District Európa


Mi történne Európával, a dél-afrikai Fokváros helyett Budapest fölé érkeznének a világűr zord körülményei elől egy jobb élet reményében menekülők? Mit tenne a kormány, mit szólna Merkel, be tudna olvadni közéjük Komáromy Gergő?

Bubu Woodcutter & Piréz Róbert

A magyar miniszterelnök azonnal globális űrállomás-rendszert tartana szükségesnek: az úgynevezett gyorstelepítésű űrállomásháló nem csak védelmi eszköz, egyúttal gazdaságélénkítő programnak is tökéletes. Legalább egymillió új munkahelyet teremt, és még a muszlim migránsok elhelyezésének problémáját is megoldaná a még évtizedekig elhúzódó építkezés. Természetesen egyedül maradunk az ötlettel, az EU fejesei még arról próbálnak határozni, hogy mikor fognak dönteni.

A bolygózár hallatán Werner Faymann osztrák kancellár persze azonnal az asztalra csapja az EU etikai kódexét és a következő parancsokat véli kiolvasni belőle: a migránsokban óriási gazdasági lehetőség van, ezért hiba lenne őket kizárni az univerzumunkból. Angela Merkel hamar rácsatlakozik, hiszen a német hagyományosan befogadó kultúra, ráadásul a vertikális érkezés miatt a rosszemlékű vonatokra nincs szükség. A következőket rebegi el egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében: az űrmigránsok magasan képzettek, olyan szakmákhoz értenek, melyekre a kihalófélben lévő emberiségnek óriási szüksége van. Többnyire magfizikusok és agykutatók és a német gazdaságnak pont ilyen motivált szakemberekre van szüksége. A német kancellár még hozzáteszi, az emberi jogok egy földönkívülit is megilletnek, és igen szerencsétlen, hogy ezt muszáj külön kimondani.

A német nép kezdetben willkommen táblákat mutat az ég felé, de hamar rájönnek, nem eléggé jártasak az ezotériában ahhoz, hogy ennyi idegennek elegendő ektoplazmát álmodjanak. Az amerikaiakhoz fordulnak, de sajnos ők megteltek. Persze a nemzetközi szolidaritás parancsa miatt szívesen befogadnak kettő darabot a négycsilliárdból. Többet nem tudnak, és nem is lehetséges, mert a roswelli-baleset óta számukra megengedhetetlen biztonsági kockázatot jelentenek az idegen bolygókról elszármazottak.

Civil szinten elszabadul a pokol. A Komáromy Gergő által vezetett csoport „Vigyetek magatokkal!” feliratú pólókban ölelteti a menekülteket, annak ellenére, hogy éppen idejöttek és nem is szándékoznak hazatérni. Az UFO Aid tagjai zöldre festett rasztákkal próbálják kihangsúlyozni, hogy minden univerzumban pont ugyanolyan emberek élnek, mint mi. Még akkor is, ha azok adott esetben nem emberek. Az utóbbi apróságot nyilvánosan hangoztatókat rasszistának bélyegzik és a Magyar Narancsban hitlerbajszot rajzolnak a fejükre.

Tökéletes időzítéssel napvilágot lát egy Németországban fogalmazott EU rendelet, mely szerint nem szabad senkit UFO-nak, vagy földönkívülinek hívni, hiszen ők is emberek. A helyes megnevezés a csillagmenekült. Komáromy Gergő zenés estet tart ennek örömére. A Csillagmenekülteknek nincs fülük, nem hallják, a gesztust pedig nem tudják mire vélni, ezért megeszik. Komáromy Gergő utolsó szavával bocsánatot kér az indokolatlan provokációért és Orbán Viktort hibáztatja. Alföldi Róbert még aznap este bejelenti, színpadra állítja a tragédiát, csak zöld helyett narancsszínűre festi az az emberevő űrlényeket.

Svéd javaslatra havonta 2500 Euro költőpénz is kapnak, de a pénz fogalmát nem értik. Azt is megeszik. Zsohár Zsuzsi szerint azért, mert keveset kaptak és nem beszélgettek mellette eleget velük Markszról meg egymás elfogadásának szükségességéről. Őt is megeszik.

A skandináv országok persze sokukat be is fogadják, önként felajánlják nekik, hogy elhagyják az otthonaikat, az utcára költöznek, hogy a csillagmenekülteknek legyen hol lakniuk. Az összes geometriai formát leveszik a falakról, nehogy bárki érzékenységét véletlenül megsértsék. Az idegenek kedvelik az ottani klímát, a svéd nőkről pedig hamar kiderül, hasonlítanak a csillagmenekültek Alfa Centauriról gyűjtött rabszolgáira, így kissé elszabadulnak a hormonok, amit a skandináv férfiak megértéssel fogadnak, hiszen megértik, a hosszú fényévekig tartó vándorlás traumatizálta a menekülteket, ezért türelmetlenek és kénytelenek erőszakoskodni. Ugyan kicsit zavarja őket, hogy a földönkívüliek az aktus után megeszik a nőket, de nem merik szóvá tenni, hiszen a végén gyűlöletkeltéssel és rasszizmussal vádolnák őket a CEU-ról.

Néhány év elteltével az EU-nak sikerül közös álláspontot kialakítani, és az éj leple alatt autóbuszok indulnak Huston és Kamcsatka felé, annak reményében, hátha sikerül deportálniuk párat a legelviselhetetlenebb űrlények közül. Persze Merkel szerint ez rossz ötlet, hiszen mindenkinek adnunk kell egy esélyt, még akkor is, ha közben mi kipusztulunk.

Miközben megeszik, utolsó szavával Orbán Viktor bezárkózó űrpolitikáját bírálja.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük