Gyűlölni tanulnak a szoci véndiákok


Ron Werber MSZP-s kampányguru szokásához híven ismét hazugságokkal és gyűlöletkampánnyal állt elő. A szoci „balhorgok” ellen azonban megvan az ellenszer. Az elmúlt napokban országszerte új MSZP-s óriásplakátok bukkantak fel. Primitív, demagóg, populista alkotás mindkettő, a lényeg azonban mégis az, hogy hazugságok vannak rájuk írva.

Az egyikre ezt vésték: „Fidesz: bevezetjük a tandíjat.” Az igazság ezzel szemben éppen az, hogy az MSZP és a DK szeretné mindenáron bevezetni a tandíjat, ha valami csoda folytán kormányra kerülne. (Ők mindig is tandíj-pártiak voltak, be is vezették, azonban a Fidesz által kezdeményezett népszavazás 2008-ban elsöpörte a tandíjat a vizitdíjjal együtt.) A Fidesz-KDNP kormány elképzelései között viszont nem szerepel a tandíj, ráadásuk épp a napokban állapodott meg az illetékes miniszter a hallgatókkal arról, hogy valamennyi szakon lesznek állami férőhelyek. Ezt tandíj-bevezetésnek nevezni pofátlan hazugság.

Drága Werber! Ez kevés lesz!

Ami pedig az MSZP másik plakátját illeti, azon ez olvasható: „Fidesz: példátlan gazdasági kudarc.” A szocialisták talán azt hiszik, hogy már feledésbe merült nyolc éves kormányzásuk mérlege? Tévednek: a brutálisan felduzzasztott államadósság, az egekbe szökő államháztartási hiány, a növekvő munkanélküliség, az elszabadult rezsiköltségek ma is élénken élnek az emberek emlékezetében.

A jelenlegi kormány azonban 2010 óta sikeresen dolgozik a szocialisták által tönkretett gazdaság rendbe tételén: Magyarország azon kevés Európai Uniós tagország közé tartozik, amelyik évek óta képes csökkenteni az államadósságát, továbbá tartósan három százalék alá szorította az államháztartási hiányt. Biztatóan alakulnak a foglalkoztatottsági mutatók (160 ezerrel dolgoznak többen, mint 2010-ben) és az idei év 10 százalékos rezsicsökkentéssel indult. Ezt példátlan gazdasági kudarcnak nevezni pofátlan hazugság. A hazugság-plakátok ötletgazdája minden bizonnyal az MSZP régi-új kampányszakembere. Az a Ron Werber, aki a 2002-es országgyűlési választások idején is együtt dolgozott a szocialistákkal. Akkor győzelemre vezette őket, miért ne sikerülne ez 2014-ben is? Valószínűleg ezért esett rá a választás. No meg persze azért, mert közel áll hozzájuk a Ron Werber által képviselt kampánystratégia. 2002-ben elképesztő hazugságokkal („23 millió román özönli el Magyarországot”), hamis vádakkal (elég csak Kövér László manipulált „köteles beszédére” gondolni) dolgozott a „werberiánus” kampánygépezet. Demagógia, negatív kampány, gyűlöletkeltés felsőfokon – ezt honosította meg Magyarországon Ron Werber, akinek a nevéhez köthetőek a baloldal körében mindmáig népszerű Fidesz = nácik, továbbá Orbán Viktor = fasiszta diktátor rágalmak is.

Ron Werber épp gyűlöletre tanítja a szocialistákat

A gyűlöletkampányok nagymestere és MSZP-s munkatársai ismét munkába álltak. A „neo-werberiánus” csapattól nem várható más, mint amit 2002-ben nyújtottak: mesterségesen szított hisztéria a közéletben, hazugságok, demagógia. Ezért jelenítettük meg ezzel az illusztrációval a fő „Werber-fegyvert” (az eredeti fotóért köszönet a nol-hu-nak). Mi örülnénk a legjobban, ha tévednénk, ám 2013 első MSZP-plakátjai beigazolták a sejtéseinket. Elkezdtek záporozni a balhorgok. Az ellenszer? Jó védekezés és célzott jobbegyenesek!


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük