Uborka miatt lett terrorista egy ázsiai fiú


Ha jegyezzük a felvilágosodást, akkor napjainkat nyugodtan lehetne mondjuk a szellemi botorkálás, vagy a kulturális mélyrepülés időszakának hívni, és most ne Oravecz Nórára gondoljunk, hanem sokkal nagyobb bajokra (van ilyen).

Például az, hogy Lutonban egy ázsiai család 4 éves gyermeke a “cucumber (uborka) helyett “coocker bombot”, vagyis főzőbombát mondott (nagyon hasonló a kiejtés, egy gyerek simán összekeverheti), ami miatt természetesen minden lett: aggódó óvónő, állig fegyverbe öltözött katonák, tűzszerészek, síró édesanya, apuka egy kocsmában whiskyvel a kezében, sőt, talán még egy féllábú kiskutya is nyüszített egy kapualjban, valahol meg felsírt egy kisgyerek… Mert az emberek hülyék, a gyereket azonnal terrorizmus-ellenes átnevelésre utasították, az anyuka meg bevett pár xanaxot és beleegyezett, mert félt, hogy elveszik tőle. Csak hogy fel legyen turbózva a sztori, a gyerek még egy uborkát késsel szeletelő embert is rajzolt, amin meg tényleg csak röhögni lehet.

Úristen, anyu uborkás-szojás wok csirkét főz, börtönbe vele!

“Teljesen le vagyok döbbenve, szörnyűséges nap volt” – nyilatkozott az édesanya hüppögve, aki valószínűleg a párizsi eseményeket látta maga előtt, csak terroristák helyett sok sárga kisfiúval a főszerepben. A hölgy nem tudja, hogy az Xbox kontrollere azért rezeg, hogy csak úgy érezzük, hogy lövöldözünk, mert valójában nem akarunk lövöldözni, és ez az ázsiai gyerekekre különösen igaz.

A helyzet nem egyedül álló: januárban Accringtonban egy muszlim 10 évest vittek el a rendőrök, mert “terraced house” (teraszos ház) helyett “terrorist house-t” (terroristaház) mondott,.. vagy nem ugye, lehet, hogy pontosan azt akarta mondani, amit mondott, és talán a rendőrség helyesen járt el, Freud a megmondhatója ennek. Az ő esetükben nem tudni, mivel ők nem a Starcraft-bajnokságra készülnek szabadidőjükben, ezért lehetnek gyanúsok.

Nade akkor is egy 10 évesről van szó, erről a korosztályról meg tudni, hogy egy csomó hülyeséget beszélnek. Habár manapság a felnőttek is rengeteg hülyeségeket beszélnek, azokat meg valamiért mégis hajlamosak vagyunk komolyan venni. Mint tegnap a Puklit harmincezren.


  Bubu Woodcutter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük