön most a gödi akkumulátorgyárban gályázna a szerelősoron (hajszál pontosan ugyanannyiért, mint a soron az Ön mellett gályázó férfi), igaz, kevesebbért, mint egy mérnök (akár férfi, akár nő az a mérnök…). De nekem nehogy felsorolja, a két cicin kívül miben különböznek az Ön testi adottságai az enyémtől, mert azt anélkül is el tudom képzelni…
    Egyébként nem akartam alpári lenni, de ha egy némbernek ennyire nincs női méltósága, hogy a cicijeit emlegeti nyivánosan, akkor talán nekem is megbocsátható egy kis faragatlanság.

  6. Bögyös Ágica kot-kot-kot kotkodács…

  7. ugyanannyi éve dolgozunk egy adott munkakörben – csak éppen nem u.akkora hatékonysággal és hozzáadott értékkel (pl. menstruáció, klimax, triccs-traccs miatt).

    Köszönd a két cicidnek az u. akkora fizetést…;-)

  8. Lába között hordja az eszét egy semmire való likban mert nem tudom van-e gyereke.De inkább ne legyen.

  9. csakafidesz

    A cicik mellett van még valami ami nővé teszi? Mondjuk egy férfi nem éri be az ici-pici csöcsikkel akkor mit talál még?

  10. Kedves Ágnes,
    Őn a két cicijével együtt is jobban keres mint én, aki 33 celsius melegben a 10 emeleten kihajolva szerelem a kültériket. Mültkor is kiestem a 10. emeletről és a 4-ik emelet magasságában jutott eszembe, hogy fennthagytam a kompresszort.

  11. Mi lenne, ha ezzel a genderszakkal inkább az arab országokat boldogítanák a munkával és gondolkodással nem agyonterheltek? Mi itt Magyarországon nem igazán éreztük anyagi hátrányát a cicihordásnak, legalábbis a hasznos értelmiségi munkakörök terén.
    Annál a világrengető problémánál, miszerint melyik nembeli hol hordja a testi kintlévőségeit, sokkal inkább fontosnak tartjuk azt a kérdést, hogy mit is hord vajon a fejében? Ahogy a gendereket és a nyugati politikai szerepet betöltő cimboráikat illeti a legfőbb gondunk az, hogy úgy tűnik: semmit.
    Na, egye fene, legyünk nagyvonalúak: lehet hogy káposztalevet. De már az is romlott.

  12. Kunhalmi ezzel egy iszonyatos nagy öngólt lőtt, de a hálóból visszapattant rá megsokszorozódva, mint Zeusz nyilai.

    • csakafidesz

      Várjuk meg a pucér fotóit amit majd feltölt magáról a netre. “Ime milyen szépek ezek a cicik”, stb. Eleve egy magamutogató személyiség, szóval meg is tenné, ha nem féltené a milliós képviselői fizetését amiért olyan sokat dolgozik szegény..

  13. Akkurátus “beosztással” él.

  14. Ahogy mutogatja magát a vörös vonalas Csiccsolína, lehet , hogy nem is akkora numera, mint amilyennek kinéz !! Talán ha piás, akkor esetleg….

  15. jámbor lászló

    Csak sikerült az angol vizsgát kifeküdnie, ennek a nőnek gyönyörü üres telek van a fejébe

  16. Mutassa meg a cicijét !!!

  17. Håt erre mit lehet mondani???????? Ezt lehetetlen kommentålni.

  18. De esze nem is lesz.

  19. apro_marosan_petergabor

    Kúnhalmi egy ritka ostoba “politikus”. De az emberek néhány százalékának van még erre a típusra igénye.
    Ez van, tudjuk az IQ Gauss görbéjének a 100-as csúcshoz képest két lakás oldala van, sokan vannak 100 alatt is…
    Nekik elnézik ha gyengébb helyesírók, de hogyan jutottak bármely diploma közelébe?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük