Adjuk vissza Karácsony Gergely fülét!


Nem tehetek róla, de amikor megláttam ma, hogy szegény Karácsony Gergely a becsülete és a pártjai után a fülétől is megszabadult, egyből a Preacher ikonikus karaktere, Herr Starr ugrott be.

Herr Starról tudni kell, hogy semmi mást nem szeretne, csak visszakapni a szépségét, ezért bonyolódik bele egyre mélyebben az apokalipszisért dolgozó titkos hatalom, a Grál-szekta ügyeibe. De Herr Starr tragikomikus karakter, a fejlemények közepette egymás után veszíti el testrészeit, egyre kevesebb marad a szépségéből, a végén már a pöcse helyett is egy vízkövesedésre hajlamos csaptelep kókadozik, és mert nincs elég baja, a fülét egy jólelkű ír vámpír fitymájából varrták neki, ami amellett, hogy hülyén néz ki, még rohad is. 

Valahogy Gergely is úgy lehet ezzel az egésszel, mint Herr Starr az apokalipszissel. A sok-sok megcélzott pozíció és jelöltség csak mint a szükséges kellemetlenség vezet a céljához, ami – környezetéből származó információk szerint – meglehetősen profán. Állítólag semmi mást nem szeretne, mint rendezni végre a lakáshitelét, és valahol csöndesen, polgári jelentéktelenségben éldegélni utána. Esetleg néhanapján, amikor nagyon megszorul egy csőtörés miatt, vagy külföldön nyaralna, akkor írna pár ünnepi beszédet Gyurcsány Ferencnek. (Ugyanis ő az egyetlen, aki még igénybe vesz ilyen szolgáltatást a haladó baloldalon, a többiek vannak annyira önteltek, hogy ehhez IS értenek.) Nem akar ő szerepelni, ez sokszor látszik is a fancsali képén, amikor elfeledkezik magáról és a körülötte döngicsélő kamerákról.

Persze a fül nélküli Gergely egy önmagán túlmutató jelenség.

Nemcsak róla árul el sokat, hanem az őt delegáló pártok szervezettségéről, szervezeti hátteréről, „profizmusáról”. Az évek óta tartó összefogás-diskurzus, vagyis az teljesen más elképzelésekkel nyomuló, mellette a legkülönfélébb személyiségzavarokat és egzotikus elmebetegségek felmutató, ám roppant ambiciózus figurák egybeterelése sokkal több energiát vett és vesz igénybe, mint azt bárki gondolná. Ha öt percig nem figyel oda a Bitó-szalonból kijelölt pásztor, ezek rögtön szerteszét szaladnak. Ha meg éppen egymásba botlanak a nagy útkeresések közepette, akkor rögtön összevesznek – ahogy azt láthatjuk a rengeteg, kevéssé fontosnak nyilvánított, ezért kevesebb figyelmet kapó városban. Nem csoda, hogy nem maradt elég beváltható pontjuk egy épkézláb grafikusra és egy aprómunkához értő kampánymenedzserre.

És az egész zűrzavarnak az élén ott áll szegény, szerencsétlen Karácsony Gergely, aki csak a pénzügyi önállóságát szeretné visszakapni. Ahogy Herr Starr a szépségét. Csak neki nem a Balgát kell megtalálnia hozzá, hanem Budapesten a demokratikus összefogást, és közben egyre többet veszít el magából. Most éppen a fülét.

Legyen helye részvétnek a szívünkben!


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

12 hozzászólás

 1. Vas József

  Hát baszki! Ha ránézek a vigyorára, kiver a víz!

 2. Bizony T. Alan

  Az év legjobb írása. Öööööö, vagy mégsem?

 3. Vas József

  Hát….. Ha ránézek a vigyorára, kiver a víz!

 4. Kiss Máté

  Ti tényleg ennyire hülyék vagytok?:DDDD Tudjátok egyáltalán hogy működik a szemüveg?:DD

 5. Nézzük_magát_a_dolgot

  Biztos bennem van a hiba, de nem értem, mi van Karácsony polgártárs fülével. Ez egy rendkívül kártékony és értéktelen ember, egyetlen dolog, ami rendben van nála, az a füle. Egy átlag ember fél-, negyed- vagy akár nyolcadprofil képén a túlsó fül sohase látszik, hacsak nincs elálló lapátfüle. Bár az lenne vele a legnagyobb baj!

  • Ketten vagyunk.
   Sem tartható és kifejthető alapállítást, logikai vezérfonalat, levezetést, sem végkövetkeztetést, tanulságot nem látok.

   És ez az utóbbi időben nem az első és nem az egyetlen ilyen média megjelenés.

 6. Nem vagyok optikusz fővezér

  Én a szemüveg torzító hatására tippelnék. Lehet, hogy fénytörést okoz, és a személy mögötti terület képét látjuk kicsiben.

 7. Igazságtalan vagy! A mínuszos szemüveg torzítása tüntette el a fület.
  A kedves hozzászólóknak meg annyit, hogy nem Karácsony szépségéről szólt a cikk, hanem az amatőr marketingmunkáról. Legközelebb kérdezzenek, mielőtt írnak.

  • Érdekes.
   A cikk az amatőr marketingmunkáról szólna?
   Miért foglalkozik a hozzászólók 90%-a karigeri fizikumával és pszichéjével?

   Nem kellett volna az amatőr marketingmunka kritikáját felvezetni, karigeri fotó beállítás miatt nem látszó füle helyett?

  • Nézzük_magát_a_dolgot

   Kedve Orygabor! Egyik hozzászóló se Karácsony szépségéről vitatkozik, hanem arról, hogy a cikknek se füle, se farka. Ha Ön a Szerző, ami erősen esélyes, csak azt tudom javasolni, hogy az egészet tüntesse el a Karácsony bekarikázott fülével együtt. Legyünk jóindulatúak, felejtsük el. az egészet.

  • Mit a kedves?
   Ami nem mogyorós csokis perec, arra ne mondjam ki, hogy micsoda? Ez a kedves? A piszi?

   Ez az a hely ahol kedvesnek kell lenni? Nem vagyok kedves alapból. ki kell érdemelni.

   Ne legyen véleményem a cikkekről? Pedig volt, van, lesz és le is írom.

   Nem szeretem a yellow page-t, utálom a gonzo-t és azon belül a manipuláló sorozat ferdítéseket, hazugságokat, megvetem a csasztuskákat. De ezt a “cikket” nem tudom kategorizálni.

   Tájékoztatása végett számtalan tényfeltáró cikket és közírói írást dicsértem és fejeztem ki egyetértésem és köszönetem az alkotók munkájáért.
   Nem fogom sem őket – a jó munkák alkotóit – sem magam szembeköpni, a fenti írás, és a kedves jelző kedvéért.

   Remélem figyelt, minden PS által megjelentetett írásról közzétett véleményem az írásra és NEM írójára vonatkozott.

 8. Ti se láttatok még szemüveges embert közelről, mi?…

  Szíjjártó Péter hatalmas lyukkal a fején a saját wikipedia-oldalán:
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Szijj%C3%A1rt%C3%B3_P%C3%A9ter

  Gulyás Gergely lyukas fejjel a Mandiner fotóján:
  https://mandiner.hu/gallery/2018/12/gulyas_gergely3.jpg

  Kósa Lajos, lyukkal a fején, az MTI fotója az origon:
  https://www.origo.hu/itthon/20150609-deli-hatar-lezarasa-kosa-lajos-menekultek-bevandorlok-fidesz-szerbia.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.