ÚJ FÉRFIIDEÁL A LÁTHATÁRON: A NŐ


Ákos valóban nem a legszerethetőbb közéleti személyiség Magyarországon, de most kivételesen semmi különöset nem mondott. Csupán elmagyarázta azt, amit a szerencsésebbek már az óvoda környékén megtanulnak: a fiúknak kukijuk van, a lányoknak meg nunijuk. És itt véget is ér a történet, illetve csak próbált véget érni, de a lelkes feministáknak pont kapóra jött, mert végre ismét van egy ok, hogy eldobják a mosogatószivacsot a fair trade kávét, és várbörtönös gólya presszós száműzetésükből ismét az utcára vonulhassanak. Az utca esetükben – kritikus tömeg hiányában –  az internet.

[badge bgcolor=”#81d742″ value=”Bubu Woodcutter”]

Az önmagukat kényszeresen férfiakhoz méricskélő lányoknak feldolgozhatatlan sokk, ha az anyasággal és a szüléssel hozza kapcsolatba őket bárki azon az alapon, hogy még a „legegyenlőbb” férfiak se képesek erre. Bárhol is tart a tudomány jelenlegi állása. Hasonló elmaradása civilizációinknak, hogy a nők sem képesek feltétlenül egymást megtermékenyíteni. Ugyan a gyereknemzés manapság nem is cél, hőseink alig várják azt az időszakot, amikor végre Marx-felolvasóesteken üldögélhetnek békésen némi shopizgatás után, miközben otthon herélt férfiak várják őket vacsorával és klónozott utódokkal.

Ám a feministák, akik most megsértődtek a velük szemben állítólag elnyomatási célból támasztott „társadalmi elvárásokon”, az év többi napján elszántan és folyamatosan próbálják újradefiniálni a férfiasság fogalmát, és a férfiak feladatait. Nekik valamiért szabad a másik nemmel foglalkozni, kívánatos férfi-ideáltípusokat meghatározni. Az egykor kicsit izzadságszagú, kardforgató, oroszlánokat puszta kézzel megfojtó alakot természetesen – hiszen haladó erők leghaladóbb élcsapatáról beszélünk – a kor trendjeinek megfeleltetve kívánják átalakítani.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]És milyen ma egy ideális férfi?[/title]

Hát olyan, aki sír ha kell, ha nem kell; aki nem feltétlenül erős, de feltétel nélkül gyenge; aki nem domináns, de meghúzza magát; aki mosogat; neveli a gyerekeket, ami nincs; érzékeny és elkötelezett feminista. Az, hogy felálljon neki, nem számít, ahogy az sem, hogy eredetileg férfinak született-e. Csak a belső értékek a fontosak (ennyire idegesítő modorosságot, mint a belső érték, még Ákos se volt képes kitalálni – a szerk.), nem pedig az, hogy a férfi sikeres legyen vagy hogy ügyesen szexeljen. Ezek a dolgok már nem menők.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Ennek ellenére a nők többsége továbbra sem kulturális közmunkásokba vagy örök munkanélküliekbe szeretnek bele…[/title]

A Representation Project – ami a Planend Parenthood után talán a legundorítóbb jelenség mostanában – önmagát természetesen mozgalomnak nevezi, a céljuk pedig az, hogy újratervezzék, ahogy egymásról és magunkról gondolkodunk, függetlenül attól, mi van a lábunk között.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Nemes cél, így végre lehetőségük lesz csaptelepet szerelni, kinyitni a férfiak előtt az ajtót, virágot vinni egy randira.[/title]

Nekünk valójában egy ilyen világban csak annyi feladatunk lenne, hogy üljünk csendben és legyünk szépek, és mivel valójában a feministák nőkkel akarnak járni, ezért még az sem dolgunk, hogy megpróbáljuk őket felszedni, elég szomorkásan helyet foglalni egy bárszéken és eltartott kisujjal meginni valami édeset.

De inkább azért, mert minden hóbort mulandó, két sör után egy mozgalmi feminista is pont úgy viselkedik, mint egy felajzott tinilány.


  Bubu Woodcutter

10 hozzászólás

  1. Amit,Âkos mondott,abban igaza volt! S

  2. CSAK A PÉNZ SZÁMÍT Neked? Elkeserítő, hogy némelyeknek, felborult az értékrendjük. https://www.facebook.com/1794922127401650/videos/1795295347364328/

  3. Bocsánat, Tímea Csatónak írtam.

  4. Csató Tímea

    Fruzsika

    Ákosnak abban van igaza, hogy őt gyerekkorában egy olyan élmény érte, ami befolyásolta abban, hogy felnőttként milyen életet él.
    Az ominózus interjúban külön fejezetben ecseteli, hogy az ő anyja egy akarnok ember volt, aki rátelepedett a családjára és az apjánál is többet keresett. Innen fúj a szél. Ő ezt gyerekként nem élte meg jól, úgyhogy átesett a másik oldalra. Nagy tévedés kategorikusan kijelenti azt, hogy az, ahogy én élek, az a normalitás. Ez kb annyira zsarnoki, amilyen a kedves mama lehetett. Ugye a vér nem válik vízzé.

    Ha a beírásomból neked csak a pénz jött le, akkor nagyon sajnálom. Ugyanakkor megnézném, a párválasztásaidban milyen szempontok döntöttek.

  5. Reszet Elek

    “És milyen ma egy ideális férfi?” – Legyen aputeste is

  6. zombigyilkos

    Kedves Csató Tímea!

    Őszintén örülök, hogy sikerült sokat írnia.
    A következő célja az lehetne, hogy próbáljon a sok írásba ÉRTELMET belevinni.
    Mert sajnos egyelőre ez még nem jött össze…
    (Bár eltartott bölcsészektől nem meglepő.)

    Menni fog aranyos, szorítok a maminak! 🙂

  7. Tímea Csató
    Teljesen jogtalan az, hogy a férfiakat, negatív helyzetbe hozza a nőkkel szemben az irományában! már csak azért is, mert a holtomiglan holtodiglan dolgot többnyire a nők szegik meg. Aztán itt a másik dolog, tudni kell különbséget tenni a munka és a karrier között. A kerrier az általában a család róvására megy, így van ez a nőknél is….
    Tovább fölösleges is folytassam a sort, mert értelmetlen dolog hiszen semmi értelmeset nem hozott fel ….

  8. Csató Tímea

    Tudom, tudom, én csak nő vagyok, ezt nem érthetem, igaz? Csak maguknak lehet igaza.
    Hát ja. Erről beszélek.

  9. Nem lehet véletlen,hogy nem szeretem a női nemet. Csak az igent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük