Francia cserediákok – kösz, HaHa!


Olvastam a Hallgatói Hálózat honlapján, hogy január 8-ával megalakult jogi csoportjuk. Nagy mellénnyel benne vannak az események forgatagában, biztos van már tapasztalatuk az én szerény problémán orvoslására. Jól teszem, ha úgymond feljelentést teszek rongálás miatt? Tudniillik valakik összegraffitizték az ELTE-ÁJK frissen felújított homlokzatát.

Nem vagyok jogász, és eddig hál’ istennek kevés dolgom akadt rendőrökkel. Most tanácstalan vagyok, hogy akkor ez a bejelentőlevél így jó lenne? „Tisztelt Rendőr Úr/Rendőrasszony! Azért fordulok Önhöz, mert szeretnék bejelentést tenni. Általam ismeretlen tettesek falfirkákat helyeztek el a frissen és általam elképzelhetetlen összegből felújított Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának főbejáratánál. Képekkel dokumentáltam az esetet.

A lehetséges elkövetőkre utal a bal képen látható stilizált hal, mely a Hallgatói Hálózat (Ha-ha) nevű diákszervezet jelképe. Ez az a csoport, amelyik annyira kívánja mostanság a jogait, előadásokat zavarnak meg. A Büntető törvénykönyv szerint egy évi szabadságvesztés jár annak, aki a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó mértékben falfirkát helyez el. Köszönöm segítségét!” Köszönöm nektek is a segítséget előre, HaHások, remélem jól lesz így?! Mindig antipatikus volt számomra, ha valaki vandálkodással, értelmetlen kiabálásokkal akarja felhívni magára a figyelmet. Dániel Péter ügyvéd-közszereplő-bohóc is állandóan rongált, aztán mire ment vele? Még a szerencsétlen DK-s elvtárs barátai is úgy gondolták igencsak megterhelő a személye. Ti is nagyon jó úton vagytok efelé. 


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük