Politikacsinálás hamis levelekkel


Itt ez a hamislevél-ügy a Corvinusnál. Még jó, hogy valaki csak kiszúrta minisztériumból, hogy ismeretlen elkövető photoshoppoló művész sötétben bujkáló unatkozó ellenforradalmárként megbuherálta az eredeti levelet, különben még mindig abban a hitben élnénk, hogy az értékelvű, értékőrző konzerv kormány SZDSZ-módra szolgáltatja ki az önző piacnak a Corvinus budai campusát, annak felbecsülhetetlen értékű arborétumával együtt.

Bernard Gui

Amikor SZDSZ (Demszky) a modernizálás és világváros-építés jegyében felhőkarcolókat álmodott a pesti zsidónegyed helyére (és repülő autókat a normális tömegközlekedés helyére), aztán erre alapozva sunyiban eladogatta annak telkeit, akkor jött az UNESCO, hogy márpedig lekerülhet a pesti látkép a világörökségi listáról – az (konfrontálásban amúgy gyakorlott) Orbán-kormány pedig csak azért nem kockáztatta volna az ENSZ szakosított szervével való kardozást, mert a budai arborétum nincs rajta a világörökségi listán.

Na, de kiderült, mégsem akarják eladni az arborétumot, hogy – „az anyag nem vész el, csak átalakul” törvény alapján – beépítsék ellenértékét a Várba. Ellenben valami Haha-kaliberű és világlátású hallgató, egyetemi ember nem látott más utat ahhoz, hogy egy kis rebelliót keltsen a kormány ellen, az eddigi próbálkozások ugyanis többnyire nagyobb érdektelenségbe fulladtak, mint egy Marx-felolvasóest értelmes emberek között.

Az ellenzéki és civil töketlenkedés pedig a morális felháborodás közepette odáig fajult, hogy ilyen levélhamisítási ötletekhez kell folyamodni – a magyar újbaloldal megvesztegethetetlenjei szemünk előtt vesztik el szüzességüket a Ron Werbert kenterbe verő ötletek felvonultatásával. Nem csak Alinskyt tanítanak tehát a permanens forradalom szak zavarkeltés stúdiumán, hanem Adobe programokat is. Bizonyára úgy tűnt, a kormány a felsőoktatás területén amúgy is hadilábakon áll, egy plusz kartácstűz pedig tovább gyengítené a sorait, s a már megnyitott frontokon érdemes támadni.

Ez esetben azonban tényleg még azelőtt hazamehettek a katonák, hogy lehulltak volna a falevelek, a villámháború a választott cél nemléte miatt hamar okafogyottá vált, a dolog tárgyalásos módszerrel rendeződik majd a bíróságon.

Arra mi már nem leszünk igazán kíváncsiak, az viszont megfelelő kérdés, hogy kínjukban mit fognak legközelebb kiötölni a politika világába mindenképp betörni kívánó, balos felháborodottak.

Esetleg magukra kenik Lázárjani DNS-ét és kiugranak az ablakon?


  Bernard Gui

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük