Zuglói holnapolisz köztéri lakhatással, ingyenélettel


Nem tudom feltűnt-e, min is munkálkodik a Karigeri mostanság. Ahogy szépen egymásba érnek a kirakós elemei, kibontakozik egy átfogó, mindent megváltoztató Nagy Terv. Karigeri be akarja bizonyítani, hogy a jövővárost, amit még 8 évesen megépített legóból otthon, meg lehet csinálni a valóságban is. Most, hogy kapott hozzá egy Zuglót, neki is állt…

Miért Rigó

Zugló közelmúltjához szorosan kötődik a Keleti Pályaudvar felújítása, azaz a szétmálló pályaudvar környékének térkövezése, és az abból kialakuló dialógus egy jobb sorsra érdemes épület, és egy teljesen felesleges, de frissen szárazra kövezett tér között. Mindenesetre az építkezés ideje alatt a lányok kiszorultak a placcról, és benyomultak a diplomata-negyedbe a bájaikat villogtatni. Nem volt olyan buszmegálló a Thökölyn, ahol ne lehetett volna extraszolgáltatást igénybe venni. Több lány volt a kerületben, mint jegyautomata. Meg vegyesbolt. Az amúgy teljesen jelentéktelen és indokolatlanul körbehisztizett Papcsák talán egyetlen valódi eredménye az volt, hogy regnálása alatt a rendőrök végre nemcsak betérdepeltették a lányokat az autóba, hanem be is ültették, el is vitték őket, sőt még igazoltattak is.

Hát így történt, hogy egy csendesebb, némiképp unalmasabb időszak köszöntött a kerületre.

A kérdés az, mikor fedezi fel magának újra az örömipar a mostanság mindenre nyitott kerületet, ahol Karigeri a mindent átfogó Nagy Terv első állomásaként belengette az ingyenélet-tervezetét, amely bizonnyal bátorítólag hat majd az erre érzékeny lelkű állampolgárok népes táborára. Ráadásul a Karigeri, hogy bebizonyítsa, hogy ő vezeti a legbefogadóbb, legelfogadóbb és legdemokratikus kerületet a városban, egyedüliként vállalta, hogy az összes közterületét átengedi lakhatási célokra.  Ezzel egycsapásra egyensúlyt hozott az erőbe, felfüggesztette a kerület és a hajléktalanok örökös háborúját.

Nyilvánvalóan lesz némi érdekellentét, mivel a Kormány szocreál múzeumokkal akarja teleépíteni a Ligetet, a Karigeri meg ugyanide lakóligetet álmodott, mi meg söröznénk a Kertemben.

Érdekes lesz megfigyelni, mit hoznak majd ezek a jól átgondolt lépések Karigeri utópiakerületében. Vajon mikor tartja majd első sajtótájékoztatóját az Uzsoki utcai kórház előtt, ahol bejelenti majd, hogy megszületett a kis Kovács Eldorádó, a jövő reménysége. Az első olyan gyermek, akinek szülei nagykorúságuk óta csak alapjövedelemből élnek. Majd büszke mosollyal hozzáteszi, nemsokára eléri a kerület a kritikus tömeget, és akkor végre kikiálthatják a Zuglói Demokratikus Köztársaságot, ahol Karigeri lesz az első titkár.


  Zsuzsanna Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük