A liberális sajtó öngyilkossága II. rész


Ha az elmúlt évtizedek sajtótörténetét nézzük, de az 1960-as, 1970-es évektől egész biztosan elmondható, hogy az úgynevezett mainstream nyugati sajtó alap-beállítottsága mindig is hol enyhén, hol erősebben, de balos irányú volt.

B.Boogieman

A nyolcvanas és kétezres években, amikor Nyugaton jobbos establishment uralkodott, Reagan, Theacher kormányok és a Bush család ellen érezhetően csúcson pörgették a propaganda-gépezetet. De ekkor még nem kellett félteni a jobboldali politikai vezetőket sem, hisz megvoltak az eszközeik arra, hogy politikai véleményüket és elképzeléseiket kellő erővel tudják átnyomni, eljuttatni a szavazókhoz.

Ekkor írta Noam Chomsky, az összes „mindentudó liberális értelmiségi” prototípusa elhíresült, és a liberók által gyakran hangoztatott 10 pontját. Nyugodtan vessük össze a pontjait a valósággal!

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket.
Tulajdonképpen a baloldal manapság csak ilyenekkel rendelkezik. Távlati gazdasági és politikai elképzelései nincsenek, ha szóba hozod neki a következő nemzedéket, akkor férfisoviniszta szarházi leszel, aki szülőgépet akar csinálni a nőkből. Sőt a külpolitika, vagy egyéb, a világon létező válságokat kezelő elképzelése sincs, tehát nem csak a jövőre, a jelenre sincsenek érvényes válaszaik.

A balliberális Európa tehetetlenül nézi az új népvándorlást, a balliberális Amerikát meg olyan szinten csicskítja be még Oroszország is, hogy az már nekünk – realista atlantistáknak is ciki. Ez persze nem gátolja meg a Huffington Post – The Guardian – The New York Times tengelyt, hogy e hírek helyett szinte minden a melegházasságról, a transgender vécékről, a konföderációs zászlók betiltásáról, és újabban a Kolumbusz-nap létjogosultságáról szóljon.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire.
Obama jön, Obama megy, Obama néz, Clinton megmond, Clinton kiáll, Clinton néz. Obama néz Clintonra, Clinton Obamára. De leginkább: Obama nyilatkozik, Obama szép, Obama jó. Obama felesége szexi. Obama golfozik. Obama még annál is szebben néz. Obama Kanye Westtel fotózkodik. Obama Robert De Niroval fotózkodik. A hollywoodi sztárok Demokraták. Mind. Egytől egyig. Énekelnek Obamának, puszilják Obamát. Szeretik Obamát, aki megment a társadalombiztosítással, megment a fegyverviseléstől, megment a rasszizmustól, és stb.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik.
Például győznek a Republikánusok, és betiltják az abortuszt, megölik a feketéket, kitoloncolják a spanyolajkúakat, elszabadítják a Konzervatív Poklot, mindenki meg fog halni, hajléktalan lesz, meghal, stb, stb, stb.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára.
A szükséges áldozatokat hozzuk egy szép, egyenlő, fejlődő, haladó világ felé. Azért kell most küzdeni, hogy létrejöjjön a gendersemleges nyitott társadalom, az Utópia, amit Sorosgyuri bácsi megálmodott a Bilderberg-csoport egy ülésén, miután ráflesselt Karl Popper egyik pamfletvastag okoskodására.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat.
Liberal Logic. 2.0 Manapság ha egy liberális tátikással leül az ember beszélni, vagy mondjuk arra vetemedik, hogy beleolvasson a baloldali értelmiség egy-egy eszmefuttatásába, a szellemi sötétség már-már olyan mértékű, hogy lassan azt hihetjük, nyílni fog egy fekete lyuk, és menten dimenziót váltunk ott a helyszínen. A legalapvetőbb logikai kapcsolatok nem tűnnek már fel ezeknek az embereknek, mindent eluraltak a verbálbunkók. Rasszista, homofób, iszlamofób, ciszgender… amelyik bélyeg épp előjönnek vérben forgó szemmel, ha bárki veszi a bátorságot és emlékezteti őket arra, hogy mondjuk arra, hogy a fű az zöld, vagy 1+1=2.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra.
Elnyomott melegek, hormonterápiáért ujjongó transgenderek, zokogó aktivisták, cuki gázai gyerekek, zordan lövöldöző IDF katonák, könnyező szemű aktivisták, elcsigázott migráns nők és gyerekek, zord és gonosz rendőrök bárhol, politikusok alulról fotózva, fiatal aktivisták profilból. Szemből, erős szögből, alátámasztva cukivideókkal, kedves transzszexuálisokkal, aranyos melegekkel és a velük pózoló celebekkel… Az észérvek hiánya, a logikus érvelés felváltása a szofista és propagandisztikus trollkodással mindennél nyilvánvalóbb.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában.
Míg pár évvel ezelőtt egy The Guardian vagy The New York Times kritikát vagy kulturális beszámolót élmény volt olvasni, mára szinte teljesen megszűntek ezek a rovatok. Pontosabban leépültek. De a 444-Index-HVG vonalon dettó azt láthatjuk, hogy egy átlagos facebook felhasználó kommentje hasznosabb egy kulturális esemény kapcsán, már ha mondjuk a teljesen érdektelen, ostoba társasági eseményeken túl bármi is megragadná ezen rovatok figyelmét. Divatshowk, hollywoodi propaganda-drámák, pár design-kütyü, de konkrétan a magaskultúra (ami ugye a kiváltságos keveseké) ritkább ezekben a lapokban, mint nálunk Gyuriferiről egy elismerő bejegyzés.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától.
Lassan ott tartunk, hogy például a migráns-kérdésben Amerikában nem jelenhet meg olyan hír, ami mondjuk szemétkupacot mutat. Vagy esetleg a svédországi és német menekülthelyzetet bemutatná. Már-már a konteo-blogok szintjére száműzik azokat a híreket, amik a migráns-simogatós afgánsiratós, szírszerelmes narratívától eltérnek.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás!
A politikai korrektség ennek fegyvere: az állandó homofóbozás, rasszistázás, és az ún. áldozat-kultúra terjesztése a baloldali propaganda-médiában annak az eszköze, hogy állandóan azt éreztesse a balliberális birkanéppel, hogy ők rohadtul el vannak nyomva, és marhára össze kell fogniuk a rájuk fenekedő jobboldali veszéllyel szemben – nyílván a baloldali értékek mentén.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát.
Az IRS és NSA botrányok, a Facebook-on keresztül ránk eresztett kémprogramok, a Wikileaks által is elénk tárt durva nyilvántartási történetek egyáltalán nem Bush konzervatív, hanem Obama liberális új világának botrányai.


  B. Boogieman

Egy hozzászólás van

  1. A leirtakkal teljesen egyetértek. A ,10.pontban
    közöltek nyomatêkosan megmaradtak gondo
    latainban,mert,így igaz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük