TGM: Kórkép


Az értelmiségi magányossága. Avagy, amikor a nagyon okos ember szándékosan nem érti a nyilvánvalót. Kérdések és válaszok az ország egyik legnagyobb kobakjától/nak. Vasárnapi matinéadásunk következik.

TGM-olvasók előnyben!

Orbán Viktor magyar miniszterelnök (senkit) nem fogadott a karmelita kolostorban. A karmelita kolostor már II. József óta nem karmelita kolostor, legföljebb volt karmelita kolostor, sarutlan karmelitákat nem látunk ott, mindenkin van cipő.

Gazsi bácsi! Tessék visszaemlékezni arra, amikor utoljára tetszett olyan közemberek közt forgolódni, akikért állítólag harcolni tetszik. Amikor így viselkedett köztük az általános iskolában, akkor megdobálták az udvaron gesztenyével, meg körzőt szúrtak Gazsi bácsiba hátulról, és az fájdalmas volt bizony. Az egyszerűbb emberek nem szeretik, amikor Gazsi bácsi szőrszálakat hasogat fel nyilvánosan. Tessék ezt csendben csinálni a négy fal közt!

Szóval Orbán Viktor magyarországi miniszterelnök hivatalában fogadta Aleksandar Vučić szerbiai köztársasági elnököt, Andrej Babiš cseh-morvaországi és Peter Pellegrini szlovákiai miniszterelnököt. Kik ezek?

Ezek elsővonalbeli politikusok, drága Gazsi bácsi! Tetszik tudni, nem olyan fa alatt töprengős, soha semmi kockázatot nem vállaló tanácsadó jellegű bölcsek, mint a filozófusok, Gazsi bácsi! Ezért is tetszik ennyire utálni őket. Tetszik ismerni a mondást, ugye? Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja, és aki tanítani se tudja, abból lesz a tornatanár. Na, most tessék ránézni egy tornatanárra. Ugye, hogy a filozófusnál még ő is mennyivel többet ér? 😉

Románia eddigi vezetője, Liviu Dragnea, a kormánypárt és a képviselőház elnöke már börtönben ül (elődei közül is számosan), alapjában szánalmas, de azért épp eléggé visszataszító sikkasztási-visszaélési ügyecskék miatt. Őt már elkapták.

Hm, jó ötlet volt a CIA-re bízni ezt a román ügyészséget. Számunkra nem igazán történt tragédia, bár a CIA-t ismerve a román politikusok is elég olcsón megúszták, ha ez a végletekig filantróp szervezet nem lőtte bele az agyukat a feleségük ölébe.

„(Szíjjártó? – tényleg ő a külügyminiszter?, olyan, mint az Andrássy Gyula bácsi?)” (Esterházy Péter, 2014, Olvasó ország, 2018, 378. lap.)

Igen, egészen pontosan ő a Külgazdasági- és Külügyminiszter Urunk. Annyi a különbség, hogy Andrássyval ellentétben ő nem osztrák-magyar, hanem magyar külügyminiszter, tehát a magyarok érdekeit képviseli külgazdasági és külügyi téren is. Mindezt annyira jól csinálja, hogy öt éve dobálják a balliberális páviáncsorda ürülékével, mert tehetetlen dühükben nem bírják elviselni, hogy most már nem a Kócos Asszony hajbókol ezen a poszton a csicska kisantantnak. Hadd kérdezzek már én is valamit, Gazsi bácsi! Nem tetszettek maguk egészen véletlenül ugyanabba a titkos társaságba járni Esterházyval meg Andrássy Gyula bácsival? Mert akkor nem is lenne több kérdésem. 😉

Ezek a figurák vezetik – s az olyan lángelmék, mint Donald Trump és Boris Johnson – a világot meg itt a környéket.

Bizony, ez a drága népfelség elve. Most már mégse ízlik annyira a saját főztje, ugye, Gazsi bácsi? 😉 Nem baj, mert meg tetszik enni az utolsó falatig! Mi meg gyönyörködünk majd benne, ahogy egyre nehezebben csúsznak le azok a csúnya szőke kis gombócok Gazsi bácsi sokat látott gigáján.

Az Európai Unió nyugati vezetői nem szorgalmaznak változást Kelet-Közép-Európában

Pedig dolguk lenne végre, ugye? Valami jó kis háztetős/mesterlövészes performansz keretében ideje lenne megüzenniük ennek a szar kis mucsai országnak, hogy mi az az egyetlen és kizárólagos irányvonal, ami mentén megtűrt a létezése. Különben megint bevonulnak, és halomra ölik a sok rebellis magyart. Gazsi bácsi is megírta anno, hogy SZDSZ, vagy mucsa. Én csak azt nem értem, hogy Gazsi bácsi miért nem fogadja el, ha ezek a nagyon okos és nagyon liberális nyugatiak mucsát mondanak, amikor Gazsi bácsi szerint az ő szavuk szent, őőő, illetve – hagyva ezt a csacska vallásos bugyutaságot – mértékadó! Gazsi bácsinak nem az most a baja véletlenül, hogy ezek a csodálatos nyugatiak nem azt mondják, amit Gazsi bácsi parancsol nekik?

Nyugat is rohamosan és lendületesen fasizálódik.

Áhá! Na, hogy rájöttem én már az előbb? Nemhiába olvasom régóta Gazsi bácsit szorgalmasan!

Magyarország különösen a nyugalom szigete, itt nincsen semmi baj, a nép elégedett, a hajdan hangos értelmiség végre befogta.

Kivéve persze Gazsi bácsi ifjú tanítványainak bohócsszakörét, akik múltkor is lelkesen hajtogatták a vörös lufiuszkárokat az amerikai nagykövetség előtt, az iráni háború elleni tiltakozás keretében. Sokan nem értették, mert nincs is amerikai-iráni háború, de én értettem, hogy ez is a cirkuszművészet egyik fontos eleme volt önöktől! <3

Nem a legfontosabb szempont, de azért mégis érdekes minden társadalomban a válogatás.Kik kerülnek az élre. Kik vezetnek. Milyen minőségű emberek.

Semmiképpen sem Gazsi bácsiék, mert Platón óta nem tetszettek kijönni a biztonságos árnyékot adó barlangból. Tessék megnézni a Monty Python filozófusok focimeccsét, hátha attól majd meg tetszik végre világosodni, és legalább egy jobb ember lesz majd a politikában! 😉

***

És itt van Gazsi bácsi villámkérdéseinek szekciója, amit végigfutva úgy érzem magam, mintha Vágó István komoly riválist kapott volna az ország elsőszámú kvízmesterének címérért!

  • Hát hogy.
  • Hát, így!
  • Ezekre hallgassak?
  • Dehogy!
  • Ezeket kövessem?
  • Ne!
  • Őket tiszteljem?
  • Dehogy!
  • Nekik engedelmeskedjem?
  • Ne!
  • Nekik higgyek?
  • Még véletlenül se!
  • Ők mondják meg, mi legyen a gyerekeim világnézete?
  • Nekik természetesen csak és kizárólag Ön mondhatja meg!
  • Ugyan miért.
  • Mert el tetszettek kúrni, Gazsi bácsi. 😉
  • Miért a rosszak győznek folyton?
  • Mert mindig nekik van sokkal több szavazójuk.
  • Mi a baj velünk?
  • Az ilyen hisztis, okoskodó tudósokat nem nagyon szereti senki. Általában is az a helyzet, hogy az emberek sajnos még mindig eléggé szexisták és a patriarchális társadalom foglyai. Az önök tizenöt utcáját kivéve nem nagyon menő sehol máshol a férfihiszti. Általában senki nem bízna semmilyen, számára fontos dolgot egy hisztiző férfira. Az emberek azt szokták szeretni, ha egy férfi nem hisztizik, hanem férfiként viselkedik.
  • Hogy tűrhetjük ezt?
  • Nem tetszenek elég erősek lenni, hogy tenni tudjanak ellene. Amikor ez másképp volt, én úgy emlékszem, hogy elég komoly dolgokat tetszettek tenni ellene.
  • Miképpen eshetett meg velünk ez a szégyen?
  • El tetszettek kúrni. Nem kicsit, nagyon! 😉
  • Mi lesz veletek, Klárikám?
  • Na, szerintem pont klárikáék azok, akikért ne tessék aggódni! Ők mindig minden rendszerben megtalálják a számításukat. Csak meglesznek valahogy ott fenn Szemlőhegyen is.
  • Édes jó Istenem.
  • Most akkor Isten mégse csak egy buta mese?

  Kurtz ezredes

27 hozzászólás

  1. Bazigyenge trollkodás.

  2. TGM haza mehetne a bűvös Romániába, ahol az állami vezetők megérdemelt börtönbüntetésüket töltik.

    A mai magyar rögvalóság számára büntetés, itt maradnia mazochizmus.

    Romániában örvendezhetne és élvezkedhetne, az az igazi hazája.

    • Anyukája a román kommunista párt vezetésében volt potentát.
      Egyszer Gyárfás tévéjében érvelt, hogy ő nem gyűlöli a keresztényeket,
      mert ő minden vasárnap járt református “misére”.
      Szerintem amúgy meg Gyurcsánnyal rendszeresen bérmálkozott.
      Az Isten barma.

    • Ott most örvendeznének neki. A hasonló brigantik garázdálkodnak a kormányukban, mint TGM.
      És még mindig nem értik a románok, hogy Románia már nem nemzetállam és nem is lesz az.

      A magyarkártya kijátszásával akarják elterelni a figyelmüket.
      Románia elnöke egy szász kollaboráns globalista tetű.
      A korrupt kormányaik szétlopták és lopatták az ország vagyonát.
      Románia = Ukrajna

  3. Janos Szabo

    Az artheriosis univarsalis “BIZTOS JELEI ” ! Haza kell menni azokhoz, akik “meggyógyítják ” !

  4. tgm egy 30 éve össze vissza hazudozó, félművelt bolsevik futóbolond. El lehet innen menni, pl. vissza oda ahonnan ide teccetek migrálni a felmenők. Hátha ott kevesebb a fasiszta.

  5. Nem lett volna jobb cím?
    Kórkép: TGM

  6. Régóta töprengek hogyan, kiből lehet főállású filozófus? Jó, az egyetemen mi is tanultunk némi filozófiát, dialektikát, tudományos szocializmust meg közgazdaságtant, de hogy valaki egy életen át meg tudjon élni köldöknézésből, na ez volt mindig is sokunk számára rejtély. Ki fizet egy ilyen mindent csalhatatlanul megállapító zseninek? Ki adja ki a könyveit? Ki veszi?
    Aztán, látva a jól megélő celebeket meg másfélszemélyes liberális pártelnököket, el kell ismerni valamilyen szempontból ez is egy szakma. Az öneladás szakmája.
    Csakhogy azzal, hogy valaki egész életében nem tesz le olyan teljesítményt, amit mérni lehet, ami valamiféle hasznot is termel, na ahhoz valami belső furcsa pszichózis kell, amikor valaki kénytelen naponta meggyőzni magát arról, hogy ő lénye bizony érdekli az emberiséget, társadalmilag hasznos. Fárasztó lehet ilyen ingyenélőnek naponta a tükör előtt állva belemorogni: “Én nélkülönözhetetlen része vagyok a társadalomnak, hiányoznék, ha nem lennék”
    Nem, TGM és társai, nem hiányoznátok. Sőt, sokkal jobban élnénk, kevesebb munkánk lenne, nem kellene tirátok, helyettetek is nekünk dolgozni! Bármelyikünk lehet – itt nálatok tanultabb, okosabb, gerincesebb kommentársaink közül is – hasznosabb filozófus mint ti, és mi emellett még igazi munkából tartjuk el magunkat, ráadásul titeket is…

    • “de hogy valaki egy életen át meg tudjon élni köldöknézésből”
      A liberálfasiszták arra nem érnek rá, mert fossák a szót rogyásig, mint Esterházy, TGM, Eörsi, Konrád és a többi félművelt grafomániás.

    • “mi is tanultunk némi filozófiát, dialektikát, tudományos szocializmust meg közgazdaságtant,”
      Na, azt a hablaty szófosást, jóságos Isten!
      Azért dőlt romba az egész miskulancia.

  7. TGM filozófus, aki saját névvel és arccal vállalja az írásait. Te névtelen és arctalan tutiblogger milyen értéket hoztál eddig létre?

  8. TGM egy baromarcú.

  9. György Kiss (fb)!
    TGM egy vérkommunista faz.
    Egy seghghülye, kretén provokátor szófosógép.
    Az egyetemen is hülyének tartották és a szadeszesek is.

  10. “a kormányfő utalt arra, hogy az azonos nemű párok örökbefogadását és a drogfogyasztást illetően változtatásokra készül. ”

    Ha engedményeket tesz, akkor húzzátok le a rolót, mert akkor megérkezett a kormány az virtigli SZDSZ -hez, és AKKOR a 2/3-nak vége.
    https://index.hu/belfold/2019/09/08/orban_viktor_kotcse_beszed_zart_ajtok_mogott_nemzetepites_csaladpolitika/?fbclid=IwAR0uI22ljVrqyhr0u8H2TBG53Si7_m253jdYBea60Z_NhtNiGvKM3FW9Ctg

  11. És ez a végbéllény az ellenzék prominense.
    Sok ilyen selejtet nekik.
    Mert megérdemlik!

  12. TGM-ből, a marxista/maoista/lukácsista szófosógép világéletében csak egy libbolsi kaffogó hiéna volt. Semmiben sem különbözik LáriFeritől. Utóbbi “rendszeresen bérmálkozott”.
    TGM meg minden vasárnap a RKP központi bizottsági tag anyjával “református misére” járt.
    Nagyon sok pénzünkbe került, hogy Heller Barbit és Ken TGM-et havi sok százezerért eltartottuk. Az egész intézetet meg kell szüntetni, helyét sóval behinteni.

  13. ott qrjátok el srácok, hogy ilyen cikkeket jelentettek +
    az ilyen gennyládáknak az agyonhallgatás jobban fáj

  14. Engedjék sokszor szólni a TGMiklóst valamint hasonszőrű társait, és ismét kész a 2/3-ad.
    Sok sikert Miklós bá’, ha még lesz hol marhaságait (bocsánat filozófiai kutatásait) folytatni, mert rövidesen megszünteti az állam (már szerintem későn is!) azt az Intézetet, ahol teljes erővel kutatja a semmit.
    Ági néne már felülről tudja csak figyelni ténykedésüket (Istennek hála), a még fungáló semmirekellők is elkezdhetenek valamiféle jól fizető állást keresni.
    Vagy az egyáltalán nem megérdemelt nyugdíjas létet választani.

  15. Ez a Gazsitenyészet legújabb enciklopédiája? Nem semmi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük