Túlmozgásos zsúrfiúkkal támad a teszetosza ellenzék


Válasz.hu már megénekelte, az ATV-be behívott vasárnapi tüntetésszervezők pont a legfontosabb titulust bukták el, a független értelmiségit, hiába szeretik annyira szívesen így definiálni önmagukat. Mert hogy nem függetlenek, az egy, de értelmiséginek sem igen nevezheti magát, aki ilyen magabiztosan beszél tökéletes sületlenségeket a televízió nyilvánossága előtt.

Szerencsés módon nem szükséges a 10 perces beszélgetést végignézni, Marek Bertram szervező-felszólaló az első kérdésre nekiállt összehordani olyan szintű ostobaságokat, ami komoly jelzés a magyari közoktatás folyamatos átszervezőinek. Se a kérdésre, se értelmesen nem sikerült válaszolni.

Viszont Mareknek nem ez az első közéleti szereplése. Még végzős középiskolai hallgatóként vetette bele magát a civilnek álcázott ellenzéki megmozdulások szervezésébe és a fantáziadúsan “Körúton kívül”-nek nevezett blogcsapat egyik legszorgalmasabb szerzője lett. Ők egyébként pont annyira körúton kívüliek, mint a többi újellenzéki társadalom-mérnökösödést életcélul választó ELTE TÁTI-kás retardált, de legalább magabiztosak.

Marek Bertram egyenesen nyílt levelet fogalmazott Orbán Viktornak 2013-ben a Tumblren. Okulásul álljon itt, miért ne fogalmazzunk – akár botcsinálta közíróként – nyílt leveleket, megszólítással az elején. Ennek egy igazán fontos oka van: ha valóban meg akarják “haladni” az elmúlthuszonötév folyamatosan rettegő, aláírásukkal közös hisztériákat oly’ szívesen bevállaló belvárosi értelmisiket és frissességet hozni a közéletbe, akkor – pláne fiatalként – nem érdemes folytatni a legkínosabb baloldali hagyományt.

“Tisztelt Orbán Viktor!

Első körben szeretném megköszönni a számomra is postázott Győrffy György – István király és műve c. kötetet, melyet – a történelem szerelmeseként – egyből olvasni kezdtem.

De nem Önnek.

Tudom, hogy idehaza nem szokás hatástanulmányokat meglobogtatni, de mindenképpen szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy egyre fogy az a fa, amit saját maga alatt vág. Hogy miért? Elmondom.

Személy szerint igazi ajándéknak tartottam ezt a vaskos kötetet, de komoly lelkifurdalást okozott, hogy Ön, azaz Orbán Viktor volt a feladó. A jelenlegi koncepció szerint ezt nem az adófizető polgároknak köszönhetem, de még csak nem is a könyv írójának, hanem kizárólag Önnek. Önnek, azaz Orbán Viktornak.

Csak kapkodom a fejem és nem tudom eldönteni, hogy hálám jeléül a honfitársaimat segítsem a munkámmal, a szorgalmammal, a mosolyommal vagy csak Önre, azaz Orbán Viktorra szavazzak 2014-ben.

Az Ön retorikája és politikája összeegyeztethetetlen. Magyarországról, mint egységről beszél, de úgy tűnik, hogy Ön lett az, aki összeköt bennünket. Tudnia kell, hogy tévesen azonosítja önmagát Szent Istvánnal, hiszen ő egy államot épített, Ön pedig szisztematikusan lerombolja azt.

A korabeli viszonyokat figyelembe véve, István a személyközpontú állam létrehozását választotta, de Ön akkor sem fog maradandót alkotni, ha az általa kitaposott ösvényt járja. Az Ön helyében eszem ágában sem lenne még húsz évig kormányozni, mert az már az ország – tehát Orbán Viktor – erkölcsi bizonyítványa lenne.

Azzal, hogy Ön a könyv feladója, talán szerzett magának pár hívet a generációmból, talán sikerül két évtizedre bebiztosítania magát. De abban biztos vagyok, hogy az ilyen húzásai után egyre több embernek nyílik majd fel a szeme. A jelenlegi hatalmát csak annak köszönheti, hogy a magyar társadalom nem tud felmutatni érdemi alternatívát Ön ellen. És ez az ország veresége.

Húsz év ide vagy oda, Ön a magyar történelem leggyengébb láncszeme lesz. És ahogy lenni szokás, a fülkeforradalom is felfalja majd saját gyermekeit.

Tisztelettel:

Marek Bertram

Ui.: Talán Önnek sem ártana elolvasni ezt a könyvet. Legalábbis az első húsz oldalt mindenképpen. 15. oldal, 3. bekezdés: „[…] mindinkább elterjedt az a nézet, hogy a magyar nép szittya-hun eredetű. A XIII. században történeti tétellé merevedett eredettudat napjainkig érezteti hatását. Hozzájárult ez ahhoz, hogy a magyar elkülönüljön más európaitól, és idehaza kifejlődjön az „egyedül vagyunk” gondolat, a szomszéd népekben pedig az „idegen test” szemlélet.””


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük