A gyávák és lusták kora

 •  
 •  
 •  
 •   

(„ne lopj szegénytől, ne ölj, ha nem muszáj”)

A túlélés macerás és munkás dolog. Továbbá erkölcstelen és etikátlan is, hiszen a túlélés fogalma feltételezi, hogy mások nem élik túl. És a túlélők részben döntenek is arról, hogy ők lesznek azok, akik túlélik. Igazságosabb az, ha mindenki maghal, mert az a tökéletes egyenlőség. Az talán szintén  igazságosabb (az egyesek túlélésénél), ha mindenki túléli, de ez az egyenlőtlenség újabb kérdéseit veti fel. Például a túlélés történetét elmesélő hősi eposzban elég meleg, transzgender, stb. karakter szerepel-e majd és nem a ciszhetero hősök tengenek túl, mint az minden normális kultúrában szokás.

[badge bgcolor=”#81d742″ value=”Paranoid Android”]

Ha a libbantak gondolkodását modellezi az ember, pillanatok alatt a zártosztályon, (a Wirth főorvos úrnál /a kulturális utalások megfejtéséért a karácsony közelsége okán virtuális (1974-es gyártású, de teljesen friss) Balaton szelet jár/) találhatja magát az ember.

Ha nem volt eddig világos, akkor most szólok, hogy éppen a túlélésre való jogunkat vonják kétségbe!

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]A túlélés nem erkölcsi és jogi kategória, nem is a társadalomtudományok tárgykörébe tartozik, isteni parancs vagy evolúciós törvény.[/title]

Én például teljesíteni akarom az isteni parancsot, vagy pozitívan állok a természetes kiválasztódáshoz, teljesen mindegy, csak túl akarom élni. Sőt azt szeretném, hogy a családtagjaim, a barátaim túléljék, sőt azt kívánom, hogy minden becsületes magyar ember élje túl. Ugye érezzük, hogy a túlélési igényem becsületes magyar emberekre történő szűkítése a jelenlegi nyelvhasználat szerint a nácizmus maga? Pedig miért is kellene harcolnom és kockáztatnom rossz emberek túléléséért? Vagy olyanokért, akik simán agyonvernének minket a saját túlélésükért? Ez a verseny elvtársak!

A gyávák és lusták potyautasok a túlélés bárkáján. Bliccelők a társadalom sima újratermelődésének folyamatában is azok, akik az öregek otthonában helyezik el a szüleiket, akik gyermekeket nem vállalva arra gyűjtenek, hogy Afrikából bevándorolt ápolónők gondozzák őket majd aggkorukban. A technikai civilizáció vékony és törékeny, habár felettébb kényelmes burkában egy generáció alatt elfelejtettük, hogy a túlélésért harcolni kell. Meg edzésben is kell lenni.

A mai magyar társadalomban kevesen vagyunk edzésben. De rajtunk fog múlni, hogy unokáink megszületnek-e, mert nincs kötelességek nélküli élet, vagy ha van is, az rövid, szánalmas és örömtelen lesz.

A szüleink generációjának jelentős része elvesztette életének azt a részét, amelyben nagyszülő lehetett volna, mert gyermekei vagy külföldre mentek vagy későn vállaltak csak egy gyereket, illetve egyáltalán nem. Ennek a generációnak a nagy része már szülő sem lesz. A hosszúra nyúlt kamaszkor végén csak üresség marad, és a társadalmunk romjain élősködő idegenek árgus szemekkel figyelik majd, meddig vagyunk még elég erősek megvédeni magunkat.

Csak a totális szabadság van ingyen, a valóságos, működő társadalmakban a az elérhető legtöbb szabadságért (ami nem tartalmazza a szabad értékválasztást feltétlenül) nagyon keményen meg kell dolgozni.

Na ezt a munkát akarják a lehető legtöbben megúszni. A rendért, a jólétért, a normális politikai osztályért, a minőségi ennivalóért, egy valóban értékes szakmunkás-bizonyítványért, egy igazi szociológus diplomáért (nem gender szakos), a szabadság bármelyik apró morzsájáért meg kell dolgozni.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]A libbantak ezt kapni akarják, nem megtermelni, megteremteni, különösen nem megvédeni.[/title]

Pedig nem jár. Ha nem vagy hajlandó küzdeni csak a rabszolgaság és/vagy a halál jár, semmi más.

Az élet pedig nem etikus, nem kedves, nem vicces, különösen nem igazságos, lehetsz szerencsés, de sokszor még azért is meg kell dolgozni. Nem menthetünk meg mindenkit. Sőt, már nem is akarunk mindenkit megmenteni. Csak azt mentjük meg, aki minket is meg akar menteni.

Közös a bárka. Viszont ingyenfuvar nincs . Csak az özönvíz van ingyen.

Facebook hozzászólások

 •  
 •  
 •  
 •   

  Paranoid Android

Paranoid Android
Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

11 hozzászólás

 1. Avatar
  Vidám Park

  Megjegyezném, hogy hajdan a szocializmusban, az eszméit vesztett, a magasra szökő árak miatt levegő után kapkodó értelmiség köreiben az egyetlen állandóan harsogott gondolat éppen a ‘TÚLÉLÉS BÁRMI ÁRON’ volt…
  Ez volt a reformkommunista társaság … Érdekes, de a kádárizmusban a kinevelendő szocialista embertípus
  jelszava a rendszer agóniájának végére VALÓJÁBAN az : “AKI HÜLYE, HALJON MEG” szlogen lett, az egyenlősítő társadalomnak tulajdonított gondolatok és hitek helyett , mintha 20-30 évet nem is
  pazaroltak volna az állatvilágból való kiemelésére… (és itt most nyugodtan el lehet tekinteni a rendszer múltjától)
  A rendszerváltás utáni időkben a túlélni akarók végre felszabadulva a nyomás alól valóban farkasként rontottak egymásra, vadkeletet teremtve tájunkon és hiába voltak a szociológusok állandó figyelmeztetései, hogy Magyarország ‘dél-amerikanizálódni’
  fog, csak sikerült a 3 millió koldus országát megteremteni, mintha nem is szabadságra és jólétre szavazott volna mindenki 90-ben.. De, hát 2.7 millió szegényt nem sikerül letagadni, még a Kossuth rádióban sem 🙂
  Szégyen és gyalázat, mit hordotok itt össze ! Orbán kijelentése után, miszerint ez az “erős emberek demokráciája”,
  úgy látszik egy nyílt fasiszta alapvetést is le kellett tenni, de szerintem bennetek is volt:
  ALJAS, LELKIISMERETLEN TAHÓ, PARASZTOK VAGYTOK, BIZONYÍTJA az írásotok, hogy a társadalmi élet jelenségei
  között nem tudtok különbséget tenni, HA A VEZÉR SUGALLJA, készek vagytok mindenki torkának ugrani !
  (és itt felhívnám a figyelmet arra a kis áltudományos tévedésre, hogy a FELIMERT TÖRVÉNY/SZERŰSÉG nem KÖTELEZŐEN ALKALMAZANDÓ PARANCS… pláne, hogy az emberi életet jellegét tekintve az állatival azonosítjuk 🙂 alapvetően helytelenül, és csak magunkat minősítve )

 2. Avatar
  Vidám Park

  (és itt felhívnám a figyelmet arra a kis áltudományos tévedésre, hogy a FELISMERT TÖRVÉNY/SZERŰSÉG nem KÖTELEZŐEN ALKALMAZANDÓ PARANCS… pláne, hogy az emberi életet, jellegét tekintve az állatival azonosítjuk 🙂 alapvetően helytelenül, és csak magunkat minősítve )

 3. Avatar
  Vidám Park

  Nincs tetszik jel ?
  Még egyszer elolvasni az eredetit ! Hogy özönvízet zúdít a nép nyakába, ILYET MÉG HITLER SEM MONDOTT !!!
  EZ A FIDESZ NYÍLT HÉTKÖZNAPI FASIZMUSA, most már csak várjuk, a fent leírtak, törvényalkotási szinten
  hogyan jelennek majd meg !
  Mindegy, a lapot lementettem, ezt már SOHA NEM TAGADJÁTOK LE !!!

  • Avatar
   Döglégy Tábornok

   öcsém, te kajakra elmebeteg vagy, neked egy tarkólövés isten ajándéka lenne..

  • Avatar

   Lehetne kérni,hogy kicsit kevesebbet igyál? Netán kezeltethetnéd magad. Mostanában nagyon sok módon tudnak segíteni az ilyeneken.

  • Avatar

   Ezenkívül Hitler náci volt(nemzeti-szocialista),míg az általad emlegetett fasizmus,Mussolini honából eredeztethető. Mármint a magadfajták olvasatából kifolyólag. Érdemes lenne utánajárnod,hogy miből eredeznek.
   Na mindegy. Ennyire kellemdús szavakat utoljára használtam a magadfajták irányába.

 4. Avatar

  Mentsd le vazze, küldd el anyádnak, apádnak, meg minden hozzád hasonlónak. Megérdemlitek egymást.

 5. Avatar

  “ALJAS, LELKIISMERETLEN TAHÓ, PARASZTOK VAGYTOK, BIZONYÍTJA az írásotok.”
  Valóban a Mi írásunk bizonyítja ezt?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük