BERLIN, GERMANY - JUNE 01: Russian President Vladimir Putin speaks during a press conference with German Chancellor Angela Merkel at the Chancellery on June 1, 2012 in Berlin, Germany. Putin is on a one-day state visit to Germany before heading to France. The two leaders were reportedly expected to talk about Syria. (Photo by Carsten Koall/Getty Images)

Így küldte el a picsába Putyin a világot


Teljesen nyilvánvaló, az oroszoknak nem esik jól, ha az amerikaiak fenyegetésnek nevezik őket, és azt sem nézik jó szemmel, ha az EU ugyanezt visszhangozza. Véleményüket – élükön Putyin elvtárssal – természetesen határozottan el is mondják.

[badge bgcolor=”#81d742″ value=”Bubu Woodcutter”]

 

A napokban az orosz elnök rendesen körbepofozott mindenkit az egyre szigorúbb orosz propaganda durvábbik végével. Cár atyuska hívei szerint: hogy rendet tegyen egy kicsit a fejekben. Mennyi foganatja lesz ennek, az minimum kérdőjeles, valószínűleg az elkomáromygergősödés visszafordíthatatlan folyamat a világ felénk eső részén. Putyin nem szenved benne, neki viszont egész más, sokkal ritkább betegsége van, amire szintén rámehet az egész világ. Néha összekeveri a propagandát az igazságtevéssel.

“Pontosan megmondtam, hogy kik azok a magánszemélyek, akik pénzelik az ISIS különböző egységeit. Ezek a pénzek 40 különböző országból származnak, néhányuk pedig itt ül velünk ebben a teremben”

“Sokkal specifikusabban kell szerveznünk a terrorizmus megelőzésnek programját és azt, hogy harcoljunk a terroristák ellen az egész világon. Felajánlottam az USA-nak, hogy működjünk együtt ebben a dologban, de sajnos az amerikai barátaink ezt nem akarták. De még ezt is úgy tették, hogy küldtek egy cetlit, amire az volt írva: visszautasítjuk az ajánlatot.”

Úgy tűnik, hogy rengeteg sérelem gyülemlett fel, amire az USA mostanában főleg azzal segít rá, hogy lebarbározza és le-fenyegetés-forrásozza az oroszokat. Ez – valljuk be – nem kifejezetten célravezető stratégia, amennyiben tényleg az IS legyőzése a valós cél.

“Az orosz elnöknek persze az sem tetszik, hogy nem kap titkosszolgálati információkat a terrorizmus elleni harcban: Félnek elárulni nekünk, hova nem kellene lőnünk, mert attól tartanak, hogy akkor direkt oda fogunk lőni. Azt hiszik, hogy mindenkit át akarunk verni, ez pedig nem jó.“

Egy másik találkozón 7(!!!) percben azt is kifejtette, ő nem tekinti az amerikaiakat fenyegetésnek, még akkor sem, ha az USA őt annak tartja. Elmesélte azt is, tulajdonképpen az ISIS Amerikai hibája volt, és tűrhetetlen, hogy Amerika szövetségesei vásárolják meg azt az olajat, amit az Iszlám Állam által elfoglalt területeken termelnek ki. Talán ez ellen tenni kellene valamit, példának okáért ellenük hozni gazdasági szankciókat, nem az orosz gazdaság ellen. Valljuk be, ez igaz, de nem tudunk nem beleérezni némi szovjetízű propagandát és gazdasági érdeket, még ha az igazság egyetlen kimondójának is tartja magát Putyin atyuska

A terroristákkal már sokkal kevésbé fogalmaz udvariasan:

„Mindenhol vadászni fogunk rájuk. Ha épp egy reptéren vannak, akkor ott csapunk le, ha pedig a WC-n ülnek, akkor ott öljük meg őket, a saját fertőjükben (szarukban – szerk.)… Probléma megoldva.”

Felbátorodva az elnökön, az orosz fiatalok is beszálltak körbepofozásba: ők egy igen megható videóba bújtatták el üzenetüket, miszerint semmivel sem rosszabbak a nyugati világ fiataljainál, és úgy egyébként nagyon örülnének, ha mindenki abbahagyná a csesztetésüket.


  Bubu Woodcutter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük