A baloldalnak később a választókkal, végül meg a választással lesz bajuk


Nézem ezt a videót, ahol a Gálvögyin, a Hajós Andráson, meg a Stólbucin kívül elsőre nem ismerek föl senkit. Tényleg, kik ezek az emberek és miért érdekeljen, hogy mit mondanak? Na de mindegy is, hiszen tulajdonképpen az jár a fejemben, hogy mennyire logikus, hogy idejutott a demokratikus ellenzék, és annak holdudvara.

Évek óta egyértelműen látszik, hogy az ellenzék a politikai életben csődöt mondott, kiégett és unalomig ismert, lejárt szavatosságú politikusokkal igyekszik visszavánszorogni a kormányrúd mögé, a balliberális oldal meg drukkol nekik, mert jó minisztériumi munkákban, állami megbízásokban, igazgatósági tagságokban reménykedtek. Csakhát a baloldalnak nem fekszenek ezek a demokratikus játékszabályok, nem megy sem a jó jelöltválasztás, sem az összefogás, sem a meggyőzés, sem a programírás, sem a semmi.

A baloldal politikai ereje elpárolgott, füstbe ment, mint Juhász Péter egyetemi évei.

Erre jött az újabb gondolat, hogy ha a parlamentben meg a választásokon nem megy, akkor majd az utcán menni fog, a civilekkel, akikre hálisten nem is kell szavazni, mégis mindenhol ott vannak, és elfoglalják az Oktogont, meg kimennek sátrazni nyaranként a Ligetbe, télen persze otthagyják a sátrat a csöviknek. Aktivistáskodjanak csak ők a hidegben, amúgy sincs semmi egyéb dolguk.

Csakhát ugye, hiába szervezték a Kossuth térre, vagy a Fidesz székház mellé a tüntikéket, azokból valahogy mindig egy Pride-dal, Másujelsejével és Woodstock-kal kevert Fásy mulató alakult, nem pedig forradalom. Szóval egyelőre úgy látszik ez a civil vonal is halott, meg amúgy is megint itt a nyár, menni kell occupyzni a Gellért fürdő strandját, és ott társadalmi elégedetlenkedni, mert így legalább nem kell belépőt fizetni, és abba sem szólhatnak bele, ha tábortüzet akarnak rakni a fűre.

Na, és akkor itt az újabb ötlet, hogy a hiba mégsem a balliberálisokban van, hanem akkor a választási rendszerben. Ott lesz a bibi, hiszen igazságtalan azokkal a pártokkal, akikre a kutya se akar szavazni. Akkor fog tetszeni a rendszer, ha a Párbeszéd is bejut a parlamentbe. Meg az Együtt is. Meg a DK is.  De még akkor sem elég igazságos, mert a legigazságosabb akkor lenne, ha elindulásával automatikusan nyerne is a mostani ellenzék, mégpedig 99-1 arányban.

Na jó, legyen 98-2, mert fidesz-KÁDÉEMPÉ. Az kettő.

De mi van, ha még ez sem jön be, és még mélyebben van a hiba, és a pandatekintetű Gálvölgyi kiáll megint a Gulyás Marci kamerája elé, és elmondja, hogy nem a választásokkal, hanem a választókkal van a baj. Azok a hibásak, tehát azoktól, akik szavazatukkal rombadöntötték az országot, immáron háromszor, ha az MDF-et nem is számítjuk, na, azoktól meg kell vonni a szavazati jogot, bosszúból, mert ők úgyis bunkók, meg fasiszták, meg LMBTQI helyett csak FN-k. Meg elnyomó, középkorú, fehér, keresztény férfiak. Meg vidéki nyuggerek. Meg csúti cigányok. Ha lekapcsolják az országrontó népességet, beterelik őket valami bányába a választások idejére, akkor igazságos lesz a választás, győz a baloldal.

Nademivan akkor, ha ez sem elég, és a Gálvölgyi belemondja a Gulyás Marci kamerájába, hogy elvtársak, itt a demokráciával van a baj, azt hibáztuk el. Az akadályozza meg a baloldal parlamentbe kerülését. És akkor a kedves demokrata barátaink leváltják a demokráciát. És megválasztják a Gálvölgyi Jánost elsőtitkárnak, vagy a Stólbucit.


  Miért Rigó

10 hozzászólás

  1. Valóban arra készülhetünk,hogy a választással kapcsolatosan,MINDEN döntést,és eredményt beperelnek,megvétóznak…
    Akkor fogalmam sincs,hogy mennyi időt “nyernek”,de az Országnak,egész biztosan nem lesz jó,hiszen a legitimitást kérdőjelezik meg. Holott legitimációjuk inkább nekik nincs.

  2. Igen jó vitairat
    A felvetet jövőkép szinte biztosan előáll majd.
    OV-t valahogy el fogják mozdítani. Utolsó mandátumát nm fogja kitölteni, erre a vagyonomat teszem.
    Kórház vagy börtön.

    • “El fogják mozdítani”? Kik? Hogyan? Milyen indokkal?

      • 1) A 10000000000000000 dollár tulajdonosai
        2) Bárhogyan, tucatnyi ötletem van, pedig csak egy demokrata mérnök vagyok
        3) Az nem kell. Fogadjunk. Kórház vagy börtön.

        • Ez a Mi Hazánk

          Hülyeségeket beszélsz.

        • Rendben, fogadjunk. Ha tehát Orbán kitölti az utolsó mandátumát, a vagyonoddal felelsz, ahogy fentebb ígérted.

        • Szóval a fogadás tétje,hogy kórházba,vagy börtönbe kerülsz?
          Ha javasolhatnám,inkább az elmeosztályt próbáld a célkeresztbe illeszteni.
          Ismerősöm ott dolgozik,tud néhány trükköt. Érdekel?

        • Hogy képzeled azt a “Kórház vagy börtön.”-t?

          Sk., vagy megbízás alapján? Minek a nagylelküség a saját vagyont illetöleg? Hátha nincs is?

          Vagy a rakás jól fizetett, nyílt alapítványú embermegsegítö civilszervezet…?

  3. Ugyan kérem! A kutya ugat, a karaván halad! Hogy egy, ma igenis aktuális, bár ősöreg mondással éljek. Persze hogy hőbörögni fognak. Persze hogy hörögnek majd, hogy a bunkó, buta nép már megint nem jól szavaz – demokrácia helyett liberácia kellene nekik.
    Ahol a legfelső egy megmondja a tutit. Esetleg a frankót is.

    Egyébként ennek az egész “bevándorlásnak” becézett “menekültekkel” címkézett BETÖRŐ SEREG szervezése bevallottan is a NÉPESSÉGCSERÉT szolgálja – ugyan miért?

  4. Ez annyira jó cikk, hogy szinte fáj. Hogy miért? Mert csak egy helyre tehetem az “X”-et. Nincs választási lehetőségem. Mint a régi átkosban. 😀
    ui: csak ennyi esze van egy “demokrata” (?) mérnöknek. Neeeeeeeeeeeeee!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük