Gender ösztöndíjból amatőr videó – az új libnyaf wunderwaffe


Na, akkor most megint megvan, miről kell beszélni közvetlenül szegény fogorvos által lelőtt oroszlán után. Beszéljünk tehát arról a nőről, aki baloldali csim-bum cirkusz dobosként barangolta be Európa nagyvárosait a tőke, a kirekesztés és a fasizmus ellen menetelve, olyan értelmes jelmondatokat kísérve hangszerével, mint a nemrég nálunk is bemutatott no border, no nation, stop deportation bölcsessége. Lelke rajta, más meg felnőtt létére szeret páncélt húzni és hajnalonta a siklóval felmenni a nagyrétre kardozni.

Főhősnőnk – naplopó kollégái által kitaposott ösvényen – szerzett valami német kommunista alapítványi pénzt, hogy a mondj-nemet-a-nemedre genderista agymenést kutathassa. Azt megunva – túl sok kutatnivaló nincs a lányoknak nunijik van, a fiúknak kukijuk témában, akkor is, ha ez a rögvalóság őt rettentően zavarja –  ötven perces filmet készített Orbánisztánról, amit augusztusban mutatnak be egy kis berlini moziban.

Ettől a filmtől aztán hirtelen mindenki izgalomba jött. A baloldal amiatt, hogy atyavilág mekkora publicitás ez, Merkel megnézi és végre küld ejtőernyősöket Budapestre demokráciát csinálni. A jobboldal meg azon röhög, hogy milyen tehetségtelen kis senkik kerülnek a Tavares-jelentéssel indított sorminta végére. Nemsokára Gino szervez majálist meghallgatást az EP-be.

Pedig nem Cannes-ról van szó, csak valami kis Berlini moziról. Hét euró valamennyi a jegy. Délelőtt Harisnyás Pippit és Maja a méhecskét játszanak. A délutáni matiné meg az ilyen gender-dobosoké. Feltételezhetően számtalan fontosabb dokumentumfilm vár akár csak ilyen minimális publicitásra, mégis mindegyiket még hírében is kielőzi az elvtársnő műve, mert az illeszkedik az internacionális baloldal elképzeléseibe. Heller is illeszkedik, meg az Alföldi is, ezért ők is beleilleszkednek a filmbe.

A korábbi rövidfilmjében egy ember medicinlabdát tesz a fejére, de az folyton leesik. Ez akkor még művészileg nem illeszkedett a kulturpolba, de azóta a Gener Woman megemberelte magát. Ez sokkal jobban átgondolt film, ami bár egyértelműen politikai indíttatásból, politikai finanszírozásból és politikai médiahátszéllel született, arról beszél majd a nagyérdeműnek, hogy Orbánisztánban minden politikai megrendelésre születik. Nem kell nagy jóstehetség, hogy megsaccoljuk, lesz benne Holokauszt-emlékműzés, meg Alkotmány, meg fékek és ellensúlyok. Mindez németül, mert hátha Merkel is megnézi.

Már most is olyan, mintha ez a leleplező dokumentumfilm úgy jutott volna ki az amúgy nyitott határokon keresztül Orbanisztánból a felvilágosult Németországba, mint valami rejtettkamerás felvétel.

Pedig sajnos nem ilyen izgalmas ez a történet. Csak egy rosszindulatú, egyoldalú, az országot lejárató koholmány lesz. Az a szerencse, hogy nekünk semmit, de semmit nem kell ezzel kezdeni. Mert egyszerűen nem fontos. Maximum, ha még egy kicsit túltolja a dobosnőt a média, Ösztönös Árpi kerítést húz köréje is.

De mindennél beszédesebb maga a videó:

 


  Zsuzsanna Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük